Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu?

• Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu?

• @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu?

Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu?

Sayın @Önder-Karakuş ,
    Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ? Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
  • 0 Oy
    4 İleti
    215 Bakış
    A
    @Claudia-J-Muslu Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
  • GC Mülakatından sonra ABD ye gitmezsem ne olur?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    11
    -2 Oy
    11 İleti
    9k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @hpy1999, Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var :slight_smile:
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k