Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    dünya üzerinde vergi ve vize kolaylığı sağlayan, bir çok ülke tarafından tanınmış ve seyahat kolaylığı sağlanan belli başlı ülkeler bulunmakta. bunlardan bazılarını bu başlık altında sizlere aktarmaya çalışacağım;

    bunlardan ilki ve en çok talep görenlerin başında;

    Saint Kitts and Nevis

    saint-kitts-nevis-flag-with-waving-fabric-texture_7594-133.jpg

    üç farklı şekilde vatandaşlık hakkına sahip oluyorsunuz;

    1. 250.000$ nakit ödeme yaparak
    2. 400.000$ karşılığı mülk satın alarak
    3. st. kitts and nevis vatandaşı biriyle evlenerek

    üçüncü seçenek sizlere kalsın ben ilk iki vatandaşlığın süreçlerinden bahsedeyim size.

    birinci seçenekte olay çok ama çok basit. internet üzerinden doldurulan bir başvuru formu sonrası 250.000$ nakit parayı st. kitts devletinin şeker koruma fonuna yatırıyorsunuz ve pasaportunuz en kısa sürece size ulaştırılıyor. cidden süreç bu kadar kolay ve meşakkatsiz. yani diğer ülke vatandaşlıklarına nazaran. tabi süreçte karşınıza faklı masraflar da çıkacak. evrak ücretleri vs. asıl meblanın yanında devede kulak bunlar elbette. bu ücret sadece bir kişi için geçerli. evli iseniz eşiniz için 50.000$ daha yatırmanızı isteyecekler. çocuklarınız varsa 18 yaşından küçükler için 25.000$, büyükler için de 50.000$ ödemeniz istenecektir. aile statüsünde başvuruyu bir kerede yapabilirsiniz.

    ikinci seçeneğe gelirsek; bu sanırım aile statüsünde başvuranlar için en mantıklısı olacaktır. bu seçenekte durum kısaca şu. size st. kitts’de toplam bedeli 400.000$ ve ya üzeri olan bir mülk satın almanızı istiyorlar. hatta devletin sırf bunun için satışa çıkarttığı lüks villalar bulunmakta. bu seçenekte işlem şu şekilde ilerliyor. siz satın almak istediğiniz evi beğeniyorsunuz ve başvuru formuyla birlikte süreç başlıyor. evli iseniz eşiniz için 50.000$ daha vermeniz gerekiyor. yine kısa süre sonra hem evinizin tapusu ve pasaportlarınız size ulaşıyor. sonuçta st. kitts’de bir villanız ve yesyeni pasaportunuz çıkmış oluyor. yalnız küçük bir şart var bunda. aldığınız bu evi 5 yıl süre ile satmamanız gerekiyor. yani devlet şunu demiyor size, sen pasaportları ve vatandaşlığı aldın ama bi 5 yıl satamazsın, o iş öyle kolay değil. sanırım biraz haklılar da. her neyse 5 yıl sonra isterseniz evinizi istediğiniz fiyata satabiliyorsunuz; pasaportunuz ve vatandaşlığınız da sizde kalıyor. güzel taraf 5 yıl içinde mülkünüz fiyatını neredeyse ikiye katlıyor. çünkü st. kitts son yıllarda zenginler ve maddi durumu üst düzey insanlar tarafından çok rağbet görüyor.

    son 15 yılda bu ülke vatandaşlığına geçen çok sayıda türk var. bunların arasında çok ünlü iş adamları, bürokratlar, elit sosyetenin tanınır simaları vs. var. ünlü mesajlaşma uygulaması telegram'ın kurucusu pavel durov da bu ülkenin vatandaşları arasında..

    peki bunu ne için yapıyorlar? sebebi çok belli.. bu ülkenin vatandaşı iseniz bütün schengen ülkeleri dahil, ingiltere başta olmak üzere bir çok ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. orada bir eviniz olması da cabası. çünkü doğasıyla ve deniziyle kusursuz bir memleket. oradaki gibi bir evi başka bir ülkede almak isteseniz milyon$’ı gözden çıkarmanız gerekir. ayrıyetten oradan ev almış simalarla komşu olmak da cabası. bunlardan biri, rahmi koç.

    fiziksel olarak gitmeden şirket kurmaya, banka hesabı açmaya izin veren bir ülke olduğundan offshore cenneti tabirini haketmiştir.

    daha fazla bilgi ve resmi iletişim için;

    gönül eken, kendisi saint kitts ve nevis'in fahri konsolosu.
    tel: +90 212 549 07 00 fax : +90 212 549 07 10
    e-mail: [email protected] [email protected]

    detaylı pdf;

    Vatandaşlık (1).pdf

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dominica

    Dominica.jpg

    temel olarak iki farklı şekilde vatandaşlık hakkı verir size bu ülke;

    1- bireysel başvuru ile: bu başvuruda toplamda 100.000usd ödemeniz gerekiyor. yapılan evrak işlemleri ve sözlü görüşme sonraki ortalama 9 ay gibi bir sürede vatandaşlığınız onaylanır ve pasaportunuz size teslim edilir. eğer evliyseniz ve aile bireylerini de bu haktan yararlandırmak istiyorsanız toplamda ödemeniz gereken tutar 175.000usd ki evliyseniz ve cocuğunuz varsa bu tutar bence daha mantıklı.

    2- yatırım yaparak başvuru: bu başvuruda dominik devletine 200.000usd yatırım yapmanız gerekiyıor. bu başvuru ile size ve ailesinize vatandaşlık hakkı ve dominik pasaportu veriliyor. süreç biraz daha meşakkatli ve ort. bir yıl kadar sürüyor. orada iş yapmak isteyen yatırımcılar için bence biçilmiş kaftan. zaten orada iş yapacaksın, neden dominik pasaportu almayasın ki..

    peki neden dominika vatandaşlığı? bunların başında elbette ingiltere’ye vizesiz seyahat hakkı geliyor ki zaten bu vatandaşlığa geçenlerin en popüler sebebi bu. bunun dışında hong kong da vizesiz seyahat edilen ülkelerin başında geliyor. ayrıca dominik ükede devamlı ikamet şartı istemiyor ve çifte vatandaşlık hakkı tanıyor size. yani tc vatandaşlığından çıkmanıza gerek yok..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan elinize saglik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Antigua & Barbuda

    1.jpg

    temel olarak 3 farklı şekilde bu ülkenin vatandaşı olabilirsiniz;

    1- ülkenin ulusal gelişim fonuna 250.000$ bağış yaparak. (18 yaşında küçük aile bireyleri için 100.000$)
    2- 400.000$ değerinde gayrimenkul alarak
    3- 1.500.000$ değerinde yatırım yaparak

    bunun dışında vatandaşlık için çok fazla bir gereksinim görünmemekte. klasik sağlık raporu ve buna benzer kısa prosedürler. 3~4 ay gibi kısa bir sürede pasaportlarınız tarafınıza iletiliyor.

    bu ülkenin vatandaşı olduğunuzda schengen bölgesi, ingiltere ve uzak doğu'daki bir çok ülkeye vizesiz seyahat edebilir, ikinci bir vatandaşlığa sahip olabilir, diğer ülkelerdeki yatırım ve kazançlarınız için vergi ödemeyebilirsiniz. bu yüzden de bir çok kişinin tercih ettiği bir vatandaşlıktır. ayrıca en büyük kolaylıklardan biri de pasaportunuzu aldıktan sonra ülkede zorunlu kalış süreniz sadece 5 (beş) gündür 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Grenada

    grenada_flag.jpg

    son dönemde vatandaşlık konusunda oldukça talep gören ülkelerin başında grenada gelmekte. bunun bir çok sebebi var ancak en önemli sebeplerinden biri de ABD ile arasında yaptığı "E2 ziyaretçi vizesi" antlaşması. bu antlaşmaya göre grenada vatandaşları ABD'de ikamet etme hakkına sahip olabiliyorlar. bu da bir çok kişinin bu ülkeyi tercih etmesine sebep oluyor. bunun dışında ingiltere ve schengen ülkelerine de vizesiz seyahat edebiliyor grenada vatandaşları.

    bu vatandaşlığı almanız 4~5 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşebiliyor. ülkede ikamet etme zorunluluğunuz bulunmuyor ve başvuru sırasında ülkede bulunmak gibi bir kural da bulunmamakta. sözlü görüşme yapılma zorunluluğu olmayan bu vatandaşlıkta eğitim durumu da önemsiz. elbette bu vatandaşlıkta da diğer ülkelerde kazandığınız birikimlerden vergi ödemezsiniz.

    bu vatandaşlığı alabilmek için;

    • national transformation fund (ntf)'e 150K$
    • eğer aileniz için yapacaksanız başvuruyu 200K$

    değerinde bağış yapmanız gerekmekte.

    bunun dışında 350K$'lık bir yatırım ya da emlak alarak da bu vatandaşlığı alabilirsiniz.

    bu masraflara ek olarak 4 kişilik bir aile için 50K$ + evrak masraflarından oluşan bir başvuru ücreti de bulunamakta.

    bu masraflara rağmen, sadece abd ile arasında anlaşma için bile tercih edilesi bir ülke grenada..


  • Malta da var sanirim bu ulkeler arasinda. Bir ara Turkiye'nin zenginleri oradan vatandaslik aliyorlar diye haberler vardi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    Malta da var sanirim bu ulkeler arasinda. Bir ara Turkiye'nin zenginleri oradan vatandaslik aliyorlar diye haberler vardi.

    evet 🙂 onu da bir sonraki sefere anlatmaya çalışayım..


  • Sayın @gucarslan emeğinize sağlık. Güzel bir derleme olmuş.


  • Bu bahsettiğiniz ülkelere turist olarak bile gidilmesi tehlikeli. Tamam turkiye ekonomisi kötü egitim v.s berbat ama yani yapmayın bu kadarda yerden yere vurulmaz ki. Turkiye bu saydığınız ülkelerden kat ama kat daha iyi bir ülke. Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana. Avrupa Avustralya kanada ABD haricindeki ülkelerden Türkiye son derece iyi. Yapmayın bu kadarda olmaz ki. Turkiyede 1 dolar 1 tl olsa yinede ülkeden ayrılmak istermiydiniz ASIL SORU BU.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    Bu bahsettiğiniz ülkelere turist olarak bile gidilmesi tehlikeli. Tamam turkiye ekonomisi kötü egitim v.s berbat ama yani yapmayın bu kadarda yerden yere vurulmaz ki. Turkiye bu saydığınız ülkelerden kat ama kat daha iyi bir ülke. Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana. Avrupa Avustralya kanada ABD haricindeki ülkelerden Türkiye son derece iyi. Yapmayın bu kadarda olmaz ki. Turkiyede 1 dolar 1 tl olsa yinede ülkeden ayrılmak istermiydiniz ASIL SORU BU.

    sn. @jamel86,
    paylaştığım enterylerin hangisinde türkiye'yi kötüleyen ya da sizin ifadenizle yerden yere vuran bir ifadeyle karşılaştınız merak ediyorum? bilgi vermek amaçlı yazılan bir kaç entryi bu şekilde anlıyor olabilmeniz gerçekten de takdir-e şayan.

    "turist olarak gidilmesi bile tehlikeli" ifadenizi dayandırdığınız temel kaynak nedir ayrıca? entrylerde anlattığım ülkelerin hiçbirine türkiye dışişleri bakanlığı'nın resmi sitesinde hiçbir seyahat uyarısı yapılmamış şuana kadar. vahşi devlet olarak nitelendirdiğiniz ülkelerin oraya turist olarak gidenlere sergilediği bir kaç kötü örnek varsa paylaşın bizler de bilelim. sanırım bu ülkeleri afrika kıtasından sanmanızdan kaynaklı olabilir mi? çünkü şuana kadar kimse, çoğu karayip adaları'nda bulunan ülkeleri vahşilikle suçlamadı. asıl vahşiliğin bir kere dahi seyahat etmediği ülke insanlarına, vahşi diyerek kimin yaptığı da ayan beyan ortada.

    zuhur eden her fikrin, insan zihninde bir yer vardır illa ki. siz de sanırım bu zuhur-u ahvalden inşirah eden beyanınızın esiri oldunuz. "kişi, kendinden bilir işi" diye boşa söylememiz atalarımız 🙂

    yazdıklarımız / yazdıklarımızı bir kez daha okumanızı salık veririm.

    bol şans.


  • @gucarslan ülkemi zaten kötüleyemezsin. O dedigin ülkenin vatandaslariyla çalışıyorum new yorkta. Gel 10 dk sohbet et tanırsın. Benim ülkemin insanıyla kıyaslanmayacak seviyedeler. YouTube de yaz nasıl bir ülkeymiş o dedigin yerler. Asla tavsiye etmiyorum bu bahsedilen ülkelere gitmenizi. iran bile olabilir ama bu ülkelere gitmeyin. çok şey duydum ve belgesellerini izledim. Benim kendi deneyimim böyle. Kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    @gucarslan ülkemi zaten kötüleyemezsin. O dedigin ülkenin vatandaslariyla çalışıyorum new yorkta. Gel 10 dk sohbet et tanırsın. Benim ülkemin insanıyla kıyaslanmayacak seviyedeler. YouTube de yaz nasıl bir ülkeymiş o dedigin yerler. Asla tavsiye etmiyorum bu bahsedilen ülkelere gitmenizi. iran bile olabilir ama bu ülkeler hakkinda çok şey duydum. Benim kendi deneyimim böyle. Kusura bakmayın.

    deneyiminize saygı duyuyorum ancak; sorduğum soruya halen cevap alabilmiş değilim. benim yazdığım hangi satırda türkiye'yi kötüleyen bir cümle gördünüz, onu soruyorum?

    çalıştığınız insanların kötü olması o ülkenin tamamen kötü olduğu anlamına mı geliyor ayrıca. o zaman ben de her gün türkiye'de yaşadığım kötü insan davranışları yüzünden bütün ülkeyi rezil rüsva edeyim. bu doğru bir yaklaşım değil, sizi yazdığım satırları tekrar ve sakince okumaya davet ediyorum.

    newyork'taki hayatınızda mutluluklar.
    saygılarımla


  • @gucarslan sözlerinizde birşey yok. Sadece deli paralar verip bu saydığınız ülkelere insanların gitme sebebi ne olabilirki. Turkiyenin başına meteormu düştü açlıktan kedi köpek mi kemiriyor insanlar. Neden böyle herkes bir tarafa sıgınsın. Bir yabancı şu yazinizi okusa türkler karayipteki ülkelere gidecek kadar çok mu zor durumdalar der. Bendede böyle bir algi oluştu. Turkiye bu kadar zor durumda degilki. Kanada amerika Avustralya avrupa v.s bizden daha iyi sartlari olan ülkelere gidilmesi yerine neden bu ülkelere gidilsin. Suriye bile daha iyi bu ülkelerden kesin ve net söylüyorum. Hatta sor Suriyelilere, istanbul mu o ülkeler mi. Sıniri actigimiz halde suriyeliler tenezul etmedi gitmeye cok cok azı denedi sadece. Turkiyede ekonomi egitim berbat ama bu kadarda düşük degil.


  • 100 bin dolari olan amerikada avukat tutsun yatirimci vizesi alabilir. Avukatlar cok iyi bu konuda. 100 bin dolariniza 500 bin dolar bile gosterip vize icin alengirli işler bile çevriliyor. Amerikada yaşıyorum yurtdisina cikmak isteyenin 1 numarali tercihini buraya yapmasini tavsiye ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    @gucarslan sözlerinizde birşey yok. Sadece deli paralar verip bu saydığınız ülkelere insanların gitme sebebi ne olabilirki. Turkiyenin başına meteormu düştü açlıktan kedi köpek mi kemiriyor insanlar. Neden böyle herkes bir tarafa sıgınsın. Bir yabancı şu yazinizi okusa türkler karayipteki ülkelere gidecek kadar çok mu zor durumdalar der. Bendede böyle bir algi oluştu. Turkiye bu kadar zor durumda degilki. Kanada amerika Avustralya avrupa v.s bizden daha iyi sartlari olan ülkelere gidilmesi yerine neden bu ülkelere gidilsin. Suriye bile daha iyi bu ülkelerden kesin ve net söylüyorum. Hatta sor Suriyelilere, istanbul mu o ülkeler mi.

    sn. @jamel86 sorduğunuz sorunun cevabı aslında bu konunun başlığında net bir şekilde yazıyor. vize ve vergi kolaylığı..

    insanlar bu tür ülkelere sırf pasaportum olsun da gideyim diye değil, kazandığı paranın vergilendirilme matrahı yüzünden seçiyor. siz zannediyor musunuz ki bu ülkelerin vatandaşlğına sadece türkler geçiyor? binlerce amerikalı var bu ülkenin vatadaşlığına geçen. diğer ülkeleri saymıyorum bile.. konu kendi ülkesini kötü lanse edip bu ülkelere seçmek değil, konu vergilendirme yüzünden daha fazla kazanç elde etmek.

    bu aynı büyük şirketlerin merkez ofislerini irlanda / dublin'de açması gibi. çünkü vergilendirme dilimi bu gibi ülkelerde çok düşük ve bu yüzden de şirketler bu ülkeleri seçiyor. yoksa kendi ülkelerine meteor düştüğü için değil.

    ayrıca, 100K$ size sadece yatırımcı vize kazandırır. vergi kolaylığı değil 🙂 insanlar bu yüzden bu gibi ülkeleri seçiyor. zaten bu sayede de abd'ye girişleri daha kolay ve zahmetsiz oluyor.

    saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana.

    Bu baslik, bir kiyas basligi degil, bilgi basligi 🙂 Dileyen diledigi ulkeye gidebilir ve orada yasayabilir diye dusunuyorum. Zaten baslik yeterince aciklayici, basliktaki icerik de forumun temasina uygun 🙂


  • Yalniz o Karayipdeki adalarin cogunlugu tatil icin cok mukemmel yerler. Ozellikle ABD ve Avrupa ulkelerinden oralara tatile giden cok fazla insan var. Genelde o kucuk ada devletlerin turizmden baska gelirleri olmadigi icin, disaridan gelecek para transferleri ve bankacilik islemlerine cok buyuk kolayliklar sunuyorlar ve o yuzden kendi ulkelerindeki vergilendirmeden bir sekilde kurtulmak isteyenler icin birer cazibe merkezleri oluyorlar.

    O kucuk ada ulkelerinde yasayan yerli halk icin durum cok daha farkli. Onlar genelde hizmet sektorunde calisiyorlar, yani turistleri agirlayan buyuk otellerde, restaurantlarda falan. Onlarin yasadiklari ile oraya tatil veya baska amaclarla disaridan gidenlerin yasadiklari asla ayni olmayacaktir.


  • Keşke parası çok olmayana da kolaylık sağlayan yerler olsaydı 😃 Güzel bir konu ama zaten buralara yatırım yapıp vatandaşlık alacak durumu olan insanın ben diğer konularda zaten bizim yaşadığımız gibi zorluklar yaşayacağını pek düşünmüyorum. Demek istediğim ihtiyaç duyar mı bundan emin değilim 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @this-time89, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

    Keşke parası çok olmayana da kolaylık sağlayan yerler olsaydı 😃 Güzel bir konu ama zaten buralara yatırım yapıp vatandaşlık alacak durumu olan insanın ben diğer konularda zaten bizim yaşadığımız gibi zorluklar yaşayacağını pek düşünmüyorum. Demek istediğim ihtiyaç duyar mı bundan emin değilim 😃

    emin olun o kadar cok var ki. surece başlayıp vatandaşlığını alan cok insan tanıyorum 🙂


  • param olsa alırmıyım genelde bu şu şekilde

    türkiyede durumu iyi ama pasaport giriş çıkış sorunları yaşıyor diğer ülkere o yüzden bir pasaporta ihtiyacı var.

    ve alabileceği bir pasapor alıyor boyle görüyorum ..

    peki benım param olsa 200-300-400 bin dolar alırmıyım- o para bende var alırım ama sadece kadar varsa ona harcanmaz.

    dediğim gibi iş yapanlar için pasaport sorunu yaşamak istemeğenler için iyi bir secenek ..

    yoksa elimde o paralar olsa yine yurt dışına gider uni yada yatırımcı vizesi kovalarım gibi gibi.

    bu alanlara bakıyorum türkiyeden ciddi zenginler. 🙂

    güzel bilgiler

    . bende şurdan baktım farklı ülkerde var.

    ama para iyi yani.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum