Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

• @Corleone Kesinlikle haklısın.. Umutlarımızı bağladık green card’a ama çaremiz kalmadı artık..

• @Emtee umutsuz bir tablo çizdim ama çaremiz var kardeşim hepimiz yurtdışına çıkmayı istiyoruz ama aramızdan azınlık bir grup (başarılı, şanslı, zenginler ) bunu başarabilecektir. Gidenler olursak ne mutlu bize geride kalanlardan olursak sürekli çalışacağız biz gidemiyorsak amerikayı avrupayı ülkemize getireceğiz. Ben iş kuramıyorsam sen iş kurucaksın bir başkası kurucak yurt dışına ihracat yaparak ülkeye döviz getireceğiz. Markalar oluşturacağız, bir tane yurtdışında bilinen markamız yok bir tanecik yok, Moncler dior levis vans bershka pull bear columbia google instagram facebook bunlar gibi markalar yaratabilirsek hallederiz. Söyleyince Hayal gibi komik duruyor ama birlikte olursak halledebiliriz.

• @Corleone Bunlar çok güzel düşünceler. Aslında herk Türk insanında olması gereken hedefler. Ancak ülkemiz ne yazık ki serbest piyasa ekonomisi uygulamalarında sınıfta kaldığı için şu ortamda bu boyutta şirketler kurmak maalesef hayal oluyor.
    Tekstil alanında dünyanın en kaliteli ürünlerini üretebilecekken küresel anlamda o markaların yanına bile yaklaşamayışımız biraz da bu yüzden.

GAFAM.jpg

Şu açıklama bile bağımsız geliştiriciler için bir felaket. Yerli ve milli kavramı ülkemizde çok yanlış anlaşılıyor. Devlet eliyle yapılan faaliyetler gibi yansıtılıyor. Oysa ki Ahmet, Mehmet, Ayşe'nin yaptığı katma değer de yerli ve millidir. Bu tür platformların devlet eliyle yapılması hep rekabet ortamını yok edeceği için alternatiflerin gelişmesini, hem de proje başarısız olduğunda yerinin doldurulmasını zorlaştırıyor.
    Üstelik özgür bir rekabet ortamı bulunmadığı için, özel şirketler "taraflı" değilse büyük sıkıntılar çekerken, tam tersine bazı şirketler vergiden "bir şekilde" muaf tutuluyor/borçları affediliyor.

Bu zihniyet değişmeden, bir gelişim göstermek çok zor. Değişmek istemeyen, yeniliğe ayak uydurmayı reddeden bir toplum ile karşı karşıyayız. Umarım bir şeyler olumlu yönde değişir. Biz burada olsak da, olmasak da.

• @Corleone emin ol Türkiye'ye getirdiğin her türlü yatırıma çökerler ithal arabadan verginin vergisini alarak üreticiden fazla kazanıyorken yok efendim yerli otomobil yapacağız diye yaygara koparıyorlar 3 kere resetlendi yerli otomobil projesi bu örnektede küresel çapta marka yaratmanın devlet desteğiyle nasıl sonuçlandığı belli oluyor

@TughanTug yerli ve milli kavramının açılımı Türkiye'de yanlış anlaşıldığı çok doğru eskiden Türkiye'de üretilen, iç pazara veya dış pazara ihraç edilen ürünlerin üzerinde TÜRK MALI ibaresi yazardı bu ifade özel ve kamuda imal edilen her türlü ürüne düşülürdü yakın zamanda değişen zihniyet ile devlet destekli üretilen ürünlerin ham maddesi ithal montajı veya yarı üretimi Türkiye'de yapıldı diye yerli ve milli üretim yazılıyor örnek paketlenmiş file sarımsak ürün ithal ediliyor paketlenip iç piyasaya satılıyor.

OYAK Renault'un araç montaj hattı marka yabancı plastik parçalar kısmen fason belki Türkiye'de imal ediliyor ama önemli parçalar far - motor - şanzıman ithal edilerek montajı Türkiye yapılıyor dolayısıyla imalat sanayisiyle değil 2.üretim sanayisi ile üretim yapılıyormuş görüntüsü verilerek ülkeye katkı sağlanıyormuş gibi gösteriliyor adına da yerli üretim deniliyor kur oynayınca .....k ......k .....k deniliyor özel sektörde ise imal ettiği ürünler ithalatla rakebet edemediği için ihraç ediliyor üzerinde
    MADE IN TURKEY yazılıyor örnek tekstil ürünleri işçilik ucuz olduğu için iç pazarda olmasa da Ortadoğu'da talep görüyor ama ülkede ki belirsizlikten dolayı elde edilen gelir yabancı bankalarda güvence altında tutuluyor.

Kafadan taa ilk elden başlayan yanlışlar silsilesi 80'lerde de bu böyleydi 90'larda da hadi o zaman borç vardı 2000'ler geldiğinde ileri gitmemiz gerekmez miydi neden zaman ilerlerken biz geride kaldık? (Kendi gözlemimi paylaşmak istedim)

• @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@crazycells abi her soruya, ilgili bir başlığın linkini gonderiyosun hemen.. bunları bulmak zor olmuyor mu 🙂

konularin cogunun yerini bildigim icin o kadar zor olmuyor :) bazen basligi unutabiliyorum ama forumdaki yerini az cok hatirladigim icin o bolumde arayinca bulunuyor :)

• @ugurfbtr evet doğru, söylenecek çok şey var aslında ama işte etki etmiyor.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Emtee 😂 😂

• @Corleone 😂😂🇹🇷🏴‍☠️

• Arkadaşlar england göçmenlik sistemi değişmiş ne düşünüyosunuz
    Konuyla ilgili😆70 point diyo.

• Sizce bu virus dönemi içinde başvuru sayısı artmismidir? Artmamismidir?

• @semavi Abi paylaşım yapmıyorsun bir süredir. Sataşayım dedim sana.🤣
    Şimdi benim merak ettiğim bir konu var.
    2021 model M8 1998 supra ile aynı para
    Ferrari ler lambo lar bunun en az iki katı

M8 milyon dolarlık araçları saymazsak. Avantador, Ferrari 488 dahil (300.000+ dolar) GT500, Challenger, Camaro, AMG 63, Supra etc... 2.6 0-60 mph ile açık ara yapıştırır.

Fiyat performans (motor, dizayn, body) hepsini 2 ye katlar.

Neden heryer Mustang, Huracan, Avantador
    Yahu supra nedir supra 🤮

• @oxxxz_xkxan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Arkadaşlar england göçmenlik sistemi değişmiş ne düşünüyosunuz
    Konuyla ilgili😆70 point diyo.

onun ne olduğunu bilmiyorum ama İngiltere' de lisans okuyana veya tamamlayana 2 sene çalışma izni getirdiler. Bu şekilde de daimi oturma iznine ve vatandaşlığa yürünebiliyor.

Beni İngiltere pek cezbetmediği için araştırmadım. Puan durumunu bilmiyorum.

Edit:
    Australia, New Zealand bile daha cezbedici geliyor bana İngiltere' den.

• ⭐⭐⭐

ve benim patladığım noktaya geldik :D 2 yıldır işsiz olan eşim çekilişe günler kala iş buldu :D

• @tolgasatir Hayırlı olsunn. GC çıkarsa para birikmiş olur.

• @tolgasatir aynı durumdayız broo

• @oxxxz_xkxan hocam konu ile ilgili detayı bulamadım... link verir misiniz acaba???

• @Ali-Ege-Can-0 şuan ki mod " bende iş buldum rahat rahat yaşarız gitmeye ne gerek var rahat mı batıyo" kafasına girdi direk :) yoksa para biriksin can kurban :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k