Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fevzi-ÖZYURT-0 hocam benim ailemde yıllanmış avukatlar var ben görüyorum emek verenin hakkını vererek çalışanın ne konuma gelebildigini düşünceniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler 🙂


  • Olayi burs miktarina indirgemek yanlis benim tecrubelerime gore...

    Imkanim varsa cocugumu yaris ati gibi yaristirmadan, parasini bastirir, gonderebildigim en iyi okula gonderir, lise yillarinda da hayat kalitesinden calmamis olurum...


  • Özür dilerim ama ikinizde olayı tek bir bakış açısına indirgemişsiniz.

    Çocuğunuzu tabiki yarış atı gibi yarıştırmayın. Benim savunduğum bu değildi.

    Şu an Türkiye’ de üniversite okumak nasıl bir şey ondan bahsedeyim size. Son bir yıldır herkes AA ları çakıyor çünkü sınavlar uzaktan. Bundan önce de o 25% burslu özel okullar da (x mektebi, z vakfı) sınavdan önce git kantinden parayla fotokopileri al. Daha önce hiç çalışmadığın dersten bir iki günlük çalışma ile geç sonra hemen unut!

    Benim anlatmaya çalıştığım şey günümüz eğitim sistemi.

    @semavi hocam, siz parasını bastırın çocuğunuzu en iyi okula gönderin. Lise çağını da at gibi koşturmadan, hayatın tadını çıkararak geçirsin.

    Parasını bastırıp hangi okulda okutacaksınız. Boş beleş mezun çıkarmamayı garanti eden özel okulların parasını ödeseniz bile aldığı öğrenci kıstası ilk 1000 bilemediniz 5000

    Hadi 50.000 inci olarak bastınız parayı kullandınız forsunuzu soktunuz o kallavi okula!

    Akışkanlar mekaniği
    Analog haberleşme
    Alternatif akım devre analizi
    Mikroişlemciler
    Ve bilimumları gibi dersleri hangi alt yapı ile verecek.

    Bu arada ben önlisans mezunuyum. Yanlış anlaşılmasın. Kendisi okudu diye böyle konuşuyor demeyin 🤣 insan kendisini sadece okuyarakta geliştirmez zaten bu da bir gerçek.

    Benim anlatmaya çalıştığım şey de tam olarak bu aslında! Herkes okumak zorunda da değil. Benim anlatmaya çalıştığım şey çaba sarfetmeden alınan diplomalarla, bir halt olmuş gibi ortalıkta gezip sonra da mağdurum edebiyatı yapanlar.

    Siz konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. 🙃


  • @semavi bu da oldukca yanlis bir bakis acisi, herkesin yetenekleri, kapasitesi var buna gore yerlesebilecegi bolum veya okul var ve evet herkes yuksek ogrenim gormek zorunda degil ve bazen de evet gormemeli cunku o seviyede degil. (herkes doktor olmamali/olamaz, kriter var norm var) kapasite sorunundan dolayi bir siralama sinavinin yapilmasi gerekiyor ulkede ama dunyanin her yerinde bir nevi yetenek/kapasite olcumu gerekli (SAT/ACT). eger lise ogrenim kalitesi 60'li 70'li yillardaki kadar iyi kalabilseydi ve genc nufus bu kadar artmasaydi bu kadar merkezi bir sinav ve yerlestirme sistemine de gerek kalmazdi. ben dengeden yanayim, hayatini da yasayacak hobisi olucak, spor yapacak, ama elinden gelenin en iyisini yapacak egitim hayatinda.


  • Benim işim gereği çok fazla mühendislik son sınıf stajyeri tanıma şansım oldu ve bir çoğu ile aynı departmanı paylaştım. Çalıştığım şirketin son 3-5 yıldır sadece Koç, İtü, Odtü, Boğaziçi öğrencilerinden stajyerler aldığını seçmece öğrencilere şans verdiğini belirtmek isterim. Bu stajyerlerin bazılarına beğenildikleri takdirde iş teklifi yapılıyor.
    Ben bahsettiğim şirkette network departmanında çalışıyorum. Network; bilgisayarlar arası haberleşme dalıdır ve temelinde her uzmanın bilmesi gereken, yeni doğmuş çocuğun nefes almayı öğrenmesi gibi bir terim vardır. Adına ping diyoruz. Ping herkesin anlayacağı şekilde anlatmak gerekirse; yesilkartforum.com adresine tıkladığınızda bilgisayarınızdan giden istek ve sitenin bulunduğu server dan gelen cevapla işlemin tamamlanması için geçen süreye verilen ad. Bunu bu çok kalifiye arkadaşlara sorup tatmin edici cevaplar alamıyorsunuz. Ben size ortak bir çalışma esnasında (uydu haberleşmesi üzerine çalılıyoruz) açıklama yapan önlisans mezunu yaşını başını almış güzel bir abinin verdiği cevabı yazayım. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    İstemci işlemi başlattığında, paket istemciden uyduya, uydudan yer merkezine, yer merkezinden uyduya ve uydudan istemciye olacak şekilde 4 adımda tamamlanır. Uydunun yeryüzünden 36.000 km uzaklıkta konumlandığını ve paketin 4 adımda tamamlandığını düşünürsek, 36.000 x 4 =144.000km eder. Havada haberleşme ışık hızı ile yapıldığı için 144.000 i ışık hızı olan kaba taslak 300.000 e böldüğümüzde; hava koşullarını ve yer merkezinden sonra kat edilecek yolu saymazsak minimum 0.48 saniye tamamlanacağını görürüz.

    Silicon valley deki başarılı mühendislerin hiçbirinin fake diplomalarının olduğunu düşünmüyorum kendi adıma🙃 o yüzden; mutlaka arada şansı yaver gitmemiş çok küçük bir grup vardır ama genel olarak ağlayanlar fake diploma sahipleridir. Bu benim görüşüm.


  • @nordlendingen, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @semavi bu da oldukca yanlis bir bakis acisi, herkesin yetenekleri, kapasitesi var buna gore yerlesebilecegi bolum veya okul var ve evet herkes yuksek ogrenim gormek zorunda degil ve bazen de evet gormemeli cunku o seviyede degil. (herkes doktor olmamali/olamaz, kriter var norm var) kapasite sorunundan dolayi bir siralama sinavinin yapilmasi gerekiyor ulkede ama dunyanin her yerinde bir nevi yetenek/kapasite olcumu gerekli (SAT/ACT). eger lise ogrenim kalitesi 60'li 70'li yillardaki kadar iyi kalabilseydi ve genc nufus bu kadar artmasaydi bu kadar merkezi bir sinav ve yerlestirme sistemine de gerek kalmazdi. ben dengeden yanayim, hayatini da yasayacak hobisi olucak, spor yapacak, ama elinden gelenin en iyisini yapacak egitim hayatinda.

    Ayni seyleri konusuyoruz aslinda... Dediklerinizin coguna katiliyorum... Farkli dusundugum sey ise su...

    Suan ki sinav sistemlerinin olcum yapabildigini dusunmuyorum... Bolumlerin meslek ihtiyaclarina gore acilmadigi bir sistem var.... O yuzden, eger imkanim var ise, cocugumu, onu olcemeyen bir sinav sisteminde 2-3 yilini heba etmektense, daha iyi bir yol bulabilirim... eger yapabiliyorsam...


  • @nordlendingen, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @semavi bu da oldukca yanlis bir bakis acisi, herkesin yetenekleri, kapasitesi var buna gore yerlesebilecegi bolum veya okul var ve evet herkes yuksek ogrenim gormek zorunda degil ve bazen de evet gormemeli cunku o seviyede degil. (herkes doktor olmamali/olamaz, kriter var norm var) kapasite sorunundan dolayi bir siralama sinavinin yapilmasi gerekiyor ulkede ama dunyanin her yerinde bir nevi yetenek/kapasite olcumu gerekli (SAT/ACT). eger lise ogrenim kalitesi 60'li 70'li yillardaki kadar iyi kalabilseydi ve genc nufus bu kadar artmasaydi bu kadar merkezi bir sinav ve yerlestirme sistemine de gerek kalmazdi. ben dengeden yanayim, hayatini da yasayacak hobisi olucak, spor yapacak, ama elinden gelenin en iyisini yapacak egitim hayatinda.

    Plumberin isini bitirmesini bekliyorum ofiste 🙂 Muhabbet olsun, biraz yazayim dedim 🙂

    Yazdiklarinizi isterseniz bir kac mesleki bilgi ile acayim... Durumun vehametini daha iyi goreceksiniz... Maalesef gelecegimiz calindi...

    Herkes yuksekogrenim gormek zorunda degil: Kesinlikle dogru; defalarca yazdim, eski bir Idareci-Akademisyen olarak, cocugumun UNV okumasinin bir gereklilik oldugunu dusunmuyorum...

    Herkes Doktor olmamali: Kesinlikle dogru... Fazla matematik yaptigi icin doktor olan bir cok DOKTOR var...
    Genc nufus artmasaydi... : Artti ve genc issizligi dusurme, onlari ekonomide 'veren' olarak kazandirmak icin Universitelere daha fazla gencin olmasi kotu degil aslinda eger hukumetseniz... Ne kadar aci...

    2000 yilinda 200binlerde olan kontenjanlar 2015leri gecince 900 binlere vurdu... Reelde sinava giren genc sayisi hemen hemen ayni... O denim 1.5 milyona yakin kisi girerken, son donemlerde kopuk bir tabakayi saymazsak belkide daha az liseden yeni mezun ogrenci sinava girdi... Kopuk kim? Dikey gecis, buludugu yerde yukselme vs gibi nedenlerden dolayi cok fazla kisi sinava girer ve ikinci ucuncu bolumu okur oldu... Ufff onlar bizim velinimetimiz... Musterilirimiz... Allah onlari basimizdan eksik etmesin (Hababam sinifindaki muduru ve tabi ki eserin yazarini lutfen saygiyla analim)

    Bilgi dediysem, yari geyik yazdim... Aglanacak halimize gulelim diye...

    Bunun birde akademiye bakan yonu var... Onu hic sormayin zaten...


  • @crazycells Starbucks en az greencard ile gelenleri alıyormuş çalışan olarak. ogrencilerin ise okul masrafına yardım falan mı ediyormuş öyle bir şey. İlkay zaman video başlangıcında öyle demişti. Ben araştırdım ama bulamadım yada doğru yere bakmadım. Bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells Starbucks en az greencard ile gelenleri alıyormuş çalışan olarak. ogrencilerin ise okul masrafına yardım falan mı ediyormuş öyle bir şey. İlkay zaman video başlangıcında öyle demişti. Ben araştırdım ama bulamadım yada doğru yere bakmadım. Bilginiz var mı?

    Evet, Arizona State Universitesindeki online egitimi %100 karsiliyormus; ama ayrintilari bilmiyorum. Su sayfada yaziyor:


  • @Bekoray, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Benim bir sorum var. Ben dv2021'e hem abime hem de kendime başvurmuştum çıkmadı. Dv2022de ise tüm sülaileye başvurdum, annem ile babam lise mezunu değiller bende 18 yaşından büyüğüm ama 21 yaşından küçüğüm annemle babama başvurduğum için kendi başvurum geçersiz mi sayılıyor? (amerikadaki dayım buraya lise bitirmemiş olan adamlar geliyor green cardla deyip herkesi başvurtturduğu için lise bitirmemiş 7 kişiye başvurduk)

    Demek tüm sülalenin pasaportu var?
    Eğer pasaport numarasını sallayarak başvuru yaptıysan buradaki legal başvuranlarında şansını düşürmüş olursun umarım 5 yıl başvuru cezası alırsın böyle yaptıysan.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ramosan67, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Bekoray, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Benim bir sorum var. Ben dv2021'e hem abime hem de kendime başvurmuştum çıkmadı. Dv2022de ise tüm sülaileye başvurdum, annem ile babam lise mezunu değiller bende 18 yaşından büyüğüm ama 21 yaşından küçüğüm annemle babama başvurduğum için kendi başvurum geçersiz mi sayılıyor? (amerikadaki dayım buraya lise bitirmemiş olan adamlar geliyor green cardla deyip herkesi başvurtturduğu için lise bitirmemiş 7 kişiye başvurduk)

    Demek tüm sülalenin pasaportu var?
    Eğer pasaport numarasını sallayarak başvuru yaptıysan buradaki legal başvuranlarında şansını düşürmüş olursun umarım 5 yıl başvuru cezası alırsın böyle yaptıysan.

    herkeste pasaport oldugunu zaten belirtmis:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/181582


  • Green Card ile Amerika'ya geldik 3 5 ay çalıştık düzenimizi sağladık . Annemi de Amerika'ya getirebilir miyim ? süreli mi getirebilirim süresiz mi? Daha doğrusu böyle bir şey var mı?


  • @muhammed01

    5 sene sonunda şartları yerine getirerek vatandaşlığını alırsan veya askeriyeye katılarak 15 ay sonra vatandaşlığını alırsan, vatandaşlığını aldığın gün anne ve babana direkt green card çıkartabilirsin. Kardeşlerin içinde başvuruda bulunabilirsin ama anne baba gibi hemen sonuçlanmaz. Yıllar sürer.


  • @semavi geçmiş olsun abi olsun bidakine tecrübe edinmiş oldun..


  • Selam dostlar , ben geçen sene katıldım çıkmadı. bu sende başvuru yaptık. abim 2018 talihlisi şuan nycde beni bekliyor. işim gücüm evim orada herşeyim hazır . birtek gitmem gerekiyor. bu sene ablam eniştemde başvuru yaptı yani aile fertleri olarak bir bir gidiyoruz. umarım bu sene talih bize güler. şimdiden yerimi alayım geri sayıma başlayayım. Herkese bol şanslar iyi günler arkadaşlar. ayrıca telegram grubu varsa beni eklermisiniz. Teşekkürler


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 ben askerlik ile vatandaşlık alan gc sahiplerinin 2 yıl askerde görev yapması gerektiğini biliyordum


  • @muhammed01

    Doğrudur, minimum 2 yıl aktif ve sonrasında 6 yılda national guard ve reserve var. Yani geri kalan 6 yılda ayda bir haftasonu 2 gün ve yılda bir 15 gün eğitim tazelemeye gitmek zorundasınız. 🤣🤣🤣 paranızı alıyosunuz ama bu da iyi bir şey 🤪

    Askerlik herkese göre değil kabul ediyorum. Ben yalnızca alternatifleri söyledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fevzi-ÖZYURT-0 @Richmond forumda uygun zamanı olursa sana yazar kendisi amerika askeri


  • Vay be bu sene daha hızlı geçti benim adıma. Geçen sene sonuçların Haziran ayına ertelenmesi nedeniyle kurdeşen dökülen koca bir ay, kazananların siteye akın akın üye olması ve yaşadıkları tatlı telaşa tanıklık ederken içten içe burkulup pıtpıt atan kalpler... Loto işi ismiyle müsemma tamamen şansa bağlı olduğundan her sene her sene beklemek yerine Kanada öğrenci vizesine başvurdum ve geçen hafta vizem onaylandı. Mayıs ayında da GC çıkar ve kombo yaparsam bütün üyelere (11.800 kişi) steak!


  • @Ali-Dmr

    Kişi başı 450gr dan 11800x0.450=5310kg

    @MySea nin çiftlikten kuzu alıp kessen, bir kuzudan 25 kilo çıktığını varsayarsak. 5310/25=212 kuzu eder.

    Kuzu başı 150$ ve 50$ da kadap ücreti 200$ dan hesaplarsak; 212x200=42.400$ 🥴 iyi para 🤣

    Bir de barbekü masraflarını ekledik mi, offf off sanırım şu ana kadar forumdaki en büyük adak 🤣


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum