@ihavedreamed, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Ben dünyanın en büyük ilk 10 IT firmasından birinde yazılım geliştirici olarak çalışıyorum, amerikada da bir kaç farklı şehirde ofis var. Olursa tabiki de beyaz yaka olarak devam ederiz ama ilk etapta 3 4 ay dil için başka şeylerde yapmak gerekecek. Hop diye dile tam hakim olmadan beyaz yaka işlerini de çok yapamayabiliriz
Ben de Türkiye' nin 1 Dünya' nın 35. IT entegratör şirketinde çalışıyorum. British Telecom' un Türkiyede' ki kurulumlarını yaptım bir dönem. B2 seviyesinde ingilizcem var. Pek bir İngilizcem yok yani
Network uzmanıyım bu arada.
Yazılım geliştirici olarak pek dil sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum kendi adıma 
B2 seviyesine de yok dedin ya. Ben bir köşeye çekilip ağlayacağım şimdi.
Hayır A2 olsa ne olur. Ben CCNP yi. masaya şak diye. vurduktan sonra bana kim ingilizce sorar. Aynı şey sizin içinde geçerli. Bu arada benim sertifika sahibi olduğum markaların hepsi ABD şirketi.
Fortinet - Cisco - .....

Ben IT istemiyorum ama size önerim alın burda bir MCSD bir iki destekleyici sertifika çok ta şey etmeyin sonrasını 
Yok zaten direkt amerika ofisinde işe başladım, turkiyeden daha önce greencard ile gidip, direkt orada baslatanlar var ama benm alanim sadece yazılım da degil. Süreç geliştiriyoruz, tasarliyoruz. Müşterinin istekleri anlayiyoruz. Yalnız şuan bi düşündüm de okadar da zor değil ya, direkt baslayadabilirim hani

Bakın ben 3 seneye yakın Crestron uzmanı olarak çalıştım. Bir dönem son montaj uzmanı ve supervisor olarak.(Rockleigh, New Jersey, ABD yerleşkeli Dünya' nın en büyük markalarından biri) Ses, görüntü ve otomasyon sistemleri Uzmanıyım. Sonrasında deniz sektöründe bu işi yapmaya başladım ve Electro technical officer olarak devam ettim ve ediyorum. Aynı zamanda kurumsal bir şirkette Network uzmanı olarak görev yapıyorum.
ABD' de kabul gören 7 tane sertifikam var. Sadece FCNA (NSE-5) tek başına yıllık 100k dollar veya yalnızca Crestron programmer sertifikam tek başına aynı şekilde 100k veya Cisco üzerinden aynı şekilde 
Hatta eğer istersem teknelerde aylık 7-8k aylık gibi rakamlara (hatta bunun için GC ye ihtiyacım yok) çalışabilirim. Ya da kendime vito tarzı bir araç alıp arkasını teknik servise çevirip Marina larda saati 100-150 dolara serviste verebilirim.
Ama ben asker olmak istiyorum. Para umrumda değil. Zaten Türkiye' dende çok memnuniyetsiz değilim. Asker olmak için GC istiyorum. Buradaki bir çok kişi bilir ve hatta gına da gelmiştir.
Ama ben kendime güveniyorum gidip orada polis te olabilirim. İtfaiyeci veya pilot ta olabilirim. Kendime güveniyorum ve inanıyorum. Ya ben Türkiye' de şuna sahibim ama orda olmaz diyeni anlayamıyorum bunu söylemek istiyorum.
Bir kere yaptıysam bir daha yaparım. Motivasyonum da özgüvenim de sağlam.
Motivasyon amaçlı söylüyorum ama yanlış anlaşılıyorum. 
Kariyer değiştirmek diye bir konu var. İsteyen herkese hangi dalda isterse mentor bulurum. Yardımcı olmaya çalışırım dedim. Kimse yazmadı. Banane ya ne anlatıyorsun diyorum şimdi kendi kendime sonunda kötü oluyorsun. Demeyeceğim kimseye bişey artık.