Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cnpist welcome back 🙂


  • Bugun Medford-Denver-Frankfurt-Istanbul ucusu gerceklestirdim Lufthansa ile. PCR konusunda cok hassaslar, test sonucunu her ucaga biniste tekrardan gosterdim. Hic bir sekilde rapid testler ve antikor testleri kabul edilmiyor. Testlerin PCR(RT-PCR) olmasi lazim. Ayrica raporda da numune alim saatinin olmasi lazim onuda kontrol ediyorlar 72 saat icinde mi diye. Buyuk sehirlerde testler hizli sonuclaniyor ama kucuk bir sehirdeyseniz daha cabuk sonuclanan pahali opsiyonlara yonelmelisiniz aksi halde ucusa kabul edilmezsiniz.
    Test sonucunun yetismemesi durumunda No-Show durumuna dusmeden once havayolunu arayarak bilet degisikligi yapabilirsiniz.

    Ayrica buraya Turkiye Los Angeles Konsoloslugu hakkinda kotu bir elestiri birakmak istiyorum. Kendi yetki alanlarindaki Oregon eyaletinde test yapilabilecek yerleri sormak icin konsolosluga mail ile ulastim. Oregon icin bir calismalarinin olmadigi, yerel otoritelerle baglantiya gecmem gerektigini soylediler. Bir konsolosluk, kendi vatandaslari icin boyle onemli konularda calisma yapmayacaksa, Hollywood yildizlariyla fotograf cektirmek icin mi acik duruyor merak etmekteyim.


  • @sigmoidalmammal

    Merhaba,

    Geçmiş olsun.

    Sağlık sigortanız var mıydı? Testi nerde yaptırdınız? Ne kadar ödediniz?


  • @ICu Sigortam yoktu. Ilk walgreens ile gorustum. Test numunesi laboratuvara ulastiktan sonra 48 saat icinde sonucun ciktigini soylediler. Oradan randevu aldim. Test ucreti 129 $.
    Daha once sehir icinde dolasirken ADX health PCR testing locationa denk gelmistim. 48 saat ve ertesi gun test sonuc opsiyonlari vardi.
    Belirlenen saatte Walgreeens'e gittim. Drive-thru pharmacy'den test veriliyor 45 dakika bekleyip sira bana gelmeyince test sonucununda yetismeyecegine kanaat getirip ADX health ten randevu alip testing locationa gittim. Ertesi gun sonuc icin 249$ iki gune sonuc icin 149$ istiyorlar. Ertesi gun opsiyonunu secer ve test zamaninda yetismezse 100$ geri odemeyi tahahhut ediyorlar. Zor durumda kalmamak icin ertesi gun opsiyonun sectim. Sonuc 48 saatte geldi. 100$ imi geri isteyecegim.

    Test icin degisik opsiyonlar bulunmakta. Zaman konusu un buyuk sikinti oldugu icin buna dikkat edilmeli. Ben kucuk bir sehirde oldugum icin test numuneleri baska yerlere gonderilip sonuclar aliniyor. Bu durumda nakliye zamani kaybina yol aciyor. Eger ufak bir sehirdeyseniz bunuda hesaba katmaniz lazim.


  • @sigmoidalmammal öncelikle tecrübe paylasiminiz icin cok tesekkürler. Ben de bugün Lufthansa'nin sitesinden baktim ve ucaga binerken PCR kontrolü olmadigini ama varis ülkesi konusunda bir yorum yapamayacaklarini sitelerinde belirtmisler. Almanya'dan gidecegim bu hafta icinde ama ne JFK sitesinde ne de bakindigim onlarca kaynakta yeterince acik bir sekilde bir ifade yok. Ucaga PCR testi olmadan binebilirsiniz ama sonrasinda 10 gün ev karantinasinda kalmak zorundasiniz diye yazmak cok mu zor. Ya da PCR testini en gec havalimanina indikten sonra yaptirmalisiniz diye belirtmek. Ücüncü bir secenek de PCR testi olmadan ucaga almiyoruz. Ama cidden yaptigim arastirmalardan ben bu 3 neticeye de ayri ayri vardim.


  • @huseyind

    JFK'e gidecekseniz uçağa binmeden PCR testine gerek yok sanırım.

    Ayrıca evvelki post'larda JFK'e gitmiş arkadaşların tecrübeleri var. Karantinaya girmemişler sanırım.

    Aşağıdaki resimde de JFK'e inip NJ'e geçecek birinin karantina hususunda ne yapması gerektiğine dair mail ile sorduğum sorunun cevabı var.

    Screenshot_2021-01-11-18-05-20-579_com.google.android.gm.png


  • @huseyind Amerikada saglik kararkarini eyaletler kendileri aliyor. Hawai disinda bildigim kadariyla seyehat icin PCR isteyen eyalet yok. Karantina da eyaletlere gore degisiyor, gideceginiz eyalete gore Travel Restriction diye arayabilirsiniz. Belirttigim gibi gideceginiz eyalet PCR istemiyorsa ucaga binerken sizden test sonucu istenmez. Genelde evde karantina oneriliyor ama zorunlu bir karantina yok.
    New York icin su linke bir goz atin.


