@EzgiLera, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Bir şehir efsanesi duydum, daha önce başına gelen var mı? Kendim hiç test etmedim.
Eğer uçuşunuz 3 saat ve üzeri rötar yapıyorsa havayolu şirketi size 600-650 dolar gibi bir para veriyormuş. Tabi yemek servisi yapar gibi rötar yaptık hadi paraları servis edelim şeklinde değil de, bu durumu bilip, gidip parasını isteyenlere veriyorlarmış 
bahsettiğiniz konu için doğru bir örnek mi bilmiyorum ancak; eğer uçuşum acil değilse her seferinde havayolu görevlililerine gidip yarın ki uçuşa ya da bir sonraki uçuşa geçebileceğimi, hakkımı devredebileceğimi söylerim. bir çoğunda 250~300$ (nakit) arası bir tutara hakkımı devrettiğim oldu. havayolu da beni bir sonraki ya da yarın ki uçuşa aldı. ben de gideceğim yere max bir gün geç gidip nakit para + uçak bileti aldım.
havayolları bunu şunun için yapıyor aslında. son dk o uçuşa binmek için gelen yolculara pahalı tarifeden uçak bileti satmak.. malum, son dk. uçak bileti almak istediğinizde (özellikle havalimanından) fiyatlar ciddi yüksektir, tabiki boşta bilet varsa. eğer yoksa da bu şekilde bir yola gider firmalar. bekleyin, haber vereceğiz minvalinde.
tavsiyem, eğer uçuşunuz acil değilse ve herhangi bir şeye yetişmeyecekseniz bunu deneyin. bu sayede biletinizin bir kısmını bedavaya getirme şansınız olabilir 
*edit: bu durum bazen fazla bilet satılması durumunda da oluyor. o zaman da havayolu kendi teklif ediyor sonraki uçuşlara alma durumunu..