Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.7k 361

• @ICu, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

##Bilgi##

Dün IST-JFK uçuşum vardı. Uçuştan önce test istenmedi. Uçakta NYC'nin CoVid takibi için talep ettiği formu doldurduk.

İndiğimizde otomatik pasaport kontrolüne ardından kontrol sonucumuza göre Custom Border polislerine yönlendirildik.

Polis şu an nerde yerleşik olduğumu, ne kadardır Türkiye'de olduğumu sordum. 11 ay olduğunu söyledim. Yanımda hangi yiyecekleri getirdiğimi sordu;

• kuru üzüm, kuru incir, çiğ fındık, antep fıstığı, tarhana, basma fistıklı kadayıf, balık yağı olduğunu söyledim.

Sorunsuz geçirdi.

Bu arada benim SSN gelmemişti. İşlemler bitince polise bunu sordum. 'İlk girişimde memur bey SSN için işlem yapmayı unutmuş olabilir, siz şimdi yapabilir misiniz?' dedim.

Böyle bir şeyi ilk defa duyduğunu söyledi. Ssn için bir işlem yapmadıklarını, bizlerin getirdiği dökümanları (sarı zarf) USCIS'e gönderdiklerini, işlemeyi onların yaptığını, Ssn için bizzat ofise gidip başvurmam gerektiğini söyledi. Hatta emin olmak için kendinden daha eski bir memura sordu. O da aynısını söyledi.

Uçakta doldurduğumuz sağlık belgesini de havalimanından çıkarken askerlere teslim ettik.

+++

Dün JFK-IST uçuşum vardı.

PCR testini siParadigm'e bağlı bir eczahanede bedavaya yaptırdım. Sonuç bir günde çıktı. Sigortam veya SSN numaram yoktu. Ayrıca bölgede testi yine bedavaya yapan başka yerler de vardı. Pasaportunuzu bile gösterseniz yeterli oluyordu. Yalnızca 'travel' amaçlı olunca ücret isteniyordu.

JFK epey boştu. Uçağa binerken körüklerde hiç CBP yoktu. Kimse bir şey sormadı.

Gümrükten 3 paketli bilgisayarım olduğu halde geçirdiler.

• @Muhtaradana cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @Muhtaradana Amerikada test yaptırmadan uçağa binebiliyormuyuz ? Yani testi indiğimizde Türkiyede havaalanında yaptırabiliyormuyuz

• ⭐⭐⭐

@ahmetemre indiğinizde test yaptırabileceğiniz yerlerin hepsi girişten sonra yani testi gelmeden yaptırmanız lazım

• @ahmetemre test olmadan Türkiye uçuşlarına katılmanıza izin vermiyorlar

• Yanlış anlamadıysam buradan ABD uçuşlarında girişten sonra karantina yok. Çıkan yeni tasarı da böyle bir şey yok gibi.
    Sadece test zorunluluğu var.

• @arnblt test zorunluluğu var ama karantinadan emin değilim.

• 7 gün ev karantinası mıdır? Kontrolü nasıl yapıyorlar acaba?

• @arnblt ev karantinası bildiğim kadarıyla, ayrıca kesin olmamakla beraber duyduğum kadarıyla karantinayı kabul etmezseniz eğer test yaptırıp karantinadan kurtulabiliyorsunuz ama süreç nasıl yapılıyor veya doğru mu emin değilim.

• Virginia için aşağıdaki bir bilgi var.

As of January 26, 2021: Consistent with CDC guidance, Virginia currently does not have any quarantine requirements for people arriving in the Commonwealth from other U.S. or international locations.

• @arnblt Anladığım kadarıyla karantina için zorunluluk yok.
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-air-travel.html

• @Maggo evet yok gibi. Bu arada sizin giriş ne oldu. Yasak kalktı herhalde. Ya da kalkacak.

• @arnblt herkes gibi bizde beklemekteyiz, hiçbir gelişme yok... resmen hayalet gemiye binmiş gibiyiz, hiç bir haberde veya başka bir yerde adımız geçmiyor. 29 Ocak'ta Göçmen günü olacakmış Biden tarafından bakalım ne olacak göreceğiz.

• @arnblt, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

7 gün ev karantinası mıdır?

Zaten baska turlu bir karantina yok 🙂

Dunyada sadece Turkiye'de yasanan ve hacdan gelen kisilerin bir yurda kapatilip karantina altinda kalmasi sanirim sizi cok etkilemis 🙂 Ben baska bir ulkeden aksi bir karantina duymadim. Zaten bu kadar insani nerede nasil karantinaya alacaksiniz? Kim bu kisilerle ilgilenecek? Ya bir kisi hastaysa ve digerlerine bulastirirsa? 🙂

• Bu aslinda bir sekilde gonullu karantina. Eger siz gizli (asymptomatic) tasiyici iseniz (ihtimal dahilinde) ve etrafinizdaki veya temas kuracaginiz insanlara bulasmasini istemiyorsaniz, gonullu olarak zaten kendinizi disaridan soyutlayip, karantinada kalmaniz gerekiyor.

• @crazycells bizimkiler 14 gün Antepte yurtta kaldılar😀 Bizide acaba albakörk e falan 7 gün.

• @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@arnblt, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Dunyada sadece Turkiye'de yasanan ve hacdan gelen kisilerin bir yurda kapatilip karantina altinda kalmasi sanirim sizi cok etkilemis 🙂 Ben baska bir ulkeden aksi bir karantina duymadim. Zaten bu kadar insani nerede nasil karantinaya alacaksiniz? Kim bu kisilerle ilgilenecek? Ya bir kisi hastaysa ve digerlerine bulastirirsa? 🙂

Virginia konusurken yine Turkiye konuya dahil.
    Merak ediyorsaniz, sadece Turkiye'de degil, Avustralya'da da 14 gun karantina var. Ustelik evinizde degil devletin belirledigi otellerde mecburi konaklama seklinde. Havaalaninda gerekli formlari doldurduktan sonra otobuslere bindirilip kalacaginiz otele goturuluyorsunuz resmi gorevlilerce. 14 gun kimseyle gorusmek yok sonra serbestsiniz ancak otel faturasini daha sonra size gonderiyorlar. Sanirim 2 bin dolar civarinda demislerdi.
    Konuyu ciddiye alan, gelismis ulkelerde daha disiplinli davraniliyor. ABD gibi sümsürü bagin ulkelerinde ise saldim cayira mevlam kayira, kisiye bagli evde karantina, araziye uyun idare edin, falan fesmakan. Cok gelismis ulke ya, macera dolu 🙂

• @newman, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@arnblt, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Virginia konusurken yine Turkiye konuya dahil.
    Merak ediyorsaniz, sadece Turkiye'de degil, Avustralya'da da 14 gun karantina var. Ustelik evinizde degil devletin belirledigi otellerde mecburi konaklama seklinde. Havaalaninda gerekli formlari doldurduktan sonra otobuslere bindirilip kalacaginiz otele goturuluyorsunuz resmi gorevlilerce. 14 gun kimseyle gorusmek yok sonra serbestsiniz ancak otel faturasini daha sonra size gonderiyorlar. Sanirim 2 bin dolar civarinda demislerdi.
    Konuyu ciddiye alan, gelismis ulkelerde daha disiplinli davraniliyor. ABD gibi sümsürü bagin ulkelerinde ise saldim cayira mevlam kayira, kisiye bagli evde karantina, araziye uyun idare edin, falan fesmakan. Cok gelismis ulke ya, macera dolu 🙂

Ne zamandir yoktunuz, ozlettiniz sayin @newman 🙂 Siz Turkiye'deki yurt karantinalarini nasil degerlendiriyorsunuz sayin @newman ? Henuz virusun nasil, ne sekilde yayildigini ve bulastigini cok iyi bilmeden bu sekilde yapilan karantinalar sizce de sorumsuzluk gostergesi degil mi?

Avustralya, dediginiz gibi bu konuyu ciddiye alma konusunda su an icin en uc ornek sanirim... 1 yila yakindir ulke kapali, giris-cikislar yok ve izne tabi ve hatta 2021 yili boyunca da bu sekilde olacagini dusunuyorlar. Ulkeye giris cikislar cok sinirli olunca bu dediginiz sekilde bir uygulamayi kaldirabiliyorlar, ama daha yuksek seyahat miktarinin oldugu ulkelerin otellerinin tum ziyaretciler icin bu 14 gunluk karantinayi kaldirabilecegini sanmiyorum.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9157735/Australias-borders-likely-remain-closed-2021.html

• ⭐⭐⭐⭐⭐

aşı için google maps güncelleme yaptı android olanlar hemen google play girip güncellemeyi yapsınlar. Türkiye de başlamışlar.

https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/google-haritalar-uygulamasina-koronavirus-asisi-guncellemesi-41724441

• Avustralya, dediginiz gibi bu konuyu ciddiye alma konusunda su an icin en uc ornek sanirim... 1 yila yakindir ulke kapali, giris-cikislar yok ve izne tabi ve hatta 2021 yili boyunca da bu sekilde olacagini dusunuyorlar. Ulkeye giris cikislar cok sinirli olunca bu dediginiz sekilde bir uygulamayi kaldirabiliyorlar, ama daha yuksek seyahat miktarinin oldugu ulkelerin otellerinin tum ziyaretciler icin bu 14 gunluk karantinayi kaldirabilecegini sanmiyorum.

Tesekkur ederim Sn @Crazycells 🙂
    Karantina Avustralya'nin cok eskiden beri yaptigi bir uygulama. 30 sene once Ankarada'ki buyukelcilikten gocmenlik icin verdikleri kitapcikta karantinadan bahsedildigini hatirliyorum. Buyuk bir ada/kita devleti olduklari icin disaridan insan, bitki, bocek, hayvan vs yoluyla gelebilecek her turlu bulasici hastaliklara karsi cok dikkatliler. Bu yonuyle cok gelismis bir ulke. Zaten su an Avustralya vatandaslari ve PR sahipleri disinda kimseyi almiyorlar ulkeye. Turkiye'nin de salginda bircok ulkeden cok daha bilincli davrandigina inaniyorum. Birkac hata yapildiysa da cogunlukla salgina karsi hizli refleks gosterildi. Ornegin, bircok ulkeye ucuslari kapatan, ulkeye giriste negatif testi ilk mecburi tutan ulkelerden biri Turkiye.
    Fakat bu salgin doneminde 2 ulke cok buyuk hayal kirikligi yaratti. Deyim yerindeyse kagitdan kaplan (Paper Tigers) olduklari anlasildi. Biri Ingiltere, ölü sayisi 100 bini gecti, digeri ABD ölü sayisi 425 bin. John Hopkins universitesinin ongorusune gore yarim milyon uzerinde ölüm vakasi daha bekleniyor ABD'de. Iki ulke de sosyal ve ekonomik yonden allak bullak olmus durumda. Almanya, Cin gibi ulkelerin ise bu donemde cok daha iyi performans sergilediklerini gorduk.
    Bu arada biraz once BBC'de Ingiliz icisleri bakan Patel ulkeye donus yapan vatandaslara zorunlu otel karantinasi (Mandatory hotel quarantine) uygulanacagini acikladi. Ilginc.

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • uçak bileti - aktarma

Taşındı Yolculuk
    45
    0 Oy
    45 İleti
    8k Bakış
    caner92C
    thy iyice cozuttu. ist-miami gidiş dönüş bakıyorum. british airway 24 bin, thy 46 bin tl. bu nasıl bir fiyat politikası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k