DV2022 Bekleme Odası
-
31 ilk başvuru
Ben daha önce sponsor vizesi alma ihtimali buldum ama salak gibi değerlendirmedi . 😭
-
@Ping-PONG öle bir durumu tekrar bulursan benide unutma!! Ne işle meşgulsün ve nerelisin usta 😂😔
-
Kurumsal bir bilişim şirketinde Kıdemli uzman statüsünde çalılıyorum. 8. Yılım.
İstanbul’ dayım.Sizde durumlar nedir?
-
Kadastroya bağlı bir firmada çalışıyorum Harita Teknikeriyim. İst bende. İlk başvuru bu sene 🙂😲
-
Ben acaba 0 dan petrol mühendisliğimi okusam şu an diye düşünüyorum. 🤣 Hemşirelikte olabilir aslında 🤣🤣🤣
-
@crazycells merak ettiğim bir şey var. amerika vatandaşı olduktan sonra bildiğim kadarıyla kişiler kardeşi için göçmenlik başvurusunda bulunabiliyor. annesi içinde bulunabiliyor. peki her ikisi içinde bulunabiliyor mu?
-
Vatandaş olduktan sonra almak istediğinizde anane ve babanızı çok hızlı bir şekilde alabiliyorsunuz yanınıza (GC ile)
Kardeşler ise sıraya giriyorlar. Şu an ne kadar sürdüğünü bilen arkadaşlar vardır. Bir kaç sene sürüyor.
Evet hem anne babanızı hem de kardeşlerinizi eşleri ve çocukları ile beraber yanınıza alabiiyorsunuz. -
@travelleth, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells merak ettiğim bir şey var. amerika vatandaşı olduktan sonra bildiğim kadarıyla kişiler kardeşi için göçmenlik başvurusunda bulunabiliyor. annesi içinde bulunabiliyor. peki her ikisi içinde bulunabiliyor mu?
Anne-Baba için GC başvuruları genelde 2-3 yıl içinde sonuç bulabiliyor. Kardeşler için ise süreç çok daha uzun. Forumda galiba kardeş için 2007'de başvuru yapıp 2021'de Acceptance letter alan biri vardı
-
Kardeş üzerinden green card 11-13 yıl sürüyor biz 2015 yılında başvurumuzu yaptık bekliyoruz tek pişmanlığımız ise 2011 yılında bu hakkımız varken 4 yıl sonra başvuru yapmak oldu ayrıca her yıl çekilişe katılıyoruz umarım gerçekten gitmek isteyene çıkar eşimin bütün ailesi Amerikan vatandaşı bu yıl bakalım şans yüzümüze gülecek mi bu yıl 11. başvuru
-
@Ali-Ege-Can-0 sayaçta 20.00 a ayarlı kalmış , sonuçlar 19,00 da açıklanıyor diye biliyorum ben .
-
@muhammed01 Şimdi baktım 20.00'da açıklanacakmış :)
-
@Ping-PONG beni de götürüyon mu
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG beni de götürüyon mu
Nere gidiyoz? Ben arabaya avrupa kaskosu alıcam. Her hafta sonu sunny beach yapmayı planlıyorum. Yüzmeye 🙃 ama aşı kartı olayı var. Çin aşısını vurdurmak istemiyorum. Diğer aşılardan vurdurabilirsem.
Alabilşyorsan schengen başımın üstünde yerin var 🤣 -
@Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@kaanvercetti nevada tercihinin sebebleri nelerdir?.
cost of living sanıldığının aksine yüksek değil, ortalamanın yukarısında olsa bile california'ya göre on kat daha uygun. çok geniş yolları var. income tax olayı nevada eyaleti için %0 ve bildiğim kadarıyla yemek & ilaç harcamalarında da tax olayı yok. iyi iş imkanları var. 5 tane eyalet ile komşu, california hemen yanı başında gidebiliyorsun. efsane manzaralı yerlerini de unutmamak gerek. benim için en önemlisi sıkıcı & sıradan olmayışı.
bir de filmlerden duymaya alışık olduğumuz bir söz vardır, onu da eklemesem olmaz
what happens in vegas stays in vegas -
@kaanvercetti Birde Nevada desert var 😊
-
Amerikada olanlara bir sorum var. Şimdi biz asgari ücretle çalışıyoruz eyaletimizde kaliforniya olsun saatliğimiz 14 dolar haftada 40 saat çalışıyoruz diyelim. Bekarız diyelim. Ay sonunda elime geçen net miktar ne kadar oluyor. Ya da yılda bir vergi veriyoruz sanırım o vergiyi verince aylık ortalamamız ne kadar oluyor. İnstagramda sayfalar var tr vs yurtdışı karşılaştırma yapıyorlar. Amerikada asgari ücreti 2175-2200-2300 felan olarak gösteriyorlar hesabı öyle yapıyorlar şu kadar ayda bu alınıyor vs diye. Benim sorum ise şu. Bunların mı vergiden haberi yok ya da ben mi bilmiyorum? Vergi haricinde sağlık sigortası emeklilik kesintisi felan yok mu yani onlar kesilince ne kadar kalıyor ya da trdeki gibi önceden mi kesilmiş oluyor yani brüt $14 dolar değilde net $14 mü alıyoruz.
-
Neden Chicago Olmalı ? (Kandiliniz Mübarek Olsun)
-
Snowboard 🤩
-
@Bekoray O yazanlar brut rakamlardir. Eyaletine gore degismekle beraber, ortalama 30-35% kesinti hesaplarsaniz, tahmini net maasi hesaplamis olursunuz.
Saat ucreti brut $14 ise, kesintiler sonrasi $10 falan kalir gibi mesela...
-
@travelleth, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Evet, herkes icin ayri ayri basvuru yapmaniz gerekiyor. Hepsini de ayni anda yapabilirsiniz isterseniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum