Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir Maalesef onun için köklü bir değişime ihtiyacımız var. Zihniyetimizin değişmesi, adaletsizliklerin çözülmesi, yönetim sisteminin ve zihniyetlerinin değişmesi gerekiyor. ( bunu a partisi, b partisi olarak söylemiyorum. ) Vergi adaletsizliği oldukça, demokrasiye olan güven azaldıkça, ekonomiden her yıl kötüye gidiş sürdükçe maalesef ülkece daha çok kaybederiz ve sanıyorum ki bu forumdaki insanların bir çoğunun da gitmek istemesindeki temel sebepler bunlardır. Uber için mükemmel bir hizmet ancak günümüz şartlarında yine maalesef bizim ülkemize uygun bir hizmet değil. Nedeni de şu bir tarafta türkiyenin x şehrinde bir plakaya 500 bin tl ( fiyatlarını tam olarak bilmiyorum) veren ve bunun dışında kazandığı paradan da yüksek oranda vergi ödeyen bir taksici esnafı var diğer tarafta ise kendi plakasıyla yolcu taşıyan uber şoförleri. Zamanında taksici esnafından plakalar için dönemin fiyatına göre iyi bir para alınmış ve öylece salınmışlar. Parayı ödedikleri için herhangi bir denetim yok, eğitim yok. Önemli olan parayı ödemiş olması. Hizmet kalitesi, güvenlik vs. önemli değil. Diğer tarafta daha kaliteli ancak devlete herhangi bir para ödememiş bir hizmet. Bizim ülkemizde bu hizmetin devam edebilme ihtimali yok çünkü devlete para ödemek zorunda. Maalesef dönen bir çark var ve bu çarkı çevirenler işlerine gelen konularda batıya çok güzel ayak uydurup işlerine gelmeyen konularda ise batıyı kötüleyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Ve dediğiniz gibi diktatör ilan edilen trump ve putine (ki öyle olduklarını ben de kabul ediyorum) insanlar hakaret bile edebiliyorken( bunu da savunmuyorum) bizim ülkemizde bir tweetin altına yav he he yazdın diye cumhurbaşkanına hakaret davası açılacak kadar demokrasiden, adaletten ve ifade özgürlüğünden uzağız. Yazacak, eleştirecek, şikayet edecek o kadar şey var ki... Ama burası yeri değil. Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu artık nasıl dolmuşsam 🙂


  • İlk katılımım. Bu yıl vizemi alıp gideceğim.


  • Green card çekilişi kaç yılından beri yapılıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells hocam yanlış bişey söylemek istemem ama geçen senelere göre forum sanki çok heyecansız ya da bu sene başvuran sayısı az ondan pek bi etkileşim olmuyor. Şunun şurasında 119 gün kaldı pek durağan geliyor bana. bugünlerden daha çok başvuru günlerinden beri böyle sanki. siz nedersiniz??

    10 aydir vize verilmiyor 🙂 birkac istisna haric vize surecleri devam etmiyor, devam eden IR1/CR1 vizeleri de cok yavas ilerliyor.

    Forumda 10 aylik "vize alma" deneyimi eksik su anda 🙂 dolayisiyla daha sessiz olmasi bence de normal. Pandemi bitene kadar da bu sekilde devam edecektir maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 ekleme yapayim... 🙂 simdi istatistiklere baktim, gecen yila kiyasla foruma kayitli uyelerin giris sayisi ayni kalmis ama forumu ziyaret eden "unique visitor" kisi sayisi eskiye kiyasla artmis... yani foruma tiklayan kisi sayisi artmis ama buna ragmen yorum sayilari azalmis...

    Yani sizin de anlayacaginiz uzere, insanlar foruma daha cok giriyor ama kimse paylasim yap(a)miyor. Maalesef pandeminin etkileri bitene kadar bu sekilde devam edecektir. Umarim mutasyona ugramis virus sorun cikarmaz da, Mayis-Haziran gibi vize surecleri tamamen eskiye donmus olur.


  • @crazycells Emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla Dv 2020 vizelerin yarısı verildi Dv 2021 de ise mülakat aşamasına geçilemedi. Peki bu durum 2022 talihlilerini etkileyecek mi ? Açıklanan bir takvim var sonuçta ama vizeler verilmeye başlandığında önce 2020 2021 den başlayacaklarını daha sonra 2022 mülakatlarını yapacaklarını düşünüyorum yanılıyor muyum acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Bu bilgi herşeyi anlatıyor zaten hocam. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nevzatyildizz zaten dv2022 takvimi belli 8 mayıs ta açıklanacak sonra ds260 lar doldurulup gönderilecek onlar onaylanacak falan filan derken dv2020 ve dv2021 talihlileri gitmiş yerleşmiş olurlar bence. sonuçta dv2022 mülakatları eylül 2021 de başlıyor yani nereden baksanız 8 aydan fazla var (Biden'ın başkan olacağı 20 Ocak'tan itibaren) sonrasında kararnameler, emirler, talimatlar havada uçacak diye düşünüyorum. Bakalım merakla bekliyorum ben de.


  • @denizci10 İnşallah öyle olur ancak ben 1 Ekim 2021'e kadar 2020 ve 2021 mülakatlarının biteceğini düşünmüyorum. Normalde mülakatlar için 12 aylık bir süre var ancak şu durumda vize işlemlerine başlansa bile 2020 talihlilerinin yarısı ve 2021 talihlileri yani normalin 1.5 katı vize görüşmesinin 8 ayda tamamlanması gerekiyor. Konsolosluğun ekstra çaba sarf etmesi gerekiyor ancak eder mi ? Umarım ben yanılırım da kazanan arkadaşlarımız bir an önce vizelerini alırlar ve bu stres biter onlar için. Neyse 8 Mayısta güzel haberler alalım da arkadaşları yolcu etmek için de bekleriz gerekirse 🙂


  • Çıkma şansı çok düşük olduğu için umut bağlamamak gerektiğine katılıyorum ancak bu aralar berbat bir dönemden geçiyorum. Hayat beni çok zorluyor. O nedenle green card’ı bir kaçış yolu gibi düşünüyorum. Keşke çıksa da beyaz bir sayfa açabilsem. Çıkarsa ben de ilk olarak texas’ı tercih edeceğim gibi duruyor. Oraya gidince de her işi yaparım. Hiçbir şeyden gocunmam. Amerika çalışkan adama ekmeğini verdiği için tutunabileceğimi hissediyorum. Tabii düzenli bir iş bulmak şart ama başlarda uber de yaparım, bulaşıkçılık da, her işi yaparım. Şerefimle çalışıp eve ekmek götüreyim, kiramı ödeyim yeter. Burada yaptığımız işler, sosyal statü vs. orada önemli olmayacak bunun da bilincinde olmak gerekiyor. 8 mayıs’ta umarım hoş bir sürpriz olur ve hayatımda bir umut ışığı belirir. Hep şanssız olmuşumdur ama son zamanlarda artık mücadele edemiyorum işteki sorunlarla. Çok üzerime geldiler.


  • selamlar, başvuru formunda bitirdigim üniversite yılını 2016 yerine 2017 olarak girmişim. sorun olur mu? simdiden teşekkürler 🙂


  • @Berk-Şendil sorun olacağını hiç zannetmem anlayışla karşılayacaklardır sehven yapıldığı çok belli.


  • @denizci10 @nevzatyildizz DV2020 olayı artık komple bitti maalesef. Kazanıp vizelerini alabilenler gitti, alamayanlar çekilişi kazanmış ancak gidememiş oldu. Bu saatten sonra dv2020 adına herhangi bir işlem yapılmayacak, yeni görüşme yapılmayacak, vize verilmeyecek. Kısacası dv2020 defteri tamamen kapandı.
    Dv2021 talihlileri için ise numaralar current olmaya başlandı ancak Trump gitmeden yasakları uzattığı için şu an askıda. Konsolosluklar normale döndüğünde(tahminen 20 Ocak sonrası) dv2021 talihlileri sürece devam edecek ancak onlar da 5 ay kaybetmiş durumdalar. Şayet belli bir tarihten sonra tüm numaraları current yapmazlarsa vize alabilen sayısı yine normalden az olacak.
    Dv2022 için ise şimdiden bir şey söylemek çok mümkün olmamakla birlikte eğer pandemi ağırlaşmazsa ve kısıtlamalar tekrar söz konusu olmaz ise süreç sorunsuz devam eder. Sistem hiçbir yıl bir sonraki yıla sarkmayacak şekilde çalıştığı için ne dv20 dv21'i ne de dv21 dv22'yi etkilemiyor.


  • @TughanTug Emin misiniz? Bilmediğimden soruyorum. Ben açıkçası verilen hak yanmaz diye düşünüyordum. Peki dediğiniz senaryoda Dv 2020 de verilmeyen vizeler 2022 kontenjanına eklenir mi ?


  • @nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @TughanTug Emin misiniz? Bilmediğimden soruyorum. Ben açıkçası verilen hak yanmaz diye düşünüyordum. Peki dediğiniz senaryoda Dv 2020 de verilmeyen vizeler 2022 kontenjanına eklenir mi ?

    Evet Tughan bey yanlış biliyor. DV2020 için mahkeme kararı sonucu 9095 vize ayrıldı. O vizelerin ne şekilde dağıtılacağı mart sonu belli olacak. Ancak karar çoktan verildi ve hükümet temyiz etmedi kararı.


  • @fiyakasiz-adam Evet bu kararı dikkate almadım ancak sistematik olarak anlattığım şeyde bir yanlışlık yok. Normal şartlar altında mevcut yıl için Eylül ayından sonra vize verilmez. Eğer sıra gelmediyse kazanılmış hak olarak görülmüyor bu.


  • Yani dv2021 talihlileri için de vize alabilmenin son günü yine 30 Eylül 2021 olacak ve bu tarihten sonra şayet yine benzer bir mahkeme kararı gibi ekstrem bir durum ortaya çıkmazsa vize verilmeyecek. Anlatmaya çalıştığım şey takvimin nasıl çalıştığıydı yani. Dv2020 talihlilerinin tamamının mülakatlarını bitirelim gibi bir durum olmadığını anlattım.


  • @TughanTug anladım dediğinizi. süreç komple bitti dediğiniz için yazdım bende zaten. Hakimin bu kararı vermesi şaşırtıcı ama güzel oldu . Gerekçeli karar açıklandıktan sonra sanırım CN numara sırasına göre o vizeleri dağıtacaklar.

    @TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Yani dv2021 talihlileri için de vize alabilmenin son günü yine 30 Eylül 2021 olacak ve bu tarihten sonra şayet yine benzer bir mahkeme kararı gibi ekstrem bir durum ortaya çıkmazsa vize verilmeyecek. Anlatmaya çalıştığım şey takvimin nasıl çalıştığıydı yani. Dv2020 talihlilerinin tamamının mülakatlarını bitirelim gibi bir durum olmadığını anlattım.

    kesinlikle.


  • @fiyakasiz-adam Evet bence de, açıkçası vize sağlayacaklarını düşünmüyordum. En azından bir nebze de olsa 2020 talihlilerine teselli oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nevzatyildizz o bir hak değil malesef şans size verilen süre içerisinde süreci tamamlamazsanız o "hak" yanıyor bir daha kullanamazsınız ve diğer bir yıla devir etmez. dv2020 için özel bir durum var o da dokuz bin vize basılacak mahkeme kararıyla ama nasıl olacağını kimse tam bilmiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

48
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum