Dolar Çıldırdı
-
@DustyBlue Birde soyle bir durum var. Yani $ cildirmasinda kim cildirsin??? 😁

-
Incır
Zeytin
Uzum
özellikle Antepfıstıgı
ve Ceviz
Bile bu ulkeyi zengin etmeye yeterli.Varoslara 20 katlı kümes dikmeye degil Kırsalda yaşama üretime ihtiyac var.
Ben Almanyaya 20 euroluk araba parçası yolliyorum adamlar gümrük vergisi alıyor. Bizimkiler içerde ürettirmiyor sonra dısardan vergisiz tonlarca içerigi ne oldugu bilinmeyen muhtemelen gdo lu aycicek yagını vergisiz sokup satıyor.
Incır ile alakası olmayan almanya, Incır ve prosesi uzerinden Turkiyeden daha fazla kazanıyor. Somurge parya ulkeyiz
-
Evrensel şuura sahip olacaksın Korkmayacaksın korkutmayacaksın =Singapur gibi
Kanaat edeceksin şükredeceksin seyredeceksin. Biz seyrediyoruzda 15 yasından beri 30 küsür oldu yaş bizi burda mezara attıkları gün de aynı olacak o yüzden umudum yok.
Aydında cumhuriyet eseri incir enstitusunun gordukten sonra umudum hiç kalmadı.
-
Arkadaşlar mehaba, bildiğiniz gibi dolar çılgın bir şekilde artıyor gözümüzü açtığımızda doların arttığını görmek yetmezmiş gibi gözümüzü kapatırken de doların arttığını görüyoruz :D Türkiye'de üniversite okudum ve bıraktım şu an aöf'deyim. Amerika'da dil okuluna gidip ondan sonrasında güzel bir üniversite okumak istiyorum. Haberlerde liseden mezun olan kişilerin çoğunun yurtdışı eğitimine gittiğini söylüyordu yine aklıma geldi bu dolar bu kadar haraketliyken nasıl gidicez biz yurtdışına? Araştırmalarıma göre $10.000 ile 3-6 aylık dil okulları mevcut yanlış anlaşılmasın $10.000 :) Bu fiyat dolar bazında baktığında çok normalken tl olarak baktığında 81.317₺ olması insanı bi hayli üzüyor. Evet siz neler yapıyorsunuz yurtdışında eğitim almak isteyen arkadaşlar nasıl bir yol izliyorsunuz? Nasıl sağlıklı bir şekilde düşünebiliyorsunuz? Konu altından tartışalım :)
-
https://i.imgyukle.com/2021/03/28/OEfElU.jpg
Köprüden önceki son çıkış son biletler
7.50 Berlin duvarı - 7.95 Çin Seddi yıkıldı
-
Sanırım böyle başlık açmak yasaktı ama ben yazayım kitlerler sanırım burayı Ben dil okulu ile giderim diye çok tozpembe bir hayal kuruyordum ancak o işler öyle değilmiş
Konsolosluğun size vize vermesi için ingilizce ile bir işi olan türkiyede vize alacak kişiyi bağlayan şeylerin olması gerekiyormuş 😂 Benim gibi 18 yaşında üniversiteye daha başlamamış bekar erkeğe %99 red verirlermiş potansiyel göçmen olarak bakıp ki dışarıdan da öyle duruyor, ben olsam bende bana vize vermem sanırım community college deniyeceğim ancak o da çok pahalı geldi bana international öğrencilere yarım dönemi 10000 4 dönemden 40000 $ ee gittin bir ev tutman lazım bir araba alman lazım öyle böyle 10000 $ da öyle gitti Ve bunun üstüne orada kalıcağının garantisi yok, bu paralar cidden yüksek 50000 $ anlık kurla 404321,00 😂😂😂 -
Evet büyük ihtimal ile kilitlenecek. Dolar çıldırdı diye mevcut bir başlık var hali hazırda.
Bence yaşınız çok genç üniversiteyi burada master ı orada okuyacak şekilde planlayın o arada dv çıkarsa ne ala. Ben de çok araştırdım ve en mantıklısı bu gibi duruyor. Okul sonrası GC ye yürüme olayına da pek güvenmeyin sponsor vizesinin o kadar basit olmadığını fark ettim. İmkansız değil ama kesinlikle kolay değil. -
$1 = 8.19 TL
-
2008 yılında da kriz tüm dünyayı kasıp kavururken, nedense bizim ülkemizi teğet geçmişti.
-
@Tongel, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
2008 yılında da kriz tüm dünyayı kasıp kavururken, nedense bizim ülkemizi teğet geçmişti.
@Tongel, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
..kardes-- buyuk devletlerden biri hapsirirsa kucuk devletler nezle olurlar,2008 krizi muhakkak turkiyeyide vurmustur,hatirladigima gore amerikanin bir eyaletinde galiba ev kredisi veren bankalardan bir kac tanesi iflas etmisti...2008 yilinda ekonomi canlansin millet para harcasin diye australta hukumeti herkese 1000 aud luk yardim yapmisti.....covit-19 geldi,biz emekli oldugumuz icin maddi durumdan bize bir zarari olmiyacakti,ona ragmen bu gune kadar hatun ve kendim icin devlet toplam olarak 4000 aud yardim yapti...
..2008 yili ekonomik krizinin turkiyeyi teget gectini zannetmiyorum,,2007 yilnda bir aud, 1,12 liraydi bu gunse 6,25 tl oldu demekki kriz 13 yildan beri devam ediyor.. -
An itibariyle 8.27
-
1$ - 8.36₺
-
An itibariyle 8.36...
Çok sinirleniyorum çok, adam dün gece merkez bankasının yardımcısını görevden almış.
Böyle hamleler ile yatırımcıya güvenmeyin diyoruz resmen. -
Eylül ayında work and travel programına katılacağım. Dolar bu gidişle 10 tl yi bulur ise yandık.. euro zaten uçmuş tutabilen yok.
Ülke iyice bataklığa dönüştü her açıdan. Bataklıktan kurtulmaya and içen bizlere allah yardım etsin diyorum...... -
Üretim yaparken kullandığımız enerjinin maliyeti dolar cinsinden olduğu için ve üreticilere ekstra teşvikler yapılmadığından dışa bağımlı halde gelmiş durumdayız. Aslında çok basit şeyler ancak yöneticilerin bunları hayata geçirmemesinin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Ekonomik gücümüzü kaybettikçe özgüvenimizi de kaybedip teslim oluyoruz gibi anlaşılabilir.
Normalde olması gereken faizleri artırıp doları düşürerek zaman kazanmak . Bu süreçte çiftçini güçlendirebilirsin , girişimcilere destek verebilirsin. Tabi KOSGEB gibi dandik ,çakma programlarla olmaz . https://youtu.be/fmXuVbtMAiQ
Bu ülkede çok değerli girişim ve girişimciler var . Ancak finans kısmında büyük problemler var. Bugün “getir” unicorn olduysa çok daha fazlası var . İşte inşaat şirketlerine kredi vermek yerine Kolektif house(Levent)’da kafa patlatan gençlere bu krediler , hibeler verilmeli . Devir bunu gerektiriyor . Almanya yana yana yazılımcı arıyor rekabetten uzak kaldım diye bizimkiler de elinin tersiyle itip 2021 yılında Araba piyasasına girip pay almayı düşünüyor :))
-
Dun izledigim birkac tane youtube videolarda milletin banka hesaplari ve yastik altindaki para ve altinlarina el koymaya hazirlaniyor olabilirler seklinde yorumlar vardi. Yurtdisina doviz cikartmayi yasaklayip, doviz kurlarini sabitleyip, belli bir tarihe kadar elinizdeki veya bankadaki dovizleri sabit kurlardan TL'ye cevirin, yoksa bir daha kullanamayacaksiniz gibisinden. Cok ucuk geldi bana ama sanirim Arjantin ve Venezuela bunu daha once uygulamis. Yunanistan ve Izlanda ise 2008 krizinden sonra kismi sekilde uygulamis.
-
8.40-8.45 Arası gidip geliyor hızına yetişemiyorum.
Önümüzdeki 5 senenin en düşük kur seviyesi olduğunu unutmayalım.YTD -
Ne yapsak bilemiyorum, bu şekilde döviz alsak bir dert almasak ayrı bir dert.
-
@MySea Yaparlar ben her şey beklerim bunlardan...
-
Ekonomi süper. 😝
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum