Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tesekkurler

  • ⭐⭐

    @sash rica ederim 🙂


  • @JC-BOND, içinde söyledi: Illinois

    @edelweiss Chicago da 7 senedir, yasamaktayim. ABD ye geldigim ilk 5 ay tum ABD yi dolasip yasamak icin sectigim sehirdir.
    Neden Chicago?

    1. NY vari buyuk sehir ancak NY a oranla daha yasanir, daha planli , duzgun ve stressi az sehirdir.
    2. Mukemmel bir public transportation.Arabasiz yasayabilme imkani.
    3. Skyline ve Mimarisi
    4. Amerikan ve Avrupai yasamin ortasinda,
    5. Deniz ozelliklerinde golu ve cok guzel kumsallari
    6. ABD nin en onemli sanat merkezlerinden birisi,
    7. Festivalleri , Mayis -Ekim aylari dahil bu aylar arasinda Sanat, Muzik , Yiyecek agirlikli olmak uzere binbir cesitli festival ve etkinlik. Insan neye katilacagini sasiriyor, SIKILMAK imkansiz.
    8. Su sporlari, triathlon, bisiket, kosu gibi sporlari cok buyulu bir Gol ve sehir manzarasi altinda yapma imkani, benim gibi bu konularda tembel bir insani ve sevke getirebilecek bir sehir, bir Montana ve Colorado olmasa da dogal alanlari bulunan mega sehir.
    9. Uretimle ve turizm basta olmak uzere bir ekonomi, resesyonda en az etkilenen yerlerden biridir.
    10. Merkezi lokasyon ucuz transportasyon.
    11. Iyi ve cesitli Yuksek ogrenim.
    12. Yasam kalitesi Yuksek.
    13. Hurricane, Tornado, Deprem gibi felaketlerden uzak olmasi.
    14. Tabak gibi dumduz olmasi.
    15. Diversity , yeni gocmen olsaniz bile en az dislanacaginiz ve yabancilik cekeceginiz sehirlerden biri, Irkcilik, homofobi , cinsel ayrimcilik olmamasi
    16. Yiyecek, Chicago da dunyanin her mutfagindan cok iyi restaurantlar vardir. Chicago ozellikle Bu sebeple un yapmistir. ABD de Chicago da yemek SIKINTISI cekiyorsaniz, ABD kesinlikle size gore degil demektir.

    Sehirin eksileri

    1. Cok yuksek eyalet + sehir + konut vergileri, akliniza gelen her vergi yuksek sekilde var.
    2. Pahali bir NY ve San Fransisco olmayabilir ancak zorlar.
    3. Ocak ve Subat aylarinda -40 C dereceye varan uzun soguk ve devamli kis, Ruzgarli ve nemli sert havasi. 2017 ve 2018 yillari kislarinda bulunanlar soguk diyorsa yasamasin. En ILIK kislaridir ve normale gore bahar havasidir, Normalde Mart ve Nisan da bu hava yasanmakta idi.
    4. Park problemi
    5. Bazi bolgelerindeki suc orani( o bolgelerden uzak olursaniz gayet guvenli)
    6. Maaslarin yasam sartlarina gore dusuk olmasi, tek maasla cocuklu aileler cok zorlanir.
    7. Eyaletin batmasi sebebi ile yollarin yol yapimi gibi hizmetleri ve ucretsiz egitim kalitesi dusmektedir.
    8. Bir 3 sene oncesine gore sartlar kotudur, nufus azalmistir. Cocuklu aileler cift maasla bile zorlanmakta ve baska eyaletlere gocmektedir.

    Is imkanlari

    1. Uretim ve muhendislik
    2. Nakliye ve depolama
    3. Finans
    4. Yuksek ogretim
    5. Turizm , sanat ve eglence sektorleri
    6. Gida sektoru
    7. Insaat sektoru
    8. Gemi insaat
    9. Ticaret
    10. Bilisim ve komunikasyon
    11. Tarim
      Maaslar hayat pahaliligina oranla dusuktur.Maasla calismak ne uzer ne guldurur, emekliye tavsiye yasamasi tavsiye edilmez, Emekliler baska eyaletlere kacmaktadir.

    Nerde Yasamaliyim:
    Kazanciniz cok yuksekse Magnificiant Mile ve cevresi, gelir orta ve ustu ise canlillik seviyorsaniz, Lakeview , Lincoln Park, Logan Square , Wrigley Field , Belmont , Fullerton , Wicker Park, Evanston , South Loop.

    Sehir seviyorsaniz ama maddi durumunuz dusukse red line kuzeyi ve brown line metro hatti. Midtown tehlikeli idi, temizleniyor.

    Gay iseniz bu sehirde zaten cok rahat edersiniz, Mayor Gayleri cok desteklemektedir. En fazla Gay Evliligi bu sehirdedir. Lakeview de Boystown ve girlstown bulunmaktadir. Wrigley Field yakinlaridir.

    Iyi saburbler Naperville , Kuzey - Bati ve Kuzey suburblerin hepsi, Schamburg , Barrington, highland park Elmhurst cok elittir.

    Evinizi isinizin bolgesi iyi ise mutlaka ordan secin .

    Sehirin tehlikeli bolgesi South loop un Guneyi , ve Greek town un 1 mil batisindadir ceper halindedir. Bu ceperi gectikten sonra yine ozellikle batiya dogru duzelmektedir, guneyde de guzel yerler bulunmaktadir.

    KIMLER TERCIH ETMELI:

    1. Muhendisler
    2. Nakliye isi yapanlar
    3. Tum ABD ye mal dagitmak isteyenler
    4. Ogrenciler
    5. Finanscilar
    6. Bekarlar
    7. Gayler
    8. Sanat, Muzik ve Eglenceden hoslanip kesmekeslik ve vicik vicik bir kultur istemeyenler.
    9. Kuzeyli kultur, Adana, Antalya ve Akdeniz adamina zor bir yer. En Guney izmirlilere hitap eder, Ankara , Canakkale , Edirne , Eskisehir gibi sehirleri ve bide Kadikoylulere hitap eder.

    CHICAGO ya benzer diger ABD sehirleri ve alternatifleri:
    Denver, Portland , Boston, Pittsburg , Milwaukee , Nashville , Memphis

    CHICAGO 5 KELIME ILE TARIFI:
    BLUES - SKYLINE - LAKE - WIND - AL CAPONE

    Chicago'da lyft ve doordash ın ehliyet için bir yıllık deneyim istememesinden dolayı başlangıç için avantajlı olduğunu düşünüyorum. Aylık 3500 dolar gelirli iki çocuklu aile için önereceğiniz bölge neresidir? Önemli olan çocukların eğitimi. Bunu baz alırsanız sevinirim.

  • ⭐⭐

    @RoadtoNewLife Chicago'da bir kaç uber şoförüyle konuştuğumda hepsinin ortak söylediği şey şoför Lyft ve uber de şoför sayilarinin arttigi ve bu nedenle kazançların düştüğü yönündeydi. Ancak yine de haftalık 700 dolar civarı kazanmanın mümkün oldugundan bahsetmişlerdi. Eger downtown'da yasamayı dusunuyorsaniz cocugunuzun okulunun iyi bir bölgede olması icin iyi bir muhit secmek zorunda kalacaksınız. Downtown yerine çocuklu bi aile icin Schaumburg, Arlington Heights gibi sehirlerin daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Schaumburg'da ayrıca Woodfield Mall isminde büyük ve güzel bir AVM var. O bölgede is imkanları da bulabilirsiniz.

    Arlington Heights ve Schaumburg, O'hare Havalimani'na yaklaşık 15 mil uzaklıktalar. Downtown'a ise yaklaşık 40 mil. Uber ve Lyft icin de güzel bi lokasyon olabilir. Ilk müşterinizi sabah saatlerinde havalimanindan alarak başlayabilirsiniz 🙂


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Illinois

    @RoadtoNewLife Chicago'da bir kaç uber şoförüyle konuştuğumda hepsinin ortak söylediği şey şoför Lyft ve uber de şoför sayilarinin arttigi ve bu nedenle kazançların düştüğü yönündeydi. Ancak yine de haftalık 700 dolar civarı kazanmanın mümkün oldugundan bahsetmişlerdi. Eger downtown'da yasamayı dusunuyorsaniz cocugunuzun okulunun iyi bir bölgede olması icin iyi bir muhit secmek zorunda kalacaksınız. Downtown yerine çocuklu bi aile icin Schaumburg, Arlington Heights gibi sehirlerin daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Schaumburg'da ayrıca Woodfield Mall isminde büyük ve güzel bir AVM var. O bölgede is imkanları da bulabilirsiniz.

    Arlington Heights ve Schaumburg, O'hare Havalimani'na yaklaşık 15 mil uzaklıktalar. Downtown'a ise yaklaşık 40 mil. Uber ve Lyft icin de güzel bi lokasyon olabilir. Ilk müşterinizi sabah saatlerinde havalimanindan alarak başlayabilirsiniz 🙂

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler çok teşekkür ederim... Monster ve Indeed'de bol bol Aldi ve Costco teklifleri var 🙂 Planım; market ve lyft/doordash.. Dediğiniz yerleri hiç düşünmemiştim; fakat okul ratingleri 9,10 seviyesinde gözüküyor Trulia'da. Doğru mudur acaba? Yer olarak aklımda ilk North Center vardı, ne dersiniz?

  • ⭐⭐

    Schaumburg ve Arlington Heights, Chicago land'in en iyi bölgelerinden ikisi. Ben yalnızca 10 gün Chicago'da bulundum. Ancak oncesinde Green Card ile girişten sonraki tüm planlarımı bu sehir uzerine yaptıgım icin green card kazandigimi öğrendiğim ilk geceden beri araştırma yaptım. Bu nedenle okul puanları konusunda bi yorumda bulunmam doğru olmaz. Ancak bu kadar iyi okul puanlarına sahip olmaları beni sasirtmaz. Çünkü evli ve cocuklu ailelerin genelde tercih ettikleri en popüler bölgelerden ikisi. North Center ise suc oranlarının düşük olduğu bölgelerden birisi diyebilirim (komsu bölgeler olan lakeview ve lincoln park'a istinaden soyluyorum) ancak daha önce hiç gitmedim maalesef. Fakat ben evli ve cocuklu bir sekilde yerleşecek olsaydim downtown'a bu kadar yakin bi bölgeyi tercih etmezdim.


  • @Edelweiss Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler


  • 2 kuzenim Chicago'da olduğundan ben de onların yanında başlangıcımı yapmayı düşünüyorum. Fakat gördüğüm kadarıyla forumdaki arkadaşlardan pek rağbet gören bir yer değil gibi 🙂 Beni şehrin kışları düşündürüyor ama neler olacak göreceğiz


  • FB_IMG_1614556347662.jpg


  • FB_IMG_1615042704168.jpg

    FB_IMG_1614825776786.jpg


  • Chicago

    FB_IMG_1615384853288.jpg

    FB_IMG_1615384495045.jpg


  • FB_IMG_1617382116662.jpg


  • @RoadtoNewLife Egitim on plandaysa NJ ye bakabilirsiniz okul puanlari genel olarak yuksek.Buyuk konusmamayayim ama bir daha Chicagoya donecegimi hic sanmiyorum. East coasttan sasmamak lazim 🙂


  • @aliarmgn, içinde söyledi: Illinois

    @RoadtoNewLife Egitim on plandaysa NJ ye bakabilirsiniz okul puanlari genel olarak yuksek.Buyuk konusmamayayim ama bir daha Chicagoya donecegimi hic sanmiyorum. East coasttan sasmamak lazim 🙂

    Schaumburg'u iyice gözüme kestirdim yalnız 🙂 Okulların puanları da 8-9-10; o da çok güzel.. Ali bey soğuğundan mı yoksa başka sebepler de var mı?


  • @RoadtoNewLife Sogukta etken fakat soguktan ziyade cinayet olaylari cok fazlaydi ben oradayken. 🙂 Chicago icin soyluyorum.


  • @aliarmgn, içinde söyledi: Illinois

    @RoadtoNewLife Sogukta etken fakat soguktan ziyade cinayet olaylari cok fazlaydi ben oradayken. 🙂 Chicago icin soyluyorum.

    Chicago'da Ubereats/Doordash/Grubhub/Postmates yapılabilir mi? Park yeri ve trafik açısından soruyorum.

  • ⭐⭐

    @aliarmgn @RoadtoNewLife Downtown ve guney suburbler pek guvenli degil dogru. Ancak kuzey bati ve bati suburblerde cok guzel sehirler bulunuyor. Schaumburg da bunlardan birisi. Downtown'da yasamayi ben de sevmiyorum. Suburblerde hayat daha sakin, daha guvenilir, daha havadar. Hatta is icin Downtown'a falan gittigimde icim bayiliyor, resmen daraliyorum. Koca koca, eski pusku, demir parmakliklari olan binalar, cok sayida homeless, trafik vs. Schaumburg ozelinde konusmak gerekirse, kendisi ve cevresindeki sehirler oldukca guvenilir. Hatta bence West Suburbler arasinda en gelismis sehir diyebilirim Schaumburg icin. Woodfield mall falan baya buyuk sehir havasi katmis. Asagidaya Chicagoland'in suc haritasini ekliyorum. Inceleyip, fikir edinebilirsiniz.

    crinmemap.png


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Illinois

    @aliarmgn @RoadtoNewLife Downtown ve guney suburbler pek guvenli degil dogru. Ancak kuzey bati ve bati suburblerde cok guzel sehirler bulunuyor. Schaumburg da bunlardan birisi. Downtown'da yasamayi ben de sevmiyorum. Suburblerde hayat daha sakin, daha guvenilir, daha havadar. Hatta is icin Downtown'a falan gittigimde icim bayiliyor, resmen daraliyorum. Koca koca, eski pusku, demir parmakliklari olan binalar, cok sayida homeless, trafik vs. Schaumburg ozelinde konusmak gerekirse, kendisi ve cevresindeki sehirler oldukca guvenilir. Hatta bence West Suburbler arasinda en gelismis sehir diyebilirim Schaumburg icin. Woodfield mall falan baya buyuk sehir havasi katmis. Asagidaya Chicagoland'in suc haritasini ekliyorum. Inceleyip, fikir edinebilirsiniz.

    crinmemap.png

    @Edelweiss sağolun. Schaumburg'u da sizin sayenizde keşfetmiştim 🙂


  • @RoadtoNewLife Hocam trafik downtownda cok kotuydu ben oradayken, gun icinde berbatti hatta.Delivery tecrubem olmadi.


  • @Edelweiss dogrudur.Ben Downtowna yakin Chicagonun North tarafinda yasiyordum. Diger sehirler icin bisey diyemem,yasamadim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum