Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 364.5k 361

  • yarın TR gelişlerine test başlıyor.
    bir hatırlatma yapmak istiyorum.
    genelde 2 test yapılıyor. Anitkor ( genelde kan) ve PCR (cubukla burun örneği) denilen test.
    TR nin istediği PCR testi. Garanti olsun diye antikor testi kesinlikle yaptırmayınız. boşuna para vermiş olursunuz. antikor test sonucuyla havaalanına giderseniz hüsran yaşarsınız. Çünkü antikor testleri çok hızlı çıkar ve süreye aldanıp sakın yaptırmayın.
    alacağınız belgede PCR Test Result Negatif yazmalı.
    Kamu spotu olsun. Pozitif çıkarsa hemen en yakın yetkili sağlık kuruluşuna gidin.


  • Merhaba ben şubat 2 sinde bebegimşe lutfanse hava şirketiyle türkşyeye gidecegim . Bebegimede yaptırmam gerekicekmi henüz 4 aylık . Birde bu walgreenslerde oluyor ordan yaptırsak acaba bi ğroblem olurmu


  • merhabalar Ocak sonunda Luftansa ile Frankfurt üstünden Houstona bir haftalık giriş çıkış yapmayı planlıyoruz. Almanya transitinin test istiyor mu? Türkiyeye dönüşte Houstondanerde test yaptırmak mantıklı olur, eyaletlerin yaptıgı ücretsiz testlerden yaralanmak mümkün mü? bilgi verirseniz çok sevinirim.


  • @neslikaan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba ben şubat 2 sinde bebegimşe lutfanse hava şirketiyle türkşyeye gidecegim . Bebegimede yaptırmam gerekicekmi henüz 4 aylık . Birde bu walgreenslerde oluyor ordan yaptırsak acaba bi ğroblem olurmu

    6 yas alti icin gerekmiyor.

    Sorun olmaz, onlari da kabul ederler.


  • @dras, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    merhabalar Ocak sonunda Luftansa ile Frankfurt üstünden Houstona bir haftalık giriş çıkış yapmayı planlıyoruz. Almanya transitinin test istiyor mu? Türkiyeye dönüşte Houstondanerde test yaptırmak mantıklı olur, eyaletlerin yaptıgı ücretsiz testlerden yaralanmak mümkün mü? bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Sanirim eyaletlerin cogu ucretsiz yapmiyor ama saglik sigorta sirketlerinin karsilamasi icin yasa gecirdiler, yani eger saglik sigortaniz varsa ucretsiz yapilmasi lazim diye dusunuyorum ama tabi federal bir karar olmadigi icin yasadiginiz yer icin kurallari arastirmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    THY den düzeltme mesajı geldi Sanırım ingiltere üzerinden transit gelenler bazı uygulamalardan hariç tutulacak

    Sayın Yolcularımız,

    Uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin tarih ve saatleriyle; planlanan hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonra olan seferlerde seyahat edecek ve transit haricinde Türkiye'ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Test Nükleik asit test olmalıdır. Türkiye'ye giriş yapmayacak ve Türkiye’den bir başka ülkeye devamı olan dış hat yolcularımızın ise varış noktası regülasyonlarını dikkate almaları gerekmektedir. 01 Mart 2021 tarihine kadar bu uygulama geçerli olacaktır.

    Bununla birlikte, uçuşun icra edildiği ülkenin tarih ve saatleriyle seferin planlı hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonrası olan Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika çıkışlı seferlerde seyahat edecek veya son 10 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan ve transit haricinde Türkiye'ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Bu yolcularımız varsa ikametlerinde veya farklı yerlerde karantinaya alınacak olup, 7 gün sonra kendilerine PCR testi uygulanacaktır. Test sonucu negatif olursa karantina kaldırılacaktır.

    İyi uçuşlar dileriz.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    THY den düzeltme mesajı geldi Sanırım ingiltere üzerinden transit gelenler bazı uygulamalardan hariç tutulacak

    Evet, bu durumda Turkiye'ye giris yapmayip sadece havalimaninda aktarma yapan yolcular bu uygulamalardan muaf olacak.


  • @SAVAS @rana

    Merhaba,
    Gidiş gelişleriniz nasıl oldu? PCR testini nerde, ne kadara yaptırdınız?
    Tecrübelerinizi paylaşmanız mümkün mü?


  • @ICu seyahatimi erteledim.


  • @ICu merhaba, ben 22 aralık tarihinde gecikmeli olarak 2.kez girişimi yaptım. Hastalığı bahane ederim diyenler (benim gibi 🤗) hala hastalık var niye şimdi geldin dediler. Bende başka bahaneler saydım ingilizcem yetersiz olduğundan hiç anlaşamadık benimle de uğraşmak istemedi geçirdi, bir sıkıntı yaşamadım diye düşünürken bir tanıdık sistemden bakmış uyarı almışım. Diğer gidişimde 6 ayı geçerse sıkıntıya girebilirim. Diyebileceğim kartınızın yanmasını istemiyorsanız 6 ayı dikkate alın.
    Diğer konuya gelince, ben new yorka gittim bu sefer. Giderken hiç test yaptırmadım, karantinaya da girmedim, sağlık formunu doldurup indik.
    Bugün Türkiyeye döndüm. Amerigroup urgent care ny da bir yer. Ücretsiz pcr testi yapıyor. 3-5 gün dediler ama durumu anlattık söz vermeselerde not alıyoruz dediler. Sağolsunlar 2 gün sonra hatırlatmak için mail attık hemen sonucu mail attılar.


  • @rana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @ICu merhaba, ben 22 aralık tarihinde gecikmeli olarak 2.kez girişimi yaptım. Hastalığı bahane ederim diyenler (benim gibi 🤗) hala hastalık var niye şimdi geldin dediler. Bende başka bahaneler saydım ingilizcem yetersiz olduğundan hiç anlaşamadık benimle de uğraşmak istemedi geçirdi, bir sıkıntı yaşamadım diye düşünürken bir tanıdık sistemden bakmış uyarı almışım. Diğer gidişimde 6 ayı geçerse sıkıntıya girebilirim. Diyebileceğim kartınızın yanmasını istemiyorsanız 6 ayı dikkate alın.
    Diğer konuya gelince, ben new yorka gittim bu sefer. Giderken hiç test yaptırmadım, karantinaya da girmedim, sağlık formunu doldurup indik.
    Bugün Türkiyeye döndüm. Amerigroup urgent care ny da bir yer. Ücretsiz pcr testi yapıyor. 3-5 gün dediler ama durumu anlattık söz vermeselerde not alıyoruz dediler. Sağolsunlar 2 gün sonra hatırlatmak için mail attık hemen sonucu mail attılar.

    Tecrübeleriniz için teşekkürler...

    'Hastalık var niye şimdi geldin' demeleri biraz garip olmuş :)
    Evet salgın var ve gelişimizi ertelemek istiyoruz ama kurallar 1 sene ülke dışında olmamızı istemiyor o yüzden mecbur geliyoruz.

    Bu arada uyarı aldığınızı nerde gördünüz acaba?


  • @ICu 5ay 29 gün uzak kalmanı istemiyor.
    Ben şubatta dönmüştüm aralıkta gittim, sorun oldu. Onu öğrenip dönüş yapayım size


  • @rana
    Evet bu 6 ay süresini ben de çoğu yerde gördüm. Ama bu bildiğim kadarıyla vatandaşlık için dikkat edilmesi gereken bir nokta. GC'yi muhafaza etmek için 12 ay sınırı var diye biliyorum.
    Hatta aşağıdaki adreste de ifade edilmiş;

    "U.S. Immigration law assumes that a person admitted to the United States as an immigrant will live in the United States permanently. Remaining outside the United States for more than 12 months may result in a loss of lawful permanent resident status."

    https://jp.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/green-card/maintaining-permanent-resident-status/

    Biz de isteriz bu kadar uzun dışarda olmayalım ama iş yok ne yapalım? MS degree var, dil yetkinliğim var, 190 başvuru yaptım ama yok. Kabul alamadım. Zaten ortalıkta iş yok, hele tecrübesiz adama hiç yok :/


  • @ICu evet ama gc amacı gidip gelmek değil, tabii hepimiz farkındayız ve aslında daha masraflı oluyor. Bu şekilde uzun süre olursa zaten gc alalım turist vizesi başvurun diyorlarmış. Haklısınız kesinlikle, şehir değiştirirken bile insan tedirgin oluyor amerikaya düzen kurmak çok çok zor.
    Ben yaşadım diye herkes yaşıcak demiyorum ama direk 6 ayı sordular diye sizlere yardim etmek istedim.


  • Benim gibi git gel yapanlar için durum zorlaşıyor gibi. Kira kontratı, Ödemeler, Araba Sigortası, oğlanın okulunu gösteren belgeleri yanımızda bulundurmak gerek. Yoksa adam diyebilir, 3 sene olmuş sen napıyon hala diye.:)
    Geçen gidişte bana dönüşte körükte sordular soruları. Neden gidiyorsun diye.
    Pandemi zamanı oğlum dedesini falan görecek. Burada oturuyoruz, okul burada dedikten sonra, pek zorlamadı bizi.
    Mutlaka sağlam bir bağ istiyorlar artık.


  • @rana

    Tabi, anlıyorum sizi. Ben zaten size hitaben değil de biraz durumumuzu ortaya veya oradaki görevlilere anlatma babında söylemiştim.

    Amacımız yerleşmek, gezmek değil elbette. Ama bunun için de bir gelir kapımızın olması lazım. Yani çalışmalıyız ama pozisyon bulamıyoruz maalesef. İş az, olanlara da bizi kabul etmiyorlar. En azından şu an için..


  • @ICu Sizde yanlış anlamayın lütfen. Bence biden gelince bu sıkılık azalacak gibi öngörüyorum, göçmenlere ne geldiyse trump döneminde geldi. Ozaman inş gönlümüzce olsun herşey 🤗


  • @rana

    Yok, tabi ki yanlış anlamıyorum. Hayırlısıyla bir yerleşebilseydik iyiydi :)


  • ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
    Arkadaşlar önemli bilgi

    Elinizde Greencard fiziksel olarak yoksa uçağa alınmıyorsunuz, tüm dünyaya bu bilginin geçildiği haberi var, bilgi şu şekilde pasaportunda dv visa kodu olanları uçağa almayın talimatı verilmiş, fiziksel olarak elinizde Greencard yoksa bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz @crazycells

    Eğer yakın zamanda dv vizenizle seyahat edecekseniz, konsoloslukla iletişime geçmeniz faydalı olabilir

    (2020 Eylülde ilk defa vize alanlar PP10014 sebebiyle zaten şu an girişini yapamıyor, fakat şu anki uygulama ilk girişini yapıp pasaportunda admitted damgası olanların uçağa alınmaması, yani yasal statüsü Lpr(Lawful Permanent Resident) olan kişiler uçağa alınmıyor

    Hem bugün Moskova'da daha önce ilk girişini yapmış 6 yolcunun uçağa alınmaması olayı hem farklı bir kaynaktan bu yönde bir bilgi gelmesi üzerine yazma ihtiyacı duydum, bilgi teyit edildi

    Eğer yinede farklı bir bilgi uygulama ile karşılaşanlar olursa forumu bilgilendirirseniz seviniriz

    Not:Uygulamadan bugün haberimiz oldu

    EDIT 1⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⬇️⬇️⬇️

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Muhtaradana bu konuda yeni bilgiler geliyor, havalimanlarına gelen uyarı aynen şu şekilde⬇️

    Due to U.S. Presidential travel ban on DV-1, DV-2 and DV-3 visas which has been extended, these visas are not valid for travel to the United States. Please, offload anyone that you encounter with DV visa class code.

    Bu bilgilendirme metni 2 Ocakta geliyor⬆️

    Ayrıca yeni bir bilgi daha var, Türkiyeden çıkışlarda yetkili firmanın bugünkü bilgilendirmesine göre

    "Kişi daha önce giriş çıktıysa sorun yok, uçabilir"

    denmiş, ama yine bu hafta içi başka bir arkadaşımızın tanıdığının başına gelen bir olay var ki, burda Greencardı fiziksel olarak yanında olan bir kişiyi engelleme girişimi söz konusu

    "Bu hafta içinde 5 yıldır GC sahibi olan birinin uçağa alınmamaya çalışıldığını ve kendisinin Gözen’e şikayette bulunduktan sonra CBP’nin aranıp daha sonra kusura bakmayın bize sadece GClıları almayın demişlerdi öyle değilmiş uçağa binebilirsiniz deyip uçağa aldıklarını öğrendim"

    Yani anlıyacağınız ortalık çok karışık

    EDIT 2 ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @crazycells

    En son bize aktarılan bilgilere göre, uçuşlara izin veren Gözen firması net bir şekilde daha önce giriş çıkış yapanlar uçabilir demiş. Arkadaşımızın tavsiyesi eğer elinde fiziksel olarak Green Cardı olmayan varsa havalimanına gidip, Cbp ye kendi adına mail attırması şeklinde oldu


  • Şu 12 gün bir geçip gitseydi iyi olacak. Bu uygulamaların hepsini Biden kaldırır. Sn @Muhtaradana bu bildirim nerede yapıldı. Çünkü adamların GC leri zaten basılıp adreslerine gönderilmiştir. Dolayısıyla bunların GC li lerden bir farkı yok.


Benzer Başlıklar

  • Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

    Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

    Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum