Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dolar 8 TL oldu an itibari ile...
    Resmi gazete yayınlanacaktı bu gece, yayınlanmadı...


  • Iki gun sonra AB zirvesi var. Turkiye konusu da sanirim gundemlerinde. Biden da teleconference yoluyla bazi bolumlerine canli katilacakmis. Ters bir karar cikarsa, kimse $ tutamaz!

  • ⭐⭐

    ...dun aksam bir hesap yaptim,galiba bir tl liramiz 17 american cent aliyor,belki sene sonuna dogru bir liramizla amerikanin 5 centini alacagiz..yabanci kiymetli kurlar birden firliyorlar, sonra kurus kurus dusuyor,biraz kandirmaca oluyor,ondan sonra birden yine yukseklere ucuyorlar,dolarla ile is yapan turk is adamlarina allah kuvvet ve sabir versin diyorum.
    ...iki yil evvel turkiyedeyken 2000 dolara yakin amerikan dolari almistim,baktim doviz satan kisinin yuzu hic gulmuyor,hayrola filan dedim,ne olsun abi dolar dusunce biz kaybediyoruz,dun 6 liraya aldik bugun 5,50 ye satiyoruz demisti,adamlarin gozleri devamli doviz islemlerindeydi yani borsa gibi...doviz ticaretiyle ugrasanlar her zaman kazanmiyorlar zannediyorum,cok buyuk meblaglara yatirim yaparlarsa doviz arttikcada kazanclari cok olur diye dusunuyorum.


  • @sir-altan aslında kuyumcular, döviz büroları ellerindeki malı kendi cinslerinden artırıp arttıramadığına bakar, işi kapatıp gitmeyecek ise tl karşılığına göre kar ya da zarar etmez. Belki ani dalgalanmalar zarar ettirebilir yoksa düşük kur olsun, yüksek kur olsun müşteri ile al sat yaptığı sürece komisyon alır kâr ederler, bu işin ticaretini yapan ile al sat yapan trader'ın(biz) durumları farklı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Bahadır-Kükrer, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    vga

    Çok doğru. Purolarını aynı kibritle yakan 5 li ihale çetesi müteahit tayfa, birbirine düşmeye başladı. Leşin başına üşüşmüş çakallarla akbabalar gibi birbirlerine hırlıyorlar. Bunları YÜCE DİVAN da yargılayıp asacak demokrat halkçı sosyalist, dürüst bir hükümet, zincirlere vurarak bunları yargılayıp yargılayıp pis mahzenlerde astıklarında içimiz soğuyacak. Bu hırsızların çocukları torunları ve benzerleri de, çalınanın yana kar kalmadığını, sefahat süresince 3-5 yıl sadece mutluluk verdiğini, sonra acı acı çıktığını ve bir de hırsız diye yaftalanarak 7 sülalesinin rezil olduğunu anlayacak. Ne ayıp şey. Dağ başında yürüyor olsam, çevrede kimse olmasa, Tarlalarda üzümler kirazlar yollara taşsa. Sıcağın göğsünde etrafta cırcır böceğinden başka kimse yokken o ağaçlara elimi uzatıp da meyva almaya utanırım. Ya ağacın gölgesinde 11 yaşında bi velet sıcaktan yatmış, babasının bağında zaman geçiriyorken beni çalarken görse ve yerdeki taşı alıp atsa bana. Rezillik, kaçıp gidemez de insan. Milletin parasını zamanını alıp çalmaktan hiç çekinmeyen, utanmaz gözü aç, haysiyetsizler var. Karşılaşmak bile istemem yolda.


  • Bazi media sayfalarinda ve yine bazi ekonomi uzlman yorumlarinda ve hatta yabanci finans basinlarinda sermaye kontrolu getirilebilir diye haberler dolasmaya basladi. Eger bunu uygulamaya koyarlarsa, sonuclari cok daha kotu olabilir.

    Bir ihtimal de IMF ile anlasmaya gitmek ama su an icin biraz zor gorunuyor. Tabii ki kapali kapilar arasinda gorusmeler varsa, bilinmez.


  • Bu arada swap faizleri 1400% seviyelerine cikti. Risk cok buyuk.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea bak sen yalan söylüyormuşsun
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Son bir kaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Siz içeride birilerinin "battık, bittik, yıkıldık, öldük" diye terane tutturduğuna, kendi ülkelerini kötüleme yarışına girdiklerine bakmayın" açıklamasını yaptı.


  • @ayvalik10 kim inanır


  • @ayvalik10 No comment! 🙂


  • @ayvalik10 Dolmalik fistik, 1 kg = 997 TL

    FB_IMG_1616804142261.jpg

  • ⭐⭐

    ..her turkiye tatilinda bazi fiatlari gorunce hep yuh cekerdim,kilosu 997 tl olan fistigi gorunce bir daha yuh olsun diyorum.2014 yilinda yine tr de tatildeydim birisine misafirlige gidecegiz,hep kuru pasta alip gotururuz, birisi ya bu sefer findik fistik meyvali bir sey yapalim dedi, derken bir hanim toz halinde yesil bir sey aliyor,100 gram yeter abi dedi,tamam 100 grami 13 lira,kilosu gelir 130 liraya,neyse kadina donup affedersiniz bu aldiginiz nedir dedim,cam fistigi abi,baklavanin ustune koyacagiz dedi,masallah altin gibi olmus dedim,tabi icimden yine bir yuh cektim..
    ...uretici bir ulkeydik,simdiyse millet urettigi seyleri bile yiyemiyor,sebze ve meyva haric tabi....biraz evvel milliyet gazetesinde doviz bolumune baktim bir australya dolarida 6,15 tl olmus.benim icin iyi ama icerde yasiyanlar icin kotu..umitlerimizi kirmiyalim belki ilerde guzel gunlerde gelebilir.


  • @sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    ..her turkiye tatilinda bazi fiatlari gorunce hep yuh cekerdim,kilosu 997 tl olan fistigi gorunce bir daha yuh olsun diyorum.2014 yilinda yine tr de tatildeydim birisine misafirlige gidecegiz,hep kuru pasta alip gotururuz, birisi ya bu sefer findik fistik meyvali bir sey yapalim dedi, derken bir hanim toz halinde yesil bir sey aliyor,100 gram yeter abi dedi,tamam 100 grami 13 lira,kilosu gelir 130 liraya,neyse kadina donup affedersiniz bu aldiginiz nedir dedim,cam fistigi abi,baklavanin ustune koyacagiz dedi,masallah altin gibi olmus dedim,tabi icimden yine bir yuh cektim..
    ...uretici bir ulkeydik,simdiyse millet urettigi seyleri bile yiyemiyor,sebze ve meyva haric tabi....biraz evvel milliyet gazetesinde doviz bolumune baktim bir australya dolarida 6,15 tl olmus.benim icin iyi ama icerde yasiyanlar icin kotu..umitlerimizi kirmiyalim belki ilerde guzel gunlerde gelebilir.

    o çam fıstığı değil, çam fıstığüı yukarıda fotosu olan ürün yani 997 lira olan. pahalı olma sebebi elde edilmesi çok zor uğraştırıcı. toplaması, çıkarılması vs baya sıkıntılı.

    sizin 100 gramına 13 lira verdiğiniz şey boz fıstık ya da kuşboku diye bilinen antep fıstığıdır. çok ama çok lezzetlidir, genelde ilk hasattır, az bulunur ve baklavacılar piyasada bırakmaz. meşhur antep baklavasının iyi yapıldığı yerlerde, künefenin en güzel olduğu yerlerde boz fıstık kullanılır. kabuğundan tek tek ayıklanır toz haline getirilir yine uğraştırıcıdır. dünyanın sadece türkiye, iran ve eskiden suriye kısmında bulunurdu. şuan sadece iran ve türkiyede bu kalitede antep fıstığı bulabilirsiniz. amerikada da almanyada da antep fıstığı yedim türkiyedekilerin yanında çöp bile değiller.


  • @DustyBlue Birde soyle bir durum var. Yani $ cildirmasinda kim cildirsin??? 😁

    FB_IMG_1616875691995.jpg

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Incır
    Zeytin
    Uzum
    özellikle Antepfıstıgı
    ve Ceviz
    Bile bu ulkeyi zengin etmeye yeterli.

    Varoslara 20 katlı kümes dikmeye degil Kırsalda yaşama üretime ihtiyac var.

    Ben Almanyaya 20 euroluk araba parçası yolliyorum adamlar gümrük vergisi alıyor. Bizimkiler içerde ürettirmiyor sonra dısardan vergisiz tonlarca içerigi ne oldugu bilinmeyen muhtemelen gdo lu aycicek yagını vergisiz sokup satıyor.

    Incır ile alakası olmayan almanya, Incır ve prosesi uzerinden Turkiyeden daha fazla kazanıyor. Somurge parya ulkeyiz

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Evrensel şuura sahip olacaksın Korkmayacaksın korkutmayacaksın =Singapur gibi

    Kanaat edeceksin şükredeceksin seyredeceksin. Biz seyrediyoruzda 15 yasından beri 30 küsür oldu yaş bizi burda mezara attıkları gün de aynı olacak o yüzden umudum yok.

    Aydında cumhuriyet eseri incir enstitusunun gordukten sonra umudum hiç kalmadı.


  • Arkadaşlar mehaba, bildiğiniz gibi dolar çılgın bir şekilde artıyor gözümüzü açtığımızda doların arttığını görmek yetmezmiş gibi gözümüzü kapatırken de doların arttığını görüyoruz 😃 Türkiye'de üniversite okudum ve bıraktım şu an aöf'deyim. Amerika'da dil okuluna gidip ondan sonrasında güzel bir üniversite okumak istiyorum. Haberlerde liseden mezun olan kişilerin çoğunun yurtdışı eğitimine gittiğini söylüyordu yine aklıma geldi bu dolar bu kadar haraketliyken nasıl gidicez biz yurtdışına? Araştırmalarıma göre $10.000 ile 3-6 aylık dil okulları mevcut yanlış anlaşılmasın $10.000 🙂 Bu fiyat dolar bazında baktığında çok normalken tl olarak baktığında 81.317₺ olması insanı bi hayli üzüyor. Evet siz neler yapıyorsunuz yurtdışında eğitim almak isteyen arkadaşlar nasıl bir yol izliyorsunuz? Nasıl sağlıklı bir şekilde düşünebiliyorsunuz? Konu altından tartışalım 🙂


  • https://i.imgyukle.com/2021/03/28/OEfElU.jpg

    Köprüden önceki son çıkış son biletler

    7.50 Berlin duvarı - 7.95 Çin Seddi yıkıldı


  • Sanırım böyle başlık açmak yasaktı ama ben yazayım kitlerler sanırım burayı Ben dil okulu ile giderim diye çok tozpembe bir hayal kuruyordum ancak o işler öyle değilmiş
    Konsolosluğun size vize vermesi için ingilizce ile bir işi olan türkiyede vize alacak kişiyi bağlayan şeylerin olması gerekiyormuş 😂 Benim gibi 18 yaşında üniversiteye daha başlamamış bekar erkeğe %99 red verirlermiş potansiyel göçmen olarak bakıp ki dışarıdan da öyle duruyor, ben olsam bende bana vize vermem sanırım community college deniyeceğim ancak o da çok pahalı geldi bana international öğrencilere yarım dönemi 10000 4 dönemden 40000 $ ee gittin bir ev tutman lazım bir araba alman lazım öyle böyle 10000 $ da öyle gitti Ve bunun üstüne orada kalıcağının garantisi yok, bu paralar cidden yüksek 50000 $ anlık kurla 404321,00 😂😂😂

  • Yasaklı

    Evet büyük ihtimal ile kilitlenecek. Dolar çıldırdı diye mevcut bir başlık var hali hazırda.
    Bence yaşınız çok genç üniversiteyi burada master ı orada okuyacak şekilde planlayın o arada dv çıkarsa ne ala. Ben de çok araştırdım ve en mantıklısı bu gibi duruyor. Okul sonrası GC ye yürüme olayına da pek güvenmeyin sponsor vizesinin o kadar basit olmadığını fark ettim. İmkansız değil ama kesinlikle kolay değil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum