Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emtee Ocak 2003


  • Brandon, Florida'da calisirken, iki tane liseli vardi, haftasonlari part time calisiyorlardi, haftada 10-15 saat falan. Ben o zamanlar sigara iciyordum ve molalarda bu genclerle sohbet ediyorduk. Birisi 18 yasinda lise son sinifta bir erkekti, digeri ise 16 yasinda lise 2'de bir kizdi.

    Erkek olanin babasi vefat etmis, evde annesi ile yasiyormus. 18 yasina girdigi gun, annesi buzdolabina kilit takmis ve icinden alacagi her yiyecek/icecek icin para odemesi gerektigini soylemis. Ayrica evde kaldigi her hafta icin $50 kira odemesi gerektigini soylemis. Cocugun tek amaci liseyi bir an once bitirmekti, sonrasi yoktu. Ben ve esim bu cocuga cok acimistik. Esim kac defa evden yemek gonderdi cocuk icin, bende kac defa yemek ismarladim, kahve ismarladim falan.

    Gel zaman git zaman ben cocugun aklina girdim ve kendisi icin en iyi ve kestirme yolun orduya girmek oldugunu anlattim. Hem duzenli bir maasi olacagini hemde bircok yer gorecegini anlattim. Sonrasinda istedigini yapabilirsin dedim. Tipki bir recruiter gibi calistim yani. 😃 Hatta izinli oldugumuz birgun, bu cocugu eve kahvaltiya davet ettik, kahvalti sonrasi alip kendisini Army recruiter ofise goturdum ve orada bilgi almasini sagladim. Sonrasinda orduya girdigini baska birisinden ogrendim. Onun adina cok mutlu olmustum. 🙂

  • ⭐⭐

    ....canada torontoya gittim,her gittigim yerden hatiralik bir sey alirim,burdanda hood lu bir polar ceket almayi dusundum tabi uzerinde ya kanada yazacak yada kanada bayragi filan olmali...tur ile niagara selalesine gittik,diger insanlar yemek icin restoranta girdiler her kes kendi cebinden yiyecek,bilmedigim restorantta yemek yemek hic adetim degildir,yanimizda sandaovic filan vardi oyle idare ettik ,eh bu arada bir kac shop gezelim dedik,hmmmm hediylelik,hatiralik esyalar satan bir magazaya girdik,tamam iste tam istedigim gibi bir ceket buldum, fiati 50 dolarin uzerinde eehhh hosuma gitti,parasi muhim degil,giydim prova ettim her sey okay,tezgahtar bayana bunu aliyorum dedim,pasaportunuzu verin dedi,ne pasaportu yaaa, efendim burasi duty free shop,yan tarafta bir pencere var orayi gosterdi,arabanizla bu pencereye geleceksiniz,size aldiginiz seyi verecegiz ve biraz ilerde kanada gumrugunden cikip amerika gumrugune gireceksiniz,,yaa ben zaten bir kac gun evvel amerikadan geldim,iki gun sonra yine amerikaya gidecegim verin iste ceketi....
    ..satici bayanin gosterdigi pencere niagra selalesi uzerindeki kopruye cikiyor, rainbow bridge mis,yani ceketi almamiz icin ordan amerikaya gecmemiz lazim,heh heh he,,,yok ya ben simdi amerikaya filan gecemem dedim torontodan geziye geldik birazdan donecegiz dedim,bayanda sorry,sistem boyle calisiyor dedi.saglik olsun deyip shopdan ciktim,biraz ilerde baska bir hediyelik esya dukkani varmis oraya girdik,orda onunde kanada yazan bir kirmizi renkli polar buldum kapusonu yok, fiati 54 dolar,kafaya takilmis bir kere aldik,gercek olarak 10 dolarlik ceketler iste uzerine yazi yazinca fiatlarinida arttiriyorlar.

    .....duty free demek gumruk vergisiz satilan esyalardir,hava alanlarinda boyle magazalar bulunur,aldiginiz seyi yurt disina cikarmaya mecbursunuzdur,,,australyada isi biraz degistirdiler her hangi bir yerden fiati 300 dolardan asagi olmiyan bir esyayi alabilirsiniz ve 60 gun icinde yurt disina giderken goturebilirsiniz,pasaporttan gectikten sonra icerde vergi ofisi vardir elinizdeki makbuzunuzla oraya gidip bakin ben iste bunu aldim yurt disina cikariyorum dersiniz ve kredi veya debit kartinizi verirsiniz %10 miktarinda parayi hesabiniza gonderirler,hava alani icindekler zaten indirimlidirler beyan etmeye luzum yoktur,pasaporttan gecmeden evvel aldiysaniz,aldiginiz seyi son anda ucaga getirirler,

  • ⭐⭐

    ..los angeles sehrindede iki sefer bulundum,ilk gittigim zaman disneyland dida gormek istiyordum, otelin lobideki gorevliye nasil gideriz filan diye sordum turlar var dedi,fiata baktik,gotur getir bilet galiba kisi basi 110 dolar filandi, eh hadi bir tur ayarla dedim,daha sonra lobiden telefon edip sabahleyin tur icin gelip alacaklarini soylediler, sabah kahvaltidan sonra lobi de koltukta beklemeye basladik,galiba iki aileydik,lobideki gorevli araba geldi dedi,kapiya bir goz attim siyah up uzun bir limozin,aldirmadim tabi,gorevli hadi gitsenize araba sizi bekliyor dedi ve eliyle limo yu isaret etti, soferde kapisi ni acti iki aile girdik iceri galiba icerde bir kisi daha vardi.limo bizi toplanma yerine goturdu......iste hayatta bir seferde limozinede binmek kismet oldu dedim....limo kiralamak kolay degildir belki saatine 100-200 dolar isterler.