  • @sigmoidalmammal cok tesekkür ederim, ben de keza önceden gönderdiginiz linkin icerigini okumustum ve öyle birseye denk gelmemistim. Amma velakin bu thread icinde 4 5 sayfa öncesinde arkadaslarin o yönde olumsuz tecrübelerini okuyunca icime kurt düstü acikcasi. Lufthansa sitesinde de yardim kisminda Customer Service Chatbot a sorunca ucakta böyle bir kontrol olmadigi cevabini almistim. Sanirim dediginiz gibi bir durum var, yani eyalete göre (hatta bence ucak firmasina bagli olarak degisen).


  • @huseyind Ucak firmasina gore cok degismiyor aslinda. Prosedurler hemen hemen ayni. Varis yerinin sizden istedigi yeterlikleri yerine getirmeniz lazim. Son varis yeriniz New York ise onun gereklilikleri onemli.


  • Ayrica NY icin en son 5 Ocak'ta güncellenmis su linkte de görüldügü üzere eger test yapmadan giris yapilirsa 14 güne cikiyormus karantina süresi. Onca okumadan sonra anladigim sey, PCR testinin karantina süresini etkiliyor olmasi. Tabi bu eyalete ve güncellenen kurallara göre de degisebilir. Bakmak isteyen arkadaslar icin söyle kenara birakayim: https://edition.cnn.com/travel/article/new-york-city-travel-covid-19


  • Yeni giden arkadaşların aktardığı bilgi; New York için PCR testi isteniyor, JFK çıkışında size nereye gideceğinizi askerler soruyormuş eğer ki New Jersey veya farklı bir eyaleti söylerseniz PCR testi istemiyorlar.


  • @Maggo cok ilginc gercekten de, sabahtan beri okuyup duruyorum ve böyle temel bir bilgiyi neden paylasmazlar sitelerinde anlamiyorum.
    Not: Tekrar tekrar resmi sitelerini de okudum, böyle bir zorunluluk yok. En azindan teoride yok. Karantina süresini azaltmak istiyorsaniz test yaptirmak zorunda oldugunuz yaziyor. Bu bilgiler isiginda, yarinki testimi iptal ettirip öyle binecegim ucaga da. Neticede aylardir Home-Office calisiyorum, umarim nyc'de de sorun cikmaz.

    "Travelers who choose not to be tested must remain in quarantine for 10 days though should continue to monitor for symptoms for another four days."

    Edit: Alttaki 2-3 yorumu görünce dayanamadim gidip testimi pa$a pa$a oldum, Cuma gününe tecrübemi buraya yazacagim.


  • @sigmoidalmammal verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bizde Ocak sonunda LH ile Houston a gitmeyi planlıyoruz. bir hafta kalıp döneceğiz, dönüşte Houston-frankfurt- Istanbul yolculuğunda 72 saatlik test süresi Houstonda binerken mi geçerli yoksa frankfurtta istanbul uçağına binerken mi ? Frankfurtta tekrar teste bakacaklar mı? süresi geçmiş ise terminal filmi gibi havaalanında mı kalacaz? 🙂 tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


  • @urungu şu anda bu sorunu düzelttiler ama Amerika'dan çıkışınız 9-10 ay olmuş, ülkeye gidişinizi daha fazla geciktirmeyin, neden bu kadar uzun süre ülke dışında kaldığınız ile ilgili gelebilecek muhtemel sorulara karşıda hazırlıklı olmak iyi olacaktır


  • @Muhtaradana
    IATA sitesinde yazılan yanlış uyarı düzeltilmiş, eğer Greencardsız ikinci-üçüncü uçuşunuzu yapacaksanız bu sayfanın çıktısını almak belki işinize yarayabilir

    8.şıkta "Entry Subject to PP10014" ibaresi var, bu ifade sadece Eylül 2020'de ilk defa dv vizesi alan kişilerde var

    20210112_004057.jpg


  • @dras Houston dan ucaga binmeden 72 saat oncesine kadar test yaptirmalisiniz. Houstonda check-in yapabilmeniz icin test sonucunuzu isteyecekler. Almanya da ucaga binerken tekrar test sonucunu kontrol ediyorlar. 72 saat yolculuk icin ilk ucusunuza gore hesaplaniyor.


  • Esim gecen gun uctu LAX ten IST e ucretsiz dedigim curative testinin sonucu malesef yetismedi ve ne olur ne olmaz diye yaptirdigimiz ucretli test sonucunu gostermek zorunda kaldi.

  • ⭐⭐

    Suan Amerika'ya b2 vize turuyle girilmesinde bir sakinca yoktur degil mi ?



  • @israfil, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Agzina kadar dolu ucaklarla, yemek servisi bile vermeden fahis fiyata ucan THY indirim mi yapmis? Zorda kalmadigim surece THY kullanmam maalesef. Bu kadar pahaliya bu kotu hizmet degmez maalesef.


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 11
  • 8
  • 351
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum