Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. Greencard babama cikti ve ailiecek vizeyi aldik. Amerikaya giriste ben babamlar girdikten sonra ayri olarak kendi basima girebiliyor muyum, girebiliyorsam kendime ait sari dosya, asi belgeleri vs. kendim mi goturmem lazim ailem hepsini beraber mi teslim edecek? Edit: 19 yasindayim


  • @Mustafa-Yazici, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhaba. Greencard babama cikti ve ailiecek vizeyi aldik. Amerikaya giriste ben babamlar girdikten sonra ayri olarak kendi basima girebiliyor muyum, girebiliyorsam kendime ait sari dosya, asi belgeleri vs. kendim mi goturmem lazim ailem hepsini beraber mi teslim edecek? Edit: 19 yasindayim

    Babanız giriş yaptıktan sonra kendi başınıza giriş yapabilirsiniz. Sarı dosya vs kendiniz götüreceksiniz.


  • Anladim, tesekkur ederim!


  • @Mustafa-Yazici Rica ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Yazici, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhaba. Greencard babama cikti ve ailiecek vizeyi aldik. Amerikaya giriste ben babamlar girdikten sonra ayri olarak kendi basima girebiliyor muyum, girebiliyorsam kendime ait sari dosya, asi belgeleri vs. kendim mi goturmem lazim ailem hepsini beraber mi teslim edecek? Edit: 19 yasindayim

    bu arada dv2020 talihlisi sanirim babaniz?
    imzanizda bilgi olmadığı için göremedim. sürecinizi forumda aktarma şansınız oldu mu acaba?

  • ⭐⭐

    @YollardakiAdam aileniz vize süresi bitmeden ABD ye girecek herhalde değilmi ? Yoksa sonraki süreç biraz zorlu bir süreç. En azından girip 1 hafta sonra dönsünler.


  • @arnblt onlara vize almadik bu defa. Tasinma karari verince sponsor olacagim artik.


  • @YollardakiAdam merhaba öncelikle hakkınızda hayırlısı olur inş.
    Ikinci Mulakat Tarihi: 18/09/2020 - Approved >>>>2. mulakattamı yapılıyor ve nasıl ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @faysal, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @YollardakiAdam merhaba öncelikle hakkınızda hayırlısı olur inş.
    Ikinci Mulakat Tarihi: 18/09/2020 - Approved >>>>2. mulakattamı yapılıyor ve nasıl ?

    Covid yüzünden giriş yapamayan ve vizesinin süresi dolanlara ikinci mülakat yapıldı ve tekrar vize verildi. Normalde böyle bir durum olmuyor.


  • @faysal @knnrn

    Aslında yanlızca covidden ddolayı değil. Sağlık raporumuzun süresi içinde giremediğimiz için tekrardan vize almamız gerekiyordu. Fakat aldığım vizenin özelliği Trump’un yasaklama kararı önceside vizem geçerli olduğundan herhangi bir bekleme takılmaya girmeden ülkeye girebiliyor olmamdı. Yani herhangi bir sebepten dolayı zamanında giriş yapamayanlar tekrardan vize alabiliyor.


  • Merhaba, doğru yerde mi soruyorum emin değilim, forumda daha hızlı yanıt alabileceğim bir başlık / sayfa varsa lütfen yönlendirin.
    I130 vizemiz onaylandı ve hafta içi Amerika'ya uçacağız. Eşim ve bebeğimiz Amerikan vatandaşı, ben ve iki çocuğumuz GC sahibi. THY ile ank-ist-chicago-kansas uçuşu yapmayı planladık ancak bebek için sadece 10kg valiz hakkı verebileceklerini söylediler.
    Cheapoair ile görüştüğümüzde ank-qatar-dallas (veya) chicago- kansas uçuşunda lişi başı 2x23 kg + 8 kg + 4 kg dediler.

    Sorularım şunlar:

    GC ile ilk çıkışta Qatar üzerinden uçmak sıkıntı yaratır mı?
    Qatar uçuşlarında Covid19 nedeniyle kısıtlama / test mecburiyeti var mı?
    THY / Qatar kıyaslaması yaparsak hangisini tercih edersiniz.
    Teşekkürler!

  • ⭐⭐

    @Nihan Thy ile gidin derim.


  • @Nihan ben ikisi ile de gittim geldim Qatar airways aktarma saati çok fazla ama uçak THY den daha kaliteli ve insanlar tek oturuyor 3 defa sıcak yemek ve sınırsız içecek servisi var bütün personel beyaz elbiseli ama THY çok kalabalık tı ve soğuk sandviç veriliyor ama kısa mesafe aktarma yok size kalmış ben şahsen aktarmayı bir daha tercih etmeyecem 10 saat sineye çekilir bence

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    güncel bilgi olması acısından, bu başlığa bakacak arkadaşların da görmesi için birakiyorum;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/168266


  • Geçen sene Eylül ayında 3.8k $ + Araç ruhsatı (40k TL) Miami'ye hiç sorunsuz vize aldım ve giriş yaptım. Bu para mevzusu çok enteresan hep çok para gösterilmesi gerektiği ile ilgili şeyler duydum okudum. Hatta o dönem çok fazla araştırdım ama bu rakamlarda vize başvurusuna giden bile olmamış. Yine de yüksek rakamları bulamayacak çıkaramayacak kişiler için umutlarını kaybetmemeleri adına bu tecrübemi paylaşmak istedim zira bu rakamlarla görüşmeye giden kimse duymadım ben.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Volkan-Zanbak şimdi bu kadar bir miktarla giriş yapan birisi yeni mezun işsiz birisi değildir. Sponsor yada iş hazıröıydı biraz kendinizi anlatır mısın neden sorduğumu siz yazdıktan sonra yazacağım bir tezimiz var o ne kadar geçerli onu kontrol edeceğiz


  • Hayır ne sponsor vardı ne de işim hazırdı. Sadece 2013 yılında Work and Travel yapmıştım Virginia'da orada ne iş yaptığımı sordu. Sonra nereye gideceksin ne yapacaksın diye sordu, Floridaya gideceğim dedim neden dedi mesleğim ile alakalı daha fazla iş imkanı var orada dedim. Hiç tanıdığın akraban var mı dedi, hayır dedim sadece eski kız arkadaşım orada yaşıyor ama onunla da görüşmüyorum dedim o kadar. Başka hiç bir şey sormadı Florida'daki hayatından bundan sonra mutluluklar dilerim gibisinden bir şey söyledi ve mülakatım bitti, başka bir konuşma bile geçmedi aramızda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Volkan-Zanbak teşekkür ederim işte en can alıcı yerin cevabını üstün körü geçiştirmişsin mesleğin o kadar geçerli ki gider gitmez iş bulacağını yani işsiz kalıp devlete yük olmayacağını anladılar ki vize verdiler yani mesleği olan senle yeni mezun işsiz kişi aynı değil ondan kafaya takmayın gibi yanlış bilgi vermeyin sizin dönem de kaç kişiye git para bul tekrar gel dediler


  • İTÜ'den mezunum Geomatik Mühendisiyim bilinen adı ile Harita Mühendisiyim. Bir anektod açıyım, work and travel vizesine başvurduğum zaman benim not ortalamam 2.0'ın altındaydı ve bizi gönderen şirket o zaman sen kesinlikle vize almazsın diyordu. 2'nin üstünde ortalaması olan bir çok kişi vize almazken o zaman da sorunsuz şekilde vize almıştım bunu da üniversiteden dolayı diye düşünmüştüm. Yine bundan dolayı olmuş olabilir diye düşünüyorum ben de. Fakat ilk mesajımda belirttiğim gibi bunu "bunu kafaya takmayın" gibi bir ibare kullanmadım. Tam olarak söylediğim bir şekilde bu rakamları bulamazsanız eğer "umutsuzluğa kapılmayın" dedim. İkisi arasında ki majör farkı umarım kaçırmıyorsunuzdur. Sadece bir bilgi olsun diye paylaştım, kimseyi yanlış yönlendirmek gibi bir niyetim yok.


  • Merhabalar, bana USCIS'ten bir mail geldi. Anladigim kadariyla gumruk IV paketimi kaybetmis ve bu yuzden greencard'im basilamamis. Daha once boyle bir durumla karsilasan oldu mu acaba? Amerikan Gumrugune mail attim ve cevap olarak elcilikle gorusmemi soylediler. Elcilik 2 haftadir donus yapmadi. Direkt olarak butun kisisel bilgilerim kayip anladigim kadariyla.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum