Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu konuda bir başlık bulamadım varsa gönderimi oraya taşırım. Amerika'da eyaletler arası kargo gönderiminde hangi firmaları tercih ediyorsunuz? Tercih sebepleriniz neler? Kişisel soruma gelecek olursam, Dv2020 talihlisiyiz ilk girişimizi Ocak'ta Thy ile Boston'a yapacağız. 4 gün kalıp döneceğiz. Asıl yerleşmek istediğimiz yer Denver. Gitmişken kitap ayakkabı gibi eşyalarımızın bir kısmını Boston'daki yakınımıza bırakalım, Denver'a yerleştiğimizde kargoyla bize yollasın gibi bir fikir geldi aklımıza ama ne kadar mantıklıdır bilemedik. Kargo şirketlerinin sitesinde masraf hesaplayacağım ama tam olarak aradığımı bulamadım internette.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @znerus Ucuz olmasını istiyorsanız USPS ile çalışmanız mantıklı olur.
    Ayrıca SendMyBag gibi hizmetler de var, ben bununla Kanada'ya dolu dolu 2 koca valizi uygun fiyata (168 dolar) göndermiştim.


  • @knnrn teşekkür ederim. Colorado'ya götürmek istediğim eşyalarımın bir kısmını Türkiye'de bırakmaktansa hazır geliyorken Boston'a kadar getirmek ve akrabamda bırakıp kargoyla daha sonra Colorado'ya yollatmak mantıksız değil yani. SendMyBag i bilmiyordum ona da bakayım ☺🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ayni sekilde DHL de var.

    https://www.dhl.com/en.html


  • Arkadaşlar green card'ım arkadaşıma gitti. Arkadaşım Texas'ta ben ise New York'a gideceğim. Green card'ı ve SSN'i bana kargolayacak. Siz hangi kargo firmasını önerirsiniz ve kargoyu adresimden değil de kargo dükkanından alabilir miyim?


  • Merhabalar, yeni bir konu açmak yerine burdan yazmanın daha doğru olacağını düşündüm.

    SGK'dan aldığımız raporlu ilaçlarımızı Amerika'ya yollamak istiyoruz. Yaklaşık 500 gr, 30x30x10 cm kutu.
    Hangi kargo şirketini önerirsiniz, yaklaşık bir fiyat verebilme şansınız var mı?
    Şimdiden teşekkürler



  • Paketleme çok önemli, aynı ağırlığı yani 500 gr. daha ufak ebatlarda kutulayıp gönderebilirseniz çıkan fiyat 15 dolara kadar düşebiliyor.


  • @DonTurcos, içinde söyledi: Amerika'da Kargo Firmaları

    Paketleme çok önemli, aynı ağırlığı yani 500 gr. daha ufak ebatlarda kutulayıp gönderebilirseniz çıkan fiyat 15 dolara kadar düşebiliyor.

    Merhaba, tesekkurler.
    15 USD çok iyi fiyat, gümrük vb. sorun olur mu ve hangi kargo şirketini öneririsiniz, daha detaylı bilginiz varsa araştırabiliriz.


  • @TUNCAHM O fiyat verdiğim linkteki Kargomix'e ait. Fiyatın içinde gümrük dahil. Yalnız bir iletişime geçip sorun benim gönderim kişisel , tek seferlik kabul ediyormusunuz diye .Çünki e-ticaret yapanlara yönelik bir site.
    PTT yi de araştırın. Onlarda DHL,UPS gibi firmalara göre daha ucuzdur. Kargonuzu PTT ile gönderdiğinizde Türkiye den çıkana kadar PTT, Amerika ya girdikten sonrada USPS takip sisteminden kontrol edebiliyorsunuz.
    DHL ve UPS gibi firmaları tavsiye etmem. Ben 2 yıl önce 1 orta boy zarfı 100 dolara göndermiştim bu firmalarla. İşim acil diye o fiyatı kabul etmiştim. PTT ile de 3 gün yerine 10 güne teslim edilir.


  • kargo takiplerimi https://kargotakip.org/ptt-kargo-gonderi-takip/ sitesiyle yapıyorum tavsiye ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @memur603 kendi resmi sitesi varken başka siteleri yazıyorsun kaldı ki bu başlık Amerikadan Türkiye yada Türkiyeden Amerikaya kargo göndermek için açıldı. Kime cevap olarak yazdın yada bir kişinin yazısına yorum mu yazdın anlaşılmıyor.


  • Eski adıyla TNT şimdi geçiş döneminin tamamlanmasıyla ismi Fedex olan bir firma da var. Umarım sizlere yardımcı olur


  • Merhaba,
    Turkiye'den nasil kargo gonderebiliriz? Ucret ne kadar bir bilginiz var mi?
    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-3 kilo başına 8 dolar civarı gönderen firmalar var.


  • Bu zamana kadar iki kez PTT ile Türkiye'den Amerika'ya hediye gönderdim. İlki mektup ve 2-3 tane kartpostal. O zamanlar ne kadar ücret aldılar hatırlamıyorum.Ama görevli takip kodlu ve takip kodsuz iki farklı seçenek sundu. Takip kodlu olanın fiyatı yüksek, takip kodsuz olanın fiyatı uygun ama teslim edilip edilmediğini ve nerede olduğunu bilmiyorsunuz size herhangi bir kod filan vermiyorlar. Bu mektubu takip kodsuz gönderdim, baya baya bir zaman sonra arkadaşım eline ulaştığını söylemişti

    Geçen günlerde yine ptt ile bir hediye gönderdim. 30x40 cm den biraz daha büyük iki mukavvayı (800 gr) için 888 tl ücret+8 tl poşet ücreti alındı. Bunda takip kodu var. @DonTurcos 'un yukarıda verdiği bilgiye istinaden Amerika içinde usps takip sisteminden kargoyu takip etmeye çalışacağım. Parçanın ulaşacağını düşünüyorum ama sağlam gidermi o konuda biraz endişeliyim.
    Çünkü 30 kg çuvallara katıp ağzını bağlıyorlar. Parça çok çok iyi korunmuyorsa Türkiye'den çıkmadan bile zarar görebilir. Teslimat gerçekleştiğinde kaç gün sürdüğünü, sağlam ulaşıp ulaşmadığını buraya yazarım.

    PTT den daha uygun ve güvenilir gönderim seçenekleri varsa öğrenmek isterim.


  • @Muhtaradana 9 Şubat akşam saatlerinde PTT ile normal tarife ile İstanbul'dan gönderdiğim kargo 15 şubatta ISC NEW YORK NY(USPS) ulaştı. 20 Şubatta hedef adrese teslim edilmeye çalışıldı ama imza atacak yetişkin olmadığından gönderi bölgedeki posta ofisine geri döndü. Usps sisteminde 6 Marta kadar elden alabileceğimiz yoksa geri gönderileceği yazıyordu,sitedede yeniden adrese gönderme seçeneğide mevcut biz denemedik. Kargoyu posta merkezinden herhangi bir zarar görmemiş şekilde aldık.
    Gönderi burada yazıldığı gibi Türkiye'den çıktığı gibi ptt sisteminden takip edilemiyor, Amerika'ya ulaştıktan sonra usps sitesinden https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input takip ediliyor. (sitede sürekli kontrol etmek istemeyenlerin kullanmak isteyeceği gönderinin her hareketi için e-mail bildirimi almak için bir bölüm var, e-maili kaydettirince sürekli bildirim geliyor)
    Biraz yavaş olsada ptt-usps den memnun kaldım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum