Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

• @Batuhan-X

Öğrencisin şu an sanırım 🙃

• @Fevzi-ÖZYURT-0 evet :) bilgim olmadığını düşünerek mi sordunuz acaba

• @Batuhan-X

Okul bittikten sonra, önemli olan derslerin üstünden geç. 🤣

• @Batuhan-X

Çok iyi bildiğini tahmin ettiğim için sordum 🙃

• @Fevzi-ÖZYURT-0 bizzat görerek yaşıyorum avukatlıktaki dolulugun pek de önemli olmadığını. Bir alanda Uzmanlasmis kisilerin kendini iyi ... Ne diyelim pazarlayarak diyelim. gayet iyi kazandıklarını görüyorum :)

• Yeni nesil dolandırıcılar (Avukat)

Umarım en kısa zamanda boşanma davası ayran 7.5 lira karikatürü gerçek olur.

Baba parasıyla 75% burslu okullarda, kopyalarla ve bilimum şekillerde alıyorlar diplomayı. Ondan sonra; hiçbir suçunuz yok iken, basic te gelen nedense suçsuz olmanızın bir şey ifade etmediği mahkeme salonundan küçük bir ceza ile hakimin 5 sene suça bulaşmazsan düşer dediği bir ceza alıp çıkılıyor. Bu basic olmuş durumda ve yeni nesil avukatlar da bunu benimsemiş.

Günümüzdeki eğitim sistemi ve pandeminin de verdiği ekstralarla daha neler türeyecek önümüzdeki günlerde heyecanla bekliyorum. 🙃

Edit:
    Cübbesi güzel ama bak. Ona diyecek laf yok. 🤣

• @Fevzi-ÖZYURT-0 sizin meslek neydi? Ha bu arada hukuk fakültesini sadece %75 burs ile okuyanlar bitirmiyor. İlk 100'e giren öğrenci de ilk 20 bine giren öğrenci de devlet okulunda hakkı ile bitiriyordur. Sınavdan sınava gelenler zaten çok iş yapamıyor daha sonra. İşsizlik olayına girerim de gerek yok. Ülkenin genel haline bakmamız yeterli

• @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Fevzi-ÖZYURT-0 sizin meslek neydi?

Ben avukatlık üzerinden eğitim sisteminden ve günümüz şartlarından bahsetmek istedim. Meslek ayırt ettiğim yok aslında 🥴

Ben bilişim ve teknoloji üzerine çalışıyorum.

• @Fevzi-ÖZYURT-0 dediğim gibi sorun avukatlıkta değil hukukta değil sorun Türkiye'de. Mimar da aç kalabilir doktor avukat ve hizmetli de :)

• @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Fevzi-ÖZYURT-0 dediğim gibi sorun avukatlıkta değil hukukta değil sorun Türkiye'de. Mimar da aç kalabilir doktor avukat ve hizmetli de :)

Yok işte aslında demek istediğim o değil. Açım diyen ağlayan üniversite mezunlarının aslında çoğu diplomalarını hak etmedikleri için istedikleri işlerde çalışamıyorlar. O diplomaya sahip oldukları içinde başka işlerde çalışmayı kendilerine yediremiyorlar.
    Tamamen yıllardır takip ettiğim kadarı ile kendi görüşüm bu yönde. Böyle olmak zorunda değil, ben böyle düşünüyorum. 🙃

Gençsin kardeşim. İleride ne demek istediğimi anlayacaksın. Sen etrafında ağlayanlara bakma. Ne okuyorsan, ne istiyorsan hakkını vermeye çalış sadece.

Çok isteyip, gereken çabayı gösterince diplomalı işsiz olmuyorsun. Benim demek istediğim bu sadece.
    Heee nacizane, bu durumun dışında olan bazı meslek grupları ve insanlar var.
    Devlet memuru olmak isteyen öğretmenler ve buna benzer idealleri olup ulaşmaya çalıştıkları kadrolar yancılar tarafından doldurulan insanlardan özür diliyorum. Bu gibi örnekler bahsettiğim konunun dışında tabiki.

• @Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Yeni nesil dolandırıcılar (Avukat)

Umarım en kısa zamanda boşanma davası ayran 7.5 lira karikatürü gerçek olur.

Baba parasıyla 75% burslu okullarda, kopyalarla ve bilimum şekillerde alıyorlar diplomayı. Ondan sonra; hiçbir suçunuz yok iken, basic te gelen nedense suçsuz olmanızın bir şey ifade etmediği mahkeme salonundan küçük bir ceza ile hakimin 5 sene suça bulaşmazsan düşer dediği bir ceza alıp çıkılıyor. Bu basic olmuş durumda ve yeni nesil avukatlar da bunu benimsemiş.

Günümüzdeki eğitim sistemi ve pandeminin de verdiği ekstralarla daha neler türeyecek önümüzdeki günlerde heyecanla bekliyorum. 🙃

Edit:
    Cübbesi güzel ama bak. Ona diyecek laf yok. 🤣

Burada sorun zaten hukuk sisteminin eksikleri ve ülkece hukukun üstünlüğüne önem verilmemesi. Suçu avukatlara yıkmak, zaten yerine getirilemeyen adaletin yerine getirilmesi için uğraşan insanların da bundan vazgeçmesini sağlamaktan başka hiçbir işe yaramaz :) her meslekte iyi-kötü var ancak suçu olmayan biri ceza almasın diye uğraşacak tek meslek savunma makamı.

Yoksa baba parasıyla bir şey okuyup köşeyi dönmek isteyeceklerin en son okuyacağı bölüm hukuk.

• @TughanTug

O cübbeyi giyince prens, prenses olunuyor. 🤪

Zaten bahsettiğim şey bu vizyonsuzluk🙃

Edit:
    75 değil 25% burslu demek istemiştim. O şey olmuş, uf olmuş 🤣

• @Fevzi-ÖZYURT-0 o tiplere diyecek bir şey yok ama ailelerinin şirket işlerine bakmayacaklarsa muhtemelen 1-2 yıla bırakıyor zaten :)
    hiçbir prens görmedim kabul etsin ki gecenin bir yarısı telefon gelsin git ifadeye gir, cezaevi görüşüne git, müvekkil olmadık saatlerde arasın, boşanmak isteyenler karar değiştirsin arada sen kal, adliyede cmk atamasında aşiret ailesinden dayak ye.
    Prens olmak için çok yanlış meslek. :D

• @TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Fevzi-ÖZYURT-0 o tiplere diyecek bir şey yok ama ailelerinin şirket işlerine bakmayacaklarsa muhtemelen 1-2 yıla bırakıyor zaten :)
    hiçbir prens görmedim kabul etsin ki gecenin bir yarısı telefon gelsin git ifadeye gir, cezaevi görüşüne git, müvekkil olmadık saatlerde arasın, boşanmak isteyenler karar değiştirsin arada sen kal, adliyede cmk atamasında aşiret ailesinden dayak ye.
    Prens olmak için çok yanlış meslek. :D

Bingo!

İşte bunu farkettiklerinde olan mahkeme salonu gören masum köylüye oluyor. 🙃

• @Fevzi-ÖZYURT-0 hocam benim ailemde yıllanmış avukatlar var ben görüyorum emek verenin hakkını vererek çalışanın ne konuma gelebildigini düşünceniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Olayi burs miktarina indirgemek yanlis benim tecrubelerime gore...

Imkanim varsa cocugumu yaris ati gibi yaristirmadan, parasini bastirir, gonderebildigim en iyi okula gonderir, lise yillarinda da hayat kalitesinden calmamis olurum...

• Özür dilerim ama ikinizde olayı tek bir bakış açısına indirgemişsiniz.

Çocuğunuzu tabiki yarış atı gibi yarıştırmayın. Benim savunduğum bu değildi.

Şu an Türkiye’ de üniversite okumak nasıl bir şey ondan bahsedeyim size. Son bir yıldır herkes AA ları çakıyor çünkü sınavlar uzaktan. Bundan önce de o 25% burslu özel okullar da (x mektebi, z vakfı) sınavdan önce git kantinden parayla fotokopileri al. Daha önce hiç çalışmadığın dersten bir iki günlük çalışma ile geç sonra hemen unut!

Benim anlatmaya çalıştığım şey günümüz eğitim sistemi.

@semavi hocam, siz parasını bastırın çocuğunuzu en iyi okula gönderin. Lise çağını da at gibi koşturmadan, hayatın tadını çıkararak geçirsin.

Parasını bastırıp hangi okulda okutacaksınız. Boş beleş mezun çıkarmamayı garanti eden özel okulların parasını ödeseniz bile aldığı öğrenci kıstası ilk 1000 bilemediniz 5000

Hadi 50.000 inci olarak bastınız parayı kullandınız forsunuzu soktunuz o kallavi okula!

Akışkanlar mekaniği
    Analog haberleşme
    Alternatif akım devre analizi
    Mikroişlemciler
    Ve bilimumları gibi dersleri hangi alt yapı ile verecek.

Bu arada ben önlisans mezunuyum. Yanlış anlaşılmasın. Kendisi okudu diye böyle konuşuyor demeyin 🤣 insan kendisini sadece okuyarakta geliştirmez zaten bu da bir gerçek.

Benim anlatmaya çalıştığım şey de tam olarak bu aslında! Herkes okumak zorunda da değil. Benim anlatmaya çalıştığım şey çaba sarfetmeden alınan diplomalarla, bir halt olmuş gibi ortalıkta gezip sonra da mağdurum edebiyatı yapanlar.

Siz konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. 🙃

• @semavi bu da oldukca yanlis bir bakis acisi, herkesin yetenekleri, kapasitesi var buna gore yerlesebilecegi bolum veya okul var ve evet herkes yuksek ogrenim gormek zorunda degil ve bazen de evet gormemeli cunku o seviyede degil. (herkes doktor olmamali/olamaz, kriter var norm var) kapasite sorunundan dolayi bir siralama sinavinin yapilmasi gerekiyor ulkede ama dunyanin her yerinde bir nevi yetenek/kapasite olcumu gerekli (SAT/ACT). eger lise ogrenim kalitesi 60'li 70'li yillardaki kadar iyi kalabilseydi ve genc nufus bu kadar artmasaydi bu kadar merkezi bir sinav ve yerlestirme sistemine de gerek kalmazdi. ben dengeden yanayim, hayatini da yasayacak hobisi olucak, spor yapacak, ama elinden gelenin en iyisini yapacak egitim hayatinda.

• Benim işim gereği çok fazla mühendislik son sınıf stajyeri tanıma şansım oldu ve bir çoğu ile aynı departmanı paylaştım. Çalıştığım şirketin son 3-5 yıldır sadece Koç, İtü, Odtü, Boğaziçi öğrencilerinden stajyerler aldığını seçmece öğrencilere şans verdiğini belirtmek isterim. Bu stajyerlerin bazılarına beğenildikleri takdirde iş teklifi yapılıyor.
    Ben bahsettiğim şirkette network departmanında çalışıyorum. Network; bilgisayarlar arası haberleşme dalıdır ve temelinde her uzmanın bilmesi gereken, yeni doğmuş çocuğun nefes almayı öğrenmesi gibi bir terim vardır. Adına ping diyoruz. Ping herkesin anlayacağı şekilde anlatmak gerekirse; yesilkartforum.com adresine tıkladığınızda bilgisayarınızdan giden istek ve sitenin bulunduğu server dan gelen cevapla işlemin tamamlanması için geçen süreye verilen ad. Bunu bu çok kalifiye arkadaşlara sorup tatmin edici cevaplar alamıyorsunuz. Ben size ortak bir çalışma esnasında (uydu haberleşmesi üzerine çalılıyoruz) açıklama yapan önlisans mezunu yaşını başını almış güzel bir abinin verdiği cevabı yazayım. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

İstemci işlemi başlattığında, paket istemciden uyduya, uydudan yer merkezine, yer merkezinden uyduya ve uydudan istemciye olacak şekilde 4 adımda tamamlanır. Uydunun yeryüzünden 36.000 km uzaklıkta konumlandığını ve paketin 4 adımda tamamlandığını düşünürsek, 36.000 x 4 =144.000km eder. Havada haberleşme ışık hızı ile yapıldığı için 144.000 i ışık hızı olan kaba taslak 300.000 e böldüğümüzde; hava koşullarını ve yer merkezinden sonra kat edilecek yolu saymazsak minimum 0.48 saniye tamamlanacağını görürüz.

Silicon valley deki başarılı mühendislerin hiçbirinin fake diplomalarının olduğunu düşünmüyorum kendi adıma🙃 o yüzden; mutlaka arada şansı yaver gitmemiş çok küçük bir grup vardır ama genel olarak ağlayanlar fake diploma sahipleridir. Bu benim görüşüm.

• @nordlendingen, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@semavi bu da oldukca yanlis bir bakis acisi, herkesin yetenekleri, kapasitesi var buna gore yerlesebilecegi bolum veya okul var ve evet herkes yuksek ogrenim gormek zorunda degil ve bazen de evet gormemeli cunku o seviyede degil. (herkes doktor olmamali/olamaz, kriter var norm var) kapasite sorunundan dolayi bir siralama sinavinin yapilmasi gerekiyor ulkede ama dunyanin her yerinde bir nevi yetenek/kapasite olcumu gerekli (SAT/ACT). eger lise ogrenim kalitesi 60'li 70'li yillardaki kadar iyi kalabilseydi ve genc nufus bu kadar artmasaydi bu kadar merkezi bir sinav ve yerlestirme sistemine de gerek kalmazdi. ben dengeden yanayim, hayatini da yasayacak hobisi olucak, spor yapacak, ama elinden gelenin en iyisini yapacak egitim hayatinda.

Ayni seyleri konusuyoruz aslinda... Dediklerinizin coguna katiliyorum... Farkli dusundugum sey ise su...

Suan ki sinav sistemlerinin olcum yapabildigini dusunmuyorum... Bolumlerin meslek ihtiyaclarina gore acilmadigi bir sistem var.... O yuzden, eger imkanim var ise, cocugumu, onu olcemeyen bir sinav sisteminde 2-3 yilini heba etmektense, daha iyi bir yol bulabilirim... eger yapabiliyorsam...

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k