Dolar Çıldırdı
-
@Ramazan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@DustyBlue korkaklık olarak görmüyorum Koç'un o hareketi mantıklı hareket. Land rover ve jaguar tek pakette satıyorlardı 2.3 milyar dolara ama alınacak şirketlerin kendi içinde borçları vardı iki markanın 4.2 milyarlar dolar borcu vardı yani aslında koç bu markaları alırken 6.5 milyar dolarlık harcama yapacaktı.
Koç holding 2020 piyasa değeri 7 milyarlar dolar. Jaguar satış olayı 2008 yıllarında yaşandı Koç'un o dönemde çoğu markasını satmak zorunda kalacaktı almak için.
Rahmi Koç'un da dediği gibi "Tata şanslıydı, çünkü alır almaz dünyada lüks araçlara olan ilgi ve talep artmaya başladı." ilgi ve talep olmasaydı Tata da Ford gibi zarar edip satışa çıkarırdı.
Yanılmıyorsam daha öncede 1 Euro'ya satilmisti jaguar :)
Saab içinde yaygara kopardılar... Olmayacağını bile bile batı bizi kıskanıyor muhabbeti çıkarmak için...
Saab şirket olarak 5 para etmez, batak ve artik ürün üretemeyen bir firma idi...
Zaten kimse de doğru durust ilgilenmedi...
Çok çok az firma kalacak otomotiv sektöründe
Yakında Mazda toyotada birleşir bu gidişle..
Sanırım psa ile Fiat birlesecek...
Bakalım neler göreceğiz...
-
Saabı dünya anlamadı kapasitesi yetmedi bizim neyimize ki Barzo tofaş reno kültürünun ülkesine mi satacaklar? Ezber bozan linea varken
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Saabı dünya anlamadı kapasitesi yetmedi bizim neyimize ki Barzo tofaş reno kültürünun ülkesine mi satacaklar? Ezber bozan linea varken
Saab otomotiv dunyasina hos bir seda katti.
Hala garajimdaki 9-5 wagonu ayaga kaldirmaya calisiyorum...
Lakin satis rakamlari cok cok yetersizdi ve ne teknolojisini ilerletmesine nede caga ayak uydurmasina yeterli olamadi.
Son donem zaten copy paste GM arabalari ile gecti...
Saygi duyuyorum kesinlikle ama garajimdaki 2007 9-5 wagon ile 2001 V70i kiyasladigimda, Volvo kesinlikle bir gomlek ustun... O bile dayanamadi zaten satildi...
Velhasil, bana gore, saab guzel bir girisimdi ve tarihteki yerini aldi ve miadini coktan doldurmustu...
-
Bence miadını dolduran volksvagen. ama Golf 4ü kırkbeşinci facelift ile satıyor ama bizim millet anlamaz sıraya girer..Saab mainstreame hitab eden bir araba degildi. Satarken Mercedes BMW gibi milleti soymakta aciz kaldı... Iskandinavyada Bosch veya Denso gibi birfirma olsaydı batmazdı. Farı stobu hala hella bosch yaptırıyosam bu dünyada yerim yok dedi ve çekti gitti. Bu Aleme ben uyamam Kia görünümlü reno motorlu mercedes olur ama Saabolmaz dedi... 2010 üstü arabalar bu arada 1990 lı yılllardaki GM mamüllerinin tırnagı bile olamaz reliability de. türkiyede bile 1990 model Vectra sokakta doluyken 405 406 Passat hiçbiri kalmadı
-
@Calibraturbo Güzel anlatmışsın yazmışsın fakat o kadar Türkce cümlelerin arasında yazdığın yabancı kelimelerin bizde karşılığı yokmuydu?
facelift ,mainstreame ,reliability -
inş 8 üzeri kimse $ almamıştır.O kadar söyledim düşeceğini.Tabi çok kişi düşmez diye bana kızdılar.7.25 sağlam destek gibi duruyor yukarıda ilk direnç noktası 7.51 ......
-
Siz anlatırken faiz artırımları başlamamıştı henüz. Faiz 17 oldu. Mevduata verilen ise18-18.50 ye kadar yükseldi. Tabiki dolar düşecek.
Merkez bankası rezervleri eksi 50 milyar.
Orta ve uzun vadede doların yönü hep yukarı. -
Sırasıyla 6.82 & 7.55 & 7.81 & 7.68 & 7.64 seviyelerinden sürekli alım yaptım (yazdıklarım beni ilgilendirir ytd) affınıza sığınarak söylüyorum q.tumuzu de açsak tam takır kuru bakır yok açık deniz bitti doların bu kadar düşmesinin tek açıklaması var yıl sonu 7,50 altında kapatmak yanında Noel tatilinde kapalı yabancı piyasalar Türk lirası bu boşluğu şimdilik iyi değerlendirdi keşke işe yarasa Ocak sonu dolar yeniden demir alır ⚓ motorlara tam güç verir inanmayan 2016 Obama Trump değişikliğinde ki kur hareketlerine bakabilir
-
@ugurfbtr başkan benimde ortalamam 7.60 fakat ben 6.8 den aldığımı 8.33 geri verdim. düştükçe topladım.Fakat benim anlatmak istediğim olay 8.20 üzerinden kimsenin dolar almamasıydı zarar etmeyin düşecek alttan kademeli alın dedim.oradan tartışma başladı .....
-
Arada 155 bin dolar fiyat farkı var. Bu arabanın fiyat farkıyla rahatça Amerikaya yerleşirim 🤣🤣
1

2

-
@ibrahimasar hocam yanlis anlamayin ama bu iki arac ayni degil yukardaki arac en kotu 50k dir
-
@aliarmgn Asagidaki linkdeki ile ayni sanirim: $45k civari indirimlerden sonra.
-
Buda Delaware'deki fiyati: $43k indirimlerden sonra.
-
Türkiye'de ki ilanın ABD'de birebir aynısı kullanmış olan LTZ paket V6 4×4
-
O kadar parayi Silverado'ya vermektense, asagidakini alirdim:
-
@aliarmgn, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@ibrahimasar hocam yanlis anlamayin ama bu iki arac ayni degil yukardaki arac en kotu 50k dir
Hızlıca baktım, rengi aynı görünce dikkat etmemişim. 50 bin de olsa aradaki fark 130 bin dolar. Amerikaya yerleşmeye yine yeter :)
-
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
O kadar parayi Silverado'ya vermektense, asagidakini alirdim:
Porsche u ve jeep tipini beğenmiyorum artık. Favorim Ford Raptor...
-
@ibrahimasar vay be aradaki fiyat farkına bak.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@aliarmgn, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Hızlıca baktım, rengi aynı görünce dikkat etmemişim. 50 bin de olsa aradaki fark 130 bin dolar. Amerikaya yerleşmeye yine yeter :)
yeter canim :D
-
@MySea indirim kismini bilmiyorum da ben de 4x4 fullune bakmistim 50k civariydi.Turkiyeye ihrac edilen bu modeller genelde en dolu paketleri oluyor musterisi nis oldugu icin:)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum