Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ali-Ege-Can-0 sayaçta 20.00 a ayarlı kalmış , sonuçlar 19,00 da açıklanıyor diye biliyorum ben .


  • @muhammed01 Şimdi baktım 20.00'da açıklanacakmış 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG beni de götürüyon mu

  • Yasaklı

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG beni de götürüyon mu

    Nere gidiyoz? Ben arabaya avrupa kaskosu alıcam. Her hafta sonu sunny beach yapmayı planlıyorum. Yüzmeye 🙃 ama aşı kartı olayı var. Çin aşısını vurdurmak istemiyorum. Diğer aşılardan vurdurabilirsem.
    Alabilşyorsan schengen başımın üstünde yerin var 🤣


  • @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @kaanvercetti nevada tercihinin sebebleri nelerdir?.

    cost of living sanıldığının aksine yüksek değil, ortalamanın yukarısında olsa bile california'ya göre on kat daha uygun. çok geniş yolları var. income tax olayı nevada eyaleti için %0 ve bildiğim kadarıyla yemek & ilaç harcamalarında da tax olayı yok. iyi iş imkanları var. 5 tane eyalet ile komşu, california hemen yanı başında gidebiliyorsun. efsane manzaralı yerlerini de unutmamak gerek. benim için en önemlisi sıkıcı & sıradan olmayışı.
    bir de filmlerden duymaya alışık olduğumuz bir söz vardır, onu da eklemesem olmaz
    what happens in vegas stays in vegas


  • @kaanvercetti Birde Nevada desert var 😊


  • Amerikada olanlara bir sorum var. Şimdi biz asgari ücretle çalışıyoruz eyaletimizde kaliforniya olsun saatliğimiz 14 dolar haftada 40 saat çalışıyoruz diyelim. Bekarız diyelim. Ay sonunda elime geçen net miktar ne kadar oluyor. Ya da yılda bir vergi veriyoruz sanırım o vergiyi verince aylık ortalamamız ne kadar oluyor. İnstagramda sayfalar var tr vs yurtdışı karşılaştırma yapıyorlar. Amerikada asgari ücreti 2175-2200-2300 felan olarak gösteriyorlar hesabı öyle yapıyorlar şu kadar ayda bu alınıyor vs diye. Benim sorum ise şu. Bunların mı vergiden haberi yok ya da ben mi bilmiyorum? Vergi haricinde sağlık sigortası emeklilik kesintisi felan yok mu yani onlar kesilince ne kadar kalıyor ya da trdeki gibi önceden mi kesilmiş oluyor yani brüt $14 dolar değilde net $14 mü alıyoruz.


  • Neden Chicago Olmalı ? (Kandiliniz Mübarek Olsun)

  • Yasaklı

    @Emtee

    Snowboard 🤩


  • @Bekoray O yazanlar brut rakamlardir. Eyaletine gore degismekle beraber, ortalama 30-35% kesinti hesaplarsaniz, tahmini net maasi hesaplamis olursunuz.

    Saat ucreti brut $14 ise, kesintiler sonrasi $10 falan kalir gibi mesela...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @travelleth, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells merak ettiğim bir şey var. amerika vatandaşı olduktan sonra bildiğim kadarıyla kişiler kardeşi için göçmenlik başvurusunda bulunabiliyor. annesi içinde bulunabiliyor. peki her ikisi içinde bulunabiliyor mu?

    Evet, herkes icin ayri ayri basvuru yapmaniz gerekiyor. Hepsini de ayni anda yapabilirsiniz isterseniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @MySea Hastasıyım batı amerikanın Kalifornia haric

  • ⭐⭐ Yasaklı

    şu şarkıyı dinleyerek kendi geçmişime Bahtsızlıgıma ,çarpıklıklara varlık içindeki yokluklara Golddiggerlere 30 yaşına kadar aç gezdigime sövmek istiyorum arizonada manzaralı kayanın başında otururken.


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    şu şarkıyı dinleyerek kendi geçmişime Bahtsızlıgıma ,çarpıklıklara varlık içindeki yokluklara Golddiggerlere 30 yaşına kadar aç gezdigime sövmek istiyorum arizonada manzaralı kayanın başında otururken.

    Çocukken belime taktığım çatapat patlatan kovboy kemerli altı patlarımla dolaştığım zamanlara döndüm.


  • Evet son 40 gün sanırım. Tüm olumsuzluklara rağmen umutla beklemeye devam... Bazı sebeplerden ötürü birikimimin büyük kısmını harcamak zorunda kaldım. Ekonomik olarak pek bir korkum çekincem yoktu ama şu anda şapkayı önüme koyup düşünmeye başladım. TL nin tekrar dolar karşısında erimeye başlaması da üstüne gelince bir anda kader bana double double yaptı. Ama umut etmeye devam. 8 mayısı beklemeye devam. Hep çıkacağı umudu ile başvuru yapıyorum bu yıl da inanarak yaptım. Ama kısmet işte bu yıl da çıkmaz ise başvurmaya devam edeceğim. Benimki hayal ile birlikte hedef haline de geldi ki sanırım bu forumdaki herkes için de bu böyle. İnsan istemediği zorluklar ile karşılaşınca çabuk yılıyor ama göğüs germeye hazırlandığı zorluklar ile başaçıkabiliyor. Umarım ve inşallah hayırlı olan olur. Buraya yazınca rahatlıyorum dışarıya nazaran burada beni anlayan insanların olduğu inancındayım zira hepimizin hedefi hayali bir yerde aynı... herkes mutlu günler.


  • @Bekoray Maaşlar, yani paycheck'ler çok büyük oranda haftalık alınıyor ve vergiler o haftaki paycheck üzerinde hangi vergi türü için ne kadar kesinti yapıldığı açıkça belirtilerek haftalık olarak kesiliyor. Saatlik X$'a çalışıyorsanız bu brüt ücretiniz olur. Vergi de haftalık toplam kazancınız üzerinden kesilir.

    Tabii her eyaletin vergi oranı değişiyor, buna internetten ulaşabilirsiniz. En önemli iki vergi türü Federal Tax ve State Tax. NY için konuşursam mesela cüzi miktarda bazı yan vergiler de ödeniyor. NYSDI, NYPFL, NYCRS türünde vergiler de var.


  • @MySea saatlik $17'dan haftada 40 saat çalışıp yıllık $34000 kazandık diyelim biz bunun %30-%35 ini mi veriyoruz vergi vs olarak. Yani bize kalan 20-25 bin dolar mı oluyor yoksa ben internette bir site buldum orda yıllık kazancını birde posta kodunu girerek ne kadar vergi verdiğini gösteriyor. İlk 10.000 dolara vergi kesmiyor sadece fica kesiyor sonraki kazandıklarına kesmeye başlıyor. Marjinal vergi oranı ve efektif vergi oranı olarak iki farklı % gösteriyor. 34.000 dolardan 6000 dolar civarı vergi kesiyor bize $28.000 kalıyor (Rhode Island için). Ekran görüntüsünü de bırakayım da anlaşılır olsun.

    alt metni
    https://www.linkpicture.com/view.php?img=LPic60608cdf685d01103552957

    Ben önceden dayıma sorduğumda da maaşların 3te 1i gidiyor demişti siz de öyle dediniz ama ben dayıma sormadan önce görmüştüm bu siteyi ve dayıma sorduğumda kafam karışmıştı çünkü sitede gözükene göre vergi daha az hesaplanıyor oda sanırım ilk kazanılan dolara uygulanan vergi ile son kazanılan dolara uygulanan vergi farklı oluyor doğru mu anlamışım?


  • Bir sorum var . Kafama takıldığı için sormak istedim .
    Benim pasaportum 1 yıllık green card çıktığında bunu kullanmak istemiyorum bunun yerine 10 yıllık (olabiliyorsa veya 5-6 yıllık) pasaport çıkarmak istiyorum . Yani ds260 formunu mecburen daha geç doldurmak zorunda kalıcam . Olumsuz yönleri nelerdir . Yeni pasaportun gelmesi 1 hafta sürer tahminen . 1 hafta beklersem bana olumsuz bir yanı olurmu (yani işlerim daha geç zamana ertelenir mi zamanında dolduran birine göre )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Talhagokmenn zaten sen yalnız değilsin ben 6 aylık çıkarttım 8 mayısta çıktı mı 9 mayısta 10 yıllık çıkartıcam sende de kullanmadığın günler yeni pasaportuna dahil oluyor. Ondan geç doldurmana gerek yok. Mesela 10 ekim 2022 yılında bitecek olan pasaportun olsun 10 mayısta 7 ay bitmiş olacak ya geriye kalan 5 ayı da 10 yıllık pasaporta dahil edecekler


  • @ayvalik10 Abi vallahi anlamadım kusura bakma , herhalde sende yanlış anladın demek istediğimi amacım kabalık etmek değil lütfen yanlış anlama .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum