Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@erhan91 Türkiye'deyken nasıl alabiliriz bir bilginiz varmı acaba
-
@Semih128 Suudi Arabistan konsolosluguna ulastiniz mi? cevaplari ne oldu?
-
@crazycells evet orada hâlâ çalışmakta olan arkadaşımı yönlendirdim elçiliğe.yalniz cevapları burdan bir şey yapamayız Ankara'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gidip ordan çıkarmamız gerektiğini söylediler.
Bende Ankara'daki elçiliği aradım onlarda bizimle ilgili Bir durum değil Arabistan'daki türk elçiliğinden alabileceğimizi söyledi. bende anlamadım her iki taraf birbirine atıyor taşı -
@Semih128, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells evet orada hâlâ çalışmakta olan arkadaşımı yönlendirdim elçiliğe.yalniz cevapları burdan bir şey yapamayız Ankara'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gidip ordan çıkarmamız gerektiğini söylediler.
Bende Ankara'daki elçiliği aradım onlarda bizimle ilgili Bir durum değil Arabistan'daki türk elçiliğinden alabileceğimizi söyledi. bende anlamadım her iki taraf birbirine atıyor taşıBu dediginiz cevaplari sozlu almak yerine yazili olarak alin, ve mulakatta konsolosluga neden alamadiginizi bu belgelerle gosterin, kabul edeceklerdir. Zaten her ulkeden bu belgeyi almaniz mumkun degil, o nedenle sizin elinizden geleni yaptiginizi gostermeniz yeterli.
-
@e-sh07, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Benimle aynı durumda yani Türkiye’den Справка о несудимости yani adli sicil kaydı alacak olan insanlara ilerde yardımcı olabilmek adına Rusya Federasyonu Ankara Başkonsolosluğundan aldığım bilgileri aktarıyorum. Öncelikle konsolosluktan sistem üzerinden randevu oluşturuyorsunuz, bana randevu 2,5 hafta sonrasına verildi ama yoğunluğa göre değişebilir. Yanımda TC pasaportu ( tercümeye gerek olmadığını söylediler), varsa Rusya da yaşarken kullandığım resmî evrak (ben vid na jitelstvo götüreceğim) ve en önemlisi oradayken kayıtlı olduğunuz adres bilgisi yani Прописка. Konsoloslukta bir dilekçe yazıp 10 gün içerisinde belgemi gelip alabileceğimi söylediler ( ne kadar doğru bilemem). Belgeyi sağ salim aldıktan sonra bilgi güncellemesi yaparım.
Durumu güncellemek istedim biraz geç olsada. Ben tam on gün sonra arayıp konsolosluğa belgemin hazır olup olmadığını sordum be bayan 15 dk sonra tekrar aramamı söyledi ve aradıktan sonda belgemin hazır olduğunu öğrendim.(eğer Ankara Rus konsolosluğuna ulaşmak isterseniz 09:00-09:30 arası arayın, diğer saatlerde ulaşmanız pek mümkün olmuyor. Bir de cevap veren bayan Türkçeyi çok iyi bilmiyor o yüzden kendinizi çok doğru izah etmeniz lazım yanlış yönlendirmemeleri adına). Belgeyi geçen hafta teslim aldım, tekrar randevu almanıza gerek yok direk belgenizin hazır olduğunu ve teslim almaya geldiğinizi söylüyorsunuz. Bir de fark ettim ki belgemi aradığım gün hazırlamışlar, o yüzden siz siz olun iletişime geçmeden gitmeyin boşu boşuna.
-
Arkadaşlar benim gibi Yurt dışında çalışmış ve şimdi oralardan uzakta olanlar için Kazakistan ve Rusya'dan adli sicil kaydı nasıl alınır onu yazacağım.
1-Rusya konsoloslugundan internet üzerinden randevu alınarak bizzat başvuru yapılıyor. Evrak 10 iş gününde geliyor. Ücreti yok. Giderken pasaport kopyası ve son adresinizi gösterir register varsa işler daha kolay.Randevu konsolosluğun müsaitlik durumuna göre 3-4 hafta sonrasına da verilebiliyor.
2-Kazakistan'dan evrağı almak biraz zor .
*Ya konsolosluk yolundan gidip 6 ay bekleyeceksiniz. Bunun için bir ücret de ödemek gerek.
*Yada birine vekalet yazdırıp Kazakistana göndereceksiniz. Yazılacak vekalet Türkçe olacağı için bir de onu yeminli tercümana çevirtip notere götüreceksiniz. Bu da baya maliyetli ve uzun süren bir yol. O vekalet (davernus) ile tanıdığınız bir kişi gidip sizin yerinize Kazakistan'dan alacak evrağı.
*Bir başka yol Egov denilen bizdeki edevlet benzeri sistemden barkodlu evrak almak. Bunun için de egov'a kayıt gerekiyor. IIN denilen TC kimlik benzeri numaranız ve Kazakistan'a kayıtlı telefon numarası ile kayıt yapıp belgeyi alabiliyorsunuz.
*Son bir yol da uçağa atlayıp oraya gitmek ama hiç gerek yok.
Ben bu işleri egov üzerinden yapmanın en kolay oldugu fikrindeyim. Tabii karar sizinDosya Numarası : 2021EU28xxx
-
@ozeryilmaztr deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
-
Merhaba. Zorlu bir süreçten sonra sonunda avusturya konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım.. evrak almanca ama altında parantez altında ingilizcesi yazıyor. bu belgeyi çevirtmem gerekiyor mu?
-
@Ilhan-Erarslan, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhaba. Zorlu bir süreçten sonra sonunda avusturya konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım.. evrak almanca ama altında parantez altında ingilizcesi yazıyor. bu belgeyi çevirtmem gerekiyor mu?
merhaba. eğer aynı evrakta ingilizcesi de yer alıyorsa çevirtmenize gerek yok. bu arada sürecinizi imzanıza taşımanızı rica ederim.
teşekkürler
-
Ispanyadan Adli Sicil Belgesi Almak
Arkadaslar merhaba Ispanya/Madrid de kendiniz basvurarak adli sicil kaydi almak ile ilgili tecrubemi paylasmak isterim. DV vizesi icin almaniz gereken dokumaninin adi "Certificado de antecedentes penales".
1 - Ilk olarak takip eden linkten "https://citaprevia.mjusticia.gob.es/" randevu almaniz gerekiyor, randevu basvurusunu tamamladiktan sonra email alacaksiniz. Emailde tarih, yer ve saat bilgileri ile birlikte randevu gunu yaninizda getirmeniz gereken dokumanlarin bilgisi yer almaktadir.
2 - Randevu gunu asagidaki belgeleri yaninizda goturmeniz gerekmektedir.
A. Gelen email in ciktisi.
B- DNI veya NIE(Yabancilar icin)
C- "Modelo 780" doldurulmus form ve odendi makbuzu . (Bos Modelo 780 formu(3 farkli doldurmaniz gerekiyor, kendiniz icin, banka icin ve basvuru icin) gelen emailden indirerek doldurunuz ve Modelo 780 odemesini kabul eden herhangi bir bankada odeme (3.82 Euro) yaptiktan sonra odendi makbuzunu aliniz. (Bazi bankalarda atm den de odeme yapiyorsunuz hatta musterisi olmasaniz bile.)
3- Daha sonra Randevu gunu, belirtilen yerde belirtilen saatte olunuz. Gelen emailde ayni zamanda bir barkod olacak ve bu barkodu okutarak sira numarasini alacaksiniz, daha sonra siraniz geldiginde, NIE kartinizi, doldurulmus Modelo 780 formu(kuruma ibraz edilecek olan) ve odendi makbunuzu isteyecekler. Verdikten sonra ne icin gerekli oldugunu sorduktan sonra size belgeyi teslim edeceklerdir ve isleminiz tamamlanmis olacaktir.Belgeyi aldiktan sonra belge uzerindeki talimatlari izleyerek internetten electronic olarakta indirebilirsiniz.
Umarim faydali olur !!
-
@aguila tecrübenizi aktardığınız için çok teşekkürler.
-
@aguila, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Ispanyadan Adli Sicil Belgesi Almak
Arkadaslar merhaba Ispanya/Madrid de kendiniz basvurarak adli sicil kaydi almak ile ilgili tecrubemi paylasmak isterim. DV vizesi icin almaniz gereken dokumaninin adi "Certificado de antecedentes penales".
1 - Ilk olarak takip eden linkten "https://citaprevia.mjusticia.gob.es/" randevu almaniz gerekiyor, randevu basvurusunu tamamladiktan sonra email alacaksiniz. Emailde tarih, yer ve saat bilgileri ile birlikte randevu gunu yaninizda getirmeniz gereken dokumanlarin bilgisi yer almaktadir.
2 - Randevu gunu asagidaki belgeleri yaninizda goturmeniz gerekmektedir.
A. Gelen email in ciktisi.
B- DNI veya NIE(Yabancilar icin)
C- "Modelo 780" doldurulmus form ve odendi makbuzu . (Bos Modelo 780 formu(3 farkli doldurmaniz gerekiyor, kendiniz icin, banka icin ve basvuru icin) gelen emailden indirerek doldurunuz ve Modelo 780 odemesini kabul eden herhangi bir bankada odeme (3.82 Euro) yaptiktan sonra odendi makbuzunu aliniz. (Bazi bankalarda atm den de odeme yapiyorsunuz hatta musterisi olmasaniz bile.)
3- Daha sonra Randevu gunu, belirtilen yerde belirtilen saatte olunuz. Gelen emailde ayni zamanda bir barkod olacak ve bu barkodu okutarak sira numarasini alacaksiniz, daha sonra siraniz geldiginde, NIE kartinizi, doldurulmus Modelo 780 formu(kuruma ibraz edilecek olan) ve odendi makbunuzu isteyecekler. Verdikten sonra ne icin gerekli oldugunu sorduktan sonra size belgeyi teslim edeceklerdir ve isleminiz tamamlanmis olacaktir.Belgeyi aldiktan sonra belge uzerindeki talimatlari izleyerek internetten electronic olarakta indirebilirsiniz.
Umarim faydali olur !!
elinize saglik, basvuru surecinizde bol sanslar.
-
Romanya'da 10 ay kaldım. Adli sicil kaydı talep ettim önce İzmir Romanya Konsolosluğu'ndan. Sonra aynı talebi Ankara Romanya Büyükelçiliği ile İstanbul Romanya Başkonsolosluğu'na yazdım. Ayrıca Romanya İçişleri Bakanlığı, Romanya Göçmen Ofisi, Romanya Polis Teşkilatı, Bükreş Türkiye Büyükelçiliği vs vs bir çok yere ulaştım. Netice olarak alamadım. Türkiye'deki Romanya konsoloslukları topu Bükreş TC Büyükelçiliğine attı. Orası biz veremiyoruz TR'de bulunan Romanya Konsoloslukları'ndan isteyin dedi vs derken bir türlü belgeyi alamadım. Sanırım vize görüşmelerinde ibraz edemeyeceğim. Var mı böyle sorun yaşayan ya da takribi 10 ay yurtdışında kaldığı halde "ben de ibraz etmeyeceğim" diyen? Bilemiyorum ne yapsam 🤔
-
@Ghost merhaba. ilgili kurumlarla yazışmalarınız var değil mi?
bu tür durumlarda görüşmede ilgili yazışmaları bulundurmanızı ve gerektiğinde bunları beyan etmenizi öneririm. sizin gibi bazı arkadaşlarımız özellikle covid yüzünden bu belgeleri almakta zorluk çektiler ve ilgili birimlerle iletişimi belgelemeye çalıştılar.temin edemeyeceğiniz belgeler için yapabilecek bi' şey ne yazık ki kalmıyor.
-
@gucarslan merhaba. Evet tüm yazışmalar elimde. Biraz daha zorlayacağım mülâkat gelene kadar. Bakarsınız alırım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
@Ghost, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Romanya'da 10 ay kaldım. Adli sicil kaydı talep ettim önce İzmir Romanya Konsolosluğu'ndan. Sonra aynı talebi Ankara Romanya Büyükelçiliği ile İstanbul Romanya Başkonsolosluğu'na yazdım. Ayrıca Romanya İçişleri Bakanlığı, Romanya Göçmen Ofisi, Romanya Polis Teşkilatı, Bükreş Türkiye Büyükelçiliği vs vs bir çok yere ulaştım. Netice olarak alamadım. Türkiye'deki Romanya konsoloslukları topu Bükreş TC Büyükelçiliğine attı. Orası biz veremiyoruz TR'de bulunan Romanya Konsoloslukları'ndan isteyin dedi vs derken bir türlü belgeyi alamadım. Sanırım vize görüşmelerinde ibraz edemeyeceğim. Var mı böyle sorun yaşayan ya da takribi 10 ay yurtdışında kaldığı halde "ben de ibraz etmeyeceğim" diyen? Bilemiyorum ne yapsam 🤔
1 yili gecmedigi icin gostermeseniz de sorun olmayacak.
Ama almak isterseniz ilgili bilgiler surada:
Turkiye'deki Romanya Konsoloslugu, buradaki yazilara gore muhattabiniz olarak gorunuyor...
-
2015 16 yıllarında toplam 8 ay Bosna Hersek'te yaşadım. 1 yıldan uzun süre yurtdışında yaşanıldıysa veya şu an 6 aydır yurtdışında yaşanılıyorsa police, prison ve court records almak gerekiyor demişsiniz. Bu bütün ülkeler için geçerli midir?
-
@Sadullah-Yıldırım, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
2015 16 yıllarında toplam 8 ay Bosna Hersek'te yaşadım. 1 yıldan uzun süre yurtdışında yaşanıldıysa veya şu an 6 aydır yurtdışında yaşanılıyorsa police, prison ve court records almak gerekiyor demişsiniz. Bu bütün ülkeler için geçerli midir?
Eger su an yasamiyorsaniz almaniza gerek yok. 1 yildan fazla olsaydi almaniz gerekecekti.
-
@crazycells çok teşekkür ederim :)
-
Merhaba, 2018 yılında 8 ay eğitim için Avustralya'da kaldım. Döneli 2,5 sene oldu. Ordan sicil kaydı veya herhangi bir belge almama gerek var mı? Yorumlardan anladığım kadarıyla 1 sene olmadığı için yok ancak bunun resmi bir yazısı var mı? @crazycells verdiğiniz site çok karışık geldi veya ben beceremedim :D Visa Classifications bölümünde bir sürü harf var, greencard için hangi bölüme bakıyoruz ordan bilgilendirir misin?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum