DV2022 Bekleme Odası
-
@denizci10 benimde izlediğim gördüğüm videolarda öyle ama gene de şok yaşamamak için en kötüsünü düşünerek gitmekte fayda var ondan psikoloji olarak kendimi ona hazırlıyorum :) belki de dediğin gibi kazanırız ama gene de hazırlıklı olalım
-
Bekar gelecek arkadaşlar için en önemli şart 500-600 dolara bir oda kiralamak. Bunu başarabilirseniz gerisi kolay. Delivery işleri L.A, New York gibi metropollerde çalışmıyorsanız insan gibi çalışarak haftalık 500 usd kar bırakır. 1000 dolar bırakması için insan üstü çalışmanız lazım. Yani 5000 usd yaparım falan diye düşünmeyin. 500 dolar’a kiralanacak oda, sizi hem hayatta tutar hem gelecek planlarınızı yaptırır. Bir diğer konu; eğer Amerika’ya ilk girişinizde yerleşmeyecekseniz, mutlaka ilk girişte ehliyet almaya çalışın. Ehliyetinizi alıp dönerseniz, driving history işlemeye başlar. Buda ilerde bazı işleri kaybetme ihtimalinizi ortadan kaldırır. Evli gelecek arkadaşlara da mutlaka iki kişi çalışacak şekilde plan yapmasını tavsiye ederim. Uber, delivery vs işlerle tek kişi çalışarak evi döndürmek için 80 saat civarı çalışmak gerekebiliyor. Çünkü standartlarınız da bekarlara göre daha yüksek oluyor ve altına çok inemiyorsunuz.
-
@nevzatyildizz düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ben bu forumda 1.5 yıldır sürekli birilerinin gc çıkmaması sonucunda hayal kırıklıklarını okuyorum. 8 mayıs akşamı ben de aynı duruma düşmek istemiyorum (inşallah çıkar da düşmem). Ondan sürekli alternatif planlar üzerine çalışıyorum. Bunun içinde kanada ya yerleşme de var. Ama benim için en mantıklısı en makul olanı e2 gibi görünüyor. E2 vizesinde de sıkıntı gördüğüm husus göçmen avukatı ile iş planı hazırlayacak olan muhasebeci. İyi birileri ile çalışamazsam tüm yaptığım yatırım boşa gidecek diye korkuyorum. Ondan adımlarımı sakin ve sağlam atmak istiyorum. Bakalım hayat bizlere neler gösterecek. Merakla bekliyorum.
-
@Ryback o zaman daha açık sorayım
Houstan gibi bir yerde günde 10-12 saat Uber Lyft yaparak evli ve 1 çocuklu biri olarak en kötü şartlarda kendi işimi hemen bulamadığım taktirde dayanabilme şansım sizce nedir. Kendi işim de kategori yönetimi (ürün satın alınması, tedarikçi anlaşmaları , fiyat belirleme vb ) bu iş için nerelere başvurmam gerek ondan da çok emin değilim.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ryback o zaman daha açık sorayım
Houstan gibi bir yerde günde 10-12 saat Uber Lyft yaparak evli ve 1 çocuklu biri olarak en kötü şartlarda kendi işimi hemen bulamadığım taktirde dayanabilme şansım sizce nedir. Kendi işim de kategori yönetimi (ürün satın alınması, tedarikçi anlaşmaları , fiyat belirleme vb ) bu iş için nerelere başvurmam gerek ondan da çok emin değilim.
Bende açık konuşayım. Maddi olarak zorlanırsınız ama dayanabilirsiniz. Bir çok farklı iş yapıp dayanabilirsiniz. Manevi olarak da bir süre dayanabilirsiniz. Bir gün iyi bir iş de bulabilirsiniz. Ama o günün ne zaman olacağını kimse bilemez. O gün gelene kadar dayanabilirmisiniz? Onuda kimse bilemez. Binlerce göçmen Amerika’ya geliyor dayanamayıp ülkelerine geri dönmek zorunda kalıyor. Binlercesi yıllarca zorluk çektikten sonra rahata kavuşuyor. Binlercesi yıllarca zorluk çekip hiç rahata kavuşamıyor. Küçük bir bölümü ise pek bir sıkıntı çekmeden rahata kavuşuyor ve toz pembe kareler yansıtıyor. Bu küçük bölümü ya youtube da görüyorsunuz, ya burunlarından kıl aldırmayan tipler olduğu için hiç görmüyorsunuz (İstisnalar kaideyi bozmaz, sözüm meclisten dışarı). Ama emin olun bu kesim çok küçük bir kesim. Göçmenlik kolay birşey değil. Zormu? Direkt yetkinliğinize göre bir iş bulamazsanız bence çok zor. Ama göçmenliğin en harika yanı şu, herkes başarabilir. Gelişmiş ülkelerde herkesin başarma şansı vardır. Çünkü çok fazla isdihdam alanı ve çok fazla fırsat vardır. Bugün Uber, lyft konuşulur ama siz giriş yapana kadar yeni iş modelleri bile çıkmış olabilir. Bu sebeple insanlar gelişmiş ülkelere göç eder. Azminiz sorduğunuz sorunun cevabını belirleyecektir. O sebeple size yaparsınız veya yapamazsınız diyen kişileri ciddiye almayın.
-
@Ryback ben size katılıyorum. okuduğum bir makalede 2030 yılında insanların para kazanacakları iş imkanlarının şu anda sadece %35 i mevcut. Yani şu demek oluyor 2030 yılına kadar çıkacak işlerin henüz 3 te 1 i piyasada 3 te 2 si henüz piyasada değil. Mesela şöyle örnek vereyim bundan 5-6 sene önce delivery ile para kazanacaksın deseler inanır mıydınız veya kendi arabanızla birilerini götüreceksiniz deseniz inanır mıydınız? bundan 5-6 sene sonrası içinde aynısı olacak. ve bu iş imkanları ilk nerde çıkacak sizce? Çin? Avusturalya? İngiltere? Almanya? yoksa ABD? bence ilk ABD'de çıkacak. Çünkü şimdiye kadar hep böyle oldu. Şimdiye kadar dediğim zaman periyodu yaklaşık 100 yıla yakın bir zaman dilimi. Ben ondan ABD ye gitmek istiyorum. İlk Amazon dan satış işine girenler vurdu parayı, ilk Youtuber lar, ilk Uber ciler, ilk delivery işini yapanlar. Belki seneye başka bir şey çıkacak ona başlayacağız. Benim şahsi düşüncem bu şekilde. Sürekli yeni bir iş fırsatı sürekli yeni bir imkan olacak. Sorun doğru yerde doğru zamanda doğru kararı verip o işe başlamak. Sanmıyorum ki buradan gidecek insanlar oturduğum yerden Amerika da para kazanırım gibi bir düşüncesi olsun. Öyle biri varsa büyük sıkıntı yaşar diye düşünüyorum. Açıkçası 36 yaşındayım ve şimdiden kendimi hem psikolojik hem de bedenen günde 16 saat çalışacakmış gibi hazırlıyorum. Çünkü oraya gidince hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Varsa farklı bir fikri olan paylaşırsa veya ekleme yaparsa sevinirim. Sonuçta bunlar benim küçük aklımla düşündüklerim.
-
@denizci10 tamamen katılıyorum, şuan bulunduğumuz durum içerisinde aslında en çok kaybetme nedenimiz belki de Osmanlı döneminde olduğu gibi çağa ayak uyduramıyoruz veya işimize gelmediği için ayak uydurmuyoruz, misalen UBER ülkemize geldi bir çok insan ekmek kapısı gördü bu sefer dediler ki bu kadar kaliteli hizmet bizim taksici esnafımızı baltalıyor, baktığınız zaman uçuk fiyat farkları yoktu yer yer daha pahalıya bile geliyordu UBER ama insanlar kalite için kullanmak istiyorlardı, belki kapatılmasa ben 1 yıldır KÇÖ alırken batmamak için bu işi yapardım evde oturmak yerine, demem o ki yarın yeni çıkacak yeniliklere daha açık bir ülke de olmak ve öncü ülkelerden birinde olmak bizi yaşam standardımız açısından bir adım öne taşıyabilir. Ben günde 12 saat vardiyalı bir şekilde arabada kullandım hemde asgari ücretin bir tık üstüne ( taksicilik falan değil bildiğiniz maaşlı iş ) dolayısı ile insan yapabileceklerini yapmadan bilemiyor. her zaman söylenen gibi en kötü deneyim ve dil gelişimi olur kendimiz açısından. Ama biz Türk vatandaşları olarak zaten ekmeğimizi taştan çıkarmaya alışmışız en azından haklarımızın korunduğu ( İstanbul havalimanında çalışırken sırf sosyal medyada muhalif paylaşımlarım var diye yukardan liste geldi sizinle çalışamayız diye işten çıkartıldım. yazılı evraklara göre performans ) bir ülkede bunu yaşarız , yada temel ihtiyaçlara daha rahat ulaşabileceğimiz bir ülkede.
-

Günaydın Kansas City!
Midwest bölgesinde sınırlarının büyük çoğunluğu Missouri eyaletinde bulunan sadece kuzeyindeki topraklarının bir bölümü Kansas eyaletinde olan bir şehirdir. Yaklaşık 491 bin nüfusa sahiptir. 1838'de şehir olarak hukuki hüviyet kazanmıştır. Aemrikan İç Savaşı'nda Westport Muharebesi gibi birkaç muharebeye sahne olmuştur. Caz ve blues müzik stillerine olan katkısıyla ünlüdür. Sevilla, Kurashiki, Morelia, Freetown, Tainan, Xi'an, Guadalajara, Hanover, Port Harcourt, Arusha, San Nicolas de los Garza, Ramla, Metz, ve Katmandu şehirleri kardeş şehirleridir.
KANSAS CITY HAKKINDA FUN FACTS!
- Şehir bir Caz Müzesi'ne sahiptir.
- Şehirdeki Swope Parkı, New York City'deki Central Parkı'ndan iki kat büyüktür.
- Şehir, ülkede kişi başına düşen en fazla barbekü restoranına sahiptir.
- Possum Trot ve Rabbitville, şehrin ismi için önerilen diğer alternatiflerdi.
- Kansas City'ye Çeşme Şehri de denir çünkü 200'den fazla çeşme vardır.
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@nevzatyildizz düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ben bu forumda 1.5 yıldır sürekli birilerinin gc çıkmaması sonucunda hayal kırıklıklarını okuyorum. 8 mayıs akşamı ben de aynı duruma düşmek istemiyorum (inşallah çıkar da düşmem). Ondan sürekli alternatif planlar üzerine çalışıyorum. Bunun içinde kanada ya yerleşme de var. Ama benim için en mantıklısı en makul olanı e2 gibi görünüyor. E2 vizesinde de sıkıntı gördüğüm husus göçmen avukatı ile iş planı hazırlayacak olan muhasebeci. İyi birileri ile çalışamazsam tüm yaptığım yatırım boşa gidecek diye korkuyorum. Ondan adımlarımı sakin ve sağlam atmak istiyorum. Bakalım hayat bizlere neler gösterecek. Merakla bekliyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta adı üstünde bu bir çekiliş ve kazanma ihtimalimiz en fazla %2 olan bir çekiliş. %2'lik bir olasılığa çok fazla umut yüklemek, sonrasında çok büyük hayal kırıklıklarına sebep oluyor ki maalesef çokça örneğini gördük. Ben de sizin gibi sadece çekilişe umut bağlamayıp alternatif planlar üzerine çalışıp araştırıyorum. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde greencard çıkmazsa Avustralya'ya göç edebilme durumum var. Amerika'da belki de mesleğimi yapamayacak olmama, tamamen 0'dan başlayacak olmama rağmen umarım greencard çıkar ve Amerika'ya yerleşebilirim. Çıkmazsa da kader diyip, alternatif planım olduğu için çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamam diye düşünüyorum. (En azından öyle umuyorum :) ) Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@tolgasatir Maalesef onun için köklü bir değişime ihtiyacımız var. Zihniyetimizin değişmesi, adaletsizliklerin çözülmesi, yönetim sisteminin ve zihniyetlerinin değişmesi gerekiyor. ( bunu a partisi, b partisi olarak söylemiyorum. ) Vergi adaletsizliği oldukça, demokrasiye olan güven azaldıkça, ekonomiden her yıl kötüye gidiş sürdükçe maalesef ülkece daha çok kaybederiz ve sanıyorum ki bu forumdaki insanların bir çoğunun da gitmek istemesindeki temel sebepler bunlardır. Uber için mükemmel bir hizmet ancak günümüz şartlarında yine maalesef bizim ülkemize uygun bir hizmet değil. Nedeni de şu bir tarafta türkiyenin x şehrinde bir plakaya 500 bin tl ( fiyatlarını tam olarak bilmiyorum) veren ve bunun dışında kazandığı paradan da yüksek oranda vergi ödeyen bir taksici esnafı var diğer tarafta ise kendi plakasıyla yolcu taşıyan uber şoförleri. Zamanında taksici esnafından plakalar için dönemin fiyatına göre iyi bir para alınmış ve öylece salınmışlar. Parayı ödedikleri için herhangi bir denetim yok, eğitim yok. Önemli olan parayı ödemiş olması. Hizmet kalitesi, güvenlik vs. önemli değil. Diğer tarafta daha kaliteli ancak devlete herhangi bir para ödememiş bir hizmet. Bizim ülkemizde bu hizmetin devam edebilme ihtimali yok çünkü devlete para ödemek zorunda. Maalesef dönen bir çark var ve bu çarkı çevirenler işlerine gelen konularda batıya çok güzel ayak uydurup işlerine gelmeyen konularda ise batıyı kötüleyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Ve dediğiniz gibi diktatör ilan edilen trump ve putine (ki öyle olduklarını ben de kabul ediyorum) insanlar hakaret bile edebiliyorken( bunu da savunmuyorum) bizim ülkemizde bir tweetin altına yav he he yazdın diye cumhurbaşkanına hakaret davası açılacak kadar demokrasiden, adaletten ve ifade özgürlüğünden uzağız. Yazacak, eleştirecek, şikayet edecek o kadar şey var ki... Ama burası yeri değil. Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu artık nasıl dolmuşsam :)
-
İlk katılımım. Bu yıl vizemi alıp gideceğim.
-
Green card çekilişi kaç yılından beri yapılıyor
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells hocam yanlış bişey söylemek istemem ama geçen senelere göre forum sanki çok heyecansız ya da bu sene başvuran sayısı az ondan pek bi etkileşim olmuyor. Şunun şurasında 119 gün kaldı pek durağan geliyor bana. bugünlerden daha çok başvuru günlerinden beri böyle sanki. siz nedersiniz??
10 aydir vize verilmiyor :) birkac istisna haric vize surecleri devam etmiyor, devam eden IR1/CR1 vizeleri de cok yavas ilerliyor.
Forumda 10 aylik "vize alma" deneyimi eksik su anda :) dolayisiyla daha sessiz olmasi bence de normal. Pandemi bitene kadar da bu sekilde devam edecektir maalesef.
-
@denizci10 ekleme yapayim... :) simdi istatistiklere baktim, gecen yila kiyasla foruma kayitli uyelerin giris sayisi ayni kalmis ama forumu ziyaret eden "unique visitor" kisi sayisi eskiye kiyasla artmis... yani foruma tiklayan kisi sayisi artmis ama buna ragmen yorum sayilari azalmis...
Yani sizin de anlayacaginiz uzere, insanlar foruma daha cok giriyor ama kimse paylasim yap(a)miyor. Maalesef pandeminin etkileri bitene kadar bu sekilde devam edecektir. Umarim mutasyona ugramis virus sorun cikarmaz da, Mayis-Haziran gibi vize surecleri tamamen eskiye donmus olur.
-
@crazycells Emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla Dv 2020 vizelerin yarısı verildi Dv 2021 de ise mülakat aşamasına geçilemedi. Peki bu durum 2022 talihlilerini etkileyecek mi ? Açıklanan bir takvim var sonuçta ama vizeler verilmeye başlandığında önce 2020 2021 den başlayacaklarını daha sonra 2022 mülakatlarını yapacaklarını düşünüyorum yanılıyor muyum acaba ?
-
@crazycells Bu bilgi herşeyi anlatıyor zaten hocam. Teşekkürler.
-
@nevzatyildizz zaten dv2022 takvimi belli 8 mayıs ta açıklanacak sonra ds260 lar doldurulup gönderilecek onlar onaylanacak falan filan derken dv2020 ve dv2021 talihlileri gitmiş yerleşmiş olurlar bence. sonuçta dv2022 mülakatları eylül 2021 de başlıyor yani nereden baksanız 8 aydan fazla var (Biden'ın başkan olacağı 20 Ocak'tan itibaren) sonrasında kararnameler, emirler, talimatlar havada uçacak diye düşünüyorum. Bakalım merakla bekliyorum ben de.
-
@denizci10 İnşallah öyle olur ancak ben 1 Ekim 2021'e kadar 2020 ve 2021 mülakatlarının biteceğini düşünmüyorum. Normalde mülakatlar için 12 aylık bir süre var ancak şu durumda vize işlemlerine başlansa bile 2020 talihlilerinin yarısı ve 2021 talihlileri yani normalin 1.5 katı vize görüşmesinin 8 ayda tamamlanması gerekiyor. Konsolosluğun ekstra çaba sarf etmesi gerekiyor ancak eder mi ? Umarım ben yanılırım da kazanan arkadaşlarımız bir an önce vizelerini alırlar ve bu stres biter onlar için. Neyse 8 Mayısta güzel haberler alalım da arkadaşları yolcu etmek için de bekleriz gerekirse :)
-
Çıkma şansı çok düşük olduğu için umut bağlamamak gerektiğine katılıyorum ancak bu aralar berbat bir dönemden geçiyorum. Hayat beni çok zorluyor. O nedenle green card’ı bir kaçış yolu gibi düşünüyorum. Keşke çıksa da beyaz bir sayfa açabilsem. Çıkarsa ben de ilk olarak texas’ı tercih edeceğim gibi duruyor. Oraya gidince de her işi yaparım. Hiçbir şeyden gocunmam. Amerika çalışkan adama ekmeğini verdiği için tutunabileceğimi hissediyorum. Tabii düzenli bir iş bulmak şart ama başlarda uber de yaparım, bulaşıkçılık da, her işi yaparım. Şerefimle çalışıp eve ekmek götüreyim, kiramı ödeyim yeter. Burada yaptığımız işler, sosyal statü vs. orada önemli olmayacak bunun da bilincinde olmak gerekiyor. 8 mayıs’ta umarım hoş bir sürpriz olur ve hayatımda bir umut ışığı belirir. Hep şanssız olmuşumdur ama son zamanlarda artık mücadele edemiyorum işteki sorunlarla. Çok üzerime geldiler.
-
selamlar, başvuru formunda bitirdigim üniversite yılını 2016 yerine 2017 olarak girmişim. sorun olur mu? simdiden teşekkürler :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum