Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    anlaşmalı evlilik yapmak için kız aramak için gayet şeffaf namusluca açilan baslıkları çat diye kilidi vuruyosunuz adam dolandırıcılık yapacam Vurup kaçacam diye başlık atıyor Kimsenin umrunda degil birde cevap yazıyosunuz utanmadan ......YUH......


  • Burada yasayan Giresunlulardan sizlere bir ornek vereyim. Turkiye'deki akrabalarina oradaki bankalardan TL olarak kredi cektiriyorlar. O kredi ile oradan ev, arsa, bahce falan aliyorlar veya isyeri aciyorlar. Sonra buradan $ gondererek, kur farkinin verdigi avantajdan da yararlanarak, rahat rahat krediyi hic zorlanmadan oduyorlar. Bu sekilde Turkiye'den cok fazla mulk edinenler var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    anlaşmalı evlilik yapmak için kız aramak için gayet şeffaf namusluca açilan baslıkları çat diye kilidi vuruyosunuz adam dolandırıcılık yapacam Vurup kaçacam diye başlık atıyor Kimsenin umrunda degil birde cevap yazıyosunuz utanmadan ......YUH......

    Kredi çekip ödememek yasalara aykırı bir şey değil. Dolandırıcılık da değil, bankalar bu riski hesaba katarak kredi başvurularını onaylar.


  • Sayın Calibraturbo'nun tarzı biraz ağır olmuş ama temelde bence haklı. Çünkü ilk yazılan mesaj iyi niyetli değil. Yeni üye olduğum için konuyu yeni gördüm ama hiç bir üyenin de tepki göstermemesi, hatta yol göstermesi hakikaten ilginç. İnsanlık hali, herkes ekonomik olarak zor duruma düşebilir, ama en baştan ödememek niyeti ile kredi almak, yasal olsa da etik değil bence. Tabii ki, herkesin ahlaki prensipleri kendini ilgilendirir. Ama toplum olarak daha ileri gitmek istiyorsak, dürüstlükten vazgeçmemeliyiz diye düşünüyorum.


  • @sensei73, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    Sayın Calibraturbo'nun tarzı biraz ağır olmuş ama temelde bence haklı. Çünkü ilk yazılan mesaj iyi niyetli değil. Yeni üye olduğum için konuyu yeni gördüm ama hiç bir üyenin de tepki göstermemesi, hatta yol göstermesi hakikaten ilginç. İnsanlık hali, herkes ekonomik olarak zor duruma düşebilir, ama en baştan ödememek niyeti ile kredi almak, yasal olsa da etik değil bence. Tabii ki, herkesin ahlaki prensipleri kendini ilgilendirir. Ama toplum olarak daha ileri gitmek istiyorsak, dürüstlükten vazgeçmemeliyiz diye düşünüyorum.

    Yazdiklariniza genel anlamda etik olarak katiliyorum ama yalniz ilk mesaji atan kisi "krediyi asla geri odemeyecegim" dememis; fakat, "bir sure odemezsem ve sonrasinda banka ile faiz konusunda pazarlik yapsam" demek istemis. Bunda etik olarak kotu birsey yok bence. ABD'de bu sekilde bankalarla, mortgage sirketleriyle ve hastane faturalari uzerinden pazarlik yapan ve buyuk indirimler alan cok insan var. Hatta kisisel iflas davasi acip, tum borclarini kanuni olarak mahkemede sildirenler bile cogunlukta.


  • 'banka umudunu yitirdigi zaman odemeyi teklif etsem faizi silip ana para ile krediyi kapattirirlar mi?' Aslında en çok bu cümleye ve 'ödeyemezsem' yerine 'ödemezsem' kullanılmasına takıldım.


  • Tam tersi, Amerikan Bankalarından Mortgage yöntemiyle Türkiye'den mülk alınabiliyor mu?


  • @TURKEYANDUSA ABD disindaki mulk alimlari icin ABD'de bir mortgage sirketi/bankasi bulmak oldukca zor olacaktir ama imkansiz degil.

    Oldukca yuksek bir faiz orani vereceklerdir.

    Downpayment oraniniz yuksek olacaktir. 30%, 40% hatta belkide 50%.

    Birde mulk aldiginiz ulkede mortgage aldiginiz sirketi/bankayi beneficiary yaparak, mulkun degeri miktarinda bir hayat sigortasi yaptirmaniz gerekecektir. Olur ya size birsey olursa, onlar gidip o ulkeden mulk parasini kurtarabilsinler diye.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    anlaşmalı evlilik yapmak için kız aramak için gayet şeffaf namusluca açilan baslıkları çat diye kilidi vuruyosunuz adam dolandırıcılık yapacam Vurup kaçacam diye başlık atıyor Kimsenin umrunda degil birde cevap yazıyosunuz utanmadan ......YUH......

    Burasi bilgi alisverisi yapabilecegiz bir site, copcatanlik sitesi degil 🙂 Eger siz de sahte evlilik yapinca basiniza ne geleceginizi merak ettiginiz bir baslik acarsaniz ayni sekilde cevaplar verilir 🙂

    Ama kendinize "namusluca" da olsa "kiz aramak" icin baslik acarsaniz, hic dusunmeden ve vakit kaybetmeden onu kilitleyecegim 🙂

    Ayrica bu baslikla ilgili duruma gelirsek de, Turkiye'den para cekip ABD'de bununla kendine duzen kurup sonra bu borcunu dolar ile kolayca odeyen kisiler var, daha once de yazildigi gibi dolar-tl paritesi farkindan dolayi bunu yapmak pek cok kisiye mantikli geliyor ve uygulanabilir. Bence sayin @Kellogs da basina gelebilecek en kotu seyi anlamaya calisiyor.


  • Kredi takip süresi 90 gündü pandemi süresinde 180 gün çıkarıldı yakında tabi değişebilir. Kısacası ödemediğiniz taksit süresi normalde 90 günü geçerse yasal takip başlıyor. Yani gecikseniz de icralık olmamak için bu gün sürelerini geçirmemeye dikkat edin. Öncesinde adresinize ödeme için ihtar çekilir. Daha sonra E-devlet ve uyap tan takip edebileceğiniz icra takibi başlar. Üzerinize bir şey yoksa banka hiçbirşey yapamayacaktır. 5.sene sonunda varlık şirketlerine satacaklardır. Onlarla muhattap olacaksınız. Onlar da kopardığını koparmaya çalışır. Ama tabi üzerinize bir şey varsa nakit varlığınız varsa öncesinde banka sonra varlık şirketlerine kalırsa onlar baya uğraşırlar.
    Fakat ne kadar ödemezseniz ödemeyin, eninde sonunda bir şekilde anlaşıp taksitle ödemeye başlayabilirsiniz. Amerika'da bir şey olacağını düşünmüyorum.

    Eğer bu süreçte anneniz babanız aileniz akrabanız arkadaşınız vs aranması edilmesi durumunda Kişisel verilerin korunması kanunun (KVKK) gereği bilgi veremezler vermeleri durumunda suç işlemiş olurlar ve siz şikayetçi olabilirsiniz. Güzel bir ceza tazminatı öderler.
    Örneğin size ulaşamadılar babanızı aradı, biz ulaşamıyoruz borcu var söyleyin bizi arasınlar derler diyelim, siz ben yetişkin birisiyim babamı arayıp benim özel durumum olan borcumu söyleme hakkınız yok diyebilirsiniz. KVKK gereği şikayetçi olabilirsiniz. yeni yeni ciddi bir şekilde uygulanan ve bilinen bir şey olmaya başladı bizim ülkede inanılmaz suistimal edilen bir konu ve kurumlar çok korkuyor. Aklınızda bulunsun.
    Aynı şekilde kurumlara karşı istediğiniz yardımı alamazsanız Cimer'e başvurursunuz 1 aya kalmaz istediğiniz yardımı alırsınız. (Ödeme kolaylığı gibi).


  • @Kellogs Bu şekilde bir durum kredi skorunu etkiler ya da haciz işlemi başlatılır. Genele etkisini düşünürsek eğer sizin gibi kredi ile gitmeyi düşünen ve belki de tek dayanağı bu krediler olan göçmen adayları bankaların bu tarz olumsuz tecrübeleri sebebi ile belki de bu kredileri alamayabilir. İşin ABD kısmını bilmiyorum. Henüz 🙂 ama asgari de olsa bir geliri olan elbet eninde sonunda bu borçları ödüyor. öyle veya böyle 🙂


  • ............


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Türkiye deki bankaya borç ile Amerika daki secret clearancein ilgisi nedir?


  • @cem-ceylan-Ankara, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Türkiye deki bankaya borç ile Amerika daki secret clearancein ilgisi nedir?

    Security clearance sorusturmalarini gecebilmeniz icin bircok kriterlerin yaninda, finansal durumunuzun da temiz olmasi lazim. Turkiye'deki bir bankaya kredi geri odemesindeki bir sorun, olumsuz sekilde etki yapar.


  • @MySea olumsuz şekilde etki etmesi ne gibi sonuçlar yaratır? Nerede karşımıza çıkar konuyu açabilirmisiniz?


  • @yigitboncuk Finansal durumu incelerken, 7 veya 10 yillik gecmise bakiyorlar. Kredi skoru, borc durumu, iflaslar, foreclosure gibi konulari inceliyorlar.


  • @MySea yani şunu diyebilirmiyiz, amerikadan ev alabilmek için krediye başvurduğumuzda Türkiyedeki kredi skorumuz etkiliyor?


  • @yigitboncuk Yok, ev almak icin sadece ABD' deki kredinize bakarlar.

    Bizim yukarida bahsettigimiz konu security clearance hakkinda. Security clearance devlet kurumlarinda calismak icin veya sizin calistiginiz sirket devlet kurumlariyla is yaparsa gerekli olacaktir.


  • @Kellogs Çok çok mecbur kalmadıkça çekmeni kesinlikle tavsiye etmem. Git akrabalarına kadar danış sor borç iste faizle uğraşma bankacıların ağzının kokusunu çekme 50 bine 80 bin resmen donuna kadar soyacaklar utanmasalar.

  • ⭐⭐⭐

    @infant27, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    @Kellogs Çok çok mecbur kalmadıkça çekmeni kesinlikle tavsiye etmem. Git akrabalarına kadar danış sor borç iste faizle uğraşma bankacıların ağzının kokusunu çekme 50 bine 80 bin resmen donuna kadar soyacaklar utanmasalar.

    Ben de tam tersi düşünüyorum. Şayet ABD'den ödeyebileceksen akrabalar da dahil kimsenin ağız kokusunu çekme. Al bankadan ABD'den takır takır ödersin.
    Tabi çok babacan bir akraba vs vardır o ayrı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum