Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells teşekkürler ,elinize sağlık.


  • @redsat2000 Benim de 9.aya girecek artık haha. Bu yıl re-entry zor alınacak gibi duruyor 😞


  • @Merve-Vardarlı, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000 Benim de 9.aya girecek artık haha. Bu yıl re-entry zor alınacak gibi duruyor 😞

    Bu 9 aylık sürede Amerika'ya giriş-çıkış yaptınız mı ? Yoksa randevu zamanını mı bekliyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı hakkımızda hayırlısı artık diyecek bir sözüm . Bekleyecek umudum da kalmadı. Allahtan Türkiye’de halledilecek acele bir işim yoktu Ancak hasret ağır basıyor .


  • @texasrancher12 Başvuru notice'ini aldıktan 5.5 ay sonra Amerika'dan çıktım. Notice'i alır almaz Amerika'dan çıkmadım zaten kendi sitelerinde de Amerika'dan çıkmadan en az 3 ay önce başvurun yazıyor. Fakat çok yavaş işliyor şu an sistem.


  • merhaba, benim birkaç sorum olacak,
    1-reentry permit için mutlaka herkesten biometric alınıyor mu? veya türkiyede konsolosklukta aldıkları parmak izleri yeterli olup biyometrik randevusu verilmeden işleme alındığı olabiliyor mu?
    2-reentry permit süreçlerinde bir sıkıntı var sanırsam şu sıralar, eğer reentry permit başvurusu yapıp sonra hiçbir notice beklemeden türkiyeye dönsem ve sonra notice ve biometric randevusunu aldığım zaman biometric için tekrar amerikaya gitsem sorun yaşar mıyım? amerikada eşimin akrabaları olduğu için notice için onların adresini kullanmayı ve geldiği zaman da onlar aracılığı ile haberdar olmayı planlıyorum
    3-reentry permit süreci ne zaman eskisi gibi zamanında işler haline dönecek bilmediğimiz için eğer reentry permit başvurusu yapıp sonucu beklemeden türkiyeye döndüğüm ve reentry permit sonucunu da 1 sene alamadığım bir senaryo için düşünecek olursak, benim amerikaya ilk girişimden sonra amerikadan ayrılıp sonra 1 sene dolmadan ama 1 seneye yakın bir süre içinde amerikaya kesin yerleşme amaçlı dönersem sorun yaşar mıyım? neden 1 sene yoktum diye sorgulanacağımı biliyorum ama geçerli sebeplerini açıklarsam yasal olarak 1 sene içinde giriş yaptığım için girişte bu durumu kabul edebilirler diye biliyorum, doğru mudur?


  • @fotoroman Merhaba, son 1 yıldır bu işlerle çok haşır neşir olduğum için size bildiklerimi yazıyorum 1- Biometric randevusu olmadan re-entry permit'iniz basılmaz. Bu randevuya da Amerika'da verdiğiniz adrese yakın bir uscis bürosunda katılırsınız. Amerika dışında biometric randevusu alınmıyor.
    2- Re-entry permit sürecinde sıkıntı var. Haziran'da aldığım ilk notice'e rağmen 9 ay sonra bile Biometric randevu tarihim verilmedi. İlk başvurunuz alındı notice'ini almadan Amerika'dan çıkarsanız başvurunuz reddedilebilir, pasaportunuzdan çıkış yaptığınız görülürse. İlk yazılı notice'i aldıktan sonra çıkabilirsiniz sorun olmuyor. Biometric için randevu tarihiniz geldiğinde tekrar Amerika'ya giriş yaparsınız.
    3- Re-entry başvurusunu yaptığınıza dair notice'inizi girerken yanınızda bulundurursanız bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki, GC'la Amerika'ya yıllardır giriş yapmamış bir tanıdığım, sorgulanmadan Amerika'ya giriş yapabildi bu Pandemi sürecinde ama yanında Amerikan vatandaşı çocuğu vardı. Kişilerin durumuna ve gümrükteki memura bağlı değişiyor sanırım girişte sıkıntı durumu. 1 yıla kadar girişte çok sıkıntı olacağını sanmıyorum, siz yine de ilk notice'i almayı bekleyin, başvurunuz boşuna iptal olmasın
    .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fotoroman, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    neden 1 sene yoktum diye sorgulanacağımı biliyorum ama geçerli sebeplerini açıklarsam yasal olarak 1 sene içinde giriş yaptığım için girişte bu durumu kabul edebilirler diye biliyorum, doğru mudur?

    Daha yeni gocmen oldugunuz icin sorgulasalar da ABD'ye girisinize izin vereceklerdir.


  • @Merve-Vardarlı Peki Haziran'da aldığınız ilk notice ne kadar sürdü gelmesi? Ne zaman başvurdunuz yani?


  • @lonesometraveler Mayıs sonunda başvurmuştum. 2.5-3 haftada geldi ilk notice.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Şu aralar İlk Notice de daha uzun sürüyor Bu durumda olan bir kaç arkadaş oldu. Normal şartlarda en fazla 3 hafta içinde geldi çoğumuza


  • @Merve-Vardarlı çok teşekkürler ayrıntılı cevabınız için


  • @crazycells çok teşekkürler, bir de yanlış anlamadıysam yanımda amerikalı eşim ve yine amerika vatandaşı oğlum olduğu sürece de girişlerde daha esnek davranacaklardır?


  • Re entry başvurusu yaparken parayı nakit vermek veya kredi kartı ile ödemek ilk notice için süre farkı yaratıyormu bilgisi olan var mı
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @verdal Hayir yaratmiyor


  • @fotoroman O tamamen memurun insiyatifine kalmış. Ama bu şekilde sorun yaşamadan girenler oldu evet.


  • Herkese merhaba son 7-8 ay içinde re entry başvurusu yapıp randevusu gelen hiç yok mu. İlk notice lerde düzelme var mı


  • Merhaba, Aralık sonunda evrakları postalayıp başvurmuştum. Şubat gibi işleme alındığına dair posta ve takip numarası geldi. Bugünde bildirim geldi takip numarası ile bağlantılı olarak;
    “Case Was Updated To Show Fingerprints Were Taken”, “As of March 18, 2021, fingerprints relating to your Form I-131, Application for Travel Document...” bu yazıyor. Ben parmak izi falan vermedim, bu tam ne anlama geliyor bilen var mı?

    Başka bir sitede şöyle diyor; “Bu durum nadir / özel durumda, önceki USCIS dosyalarından geçmiş parmak izlerinin eski kayıtları yeni başvuruda uyguladığı anlamına gelir.”

    Sanırım biyometrik randevu vs. adımlarını otomatik olarak geçtim.


  • @Erbatur ben de geçenlerde böyle birşey olabiliyor mu diye sormuştum ama forum içerisinde daha önce kimse karşılaşmamış, sizin açınızdan çok talihli bir durum olmuş, burda aklıma 2 soru geliyor, 1-siz daha önce amerikada başka birşey için parmak izi verdiniz mi? 2-covid den dolayı artık herhangi başka bir sebeple parmak izi verenlerden tekrar alınmayacak diye bir karar almış olabilirler mi?


  • @fotoroman daha önce USCIS’e 1-2 kere parmak izi vermiştim 1-2 yıl önce. Hintli 1-2 arkadaşta çalışma izni yenilerken eski parmak izinin kullanıldığını, yeniden gitmediklerini söylemişti. Covid etkisi ile böyle kolaylık yapılabiliyor sanırım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum