Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mrbye bu sene hem pasaport hem pandemi faktörü var şans oranı yükselir mi diye çok merak ediyorum


  • @fifadan İnşallah yükselir. Bakalım görelim az bi zaman kaldı zaten 8 mayıs ta göreceğiz şansımızı... (Bu arada son 56 gün )


  • @Mrbye hadi bakalım

  • ⭐⭐⭐

    @Bekoray sorduğun şey o kadar kişisel ki, okuduğun okul, bölüm, yetkinliğin, dil bilmen o kadar çok değişken var ki bu söylediğin konu da herkese göre cevap farklıdır. İş teklifi alıp gidersen gider gitmez çalışırsın iş bulmadan gidersen en azından para akışı sağlasın diye araba alıp delivery yada uber gibi işlere dalarsın, bunlarda ömürlük yapılacak işler değil zaten.
    Mesela ben şuan uluslararası bir mağazanın genel müdürlüğünde kategori departmanında çalışıyorum, daha önce havalimanlarında yolcu hizmetleri ve operasyon memuru olarakta çalıştım oraya gidince uber ve delivery ile başlayıp şuan yaptığım mesleğe en kötü havalimanına girmeye çalışırım ( çalışma şartları ve maaş konusunda hiç bir fikrim yok) . İnsanların başvurmasındaki temel neden asgari ücretle bile çok fazla kira vermez isen yaşam standartlarının yükselebilme umudu alım gücün yükseliyor çünkü, az önce marketten geldim 5 çeşit sebze bir paket tavuk gögsü ve 2 paket süt aldım birde çamaşır suyu 130 lira verdim bunlarun amerikadaki karşılığı ortalama max hepsini organik alsan 30 birim.
    Uzun lafın kısası insanların demorilize olabileceği bir soru sormuşsun ama kimse zaten ne amerika da ne türkiye de asgari ücretle bir ömür çalışırım hayali kurmaz , ama karşılaştırmak gerekirse bence amerikada asgari ücretin biraz üstü bile 2 kişi çalışırsan gayet yeterli olur,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bekoray, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Benim merak ettiğim konu bu forumdakilerin amerikaya gittiğinde vasıflı bir işte mi yoksa vasıfsız bir işte mi çalışacakları. Green card çekilişini kazanıp vizenizi aldınız Amerikaya gittiniz ne iş yapacaksınız veya ilk birkaç seneden sonra ne iş yapıyor olacaksınız ben bunu merak ediyorum.
    Şahsen ben Amerikaya gidip ömrümün sonuna kadar yada emekli olana kadar asgari ücretle çalışmak istemem ya da asgari ücrete yakın (asgari ücretin üstünde) bir ücretle çalışmak istemem o yüzden oraya gidersem (Türkiyede 4 yıllık bölümümü bırakıp gidiyorum) ilk birkaç yıl para biriktirip sonrasında 2 yıllıkta olsa bir üniversiteye gitmek istiyorum ve o işi yapmak istiyorum veya lise mezunları pilot olabiliyor para biriktirip pilotta olma düşüncem var . Bu sorunun konusu burası mı bilmiyorum ama ben sizleride merak ediyorum.

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fifadan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar pandemi nedeni ile son başvuru sayısında bir azalma var mıdır? Yani her sene şans oranı bir önceki seneye göre düşerken bu sene şans artmış olabilir mi? @crazycells

    Dunyada genel olarak azalmis olabilir, fakat Turkiye'deki basvurularin arttigini dusunuyorum. Son birkac yilda (ozellikle de pandeminin Turkiye'deki yonetiminden dolayi) toplumun cok ciddi bir yuzdesi yurtdisina cikma planlari yapmaya basladi...


  • @crazycells abi her soruya, ilgili bir başlığın linkini gonderiyosun hemen.. bunları bulmak zor olmuyor mu 🙂


  • İnşallah çıkar ve bir gün Route 101'de seyahat edebilirim.


  • @fifadan ben 18 yaşındayım çevremdeki 18-25 yaş arası herkes gitmek istiyor sadece yurtdışına gitmek için bile yaşayan gecesini gündüzünü çalışarak geçiren insanlar çok var bende dahil, ve artan youtube amerika avrupa vb farketmez yaşam videoları bunu fazla tetikliyor 1.000.000 başvuru yapılan bir özbekistan gibi olucaktır ileride bu green card türkiyede gençler çok fazla zorda, herşey gerçekten çok zor tabiki hiçbiryerde kolay değil bunu kabul ediyorum, ama bu kadar zor olmamalı bilmiyorum, Ben sanırım ailem olmasa sokaklarda kalırım ne ev kirası ödüyorum ne eve birşeyler alıyorum sağolsun varolsunlar bu green card olayını onlara anlattım. Para vericeklerini söylediler de hep onlarla mı kalıcam ileride nolucak önümü göremiyorum, iyi bir öğrenci değildim. Laylaylom geçirdim liseyi zaten masa başı bir iş de istemiyorum ben işçi olarak çalışmaya devam ediceğim bundan utanmıyorum ama hiçbirşey alamıyorum ki herşey çok pahalı, neyse baya uzattım. Kendi düşüncelerim bunlar ancak çevremdeki insanların düşünceleri bu şekilde yani herkes acayip arayış içerisinde kimse gülmüyor herkes sinirli somurtkan


  • @Corleone Kesinlikle haklısın.. Umutlarımızı bağladık green card’a ama çaremiz kalmadı artık..


  • @Emtee umutsuz bir tablo çizdim ama çaremiz var kardeşim hepimiz yurtdışına çıkmayı istiyoruz ama aramızdan azınlık bir grup (başarılı, şanslı, zenginler ) bunu başarabilecektir. Gidenler olursak ne mutlu bize geride kalanlardan olursak sürekli çalışacağız biz gidemiyorsak amerikayı avrupayı ülkemize getireceğiz. Ben iş kuramıyorsam sen iş kurucaksın bir başkası kurucak yurt dışına ihracat yaparak ülkeye döviz getireceğiz. Markalar oluşturacağız, bir tane yurtdışında bilinen markamız yok bir tanecik yok, Moncler dior levis vans bershka pull bear columbia google instagram facebook bunlar gibi markalar yaratabilirsek hallederiz. Söyleyince Hayal gibi komik duruyor ama birlikte olursak halledebiliriz.


  • @Corleone Bunlar çok güzel düşünceler. Aslında herk Türk insanında olması gereken hedefler. Ancak ülkemiz ne yazık ki serbest piyasa ekonomisi uygulamalarında sınıfta kaldığı için şu ortamda bu boyutta şirketler kurmak maalesef hayal oluyor.
    Tekstil alanında dünyanın en kaliteli ürünlerini üretebilecekken küresel anlamda o markaların yanına bile yaklaşamayışımız biraz da bu yüzden.

    GAFAM.jpg

    Şu açıklama bile bağımsız geliştiriciler için bir felaket. Yerli ve milli kavramı ülkemizde çok yanlış anlaşılıyor. Devlet eliyle yapılan faaliyetler gibi yansıtılıyor. Oysa ki Ahmet, Mehmet, Ayşe'nin yaptığı katma değer de yerli ve millidir. Bu tür platformların devlet eliyle yapılması hep rekabet ortamını yok edeceği için alternatiflerin gelişmesini, hem de proje başarısız olduğunda yerinin doldurulmasını zorlaştırıyor.
    Üstelik özgür bir rekabet ortamı bulunmadığı için, özel şirketler "taraflı" değilse büyük sıkıntılar çekerken, tam tersine bazı şirketler vergiden "bir şekilde" muaf tutuluyor/borçları affediliyor.

    Bu zihniyet değişmeden, bir gelişim göstermek çok zor. Değişmek istemeyen, yeniliğe ayak uydurmayı reddeden bir toplum ile karşı karşıyayız. Umarım bir şeyler olumlu yönde değişir. Biz burada olsak da, olmasak da.


  • @Corleone emin ol Türkiye'ye getirdiğin her türlü yatırıma çökerler ithal arabadan verginin vergisini alarak üreticiden fazla kazanıyorken yok efendim yerli otomobil yapacağız diye yaygara koparıyorlar 3 kere resetlendi yerli otomobil projesi bu örnektede küresel çapta marka yaratmanın devlet desteğiyle nasıl sonuçlandığı belli oluyor

    @TughanTug yerli ve milli kavramının açılımı Türkiye'de yanlış anlaşıldığı çok doğru eskiden Türkiye'de üretilen, iç pazara veya dış pazara ihraç edilen ürünlerin üzerinde TÜRK MALI ibaresi yazardı bu ifade özel ve kamuda imal edilen her türlü ürüne düşülürdü yakın zamanda değişen zihniyet ile devlet destekli üretilen ürünlerin ham maddesi ithal montajı veya yarı üretimi Türkiye'de yapıldı diye yerli ve milli üretim yazılıyor örnek paketlenmiş file sarımsak ürün ithal ediliyor paketlenip iç piyasaya satılıyor.

    OYAK Renault'un araç montaj hattı marka yabancı plastik parçalar kısmen fason belki Türkiye'de imal ediliyor ama önemli parçalar far - motor - şanzıman ithal edilerek montajı Türkiye yapılıyor dolayısıyla imalat sanayisiyle değil 2.üretim sanayisi ile üretim yapılıyormuş görüntüsü verilerek ülkeye katkı sağlanıyormuş gibi gösteriliyor adına da yerli üretim deniliyor kur oynayınca .....k ......k .....k deniliyor özel sektörde ise imal ettiği ürünler ithalatla rakebet edemediği için ihraç ediliyor üzerinde
    MADE IN TURKEY yazılıyor örnek tekstil ürünleri işçilik ucuz olduğu için iç pazarda olmasa da Ortadoğu'da talep görüyor ama ülkede ki belirsizlikten dolayı elde edilen gelir yabancı bankalarda güvence altında tutuluyor.

    Kafadan taa ilk elden başlayan yanlışlar silsilesi 80'lerde de bu böyleydi 90'larda da hadi o zaman borç vardı 2000'ler geldiğinde ileri gitmemiz gerekmez miydi neden zaman ilerlerken biz geride kaldık? (Kendi gözlemimi paylaşmak istedim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells abi her soruya, ilgili bir başlığın linkini gonderiyosun hemen.. bunları bulmak zor olmuyor mu 🙂

    konularin cogunun yerini bildigim icin o kadar zor olmuyor 🙂 bazen basligi unutabiliyorum ama forumdaki yerini az cok hatirladigim icin o bolumde arayinca bulunuyor 🙂


  • @ugurfbtr evet doğru, söylenecek çok şey var aslında ama işte etki etmiyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!



  • @Corleone 😂😂🇹🇷🏴☠


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum