@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@Ramazan Cam hastalığın yayılmasına nasıl engel değil ışınlanıyor mu bu virüs, fiziki olarak aynı odada bile değilsiniz.
@crazycells Lütfen biraz mantıklı düşünün ok temasla değil anladık ağızdan burundan çıkan nefesle bulaşıyor virüs. O cam a mermi atsanız işlemez ne nefesi sizin nefesiniz zaten o tarafa geçemez ne filtresi siz fiziken aynı odada bile değilsiniz o bölmeyle. Işınlanıyor mu bu virüs.
@MUSTAFA2021USA, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells Lütfen biraz mantıklı düşünün ok temasla değil anladık ağızdan burundan çıkan nefesle bulaşıyor virüs. O cam a mermi atsanız işlemez ne nefesi sizin nefesiniz zaten o tarafa geçemez ne filtresi siz fiziken aynı odada bile değilsiniz o bölmeyle. Işınlanıyor mu bu virüs.
Peki o camin onune gelene kadar muhatap olacaginiz hic mi konsolosluk gorevlisi yok? Diyelim ki yok, o sirada vize islemleri icin orada bulunan insanlarin birbiriyle olan temasi da mi tehdit olusturmuyor?
Son olarak unutulmamasi gereken bir konu daha var. Konsolosluk calisanlari, Turk ya da Amerikali, cogu Ankara'da yasiyor, dolayisiyla Ankara'da salginin artmasi ya da azalmasindan herkes gibi etkilenecekler, bu yuzden salginin artmasini engelleyici tedbirler almalarina sasirmamak lazim.
İnsanlar tek tek alınabilir binaya ayrıca her resmi kurum da elbette başka görevliler var tabiki olacak bizim kurumlarımızda yok mu? 1 yıldır çalışmıyor bu konsolosluklar siz rahatsız olmuyorsanız sorun yok birilerine yaranmak için de cevap yazmanıza hiç gerek yok.
Neyse, düşünmeye sevk etmek için yazmıştım ama aptal olma dedim kendi kendime. 
İnsanlar tek tek alınabilir binaya ayrıca her resmi kurum da elbette başka görevliler var tabiki olacak bizim kurumlarımızda yok mu? 1 yıldır çalışmıyor bu konsolosluklar siz rahatsız olmuyorsanız sorun yok birilerine yaranmak için de cevap yazmanıza hiç gerek yok.
Kimseye yaranmak gibi amacim yok, sizin soylediklerinizi dikkate alip onem verdigim icin kendi fikirlerimi paylastim. Ayni hatayi yapmamaya ozen gosteririm bundan sonra.
@gucarslan merhabalar, bende telegram grubuna girebilir miyim ?
@recep-d özel mesajla bilgi verdim size.
@MUSTAFA2021USA istedikleri konuda kılı kırk yarıyorlar işlerine gelmedimi Vürüsü bahane ediyolar herşeyi bloke edip milletin hakkına yatıyolar. Türkiyedeki durumun laciverdi
Turkiye'de vaka sayilari yuksek. O yuzden, buyuk ihtimalle konsolosluk fiziksel olarak minimum kapasite ile calisiyordur. Yani personelin buyuk bolumu evlerinden pijamalar icinde virtual calisiyordur.
Ne güzel vaka sayıları 5k civarındaydı, yaza kadar daha da düşer diye ümit ediyordum ama her gün rekor üstüne rekor geliyor. 
@Ping-PONG Yeryüzün de 1 yıldır çalışmayan başka bir kurum var mı neyin edebiyatını yapıyorsun kime bu yalakaca tavrın mülakatta işine yaramaz haberin olsun aptal olma demişsin kendi kendine ama bencede aptal olma. Aleyhine olduğu halde haksızlığı uğradığı halde haksızlık yapan tarafı haklı gören insan tipine hastayım.
@MUSTAFA2021USA @Ping-PONG @hardrock Bence bunun için birbirimizi kırmaya değmez. Ben de maalesef bir yıldır yakınlarımıza turist vizesi almak için bekliyorum, her gün randevular açılmış mı diye kontrol ediyorum. Bence de bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok, sağlık sektöründe çalışan ve salgından en çok etkilenen biri olarak bu kadar uzun süre bu hizmetleri kapatmaları çok saçma. Konsoloslukta işyeri hemşiresi olarak çalışan bir arkadaşım var, ona da sürekli soruyorum, o da bunun saçma olduğunu düşünüyor ancak her kim buna karar veriyorsa maalesef etki etmemiz mümkün değil. Çalışma vizelerinin açılmış olması yakında tüm vizelerin açılacağına dair umutlu olmamı sağlıyor. Konsolosluk çalışanları aşılanmış, artık hiçbir bahaneleri olmamalı.
@knnrn Hemşire arkadaşınız Abd ankara konsolosluğunda mı çalışıyor ? O mu söyledi aşılandıklarını ? Güzel haber, teşekkür ederim.
Bir de Amerikauzmani diye bir youtube kanalı var, 14 yıllık eski elçilik çalışanıymış. Haziran ayında konsolosluk yeni binasına taşınacak dedi. Olumlu olumsuz ne olur bilmiyorum ama öylesine paylaşayım dedim.
@knnrn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@MUSTAFA2021USA @Ping-PONG @hardrock Bence bunun için birbirimizi kırmaya değmez. Ben de maalesef bir yıldır yakınlarımıza turist vizesi almak için bekliyorum, her gün randevular açılmış mı diye kontrol ediyorum. Bence de bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok, sağlık sektöründe çalışan ve salgından en çok etkilenen biri olarak bu kadar uzun süre bu hizmetleri kapatmaları çok saçma. Konsoloslukta işyeri hemşiresi olarak çalışan bir arkadaşım var, ona da sürekli soruyorum, o da bunun saçma olduğunu düşünüyor ancak her kim buna karar veriyorsa maalesef etki etmemiz mümkün değil. Çalışma vizelerinin açılmış olması yakında tüm vizelerin açılacağına dair umutlu olmamı sağlıyor. Konsolosluk çalışanları aşılanmış, artık hiçbir bahaneleri olmamalı.
Yazdıklarımla şimdiye kadar kimseyi kırdığımı zannetmiyorum, farkında olmadan kırdıklarım varsa da, hiç gocunmam özür dilerim, hepimiz insanız hata yaparız. Ayrıca bu forumda kimse sözleriyle de beni kıramaz, birine kırılmam için söz söyleyen kişinin benim için birşey ifade etmesi gerekir, forumda birkaç kişi dışında kimsenin ne gerçek ismini ne de kim olduğunu biliyorum. Herkes uslubuyla kendi eğitim (diploma değil) ve görgü seviyesini ve kalitesini belli ediyor.
Umarım herkes süreci sıkıntısız atlatır ve çok istediği yeşil kartına kavuşur.
Ne anlatıyorsun arkadaşım sen saçma sapan. Bunlar nasıl tavırlar. Kimseye yaranmak gibi bir niyetim yok.
İnsanlara haddini aşan tavırlarda cümleler kuruyorsun. Kimse sana gidememen hakkında beddua etmedi. Bu neyin hırsı?
Edit:
Konsoloslukta sadece sana kapalı değil. Dv talihlisi değilim diye beni üzmüyor mu sanıyorsun. Ben de vize için bekliyorum. Tek vize türü senin beklediğin vize mi?
Ayrıca sizin geçireceğiniz süreç talihli olmayı bekleyen bizleride etkiliyor. Heyecanla izliyoruz. Talihli olmayanlar da beddua yerine umarız 40k lara 50k lara kadar gidenler olur diye dua ediyor ki biz de bu rakamları gördüğümüzde ümitlenebilelim.
Konsolosluğu açtırmanın bir yolu varsa da buradaki insanlara kin kusmak değildir.
Ayrıca ne benim yapacağım kötü yorum, ne de senin serzenişin yarın konsolosluğu açtırmayacak veya dv2021 i iptal etmeyecek. Nezakete davet ediyorum...
sakin olalım dostlar gergınlıge gerek yok yanlıs anlasılmara gerek yok sadece herkesın hayalı ortak hepsi bu....
@Ramazan Cam hastalığın yayılmasına nasıl engel değil ışınlanıyor mu bu virüs, fiziki olarak aynı odada bile değilsiniz.
Cam izole degil, konustugunuz veya belgeleri uzattiginiz yerler bosluk, hatta tam nefesinizi karsi tarafa iletecek sekilde dizayn edilmis.
Otellerde havalandirma sistemine giren virusler yuzunden alakasiz odalarda olmasina ragmen hasta olan kisiler var 
Merhaba Arkadaşlar. Başvuru sırasında "Middle Name" kısmında harflerde yanlışlık olduğunu fark ettim. Bu sorun teşkil edermi.
Başvuru yaparken ekran görüntüleri almıştım orda doğru gözüküyor ama SUCCESS sayfasında 2 harfin yanlış olduğunu gördüm. Nasıl oldu anlamadım. Red almaya sebep olurmu bu durum.
@BKB merhaba. hatalar s / h harflerinde mi acaba?
sormamin sebebi "Şahin" soyisminin "Shain" şeklinde olduğunu gördüğümüz arkadaşımız oldu.
bir de hala evrak onayı almadınız mi?