  • ⭐⭐

    ..benim amerika anilari hakkinda fazla yazacak bir seyim kalmadigina inaniyorum yani sona geldik sayilir,amerikada yasiyanlar veya her hangi bir sebeble orda bulunanlar devam ettirirlerse hem hareket hemde bereket olur diye dusunuyorum...

    ...LA da marine del isimli oteldeyiz, aksam uzeri pjamalari giydik dinleniyoruz,tak tak tak kapi calindi,allah allah dedim,kapiya kostum,disardan bir kadin sesi,( it's me darling open the door )diyor.neyse actim kapiyi yasli bir bayan asagiya gidip makineden buz almis 3 uncu kata cikacagina ikinci kata gelip ayni numarali odayi kendi odalari zannetmis,actik kapiyi kadin bir sasirdi sonra ozur diledi.


  • Mart 2012 yılında Chicago - McCormick Place da düzenlenecek olan bir Fuara katılımcı olarak 9 günlük bir iş seyahatim oldu.
    Benden daha eski birçok satış temsilcileri olmasına rağmen beni göndermek istemelerine önce şaşırmış daha sonra da havaya girerek mutlu olmuştum.. Meğerse işin rengi farklıymış.

    10 yıllık vize geldi, uçak + otel biletleri kesildi.

    Ben ilk defa Amerika'ya gideceğimin hayali ile oraya giderim, burayı ziyaret ederim orda bu varmış şurada şu varmış gezi planı yaparken , bunlar başladı eteklerindeki taşları dökmeye.. Sen o gezi planlarını unut , çünkü Chicago Mart ayında çok soğuk! Ama öyle böyle değil şöyle soğuk , böyle soğuk. Öyle titredik böyle kutup rüzgarında savrulduk , otelden dışarı çıkamadık.. Kesinlikle ve kesinlikle bir daha gitmem...
    Haydaa!!

    • Gerçekten çok mu soğuk ?
    • Hayal ettiğinin 10 katı..
    • Yapma yaw 😞

    Gün geldi , Chicago'ya vardım otele yerleştim . Ama hava bahar gibi, insanlar parklarda , kuşlar cıvıl cıvıl. Şansıma 10 yılda bir denk gelen muazzam güzel bir havaya denk geldim iyi mi. Gökdelenlerin arasında sokakları karış karış gezdim, fasulye parkında saatlerce oturdum, Michigan Ave. bir aşağı bir yukarı saatlerce dolandım. Kırmızı üstü açık 'chicago city sightseeing bus' ile şehir turu bile yaptım. Şu filmlerdeki gri 2 katlı trene binip şehir dışındaki Outlet mağazasına alışverişe gittim.
    Dönüşte Fotoğrafları iş arkadaşlarıma gösterdiğimde hepsinin ağzı açık kaldı.

    Sonraki yıl yine Mart 2013 tarihinde inşallah hava yine güzel olur umudu ile gittiğimde ise.. Anam anam..
    O lanet soğuğun bana yaşattığı acıyı hatırlamamak için detaya girmeden şunu söyleyebilirim..

    Bir İzmirliye Kış mevsiminde Chicago gerçekten çok soğuk arkadaşlar.. 🙂


  • Son stimulus paralari gelince, arabanin geri kalan (20 ay kalmisti) loan odemelerini tumden odeyip bitirdim.

    Gecen hafta arabanin title posta ile geldi. Dunde yine ayni bankadan bir mektup geldi. $1.11 fazladan odeme yapmisim, cek gondermisler. Yanlis anlasilmasin, sadece 1 dollar ve 11 cents icin cek ve mektup gondermisler. Duygulandirdilar beni 😄

  • ⭐⭐

    ..newyorka gelince hava alnindan otelimize shuttle minubus ile gitmistik iki kisi 32 dolar kapiya teslim,bir nevi dolmus,taksiden daha ucuza geliyor,kotu tarafi otel otel musteri dagitiyor....newyorkda son gunumuz sabahleyin disari cikarken,lobi ye ugrayip,yarin sabah icin shuttle ayarliyabilimisiniz diye sordum,gorevli o islere bay james bakiyor kendisi saat 11,00 de gelecek dedi, bu arada otel oda numarami sordu.okay deyip ciktik dolastik,yemek satinde geri geldik, yine ,yine lobiye gidip bay james i sordum orta yasli kabak kafali bir adam.....problem sabahleyin shuttle ayarliyablirmisiniz dedim, yaaa shuttler pek guvenlikli olmuyor saatinde gelmiyorlar, flat rate duz hesap taksiler 45 dolara hava alnina gidiyorlar sabahleyin kapicimiz size taksi cevirir, newyorkda taksiciler hic uyumazlar dedi....sagol oyle yapalim dedik.

    ......aksam uzeri yine cikip dolastik,newyorka veda gezisi yaptik....gece saat 10,00 filandi banyodaki telefonda isigin yanip sondugunu gordum,mesaj varmis,mesaji okudum bay james mesaj atmis, sabahleyin sedan sizi alacak diyor,allah allah dedim.
    ...sabahleyin beste oteli terketmemiz lazim, oyle yaptik asagiya indik oda kartini veriyorum, gorevli araba kapida bekliyor,ucretini kredi kartinizdanmi alalim yoksa cash mi vereceksiniz diyor,ne arabasi yahu araba filan cagirmadim, efendim sizin icin mr james ayarlamis,bu ara kapidan temiz giyimli uzun boylu siyahi adam geldi,valiziniz alayim dedi,gorevli 115 dolar taksi parasi istiyor mr james galiba uber ayarlamis.adamlarda kredi karti numaram var arabayi geri gondersem yine alacaklar, fazla vaktim yok,problem yasamak istemiyorum,pasa pasa 115 dolar nakit odedim ve konforlu arabayla hava alanina gittik,minubusle gitsem 30 dolar taksi ile gitsem 45 dolar,biz verdik 115 dolar...bu da newyork anisi oldu, mr james her halde boyle arabalardan komisyon aliyor olmali.

  • ⭐⭐

    ..2016 yilinda 22 gunluk amerika ve kanada gezisi yapmistim,once san francisco ya inip 2 gun kaldik,sonra ucakla seattle sehrine gittik 5 gun galiba orda kaldik,ondan sonraki durak kanadanin vancouver sehiri,2 sehir arasi karadan 3 saatlik mesafe....bu defa trene binip trenle kanadaya gitmeyi dusunduk,sydney deyken tren bileti aldik,3 saat suruyormus, sabahin erken saatinde garda olduk.memurlar gelip islemlere basladilar, ilk once birinci sinif yolcularin cikislarini yaptilar biz on siradaydik bizede sira cabuk geldi,pasaportlari verdik,yine beklemeye basladik,...lokomotifin arkasinda ki vagon valizler icin, butun buyuk valizler oraya gonderildi, bizde el cantalari vardi..vagonlardaki bas ustu raflar cok kucuk,bir cantami zar zor sigdirdik.
    ..tren geldi,peron kapilari acildi,yolcular binmeye basladi tabi yine VIP ler basta,biz sansliymisiz lokomotifin arkasindaki ilk vagona bindik,trene binerken kucuk bir step stool konuyor,tren perondan yuksekte..(Kucuk basamak)
    ....tren hareket etti, gardaki muamele yapan siyahi memurda trendeydi arasira spikerden bilgiler verdi,,,,cam kenarindan disariyi izledik cok sahane guzellikler var bilhassa ciftlik evleri tarim makineleri,bazi yerde timber mil yani kereste dograma yerleri filan,sag sol yemyesil bir ortam.tren dudugunu otturdugu zaman anliyoruzki tren gecidi olan bir yere geliyoruz,bazi kucuk kasabalarda yol kenarlarinda yuruyus yapan insanlar trendekilere el salliyorlar...tren bazi istasyonlarda durup yolcu aldi yolcu indirdi,kanada sinirina girince bir daha durmadi.
    .... 3 saatlik guzel bir yolculuk oldu dogayi izliye izliye vancouvere vardir,bir yerde beyaz deniz kartallari vardi.. vancouver sehrine girdik tren yavasladi,gardan geride hemen hemen 45 dakika bekledik ondan sonra hareket edip gara yanasti,once valizler cantalar indirildi..sirayla once en arkadaki vagonu bosaltiyorlar onlar gumruge yururken bir sonraki vagon bosaltiliyor,,bizim vagon en onde olmasina ragmen en son olarak kapiyi actilar,bizde gumruk sira kuyrugunun en sonuna geldik, amma is be ya dedim en onde trene bindik en sonda indik,250 yolcu vardi iki gumruk memuru koymuslar iceri giris yapiyorlar,ben ve hatun en son yolcu olarak pasaportlarimizi uzattik, karantina formuna yiyecek bakimindan var diye isaretlemistim ,pasaport memuru ne var dedi, buskuvit var kucuk kavanoz recel var, dilim peynir var,cikolata var dedim,burdan sonra nereye gideceksiniz dedi,hawaii dedim..pek konusmadan giris yapti ve pasaportlarimizi verdi.
    ..tren yolculugu cok rahat gecti zaten 3 saatlikdi,cok uzun yillar boyle tren yolculugu yapmadigimiz icin iyi oldu hasret giderdik diyebilirim.

  • ⭐⭐

    ....los angelese gidince disneyland parkinada gidelim dedik, tur ie gittik, parka girecegiz kapilara geldik,ben zannettim hemen iceri aliyorlar,bir suru guvenlikci var,cantalari ariyorlar,ne ariyorsunuz, su ve yiyecek ne varsa, biraz geride masalar koymuslar,ekmegin,meyvan sandovicin varsa orda yiyip bitireceksin ve oyle geleceksin,hic bir sekilde iceri yiyecek almiyorlar,bizdede iki elma ve sandovic vardi ne olur ne olmaz diye hep buskuvit tasiriz, gittik parka karnimiz ac degil ama ne yapalim sandovici yedik elmalari yedik suyumuzu ictik, buyuk kamera cantam vardi buskuviti altina sakladim,tamam dedik gectik kapidan.icerdeki yiecek yerleri is yapsin diye disardan hic bir yiyecegi iceri almiyorlar......sabah saat 10,dan aksam saat 22,00 ye kadar bir kac buskuvitle gunu gecirdik,zaten raidlere kosmaktan karnimiz acikmadi bile....
    .....disneylanda gidildimi iki gunluk bilet alinmali bir gunde hic tadi cikmiyor.

  • ⭐⭐

    ...insanlarin kendi yasadiklari ulkede bile diger sehirleri gorme imkanlari azdir,vakitleri yoktur,maddi olanaklari yoktur.kendiminde australyada gormek isteyipde goremedigim bir kac sehir var,ne diyelim kismet olmayinca olmuyor,yine sansli sayilabilirim cok yerler gordum,tabi bazi seylerde sansli olabiliriz diger seylerde kaybedebiliriz.
    ....newyorka gitmekde bir sefer kismet oldu,gormek istedigim bir kac seyden bazilarida birlesmismilletler binasi onunde resim cekmek,,E,mpire binasinin en yuksegine cikip resim cekmek manhattana tepeden bakmak,birlesmis milletler binasi nasil olduysa aklimdan cikti,eh sirada empire building var,7 inci caddeden yuruye yuruye binanin cok yakinina geldik,bir suru sari yelekli siyahiler var,biletmi satiyorlar komisyonmu aliyorlar gelip gidip cene yapiyorlar,binaya giris galiba kisi basi 22 dolar filandi, o kadar yol yuruduk binanin kapisina geldik, hatun ben girmek istemiyorum dedi,etme eyleme ya buraya kadar geldik iste, kadin no derse no demektir,ne yapalim yine kos kos yavas yavas yuruye yuruye otelimize gittik
    ..insanlar firsat ararlar firsatlar ellerine gecmez bizimde firsat ayagimiza kadar geldi ama teptik,buda hayatta bir defa gelen bir firsatti,saglik olsun diyelim,,,,hatunun kalbinde bir metal kapak var, baska bir hucrede baska bir metal bir sey var,bionik women gibi, no deyince akan sular duruyor iste...

    ....11 yil evvel.hatunumun kalbine mekanik kapak koydular doktorlardan allah bin defa razi olsun,bir muddet sonra eve bir mektup geldi icinde kredi karti gibi bir kart,konulan kapagin ismi cismi seri numarasi var,madein america yaziyor,o karti aldiktan sonra amerikayi daha cok sevmeye basladim,kapagi yapanlardanda allah razi olsun,


  • Beş öğrenci arkadaş Amerika’yı geziyoruz. Geldi sıra California’ya. Kesinlikle Amerika’nın en pahalı eyaleti kendisi. Bizde üç kişilik oda alıp beş kişi kalma kararı aldık, internetten ucuz yollu bir motel bulduk. Check in yapacağız girişte bizi sarıklı ve tabancalı bir beyfendi karşıladı (güvenlik görevlisiymiş) daha sonra resepsiyona girdik resepsiyondaki bey ile aramızda kurşun geçirmez cam ve camda kurşun izleri vardı. İşte o an kendimi GTA Vice City’de gibi hissettim. O akşam bana sabah zor oldu gezintiye çıkarken odadaki tüm eşyaları arabaya alıyorduk, gece geri koyuyorduk resmen korku filmi gibi bir anı....

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika anılarım...

    Onceki haftasonuydu, misafirimiz vardi, aksam yemek icin Domino's Pizza'dan online Domino's app uzerinden siparis verdim. Misafir de olunca normalden daha buyuk bir siparisdi. Kredi karti ile odemesini, delivery bahsisi falan hepsini odedim. Domino's store bize oldukca yakin, 5 dakika uzaklikta. App uzerinden takip ettim, delivery yapan kisi biz cok yakinda olmamiza ragmen, ilk once 2 ayri yere goturdu ve en son dukkana donerken bize ugradi. Tabii ki normalde siparis verildikten itibaren 30 dakika civarinda gelmesi gerekirken 55 dakikada geldi. Pizzalar falan oldukca sogumustu. Bende siparisi kapiya birakinca, cok gec kaldigini, siparisi verdigimizden bu yana neredeyse 1 saat gectigini, halbuki dukkan hemen surada cok yakinda falan diye birazcik soylendim kendisine. Ama kesinlikle arayip sikayet falan etmedim.

    Bu haftasonu bir baktim ayni sofor biz hic siparis bile vermeden, iki adet pizza getirip kapiyi caldi. Gecen hafta icin ozur dileriz, managerim gonderdi dedi. Ayrica, sizin app uzerinden hesabiniza 1 adette bedava pizza ekledik dedi. Oldukca sasirdim. Bedava pizza eklemeyi aslinda anladim da kapiya kadar iki adet pizza gondermeleri cok hosuma gitti. Sofore cikartip bahsis verdim ve tesekkur ettim 🙂

    Boyle boyle insanlari kendilerine devamli musteri yapiyorlar 😃

    @MySea Domino's demişken güncel fiyat vereyim bugün 2 büyük boy pizzaya 95 TL ödedim 😒 Size yaptıkları incelik takdire şayan gerçekten 😁

  • ⭐⭐

    ilk defa san francisco ya gitmistik, tabiki gitmeden evvel otellere baktim,butceye gore otel ariyorum, bir tane buldum sehir merkezi ama ara bir sokakta, review yazarlar ,yazilari okumaya basladim, otel fena degil ama sokak tenha ve pis cok issiz gucsuz insan var gelip gidenlerden devamli para istiyorlar,filan millet iyi seyler yazmamis,aman biraz daha para verelim de daha emniyetli bir otelde kalalim dedim...

    ..oglum pahali bir spor ayakkabi istemisti,amerikada daha ucuzmus,biraz dolastik,markali pahali ayakabiyi aldik,gittigim otelde otel odalarinda genellikle kasa ararim,paramizi pasaportlarimizi kasaya koymak iyi oluyor,,,,ayakkabiyi aldik otel odasina geldik,nerden aklima geldiyse ne olur ne olmaz diye pahali ayakkabiyida kasaya koydum,hatirladikca gulerim.


  • @Hyller, içinde söyledi: Amerika anılarım...

    @MySea, içinde söyledi: Amerika anılarım...

    Onceki haftasonuydu, misafirimiz vardi, aksam yemek icin Domino's Pizza'dan online Domino's app uzerinden siparis verdim. Misafir de olunca normalden daha buyuk bir siparisdi. Kredi karti ile odemesini, delivery bahsisi falan hepsini odedim. Domino's store bize oldukca yakin, 5 dakika uzaklikta. App uzerinden takip ettim, delivery yapan kisi biz cok yakinda olmamiza ragmen, ilk once 2 ayri yere goturdu ve en son dukkana donerken bize ugradi. Tabii ki normalde siparis verildikten itibaren 30 dakika civarinda gelmesi gerekirken 55 dakikada geldi. Pizzalar falan oldukca sogumustu. Bende siparisi kapiya birakinca, cok gec kaldigini, siparisi verdigimizden bu yana neredeyse 1 saat gectigini, halbuki dukkan hemen surada cok yakinda falan diye birazcik soylendim kendisine. Ama kesinlikle arayip sikayet falan etmedim.

    Bu haftasonu bir baktim ayni sofor biz hic siparis bile vermeden, iki adet pizza getirip kapiyi caldi. Gecen hafta icin ozur dileriz, managerim gonderdi dedi. Ayrica, sizin app uzerinden hesabiniza 1 adette bedava pizza ekledik dedi. Oldukca sasirdim. Bedava pizza eklemeyi aslinda anladim da kapiya kadar iki adet pizza gondermeleri cok hosuma gitti. Sofore cikartip bahsis verdim ve tesekkur ettim 🙂

    Boyle boyle insanlari kendilerine devamli musteri yapiyorlar 😃

    @MySea Domino's demişken güncel fiyat vereyim bugün 2 büyük boy pizzaya 95 TL ödedim 😒 Size yaptıkları incelik takdire şayan gerçekten 😁

    Afiyet olsun 😀

  • ⭐⭐

    .2019 da hatun 70 oldu,evlilik 50 oldu,hadi bu defa hawaiiye gidip ikisini birden kutluyalim dedik.gittik,otel anacaddeden bir sokak geride ana cadde kalakaua ,bizim kaldigimiz otelin sokagi kuhio, her iki caddede waikiki nin kalbi sayilir,bir sabah hadi ondeki caddeden troley e binip alamoana carsisina gidelim dedik,troley ler genellik;le saat 10 da baslarlar her bolgeye giden degisik renkli trolley vardir trolley bir nevi otobus tramvay sekli motorlu camlari acik..

    ..otelden yuruyup plaj kenarindaki cadeye geldik,duaktaki direge ilan yapistirmislar saat 13,00 e kadar troley ve otobus yok, allah allah buda nesi yahu,hmmmm o gun honululu pride varmis oda nesi..etrafta garip garip insanlar var kiminin ellerinde gokkusagi renkli balonlar,kurdelalar filan.oyleyse bekliyelim bakalim neymis bu honululu pride dedik,,,braz sonra her trafik lambasina polis geldi, bisikletli polisler karsidan karsiya kimse gecmesin diye... 10 -15 dakika bekledik,resmi gecit baslamis yavas yavas bizim buraya geliyorlar,polis araclari cankurtaran itfaiye,ozel arabalar motorsikletler filan,kimi insanlar yuruyor,seyircilere seker filan dagitiyorlar,yuruyenlerin arasind yuksek rutbeli polisler de var happy pride diyorlar kimileriyle tokalasiyorlar,eylenceli bir resmi gecit oluyor,megerse gay ve lesbianlarin gecit torenleriymis,bu kadarmi hazirlanmislar bu kadarmi suslenmisler,bir cok sirketlerde sponsor olup araclarini vermisler hemde kendi reklamlarini yapiyorlar.

    ....kendi kendime bu kadarda cok gay ve lesbian olmaz diye dusundum,bazilarinin kalabalik olsun diye oyle giyindiklerini zannediyorum,bir saatden fazla bir gecit toreni oldu cok da eylenceli oldu,daha evvel televizyon programinda gormustum,bu sefer canli gorduk.

    ....bir kac sefer rast geldim galiba ayda bir polis, cankurtaran etfaiye gecit toreni yapiyor,az sesle sirenler filan caliyor.,diger bir seferinde yine ayni caddede bir gecit torenine rasladik, bu seferde filipino gunuymus hawaiide cok filipino var,onlar gecit toreni yapiyorlarmis.
    .....bir aksam uzeri deniz kenarindan ara sokaktan otelimize dogru yuruyoruz, kosede kocaman merdivenli bir itfaiye araci duruyor,allah allah bu arac bu sokakta ne yapiyor diye merak ettim,kenarda kahve gibi bir sey var, galiba icerde biri fenalik gecirmis,ambulans cagirmislar,,,itfaiye erleride cankurtaran calisanlari gibi ilk yardim icin bilgiliymisler,yakinda itfaiye varmis can kurtaran yerine o gelmis.

  • ⭐⭐

    ....sene 2018 yine bir hawaii gezisi yapalim dedik,bilet arastiriyorum,en ucuz bilet gidis donus iki kisi 950 dolar,,canta kilo problemi var 10 saatlik yolculukta yemegini parayla alacaksin, yemek yok hazir sandovicler var,gerci yemek problem degil,kendi sandovicimizi goturebiliyoruz,..canta valiz kilo problemi derken canim SIKILDI,arkadas bu sefer biraz daha para verip daha rahat sekilde gidip gelecegim dedim,ucuz olan jetstar hava yollari pahali olan qantas hava yollari ikiside ayni sirket,qantasa baktim gidis donus kisi basi 630 dolar yemek var,kilo problemi yok,film izlemek oyun oynamak bedava,oyle olsun dedik aldik bileti.

    ......gercekten guzel servis kahvalti yemek icki cay kahve meyva dondurma bedava,,,,,hatunun bir kalp doktoru var bir seferinde seyahatten konusuyorduk,qantas ile gideceksen yemeginide yaninda goturun demisti,gittik tatil yaptik geri donuyoruz,verdikleri yemek iki cesit, biri makarna filan digeri galiba ya pilic ya da balik,.ben makarna yedim hatun digerinden ,biraz gecti hatun tuvalete dogru kosmaya basladi,tam kapinin onune gelince istifra etti,neyse bir gorevli cagirdim beraber temizledik,hatun benide korkuttu, yok arkadas bundan sonra ucak seyahati filan yapmam dedim, ucak sydneye inene kadar diken ustunde oturdum sayilir....neyse sag salim indik hep korkup kadinin kalbindendi,gercekte bayat yemek dokunmus, doktorumuza hak verdim..
    ....2019 da yine hawaii ye gittik bu sefer eski gittigim jet star hava yollarini sectim,uyeyim her sene 43 dolar filan aidat oduyorum,2020 de virus dolayisiyla uyeligi yenilemeyin uzattik dediler,simdide her gun ucuz ucuslar var diye mail gonderiyorlar,iki gun evvel kampanya yapmislar ama ekim ayi icin donus bedava diyor,geziye cok ihtiyacim var ama covit-19 tam gecmedigi icin baska eyaletlere gitmeye icim elvermiyor.
    ..2019 da jet star hava yollari ucuzluk yapmisti 2 kisi 550 dolara hawaiye gittik geldik,ayni sekilde ucuz bilet, kabin cantasi sadece 7 kilo olacak,valiz goturmek istiyorsak ekstra para- yiyecek yok,tabletler parali,kendi sandovicimizi yaptik,birazda buskuvit aldik 10 saatlik yolculukta ac kalmadik,gittigimiz yerden fazla bir esya almiyacagimiz icin carry -on cantalariyla gittik hatun canta tasidi bende backpack cok az esya goturduk,gelirken yine bir seyler aldik,sydneyde check-in yaparken cantalari tartiyorlar, hawaiide hic bakmiyorlar.
    ...2018 de tam bilet alip rahat gidelim dedik ama donuste hatuna yemek dokundu.....2019 yilinda katar hava yollariyla turkiyeye gittik,sahane servisleri vardi yemekleri de guzeldi bazilari tabi biraz baharatli, daha evvelinde malezya hava yollariyla giderdim,onlarda bayat turk dolmasi verirlerdi..kalin saglicakla


  • @sir-altan, içinde söyledi: Amerika anılarım...

    .2019 da hatun 70 oldu,evlilik 50 oldu,hadi bu defa hawaiiye gidip ikisini birden kutluyalim dedik.gittik,otel anacaddeden bir sokak geride ana cadde kalakaua ,bizim kaldigimiz otelin sokagi kuhio, her iki caddede waikiki nin kalbi sayilir,bir sabah hadi ondeki caddeden troley e binip alamoana carsisina gidelim dedik,troley ler genellik;le saat 10 da baslarlar her bolgeye giden degisik renkli trolley vardir trolley bir nevi otobus tramvay sekli motorlu camlari acik..

    ..otelden yuruyup plaj kenarindaki cadeye geldik,duaktaki direge ilan yapistirmislar saat 13,00 e kadar troley ve otobus yok, allah allah buda nesi yahu,hmmmm o gun honululu pride varmis oda nesi..etrafta garip garip insanlar var kiminin ellerinde gokkusagi renkli balonlar,kurdelalar filan.oyleyse bekliyelim bakalim neymis bu honululu pride dedik,,,braz sonra her trafik lambasina polis geldi, bisikletli polisler karsidan karsiya kimse gecmesin diye... 10 -15 dakika bekledik,resmi gecit baslamis yavas yavas bizim buraya geliyorlar,polis araclari cankurtaran itfaiye,ozel arabalar motorsikletler filan,kimi insanlar yuruyor,seyircilere seker filan dagitiyorlar,yuruyenlerin arasind yuksek rutbeli polisler de var happy pride diyorlar kimileriyle tokalasiyorlar,eylenceli bir resmi gecit oluyor,megerse gay ve lesbianlarin gecit torenleriymis,bu kadarmi hazirlanmislar bu kadarmi suslenmisler,bir cok sirketlerde sponsor olup araclarini vermisler hemde kendi reklamlarini yapiyorlar.

    ....kendi kendime bu kadarda cok gay ve lesbian olmaz diye dusundum,bazilarinin kalabalik olsun diye oyle giyindiklerini zannediyorum,bir saatden fazla bir gecit toreni oldu cok da eylenceli oldu,daha evvel televizyon programinda gormustum,bu sefer canli gorduk.

    ....bir kac sefer rast geldim galiba ayda bir polis, cankurtaran etfaiye gecit toreni yapiyor,az sesle sirenler filan caliyor.,diger bir seferinde yine ayni caddede bir gecit torenine rasladik, bu seferde filipino gunuymus hawaiide cok filipino var,onlar gecit toreni yapiyorlarmis.
    .....bir aksam uzeri deniz kenarindan ara sokaktan otelimize dogru yuruyoruz, kosede kocaman merdivenli bir itfaiye araci duruyor,allah allah bu arac bu sokakta ne yapiyor diye merak ettim,kenarda kahve gibi bir sey var, galiba icerde biri fenalik gecirmis,ambulans cagirmislar,,,itfaiye erleride cankurtaran calisanlari gibi ilk yardim icin bilgiliymisler,yakinda itfaiye varmis can kurtaran yerine o gelmis.

    Her 20 insandan 1’inin LGBTQ+ oldugunun farkinda misiniz?

    Guzel bir festivale denk gelmissiniz. Pride’lar cok keyifli gecer.

  • ⭐⭐

    ...gezi olarak nereye gidersem gideyim aliskanlik olarak kuru badem ve cikolata gotururum,sade dark cikolatayi cok severim,simdi nadiren yiyorum yaslandikca sagliga ve sihhate daha cok dikkat etmek lazimdir.2012 yilinda gezinin son duragi los angelesdi, daha evvel kalmis oldugum ayni otelde kaliyoruz 500 metre otede kucuk bir carsi var bir supermarket bir marina shop bir kac tanede kucuk dukkan.
    ..yine marketin oraya geldik kucuk dukkanlara bakiyoruz,bir tanesi organik yiyecekler ve kullanilacak seyler satiyor,icerde iki tane hanim oturuyor, girdik iceri bazi seyleri ucuza koymuslar, hatun bir sey aldi, sonrada kucuk ciklet paketi gibi iki cikolata, satici kadin hatirlamadigim bir seyide bedava verdi,dolastik otele geldik,banyoda yuzumumu yikiyordum agzimimi calkaliyordum o sirada hatun yanima geldi,kucuk cikolata paketinin yarisini acmis isir diye agzima uzatti, eh cikolata severiz ya koca bir dis aldim, heh heh he anaaaa ne cikolatasi be yahu isirdigim kahverengi organik sabunmus,kac dakika agzimi calkalayip tukurdugumu hatirlamiyorum

  • ⭐⭐

    ..turk dizilerini pek sevmem turkiyede yasiyanlar icin bu gunlerde dizilere cok ihtiyaclari olacak diye dusunuyorum cunku yasam monotonlasinca evde oturup dizi izlemekten baska yapacak sey kalmiyor,avrupa dizilerini izlerim guney amerika dizilerini izlerim,uyusturucu kartellerinin dizileri pek enteresan olur.gecenlerde startup diye bir amerikan dizisi izlemeye basladim dizi,miamide geciyor,bazi bolgeleri gorunce nostalji olsum sanki anilarimi yeniledim.

    ...9 yil evvel newyokdan miamiye gitmistik kaldigim otel plaj bolgesinde plajin arkasindaydi galiba collins st uzerinde olacak butceye uygun cok ahim sahim olmiyan bir oteldi,bahcesinde havuz vardi ayni zamanda arka bahceden acilan kapiyla plaja gidiliyordu,kapiyada sifreli kilit koymuslar,otel musterilerine sifreyi veriyorlardi, bir iki seferde bu kapidan plaja gittik, o zamanlar plaj bostu,pek kimseler gorunmuyordu...
    .hava alanindan shuttle ile geldik yine shuttle ile gittik,,,, oteldede banyoda sicak/soguk su ayarlama problemi yasadim oda kapisindan cikip bir temizlikci esmer bayan gordum gel suna bak dedim,kadin cekindi baska bir arkadasini alip geldi musluklari gosterdi....
    ..otel kapisinda yine bekleyen esmer bir kapici veya bell boy vardi, amigo filan arasira cene yaptik ya kubali yada oralardaki adalardan birinden olmali,amerikan zencileriye orta amerika insanlarini ayirmak kolay oluyor.
    ....otelden cikip saga donup biraz asagi dogru yuruyunce lincolin diye bir cadde var, kosesinde bir market var hem eczane hem market hem hediyelik esyalar filan,yolun karsisindada buna benzer shop var genellikle hatiralik esyalar filan,genc bir bayan tezgahtar vardi aksam uzeri dolasirken saat kacta kapaniyorsunuz diye sordum bazen gece 2,00- 3 oluyor dedi, musteriye filan bagli,kapida bir tezgah var dazlak genc bir adam hello mello dedi, tur satiyormus aksanindan ozi oldunu anladim,biraz australyadan bahsettik,mubarek australya ismi asagi yukari her dizide veya filmde gecer,lincolin caddesinden biraz yukari yuruyunce yiyecek terleri restaurantlar var, bir taneside turk du ismi aklimda kalmadi...
    .....miamiye gelmisken dolasmak lazimdi, diger bir marketin kosesinde yine tur satan bir tezgah vardi, sorduk fiat sorduk,hem karada gezilecek hemde tekne turu yapilacak,iyi dedik ertesi gunu icin bilet aldik sabahleyin bu saatte burda ol dediler.
    .sabahleyin otobus geldi bindik,yolcularin cogu turistti , sehirin gorulecek yerlerini gostermeye basladi,john trovolta nin cok eski bir filmi vardir, zanadu veya saturday night fever gibi,high schoolda cevrilen film o okulun onunden gectik,kopru uzerinden geciyorduk sag tarafimizda sahilda kocaman beyaz bir yali vardi, scar face filminin cekildigi yaliymis,....bir muddet sonra kubalilarin gettosu olan little havana yani kucuk havanaya geldik,,,kosedeki bir park gibi yerde bir suru insan okeye benzer oyun oynuyorlar,degisikde olabilir pek aklimda kalmadi,bir kacinin resmini cektim,burda cok puro satiliyor,bir dukkanin kapisina yasli bir adam oturmus devamli cigerlerini puro ile dolduruyordu,bazilari puro aldi
    .....otelden ayrildiktan sonra biraz ilerde bir kac yolcu daha alindi sofer hem rehber bu bolge gay ve lezbiyanlarin bolgesi dedi,gercekten yolda bir kac tanesi acayip kiyafetle yuruyordu.,,sehir turu yaptiktan sonra biscayne bay denen deniz kenarina geldik,burda tekne gezisi yapacagiz,tekneye girmek uzereyiz adamin biri elinde kamera ile gelenlerin resmini cekiyor,iste tab edip satacaklar,ben cekme arkadasim istemiyorum dedi, efendim guvenlik icin isteniyor filan diye numara yapti cekti resmimizi.....
    ...biscayne bay korfezde cok sahane yalilar var cogu zengin artistlerin is adamlarinin rehber hangi yalinin kime ait oldugunu anlatti,korfezi dolastik geri donuyoruz,resim ceken kadin resimleri tab etmis her hese gosterip satmaya calisiyor,benim saclar filan daginip istemiyorum diyorum,basimdan savdim,sonra bir daha geldi bu sefer 10 dolar verip resmi aldim.bir cok yerlerde boyle yapiyorlar almaya mecbur degiliz,alcadraz muzesine giderkende insanlari bir kopruden yurutuyorlar,ustte muzenin resmi var orda durdurup resim cekiyorlar,donuste istersen resmi aliyorsun..
    .....tekne turu bitince karaya ciktik,tur soferi saat kacta nerden bizi alacagini soylemisti,,tabi tekne turu icin otobusden inerkende sofer tatli tatli agiz yapip bahsislerini toplamisti,biscayne bay plazaya gittik guzel bir yer,yiyecek yerleri ve hediyelik esyalar satan dukkanlar var,dolastik bir yerde sahne var,bir ka cmuzisyen gelip oturdular ve dans muzigi calmaya basladilar,yerli halkdan kadinli erkekli insanlar pistte dans ettiler latin danslari filan olmali guzel kalca kivirilan danslar.
    .....donus saati gelince otobusun gelecegi yere gittik, bir ka ckis yalnis anlamislar baska yere gidip otobus beklemisler neyseki son dakikada yetistiler.otobusun geriye donusude jet hiziyla oldu.

    yine biscayne bay daki plazanin bir kosesinde iki delikanli gordum ellerinde koca koca yilanlar,isteyenler icin yilanlari boyunlarina dolayip resim cektiriyorlar,oyle mpara kazaniyorlar,biraz kulak misafiri olunca turk olduklarini anladim ama konusmaya firsat olmadi,galiba birde incik satan bir bayan vardi. kalin saglicakla.


Benzer Başlıklar

  • 11
  • 2
  • 2
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum