Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dilara1424, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

    @newyorker hmm van kedisinin yurtdışına çıkarılması için ayrı bir izin alınması gerekiyor sanırım, tam emin değilim ama

    Evet ben de araştırmıştım ama benim çocuk kısır olduğu için problem olmayacağını söylemişlerdi.


  • @newyorker thy'nin sitesinde şöyle bir uyarı var ;

    Türkiye’ye özgü ve koruma altına alınmış Sivas kangalı, Ankara kedisi ve Van kedisi gibi evcil hayvanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili müdürlüklerinden onay alınarak taşımaya kabul edilir.
    

  • @dilara1424 Evet bu yazıyı okumuştum. Ama ilgili müdürlükte çok sorun çıkarmadıklarını, belgeyi hemen verdiklerini de tecrübe edinmiş birinin yazısında okumuştum. Tabi yine de önceden sormakta fayda var.


  • Merhaba arkadaşlar son bir ay içinde amerika jfk havaalanına evcil hayvanıyla (köpek) giriş yapan oldumu herhangi bir zorluk veya karne ve tarım müdürlüğünden alınan yazı dışında herhangi bir şey istendi mi covid 19 ile alakalı teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mardin47-47 merhaba. sn @kingocali'nin yazdığı bir ileti var. ama hangi havalimanı bilemiyorum. iletişime geçin isterseniz..

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2766/türkiye-ye-girerken-uygulanan-gümrük-kuralları/12


  • @gucarslan @mardin47-47 Türkiye'ye getirmişliğim var (LAX - JFK - IST). Türkiye'den götürmüşlüğüm yok. Tarih de yakın değil (2004). Yardımcı olamayabilirim.


  • @kingocali ben daha yeni laxa geldim hiçbir şeye bakmadılar en son çıkışta ben dedim bakmıcak mısınız diye yalandan pet pasaporta baktı, 10 ay önce gelirken de aynısı olmuştu lax ta. Ama türkiyede havaalanında çıkarken bakıyorlar


  • @dilara1424 biz de kedimizi getireceğiz ve anladığım kadarıyla Amerika tarafında pek problem yok. Kuduz alışı bu sene Ocak sonunda olmuştu, henüz çip taktırmadık, bilmiyorum burası için gerek var mı , pasaportu var ama tarım bakanlığı kısmı gözümü korkutuyor açıkçası. THY havaalanında bu belgeyi özellikle soruyor mu? Ya da herhangi bir merci. Covid yüzünden hiç bakanlığa gitmek istemiyorum.


  • @tekirlimon tarım bakanlığı değil herhangi bir tarım İl müdürlüğü evet Türkiye çıkısında bu belge isteniyor maalesef


  • @tekirlimon Türkiye havalimanında bu belge soruluyor kesinlikle şart


  • @dilara1424 evet şimdi konuştum. Adam sabahları pek kimse olmuyor dedi. Kediyi görmek istiyorlarmış ve 310 lira ödemedi varmış. Çipe gerek olmadığını söyledi. Ve uçuşa 48 saat kala getirmemi istiyor. Randevuya gerek yokmuş. Üç dış paraziti yapıp götüreceğim, ve kunduz aşısı hala geçerli. 0312 315 76 20 telefon numarası.


  • Peki ABD'den Turkiye'ye tatile giderken goturecegimiz kopegimizi, tatil donusu geriye ABD'e getirirken, Turkiye'den cikis icin tarim mudurlugunden o kagidi biz de almak zorundamiyiz? Yoksa zaten buradan goturdugumuz icin gerek yok mu?


  • @tekirlimon çipe gerek var, çip zorunlu, ayrıca tarım ilçedeki veteriner o çipi okutuyor cihaza ve size verdikleri mühürlü evrak o çip numarasıyla düzenleniyor. O zaman herkes başka hayvan götürür bunun kağıdıydı der. Çip çok kolay takılan bir şey ve 120 lira mı ne. Ayrıca amerikada çip zorunlu burda veterinerde daha pahalıya taktırmak yerine zaten orada taktırmanız daha mantıklı. Tarım ilçedeki kağıdı uçuşa en az 48 saat kala almanız gerekeceği için çipiyle ilgili problem yaşamamak adına takdırın derim


  • @tekirlimon uçuşunuz ne zaman kuduz aşısının da bir aydan az süre kalmamış olması gerektiğini biliyorum


  • Arkadaşlar THY ile pitbull cinsi götürmenin yasak olduğunu okudum ancak başka hava yolları ile götürmek serbestmi? Mesela Lufthansa'nın şöyle bir açıklaması var bu konuda bilgisi olan varmı? (Köpek veya kedinin büyüklüğüne bağlı olarak, kabin bölümünde veya bagaj bölümünde evcil hayvan taşımasına izin verebilir. Taşıyıcı tehlikeli olarak sınıflandırılmış özel gereksinimleri bulunmaktadır.)

    Birde diyelim ki THY dışında götürebileceğimiz bir hava yolu ile götürdük Amerika hava limanın da bu cinsten dolayı sorun yaşarmıyız.
    Soruyu sadece kendim için değil, tehlikeli sınıfa giren evcil hayvan besleyen birileri var ise rehber olması adına soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitboncuk merhaba. aşağıda paylaşacağım makale sadece amerika içi uçuşlar için kuralları içermektedir. bu yüzden uluslararası uçuşların kuralları farklı olabilir ve kurallar havayolu şirketleri için farklılık gösterebilir.

    ilgili makalede (ağustos 2019) abd ulaştırma bakanlığı, gerekli belgelere (service dog / emotional dog) sahip hiçbir köpek cinsinin (pitbull dahil) uçuşlarada yasaklanamayacağını bildirilmiş.

    .


  • @dilara1424 haklısınız. Bütün tedbirleri almakta fayda var. Çip taktıracağım, uçuşumuzu Aralık başı gibi planlıyoruz. Ocak 21 di en son kuduz aşısı. Onu da her ihitimale karşı yaptırmak lazım belkide


  • Herkese selamlar,

    "Hayvaniniz seyahat gununden en az 30 gun, en cok 1 yil once kuduz asisi olmali. Kuduz disinda, diger anti-parazit asilari (ya da parazit ilaclari) da tam olmali (son 3 ayda)."

    Bu durum uygulamada nasıl? Bizim kedimiz için 28 gün olacak. En az 30 gün u atlamisiz problem yasama ihtimalimizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.


  • @bezdarniy uygulaması söylendiği gibi. Kuduz aşısının süresinin bitmesine 28 gün kalıyorsa Tarım il size uçabilir kağıdı vermez ve uçağa binmeden 48 saat önce bu kağıdı almalısınız. Uçağa binerken bizden hem aşı kartını hem de tarım il den alınan kağıdı aldılar ve incelediler. Çip sormadılar ama biz taktırdık, belki karnesinde çip takılı olduğunu gördüğü için bir şey demedi. US e girerken özellikle kedimizi söyledik ama bir şey istemediklerini söylediler. Umarım yardımcı olmuşumdur.


  • @tekirlimon bilgi için teşekkürler.
    aşıyı hallettik.
    başka problem çıktı. kesimiz van kedisi ama kısırlaştırılmış.
    tarım ilçe müdürlüğünü aradım onlar da il tarıma yönlendirdiler. il tarımda cinsin belirlenmesi için komisyona girmemizi, onun için kısırlaştırıldığnın ıspatlanmasını istediler. önden ve yandan çekilmiş ikişer adet 4*5 ebadında fotoğraf ile tarım ile başvurup izin almaya çalışacağız.
    bayağı bir uğraşacağız anlaşılan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum