@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
@Ali-Ege-Can-0 sayaçta 20.00 a ayarlı kalmış , sonuçlar 19,00 da açıklanıyor diye biliyorum ben .
-
@muhammed01 Şimdi baktım 20.00'da açıklanacakmış

-
@Ping-PONG beni de götürüyon mu
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG beni de götürüyon mu
Nere gidiyoz? Ben arabaya avrupa kaskosu alıcam. Her hafta sonu sunny beach yapmayı planlıyorum. Yüzmeye
ama aşı kartı olayı var. Çin aşısını vurdurmak istemiyorum. Diğer aşılardan vurdurabilirsem.
Alabilşyorsan schengen başımın üstünde yerin var
-
@Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@kaanvercetti nevada tercihinin sebebleri nelerdir?.
cost of living sanıldığının aksine yüksek değil, ortalamanın yukarısında olsa bile california'ya göre on kat daha uygun. çok geniş yolları var. income tax olayı nevada eyaleti için %0 ve bildiğim kadarıyla yemek & ilaç harcamalarında da tax olayı yok. iyi iş imkanları var. 5 tane eyalet ile komşu, california hemen yanı başında gidebiliyorsun. efsane manzaralı yerlerini de unutmamak gerek. benim için en önemlisi sıkıcı & sıradan olmayışı.
bir de filmlerden duymaya alışık olduğumuz bir söz vardır, onu da eklemesem olmaz
what happens in vegas stays in vegas -
@kaanvercetti Birde Nevada desert var

-
Amerikada olanlara bir sorum var. Şimdi biz asgari ücretle çalışıyoruz eyaletimizde kaliforniya olsun saatliğimiz 14 dolar haftada 40 saat çalışıyoruz diyelim. Bekarız diyelim. Ay sonunda elime geçen net miktar ne kadar oluyor. Ya da yılda bir vergi veriyoruz sanırım o vergiyi verince aylık ortalamamız ne kadar oluyor. İnstagramda sayfalar var tr vs yurtdışı karşılaştırma yapıyorlar. Amerikada asgari ücreti 2175-2200-2300 felan olarak gösteriyorlar hesabı öyle yapıyorlar şu kadar ayda bu alınıyor vs diye. Benim sorum ise şu. Bunların mı vergiden haberi yok ya da ben mi bilmiyorum? Vergi haricinde sağlık sigortası emeklilik kesintisi felan yok mu yani onlar kesilince ne kadar kalıyor ya da trdeki gibi önceden mi kesilmiş oluyor yani brüt $14 dolar değilde net $14 mü alıyoruz.
-
Neden Chicago Olmalı ? (Kandiliniz Mübarek Olsun)
-
Snowboard

-
@Bekoray O yazanlar brut rakamlardir. Eyaletine gore degismekle beraber, ortalama 30-35% kesinti hesaplarsaniz, tahmini net maasi hesaplamis olursunuz.
Saat ucreti brut $14 ise, kesintiler sonrasi $10 falan kalir gibi mesela...
-
@travelleth, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells merak ettiğim bir şey var. amerika vatandaşı olduktan sonra bildiğim kadarıyla kişiler kardeşi için göçmenlik başvurusunda bulunabiliyor. annesi içinde bulunabiliyor. peki her ikisi içinde bulunabiliyor mu?
Evet, herkes icin ayri ayri basvuru yapmaniz gerekiyor. Hepsini de ayni anda yapabilirsiniz isterseniz.
-
@MySea Hastasıyım batı amerikanın Kalifornia haric
-
şu şarkıyı dinleyerek kendi geçmişime Bahtsızlıgıma ,çarpıklıklara varlık içindeki yokluklara Golddiggerlere 30 yaşına kadar aç gezdigime sövmek istiyorum arizonada manzaralı kayanın başında otururken.
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
şu şarkıyı dinleyerek kendi geçmişime Bahtsızlıgıma ,çarpıklıklara varlık içindeki yokluklara Golddiggerlere 30 yaşına kadar aç gezdigime sövmek istiyorum arizonada manzaralı kayanın başında otururken.
Çocukken belime taktığım çatapat patlatan kovboy kemerli altı patlarımla dolaştığım zamanlara döndüm.
-
Evet son 40 gün sanırım. Tüm olumsuzluklara rağmen umutla beklemeye devam... Bazı sebeplerden ötürü birikimimin büyük kısmını harcamak zorunda kaldım. Ekonomik olarak pek bir korkum çekincem yoktu ama şu anda şapkayı önüme koyup düşünmeye başladım. TL nin tekrar dolar karşısında erimeye başlaması da üstüne gelince bir anda kader bana double double yaptı. Ama umut etmeye devam. 8 mayısı beklemeye devam. Hep çıkacağı umudu ile başvuru yapıyorum bu yıl da inanarak yaptım. Ama kısmet işte bu yıl da çıkmaz ise başvurmaya devam edeceğim. Benimki hayal ile birlikte hedef haline de geldi ki sanırım bu forumdaki herkes için de bu böyle. İnsan istemediği zorluklar ile karşılaşınca çabuk yılıyor ama göğüs germeye hazırlandığı zorluklar ile başaçıkabiliyor. Umarım ve inşallah hayırlı olan olur. Buraya yazınca rahatlıyorum dışarıya nazaran burada beni anlayan insanların olduğu inancındayım zira hepimizin hedefi hayali bir yerde aynı... herkes mutlu günler.
-
@Bekoray Maaşlar, yani paycheck'ler çok büyük oranda haftalık alınıyor ve vergiler o haftaki paycheck üzerinde hangi vergi türü için ne kadar kesinti yapıldığı açıkça belirtilerek haftalık olarak kesiliyor. Saatlik X$'a çalışıyorsanız bu brüt ücretiniz olur. Vergi de haftalık toplam kazancınız üzerinden kesilir.
Tabii her eyaletin vergi oranı değişiyor, buna internetten ulaşabilirsiniz. En önemli iki vergi türü Federal Tax ve State Tax. NY için konuşursam mesela cüzi miktarda bazı yan vergiler de ödeniyor. NYSDI, NYPFL, NYCRS türünde vergiler de var.
-
@MySea saatlik $17'dan haftada 40 saat çalışıp yıllık $34000 kazandık diyelim biz bunun %30-%35 ini mi veriyoruz vergi vs olarak. Yani bize kalan 20-25 bin dolar mı oluyor yoksa ben internette bir site buldum orda yıllık kazancını birde posta kodunu girerek ne kadar vergi verdiğini gösteriyor. İlk 10.000 dolara vergi kesmiyor sadece fica kesiyor sonraki kazandıklarına kesmeye başlıyor. Marjinal vergi oranı ve efektif vergi oranı olarak iki farklı % gösteriyor. 34.000 dolardan 6000 dolar civarı vergi kesiyor bize $28.000 kalıyor (Rhode Island için). Ekran görüntüsünü de bırakayım da anlaşılır olsun.
Ben önceden dayıma sorduğumda da maaşların 3te 1i gidiyor demişti siz de öyle dediniz ama ben dayıma sormadan önce görmüştüm bu siteyi ve dayıma sorduğumda kafam karışmıştı çünkü sitede gözükene göre vergi daha az hesaplanıyor oda sanırım ilk kazanılan dolara uygulanan vergi ile son kazanılan dolara uygulanan vergi farklı oluyor doğru mu anlamışım?
-
Bir sorum var . Kafama takıldığı için sormak istedim .
Benim pasaportum 1 yıllık green card çıktığında bunu kullanmak istemiyorum bunun yerine 10 yıllık (olabiliyorsa veya 5-6 yıllık) pasaport çıkarmak istiyorum . Yani ds260 formunu mecburen daha geç doldurmak zorunda kalıcam . Olumsuz yönleri nelerdir . Yeni pasaportun gelmesi 1 hafta sürer tahminen . 1 hafta beklersem bana olumsuz bir yanı olurmu (yani işlerim daha geç zamana ertelenir mi zamanında dolduran birine göre ) -
@Talhagokmenn zaten sen yalnız değilsin ben 6 aylık çıkarttım 8 mayısta çıktı mı 9 mayısta 10 yıllık çıkartıcam sende de kullanmadığın günler yeni pasaportuna dahil oluyor. Ondan geç doldurmana gerek yok. Mesela 10 ekim 2022 yılında bitecek olan pasaportun olsun 10 mayısta 7 ay bitmiş olacak ya geriye kalan 5 ayı da 10 yıllık pasaporta dahil edecekler
-
@ayvalik10 Abi vallahi anlamadım kusura bakma , herhalde sende yanlış anladın demek istediğimi amacım kabalık etmek değil lütfen yanlış anlama .
Benzer Başlıklar
107
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k