Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
@MySea olmasın diye insanlar o kadar uzattım muhabbeti, inşallah olmazlar 🤣
-
@Fevzi-Özyurt Ne yalan söyleyeyim asker olmak en büyük hayallerimden biri(Türkiye'de). Ancak olurda green card kazanırsam sırf vatandaşlığı olabildiğince hızlı yoldan alıp benefitlerden yararlanıp uçuş okuluna gidip pilot olmak istediğimden orada asker olmak istiyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyelim.
-
@Melih-Tokal hayırlısı dostum, düşüncelerimiz aynıymış. Bende cyber güvenlik subayı olmak eğer olamazsam dediğini yqpmqyı planlıyorum. :)
-
@Melih-Tokal Var fakat cok ucan kacan seyler beklemeyin.MEPS e gittiginizde eger bonus vermiyorlarsa imzalamiyorum diyin.Bonus alma ihtimaliniz olusabilir
-
@Richmond bize biraz olumsuzluklardan ve yaşanması olası şeylerden ve senin canını sıkan olaylardan bahsedebilir misin rica etsem.
-
@Fevzi-Özyurt, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
biraz olumsuzluklardan ve yaşanması olası şeylerden ve senin canını sıkan olaylardan bahsedebilir misin rica etsem.
-7-24 askersiniz gece 12 de telefonunuza mesaj gelebilir.
-Bir cumartesi günü ansızın telefon gelebilir ve nöbete çağırılabilirsiniz.
-Ben tugayıma ilk geldiğimde ilk 3 ayın çoğu sahada geçmişti.45-50 gün sahadaydık.Okadar eğitimlerden çıkıp birde sahaya giderseniz sinir bozucu olabiliyor.
-Geç çalışma saatleri .Overtime denen bişey yok.Nekadar çalışırsan çalış aynı parayı alıyorsun.İlk bölüğüme geldiğimde sahada olmadığımız zamanlarda 6-21 çalışıyorduk.Bazen sabahları spor bile yapıyorduk saat 22 de eve gidip.
-Her orduda olacağı gibi aşırı saçma işler olabiliyor.Bunları burada çok paylaşmak istemiyorum.
-Evli değilseniz ordu barracksda yaşamak zorundasınız ve bizimki koskoca fort carson ın en kötü barrack ları.Hiçbirşey yok içinde.Kendi yemeğinizi yapamıyorsunuz.Fırın yok .Buzdolabı aşırı küçük ve verimli çalışmıyor ya herşeyi donduruyor yada herşey eriyor.Aygaz yok.Bunun yanında eğer barrack da yaşıyorsanız sürekli oda denetimi oluyor.Yani birinin kendi kişisel alanıma girmesi benim sinirimi bozuyor açıkcası.
-Ama şansınız yaver giderse bunların hiçbiri başınıza dahi gelmeyebilir. -
@Richmond, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@Fevzi-Özyurt, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
biraz olumsuzluklardan ve yaşanması olası şeylerden ve senin canını sıkan olaylardan bahsedebilir misin rica etsem.
-7-24 askersiniz gece 12 de telefonunuza mesaj gelebilir.
-Bir cumartesi günü ansızın telefon gelebilir ve nöbete çağırılabilirsiniz.
-Ben tugayıma ilk geldiğimde ilk 3 ayın çoğu sahada geçmişti.45-50 gün sahadaydık.Okadar eğitimlerden çıkıp birde sahaya giderseniz sinir bozucu olabiliyor.
-Geç çalışma saatleri .Overtime denen bişey yok.Nekadar çalışırsan çalış aynı parayı alıyorsun.İlk bölüğüme geldiğimde sahada olmadığımız zamanlarda 6-21 çalışıyorduk.Bazen sabahları spor bile yapıyorduk saat 22 de eve gidip.
-Her orduda olacağı gibi aşırı saçma işler olabiliyor.Bunları burada çok paylaşmak istemiyorum.
-Evli değilseniz ordu barracksda yaşamak zorundasınız ve bizimki koskoca fort carson ın en kötü barrack ları.Hiçbirşey yok içinde.Kendi yemeğinizi yapamıyorsunuz.Fırın yok .Buzdolabı aşırı küçük ve verimli çalışmıyor ya herşeyi donduruyor yada herşey eriyor.Aygaz yok.Bunun yanında eğer barrack da yaşıyorsanız sürekli oda denetimi oluyor.Yani birinin kendi kişisel alanıma girmesi benim sinirimi bozuyor açıkcası.
-Ama şansınız yaver giderse bunların hiçbiri başınıza dahi gelmeyebilir.@Richmond Üstadım peki ilerde ROTC, OCS yada Green to Gold vesaire yapmayı düşünüyor musun? Ordunun bahsettiğin olumsuzlukları da var ama sence benefitler çektiğin zorluklara değer mi?
-
@LtEmirhan Ben ordudan ayriliyorum Temmuzda.Orduya katilma demem kimseye cunku gercekten guzel benefitler var .Ben katildim pismanda degilim acikcasi.Sadece sevmedim ve kontratimin sonunda ayriliyorum cunku alacagimi aldim.Amerikaya yeni gelen herkes icin ozellikle yalniz insanlar icin harika bir baslangic noktasi.Hayatini insaa edebilirsin ordu sayesinde.Bu arada eger ordudan sonra federal bir ise girerseniz emekliliginize yaptiginiz yatirimda devam ediyor.
-
@Richmond Askeriyenin yarısı youtuber olmuş. Special force askerleri bile youtube da paylaşımlar yapıyorlar. Military police ler araçlarından paylaşımlar yapıyor. Bunların bir yaptırımı yok mu? Bir special force askeri rahat rahat ben soecial force askeriyim diyebilir mi?
-
@Fevzi-Özyurt cevabı bilmiyorum umrumdada değil açıkcası :) Yani ordunun reklamı ordu neden bişry desinki şöyle bakınca
-
video lara bende baktım hiç neticeye varılmıyo..tecrübeli olanlar kendini belli ediyor ama diğerleri zaten merak edilmeyen ne varsa anlatıyolar.bn şu kanıya vardım diyemicem hatta dahada karışık hale gelince overtime yok ölüm riski var ve güneş sana doğmuyor evli değilsen de vazgeç.
-
@mahmutenis bu yorumu Özel kuvvetler için yaptın dimi? Genel olarak ordu ya katılmak konusuna değil?
-
Here comes a video 😁
-
@MySea offf diyorum be şu ekibin içinde olmak vardı :)
:D :D :D :D :D
Ama benim gözdem Green Beret warrant officer olup Delta Force a aday olmak :) -
removed...
-
Hocam ben bu forumda takilip sorusu olanlara yardim ediyorum, daha ciddi olanlar varsa da whatsapptan falan arayip konusuruz pratik olur diye yardim ediyorum. Anlattiklarimin benden habersiz dokuman/video falan yapilacagindan haberim yoktu. Haberim olsa o kadar vakit ayirmazdim whatsapp’ta. Yapiyorsan da benim adimi kullanmazsan sevinirim. Kolay gelsin.
-
@tfnsylmz Ben tamamen kendim ilgilendiğim için araştırdım. Maddi bir amacım yoktu. Tamamen karmaşıklığı ortadan kaldırarak çok kısa sürede bütün sorularının cevabı niteliğinde bir görsel bilgi amaçlı yapmak istemiştim. Youtube dediğimde adım soyadımla bakarsan eğer görürsün, ticari bir şey değil :) (İçerik bile yok) Çok özür dilerim yanlış anlaşılmak istemezdim :(
-
@tfnsylmz Ben tamamen kendim ilgilendiğim için araştırdım. Maddi bir amacım yoktu. Tamamen karmaşıklığı ortadan kaldırarak çok kısa sürede bütün sorularının cevabı niteliğinde bir görsel bilgi amaçlı yapmak istemiştim. Youtube dediğimde adım soyadımla bakarsan eğer görürsün, ticari bir şey değil :) (İçerik bile yok) Çok özür dilerim yanlış anlaşılmak istemezdim :(
Isim olarak ayri ayri bahsetmektense, direkt forumdan bahsedebilirsiniz sanirim, bu sekilde hickimse rahatsiz olmamis olur. Ben bu baslikta bilgi veren tum arkadaslara guveniyorum :) hepsi de bu alanda tecrube sahibi ve yardimsever kisiler...
ayrica bu sekilde dogru bilgileri yaymak da onemli :) -
Ben ne oldugunu pek anlayamadim :)
-
@crazycells Tufan sorun yaratabilecek bir durumdan dolayı kızdı sandım. Hallettik aramızda 🤣 vazgeçmiştim ama, dediğiniz gibi yapabilirim. @Richmond benim ne kadar ciddi araştırdığımı ve bu işle ilgilendiğimi biliyorsun. Edindiğim bütün bilgileri bir video haline getirip youtube da yayınlamak istediğimi söyledim. Bu evde boş oturmaktan dün aklıma gelen birşeydi hem insanlara faydası olsun diye ama cümle kurma şeklim sanki ben en baştan beri böyle bir amaçla bilgi topluyormuşum gibi hissettirdi Tufan’ a kızdı biraz. 🙃
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum