Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 6 yıl önce imam hatipten mezun olan biri olarak yaptığınız yorumları saygısızca buluyorum. İmam hatip, sadece din görevlileri yetiştirmiyor. Misal ben imam hatipte dil bölümü-ingilizce- okudum ve şu an üniversitede tercümanlık okuyorum. Ailem beni din eğitimi almam için imam hatip okumamı istedi. İnançlı olun veya olmayın ama saygı duyun. Her şeyin iyisi kötüsü var. Mesele karakter meselesi. Kendine ve milletine yararlı olmayı sen seçiyorsun. Bunun okuduğun okulla, tuttuğun partiyle bir ilgisi yok.


  • Ya din insanın iç dünyasıdır.bilinçaltıdır.görüyoruz.ama bazı arkadaşlar iç dünyalarını göstermeyi samimiyet.din sahibi olmayıda azınlık sanıyo.!ytd


  • @DustyBlue Dediğiniz o kadar yanlış ve eksik ki gerçekten şaşırdım. Zaten o derslerin olmadığı şekli Anadolu lisesi oluyor. Bu dersler zorunlu, nedenini zaten ismi açıklıyor ''imam ve hatip''. Sizin dini bir inancınızın olmaması diğer insanların olmadığı anlamına gelmez. Bende müslümanım lakin diğer insanlara saygı duymayı biliyorum. Araplık ile zerre alakası olmamasına rağmen dini olan şeylerin araplığa benzetilmesine şaşırıyorum. İmam hatip veya ilahiyat olsun Arapları zerre sevmezler çünkü onlarda bizi sevmiyorlar. Din ile imanla olayların çözüleceğine inanan insanlarda yetişmiyor bilginiz olsun. Zaten böyle şeyler yazmanız hayatınızda orda bir eğitim görmediğinizin kanıtı 😃 . Arap dünyası ile bir bağımız yok. Bizim kutsal kitabımız arapça, hadisler ve diğer şeyler arapça. Haliyle o yönlü eğitim veren bir kurumun bunları öğretmesi gerekiyor. Ama bize göre zorluğu fazla mı evet fazla. İmamlık günümüzde sürekli olan bir meslek olduğu için zaten maaş ödeniyor. Sen camiye gitmediğin gibi kilise'ye de, sinagog'a da gitmiyorsun. Ama onlarada paran gidiyor haberin olsun. Senin kur'an'ı anlamaman veya inanmaman diğer insanların umurunda değil. Siyasettekiler yanlış, şahsen hiçbir siyasi partiyi tutmam. Devletin dini olmaz. Laiklik bunu gerektirir zaten. Günümüzdeki partileri hiç sevmem. Hepsinin bir çıkarı var. Burada imam hatiplerin suçu yok kapatılması ilede çözülmez zaten. Sistem yanlış. Tümüyle sıkıntı yönetimde. Dahada fazla uzatmayacağım ama şunu diyeyim. Cahillik gerçekten kötü birşey, geçmişte ve gelecekte de devam ettiği sürece sorun olacaktır. İyi günler dilerim 🙂


  • @jamel86 Böyle birşey mümkün değil. Nedeni eğitimin devlet tarafından onaylanıp planlanması gerekir. Bunun sonucunda müfredat oluşur. Eğer dini ağırlıklı bir okula gidiliyorsa mecburen olması gerekiyor. Ama zorluğu değişebilir tabikide.


  • @quikless Dediğiniz gerçekten doğru. Üretim çok önemli. Ülkeye döviz girmiyor. Teknoloji, tarım vs. her türlü üretim çok çok lazım. Böyle giderse dolar bundan 10 yıl sonra 50 tl de olur 100 tl de.


  • Onemli olan imam hatiplerdeki egitimin kalitesi veya Arapca ogretmeleri degil. Onemli olan orada cocuklarin beyinlerinin yikanmasi ve belli bir ideoloji cercevesinde bireyler olarak yetistirilmeleridir. O cocuklar bunun farkinda bile degiller ve asla olamayacaklar. O yuzden, imam hatipler bu tur ideolojik goruslerin ekildigi ve bicimlendirildigi bir cesit arka bahceler olmuslardir ve olmaya devam edeceklerdir.


  • @enestalha, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue İmamlık günümüzde sürekli olan bir meslek olduğu için zaten maaş ödeniyor. Sen camiye gitmediğin gibi kilise'ye de, sinagog'a da gitmiyorsun. Ama onlarada paran gidiyor haberin olsun. Senin kur'an'ı anlamaman veya inanmaman diğer insanların umurunda değil. Siyasettekiler yanlış, şahsen hiçbir siyasi partiyi tutmam. Devletin dini olmaz. Laiklik bunu gerektirir zaten. Günümüzdeki partileri hiç sevmem. Hepsinin bir çıkarı var. Burada imam hatiplerin suçu yok kapatılması ilede çözülmez zaten. Sistem yanlış. Tümüyle sıkıntı yönetimde. Dahada fazla uzatmayacağım ama şunu diyeyim. Cahillik gerçekten kötü birşey, geçmişte ve gelecekte de devam ettiği sürece sorun olacaktır. İyi günler dilerim 🙂

    imam hatip mezunusun ya da olacaksın ama imamlık denilen uyduruk mesleğin kuranda lanetlendiğini, yasaklandığını ve bu kişilere uyularak namaz kılınmasının haram kılındığından haberin yok. imam bir şey yapınca cemaatte ne yapıyordu?meşhur sözdür...selefisinden en ılımlısına bütün ilahiyatçılar din görevlilerinin maaş almasının haram olduğunu kuranda da bunun yazdığını söyler. imamlık ve camiler türk halkının sırtına vurulmuş yüktür. 13-14 milyar lira her sene sırtımızdan para saçılıyor bunlara. sinagog ve kiliselerin kendi cemaati öder benim bi kuruşum sinagog ya da kiliselere gitmiyor papaz ya da hahamlara maaş ödemiyor devlet. ben yaşadığım yerde sadece cuma günleri iş gören imamın maaşı ödensin diye neden vergimden para ödenmesine eyvallah diyeyim? madem cemaati var o caminin onlar ödesin. sırf aşağı köyün camisi var bizde geri kalmayalım diye 10 haneli köylere bile milyonluk camiler yapılıyor. hadi onun parasını sağdan soldan toplamış olsunlar o camiye imam atanıyor adamlar yata yata yıllarca maaş alıyor. sizin imam dediğiniz kişiler cenaze evine gidip kuran okumak için para pazarlığı yapan allahı satarak hayatını kazanan kişiler. beş kuruşluk saygıyıda hak etmiyorlar. eskiden ben küçükken müezzinler ezan okurdu insan şaşırırdı sese bak makama bak dünyada örneği yoktu çünkü, adamlar özel seçilirdi şimdi karga gibi sesleriyle makamsız ezan okuyan bunuda 90 desibelle yapan tiplerle dolu türkiye. imamların maaşı cemaate bırakılsın yüz bin imamdan 99 bini aç kalır bu ülkede. içkiden aldıkları ötv ile maaşları ödeniyor . koca ülkede 164 bin doktor var 130 bin diyanet görevlisi, ne işe yarıyorlar doktorların yarattıkları katma değerin onbinde biri kadar değer yaratıyorlar mı?

    arapların bizi sevmesi ya da sevmemesi değil mevzu zorla imam hatipe yollanıp siyer arapça vs öğrenmeye zorlanan milyonlarca genç var bu ülkede. kimse sırf devleti yöneten kişi imam hatipli diye onun iğrenç ideolojisine maruz kalmak zorunda değil. yarattığı toksik gündem yüzünden milyonlarca insan memur maaşlarını ödemek için peynir yiyemiyor kaliteli sebze tüketemiyor.

    126 tane devlet üniversitesinin 1 senelik bütçesi yani a dan z ye bütün giderleri 33 milyar tek başına diyanet denen kurum bunun yarısına yakın bir rakam alıyor. yazık günah liseden bozma okullara üniversite diyoruz bütçe olmadığı için apartman gibi okullarda eğitim görüyor laboratuvarsız ya da arge bütçesiz üniversitelerle dolu ülke. imam hatiplerin hepsi kapatılmalı ilahiyat fakülteleride öyle.

    imam olmak isteyen girsin okusun bu az sayıdakı okul ve dini bilimler üniversitesi gibi kurulmuş tek bir üniversitede, yeterlilik sınavlarını geçsin, cemaati imama ihtiyaç var derse sadece devletin izin verdiği bu kişiler imamlık yapsın maaşınıda talepte bulunan cami cemaati ödesin. bize fen liseleri lazım eski tarz anadolu liseleri lazım...


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    6 yıl önce imam hatipten mezun olan biri olarak yaptığınız yorumları saygısızca buluyorum. İmam hatip, sadece din görevlileri yetiştirmiyor. Misal ben imam hatipte dil bölümü-ingilizce- okudum ve şu an üniversitede tercümanlık okuyorum. Ailem beni din eğitimi almam için imam hatip okumamı istedi. İnançlı olun veya olmayın ama saygı duyun. Her şeyin iyisi kötüsü var. Mesele karakter meselesi. Kendine ve milletine yararlı olmayı sen seçiyorsun. Bunun okuduğun okulla, tuttuğun partiyle bir ilgisi yok.

    imam hatipte okuyanların yüzde 70 i zorla o okullara yollanıyor. önce imam hatip olmayan okul kapatlıp imam hatip yapılıyor sonra o bölgede yaşayanlara adrese dayalı olarak bu okuldan başkasına gidemezsiniz denip zorla o okula yollatılıyor çocukları. SAYGI? müslümanlar kime saygı duyuyor ki ?

    google a "zorla imam hatipe gitmek" yazınca şunun gibi

    yüzlerce haber çıkıyor.

    siz saygıdan bahsediyorsunuz ama ben dünyada islami düşünceye sahip olanların gücü ele geçirince kimseye saygı göstermediklerine şahit oluyorum. akıl var mantık var 1.3 milyon insana zorla kuran peygamberin hayatı arapça öğretmek ne demek? biyoloi dersinden evrim teorisini çıkartıp adem ve havva denen masalsı insanların çocuklarının ensest ilişkilerinden türediğimiz anlatılıyor. evrim günah ensest normal?


  • @kartalveat, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue bu ülkede sen ve senin gibi düşünenler dini ve dini motifleri sevmiyorsunuz diye başka insanların haklarına saygısızlık etmeye ve onların kısıtlamaya gitmeyi nasıl kendinizde hak olarak görüyorsunuz.
    Her hangi bir inanç sistemine dahil olanların yada inanmayanların bu ülkede eşit yaşama hakları var.Biri diğerinin hak ve özgürlüklerine müdehale etmediği sürece kanuni ve insan hakları çerçevesinde kısıtlama yada cezalandırma maruz bırakılamaz.

    Başlık din konusu olmadığından yazdığın yorumunuzdaki bazı düşüncelerinize tek tek yanıt vermiyorum.

    Liyakatsız, beceriksiz, adam kayırmacılığın,din soslu siyasetin,tarikatların cirit attığı yönetimlerden ekonomik başarı beklemekte zaten hayalcilik.

    üstad başlığın ne olduğunun farkındayım da merakımı mazur görün yüzlerce binlerce haber var zorla çocuklarımızı imam hatipe yolluyorlar istemiyoruz diye yapılan gösteriler varken ne saygısındn bahsediyorsunuz? bu ülkenin başındaki imam hatip mezunu kişi BUNLAR ATEİST BUNLAR TERÖRİST diye saydırıken, ya da soma da madem kazası sonrası ailesinden biri kaybeden vatandaş isyan edince GEL ULAN BURAYA İSRAİL DÖLÜ(YAHUDİ) diye bağırırken neredeydi bu haklar?

    kimse sizin inancınız islam diye imamlarınızın maaşını ödemek zorunda değil. hükümet inanç vergisi koysun siz ödeyin bizden alınmasın para. medeni ve vatandaşına saygılı bütün ülkelerde bu böyle. benim almanyadaki yakınlarım ben müslümanım deyince kilise vergisi ödemiyor mesela.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Biden secilirse trumpu mumla ararsınız arkadaslar. Trump2020 yazarken linç yiyip duruyoduk. Bana hava hoş. Eylül on euro 8.10 demiştim Ocak subat aylarında Sonra da ban yemistim.. Mısırlı suriyeli hiristiyan girer TC vat. en iyisi gidemez eger biden secilirse...2021 Den itibaren Alman AFD ile birleşip caatsa vb çökecekler. ikinci Iran gibi olur türkiye

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Biden secilince Pulları dökülen avrupayla sarsılmıs amerika zararlarını kapatmak için yeni ülkelere baskı uygulamaya halihazırda sosyoekonomik durumu çökmüş ülkeleri patlatmaya calısacaklar. Türkiye de bu egitim seviyesiyle ve din soslu uykusuyla Linç edilecek ülke & Mülteci ligine girdi bile.
    Zengin emperyalist ülkelerde insanlar biribirine saygı duyuyor birbirini kolluyor bizim ülkedeki insanlar yükselebilmek için birbirini eziyor.

    Volksvagen porsche geliyor Konyadaki kocaelindeki taşeron fabrikalarına ulan köleler Euromuz sizi ezdi geçti. fitilin pistonun Fiyatta ya indirim yaparsın ya bulgara romenden alırız diye tehdit ediyor. Kölelik böyle bir şey.

    Bulgaristanda türk malı efes koli 1 2 leva daha ucuz geçen seneye göre.
    Utanc bu.

    Yerli ve milli sehir hastanelerinde laboratuvar malzemeleri tahliller ce calısanlar alman firmasına baglı. Tüm asansör güvenlik otomasyon sistemleri alman. Senden alınan kan başına alman tahlil parası kazanıyor. Adamın sofrasına para koyiyorsun yine de sana Bayern den eselficker diye küfür ediyor. Yerli ve millinin acılımı bu. 5 senelik doktor 600 euro maas alıyor.

    Devrin daim olmadıgına inansam Kaçıp giderdim. Bu hayat böyle olmadı. Öteki anamı öteki ülkemi bekliyorum iyi olur kötü olur bilemem.


  • Bizim mahallede cami istenmediği, buna karşı imza toplandığı halde yinede cami yapıldı.
    Keşke ihtiyacı olan yerleşim yerlerine yapılsa, zira bir sürü yarım kalan, vatandaştan yardım talep edilen camiler varmış.
    Mezhepinde caminin yeri olmayan insanların yerleşim yerine cami dikmek israftan ve art niyetine başka bir şey değildir.
    Ben imam hatipli arkadasa katılıyorum. Sorun imam hatipte değil. Bir çok yerde düz lise bile kalmadı. Çoğu aile okul yakın mantığıyla gönderiyor ve düz liseler imam hatipten farksız. Universite dahil tüm eğitim hayatı boyunca Türkçeyi (anadil olan) bile öğretemeyen bir sistem var. Şu forumda bile tek bir tane virgül kullanmadan dert anlatmaya çalışan insan sayısı hiç az değil.
    Türkçeyi konuşamayan bir sürü insan türkiye için milliyetçi takılıyor. Araplara düşman, Kürtlere düşman, Ermeni ye düşman, Yahudiye düşman, herkese düşman bir toplumuz. Turkceleriyle dalga geçiyor olmamızı bir kenara koyarsak Azerilerle iyi sayılırız.
    Yatırımcı, bu kadar düşmanca olan topluma, güvensiz siyaset ortamına neden gelsin?
    İroniden bahsedilmisken ve bizim halimiz böyleyken çeşitligin korunması adına yapılmış olan bir çekilişe faşist insanların başvurması bana ironik geliyor.


  • @sibemo Anlatmaya çalıştığımı anladığın için teşekkür ederim. Sorun o, bu, şu değil. Sistem, sadece ve sadece sistem eksik ve yanlış.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @kartalveat, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue bu ülkede sen ve senin gibi düşünenler dini ve dini motifleri sevmiyorsunuz diye başka insanların haklarına saygısızlık etmeye ve onların kısıtlamaya gitmeyi nasıl kendinizde hak olarak görüyorsunuz.
    Her hangi bir inanç sistemine dahil olanların yada inanmayanların bu ülkede eşit yaşama hakları var.Biri diğerinin hak ve özgürlüklerine müdehale etmediği sürece kanuni ve insan hakları çerçevesinde kısıtlama yada cezalandırma maruz bırakılamaz.

    Başlık din konusu olmadığından yazdığın yorumunuzdaki bazı düşüncelerinize tek tek yanıt vermiyorum.

    Liyakatsız, beceriksiz, adam kayırmacılığın,din soslu siyasetin,tarikatların cirit attığı yönetimlerden ekonomik başarı beklemekte zaten hayalcilik.

    üstad başlığın ne olduğunun farkındayım da merakımı mazur görün yüzlerce binlerce haber var zorla çocuklarımızı imam hatipe yolluyorlar istemiyoruz diye yapılan gösteriler varken ne saygısındn bahsediyorsunuz? bu ülkenin başındaki imam hatip mezunu kişi BUNLAR ATEİST BUNLAR TERÖRİST diye saydırıken, ya da soma da madem kazası sonrası ailesinden biri kaybeden vatandaş isyan edince GEL ULAN BURAYA İSRAİL DÖLÜ(YAHUDİ) diye bağırırken neredeydi bu haklar?

    kimse sizin inancınız islam diye imamlarınızın maaşını ödemek zorunda değil. hükümet inanç vergisi koysun siz ödeyin bizden alınmasın para. medeni ve vatandaşına saygılı bütün ülkelerde bu böyle. benim almanyadaki yakınlarım ben müslümanım deyince kilise vergisi ödemiyor mesela.

    Saygı konusunda verdiğin örnekler " senin düşüncelerin doğruda olsa" saygısızca ifade etmeni mazur göstermez.
    Parti liderlerine,tarikat liderlerine vs lere inan ve peşinden koşanlar; Allaha tapmaktan daha çok onlara taparcasına inanlar ,inaçlarının asıl temeli olması gereken Kurana göre de zaten müslüman değildir.Ama insanlar onu açıp okumaz ve düşünmezler.

    Saygı iki taraflı olur,tek taraf saygı duymaz ve diğer taraf ise hala saygı adına sesini çıkarmazsa zaten bunun adı ezilme olur.
    Bahsettiğim madeni insanlar olarak karşılıklı saygı duyulması gerekliliği idi.
    İmam maaşları konusunda sana katılırım.Camiye giden cemaatten toplanan paralar ile o camiden yararlananlar ödesin. İnanlardandan vergi yoluna gidilmesine gerekte yok.

    Diyanetin bütcesi ;bir çok önemli bakanlık bütcesinden daha fazla olamaz.
    Fakat din inanç meselesi olması gerekirken, siyasallaştırıldığı için bu durum normalleştirildi.


  • dolar çıldırdı! siz çıldırmayın


  • @kartalveat Kesinlikle haklısın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    arkadaşlar konu başlığının adı Dolar Çıldırdı hatırlatayım dedim.


  • Yarın sabaha yine çıldırmasa bari.. devlet kurumları birbirine girmiş, twitterdan ergenler gibi laf sokuyorlar birbirlerine, anayasa çiğnenmiş, ne anlama geldiği malum imalar yapılıyor ışıklar mışıklar, -ki bence provokasyon kokan hareketler bunlar-, yapacaksan birşey adam gibi topla bütün üyelerini yap açıklamanı yerel mahkemeye de haddini bildir, birileri memleketi karıştırmaya ant içmiş olmasalar keşke..
    İnşallah kötü senaryolar gerçekleşmez, herkes işi geyiğe vuruyor sosyal medyada ama ülke tarihimiz bu işlerin şakaya gelmeyeceğini bilmemizi sağlıyor aslında..
    neyse ne diyorduk, dolar daha da çıldırmasa bari..


  • Eger birileri geri adim atmazsa, yarin siyaset olarak ortalik karisacak gibi. Malesef bu durumda dollar tirmanisa gecebilir. Umarim ikinci bir anayasa kitabi firlatma olayi veya ona benzer bir durum olmaz. Oyle olursa, kimse dollari yakalayamaz gibi...


  • hukukun guguk oldugu noktada anayasa kitabi firlatmak arti eksi birsey yapmaz kanimca.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum