DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zelene tam olarak gitmek isteme sebebim... “bir anne olarak çocuğuma daha kaliteli hayat sunmak” inşallah hepimize nasip olsun... oğlum henüz 3 yaşında umarım bu sene o senedir!

  • ⭐⭐⭐

    Kısa Kısa Amerika
    🙈
    Amerikan bayrağı bir lise öğrencisi tarafından tasarlanmıştır.
    Amerika hakkında ilginç bilgiler arasında, herhalde Amerikan bayrağının bir lise öğrencisi tarafından tasarlandığı gerçeğini atlamak olmaz. Robert G. Heft’in, 1958’de lisede okuduğu sırada bir proje içersinde yarattığı bayrak tasarımı, ABD Kongresi tarafından kabul edilmiştir.
    İlk Amerikan bayrağı, sadece 13 şerit ve bir daire içerisindeki 13 yıldızı gösteriyordu. Yıldızlar ve çizgiler ise İngiliz sömürgesinden kurtularak bağımsızlığını ilan eden 13 koloniyi temsil ediyordu. Amerikan bayrağının, bugün 27 farklı versiyonu vardır. En son bayrakta ise yer alan 50 yıldız, günümüz Amerikasını oluşturan 50 eyaleti temsil ediyor.
    (alıntı 😁)

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Bugun isyerindeki bir arkadasla sohbet ediyorduk. 16 yasinda liseye giden oglu var. 2 hafta once Walgreens eczanenin bir subesinde haftasonlari part time kasiyer olarak ise baslamis. Haftada 15-20 saat arasi calisacakmis. Baslangic saati $10. Hicbir tecrube yok. Online olarak oglunun kendisi basvurmus, telefonda birkac soru ile interview yapmislar, hangi okula gittigini falan sormuslar. Sonra haftaya gel basla demisler.

    Ne güzel hayırlı olsun. @MySea kazandığı parayla neler neler alabilir 16 yaşında bir öğrenci için ne güzel tecrübe ve kazanç 🙏 Darısı bizim çocukların başına.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Benim anlamadığım tuhaf bir durum var. Bu Türkiye' de deli derya başarılı ama ABD diyince hep üç kuruşluk işleri hayal ediyorlar. Yahu bi kere aldığınız matematik fizik bilgisi bile adamların kat kat üstünde. Bir de beyaz yakalı olarak para kazanılamamış TR de kişi tarafından peki ama orada kazanılıyor. Burada beyaz yakaya küsüp orada direk ticarete atılmak da değişik. Bir de anlamadığım ABD' de ticaret kafası var herkeste ama Türkiye' de yok. Onu hiç çözebilmiş değilim.

    Bence gereksiz gerçekçiliklerle kendinizi basit işlere layık görüp diğer taraftanda TR de olmayan ticari zekanızın ABD de bir anda yoktan var olacağına inanıyorsunuz. Çok tuhaf bakış açıları var anlayamıyorum. 🙂

    Mesela girişimcilik için sermaye bulamamak... Levent kolektif house’da ne güneşler batıyor sermaye bulamadıkları için. Benzer sebeplerden ben de muzdaribim. Başarısız olma fırsatı bile bulamıyoruz o yüzden . Bir çok faktör var .


  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG bilemezsin belki türkiye deki hayali ve yatkınlığı buydu ama mevcut koşullar el vermedi ve sosyal baskı yüzünden memur oldular ? 🙂 mesela ben ama gene de hemşireliği severek yazdım ama fırsatım imkanım olsaydı aşçı olurdum.

    Mesela BEN!!!!

    Ben liseli yillardayken hep arkeoloji okuyup arkeolog olmak istemistim. Universite sinavlarinda ilk denememde hep iyi universitelerdeki arkeoloji bolumlerini yazdim. Olmadi. Ikinci yil yine yazdim ve ayrica Hititoloji, Sumeroloji vb turevlerini de ekledim. Yine olmadi. Tek hayalim toprak kazip, hazine bulmakti 😃

    Simdilerde arka bahcede domates salatalik ekmek icin toprak kaziyorum. Esim arasira caktirmadan madeni paralar falan gomuyor. Arkeoloji ruhunu oldurmeyelim diyor 😛 😛

  • ⭐⭐⭐

    @letsdothis her gün işe giderken geçerdim önünden neler oluyor burda derdim içimden, böyle söyleyince siz hayal kırıklıkları falan bak üzüldüm şimdi

  • ⭐⭐⭐

    @MySea dedem çok severdi kazma kürek işlerini buldu güzel şeylerde öyle seylerden pek hayır gelmedi 🙁 polis yakaladı 😂


  • @Hyller daha 16 yaşında birkaç ay part time çalışarak bizim burada yıllarca ortalama üstü işlerde çalışarak alamayacağımız arabayı alabilir. Ne diyorduk coğrafya kaderdir.

  • Yasaklı

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG Tıp fakültesi kazanıp 4. sınıfta okulu bırakıp zabıta olan arkadaşım var sırf ailesi yüzünden.

    Biraderim kötü bişey demedim. Oradaki beyaz yaka işlerini akla deve ulaşılamayacak şeyler görmemek lazım demek istedim.

    Yanlış yorumlamışsın veya tam olarak demek istediğimi anlatamamışta olabilirim. 😃


  • @ahsenaydgdu Çok güzel şeyler oluyor aslında 🙂 herkesin katılımına açık etkinlikler de var . Başarısızlık hikayeleri bile anlatılıyor. Çok başarılı girişimler , kurumlardan temsilciler ... Dolu dolu bir yer . Yurtdışına çıkmış bir sürü girişim var gelip oraya konferans vs veriyorlar .

  • Yasaklı

    Demek istediğim şey bu değildi. Anlaşılan herkes böyle anladığına göre benim anlatma tarzım, cümle seçimim olmamış.
    Demek istediğim şey zaten elinizde çalışma izni (GC) ile gitme planları yaparken neden en basit işler üzerinden hayaller kuruluyor. Beyaz yaka işleri olarak geçen bazı işler gözde çok büyütülüyor. Neden kendinize bazı işleri yakıştıramıyorsunuz. Neden başarısız olmak üzerine koşullamışsınız kendinizi bla bla demek istiyorum.
    Bir taraftan kendinizi hor görürken diğer taraftan daha önce yeteneğinizin olup olmadığından emin omadığınız bişey üzerinden hayal kuruyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @letsdothis ordan taşınmamış olsaydım geçerken bir uğrardım bayaa merak ettim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea ahahaha altın yumurtada buldun mu abi 😃


  • @Ping-PONG Yazılımcı olsaydım cevabım aynı olurdu sanırım:) Mesela muhasebeci olan var . Benim kız arkadaşım gibi hukuk mezunu olanlar var . Kolay olmuyor tekrar telafisi 🙂


  • @Ping-PONG Gonlunuzden gecen, severek yapacaginiz isi yapin. Rahat hissedeceginiz, aksam eve stressiz gideceginiz isi yapin. Para hersey degildir. ABD'de bir sekilde ne is olursa olsun kazanilir. Ama bence onemli olan sizin kendinizi hangi isi yaparken ve nerede mutlu hissetmeniz!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG olabilir 😃


  • Bir arkadasim var, Mall de kucuk bir yerde sigara/snacks/icecekler satan bir yeri vardi. 7 gun acik, sabah 10'dan aksam 10-11'e kadar. Arkadas hep stress hep stress idi. Neyse covid nedeniyle gecen yil yaz aylarinda kapatti ve simdi doordash yapiyor. Kendimi hic bu kadar rahat ve mutlu hissetmemistim diyor. Kuslar gibi hafifledim diyor 🙂

  • Yasaklı

    @MySea, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG Gonlunuzden gecen, severek yapacaginiz isi yapin. Rahat hissedeceginiz, aksam eve stressiz gideceginiz isi yapin. Para hersey degildir. ABD'de bir sekilde ne is olursa olsun kazanilir. Ama bence onemli olan sizin kendinizi hangi isi yaparken ve nerede mutlu hissetmeniz!

    Haklısın abi,
    Ben sadece aslında çok mutlu olabileceğimiz bir işi başaramam, ben göçebeyim, bana o işleri vermezler diye elinin tersiyle itmemek kendini başka şeylere koşullamamak lazım demek istiyorum.

    Dediğin şey benim zaten ABD istememin sebebi. Ben hayalim için gitmek isteyenlerdeniz. kazanacağım rakam mesleğimin çok çok altında olacak olmasına rağmen asker olmak istiyorum diyorum. 😃

    Ben bazı kişilerin kendilerine bazı işleri yakıştıramadığını, o işleri kimsenin ona vermeyeceğini düşündüğünü hissettiğim için söyledim. 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG ayrıca burada konuşulanlar zaten ilk etap işleri herkesin kendi hayali var 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hascerob evet ülkenin en iyi ilk 100 üniversitesinden biri olan South University of Florida burada ayrıca St. Petersburg zaten öğrenci şehri gibi birşey bizim eskişehir gibi düşünebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum