DV2022 Bekleme Odası
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG o yüzden kendine sor dedim :D çok iyi biliyorsun ki askerlik benim zerre ilgimi çekmiyor onu da üst düzey derken kastetmiştim zaten.
Sadece askerlikle alakalı değil bu durum onu anlatmaya çalışıyorum.
Silikon vadisinde vatandaşlığını bırakan zibilyon tane IT ci var. -
@cüneyt-tarıkman hayır başlatamazsınız turist vizesiyle.
-
@Ping-PONG sadece saydığın bir kaç dalı buna dahil onlarda dediğim gibi bir şekilde ülke politikası.
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
arkadaşlar greencard çıkarsa hiçbir şekilde baska ülkelerden baslatamıyormuyuz süreci ? Atıyorum turistik vizemizle ameikaya gidip orada baslatmak gibi?
Ben bu soruyu uygun başlık altında sordum. Turist olarak bulunduğunuz ülkede olmadığını söylediler. Hatta dil okulu için bulunurken bile zor olduğunu söylediler. Okul amaçlı bulunmayı sordum onun cevabını pek anlamadım. Ama anladığım kadarı ile yine zor.
Bulunduğunuz ülke de GC gibi PR ınız felan olması lazım :D
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
olmadığını söylediler. Hatta dil okulu için bulunurken bile zor olduğunu söylediler. Okul amaçlı bulunmayı sordum onun cevabını pek anlamadım. Ama anladığım kadarı ile yine zor.
Bulunduğunuz ülke de GC gibi PR ınız felan olması lazımMBA yapıyorsak 3 yıllık sırf bu kart için ülkeye dönmek cok mantıklı gelmiyor . Demekki kurallar böyle anlasıldı..
-
@Ping-PONG sadece saydığın bir kaç dalı buna dahil onlarda dediğim gibi bir şekilde ülke politikası.
Eeee tamam işte net söyleme diye bu yüzden diyorum. Bu tarz işlerde çalışmayı düşünen veya hayali olanlar yaptıkları hatalar yüzünden clearance lerini yıllarca alamayabilirler. :D
-
olmadığını söylediler. Hatta dil okulu için bulunurken bile zor olduğunu söylediler. Okul amaçlı bulunmayı sordum onun cevabını pek anlamadım. Ama anladığım kadarı ile yine zor.
Bulunduğunuz ülke de GC gibi PR ınız felan olması lazımMBA yapıyorsak 3 yıllık sırf bu kart için ülkeye dönmek cok mantıklı gelmiyor . Demekki kurallar böyle anlasıldı..
Onu bende araştırıyorum. 3 yıllık MBA nedir onu anlamadım tezli olsa 2 yıl olur ama şöyle söyleyeyim. Ben IT üzerine bir master a kayıt olursam ABD' de 1 yıl OPT ve 2 yıl residence veriyor. Bununla işlemimi ABD de başlatabildiğimi öğrendim ama. Bu süreci halledene kadar DV sürecini kaçırabilirim. Eğer hali hazırda bu sürecin içindeyseniz evet yapılabiliyor.
Bu arada ABD gibi master ile OPT ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not
-
@cüneyt-tarıkman yaşadığınız ülkenin konsolosluğuna sormanız gerek bu durumu öğrenciyseniz düşükte olsa bir ihtimal var.
-
@Rhonster Ne işle meşgulsunuz?
-
ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not
ben kabul mektubu aldım aralıkta gidicem konsolosluklar açılırsa tabi. 2+1 OPT olarak demek istedim bende .. Aynı durumdan bahsetmişiz yani :) Bu durumda cıksa da evraklarımı göndermemek lazım bilemedim.
-
@Rhonster gece uyudum artık dayanamayıp :D sabah da işe geldim.. bak yine 4 sayfa olmuş bile :D
-
Açıkcası ikametgah konusunda sormamıştım ama Amerika'da iken amarikadan vatandaşlık alındığında amerika bilir senin türkiye vatandaşlığından geldiğini ama türkiye ameriakdan vatandaşlık aldığını bilemez diye düşünmüştüm.
-
@Ping-PONG ya kanka nerelere çekiyon lafları ? :D adamın hayaliyse araştırmayacak mı zaten bu durumu ? zaten abd de göçmen olarak girip vatandaş olduktan sonra adını değiştirsen bile sistemde geçmiş bilgilerin duruyor abd her türlü bilgi erişimine sahip bu konuda. çok ilginç yerlerden konuları çok ilginç yerlere çekiyorsun.
-
@hayallerabd işten çıkana kadar bi 10 sayfa daha :D
-
@cüneyt-tarıkman yaşadığınız ülkenin konsolosluğuna sormanız gerek bu durumu öğrenciyseniz düşükte olsa bir ihtimal var.
:crossed_fingers_medium-light_skin_tone:
-
Net bir şekilde belirtebilirim ki arkadaşlar Abd de vatandaşlığı aldıktan sonra adınızı değiştirip John olarak yaşayabilir aynı zamanda Türkiye de Can olarak ta devam edebilirsiniz bildirme zorunluluğunuz yok ama tabi ki bildirmenizde fayda olabilir kayboldunuz birşey oldu Türkiye konsolosluğunun yardımı dokunur.
-
@Ping-PONG şu kanada pr için tüm soruları sor ve tğm yolları öğren. Acilen b ve c planı yapalım. Gc ihtimali zaten düşük bari alternatif şeylere odaklanalım
-
ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not
ben kabul mektubu aldım aralıkta gidicem konsolosluklar açılırsa tabi. 2+1 OPT olarak demek istedim bende .. Aynı durumdan bahsetmişiz yani :) Bu durumda cıksa da evraklarımı göndermemek lazım bilemedim.
Eğer çıkarsa uygun başlık altında tekrar danışmanı tavsiye ederim ama eğer kayıt kabul aldıysan bence orada halledebilirsin eğer başlayabilirsen. OPT ye başlamış olman 2 yıl çalışma hakkın ile 3 yıl ABD de olacağını gösterdiği için şansın yüksek diye düşünüyorum. Araştırmalarım böyle gösteriyor. Ama zamanı geldiğinde uygun başlığın altında sorarsan buna net olmasada güzel cevap verecek kişiler mevcut.
-
r çıkarsa uygun başlık altında tekrar danışmanı tavsiye ederim ama eğer kayıt kabul aldıysan bence orada halledebilirsin eğer başlayabilirsen. OPT ye başlamış olman 2 yıl çalışma hakkın ile 3 yıl ABD de olacağını gösterdiği için şansın yüksek diye düşünüyorum. Araştırmalarım böyle gösteriyor. Ama zamanı geldiğinde uygun başlığın altında sorarsan buna net olmasada güzel cevap verecek kişiler mevcut.
Teşekkürler :)
-
@denizci10 ben danışmanlık aldım çocuklu memur aile için zor dediler. Genede okul ile girilebiliyor maliyetli. Senin statünün faydası olabilir, bence deneyin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum