Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Dün gece bütün evrakları yükledik ve submited oldu,sanırım yaklaşık 4-5 hafta beklememiz gerekiyor değil mi incelenmesi için ?


  • @bulls yok okadar sürmez 2 veya 3 haftada onay alınıyor..tabi bişey istemezlerse..isterlerse yaklaşık o kadar sürer


  • @Ozgur-tunali Bugün bütün evraklar onaylanmış gözüküyor (ACCEPTED). Bu kadar kısa sürede mümkün mü ? ya da teknik bir sorun mu?

    aynı zamanda bir tane mesaj yollamışlar Please submit a marriage termination document for (. ) and (. ) Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.

    eşimin eski evliliğiyle ilgi bir evrak mı istiyorlar? ( zaten boşanma evrağını yüklemiştik )

    accepted olmuşken hala evrak yüklemelimiyiz?


  • @bulls şimdi şöyle anlatayım..eşinizin eski evliliğiyle ilgili evrak istendiğine dair mesaj kutunuza mesaj düştüyse eğer onu yüklemeniz gerekir.eğer bu boşanma tr de olduysa boşanma ilamını apostili ile yüklemenizi öneririm.zira biz öyle yapmıştık ve onay aldık.eğer usa da ise yine ilamın muhakkak kaşesi vardır son sayfada..onunla birlikte yükleyin.bu kadar kısa sürede de accept olabilir.zaten yüklemelerinizi kontrol etmiş olmalılar ki sizden ek belge istemişler.herşey onay olduğunda zaten dq maili alıcaksınız..bu arada teknik bir hata var şuan sitede ama siz msj ile sizden istenenleri yükleyin mutlaka.biz dq olmamıza rağmen ceac da yüklü olan evraklar eksik gözüküyor şuan.nvc yi aradık bize eklemeyin bir hata var siz dq olmuşsunuz..orayı baz almayın msj ile istenenleri yükleyin sadece bişey istemeden yüklemeyin dediler..öyle işte..


  • @Ozgur-tunali Anladım teşekkürler, biz istenilen evrağı yükledik,bakalım bekleyelim görelim.teşekkürler Özgür bey,siz mülakat günü aldınız değil mi?


  • @bulls hayır hala bekliyoruz maalesef


  • @Ozgur-tunali Formdaki çoğu kişi mülakat günü aldı,yanlış hatırlamıyorsam içinde bulunduğumuz ekim ayı için ,neden hala size gün vermediler anlaşılır gibi değil...!


  • Bu ileti silindi!

  • @bulls bu süreçte maalesef bir çok şeyi anlayamadık biz..herşeyinizin kabul edildiği sadece birkaç dklık bir mülakat yapılmasını beklediğiniz ancak kime neye göre mülakat tarihi verildiği belli olmayan derdinizi anlatacak bir muhattap bile bulamadığınız bir süreç..tek sevincimiz ve şaşkınlığımız diyelim bu bürokrasi içinde yeni doğan bebeğimize bir haftada pasaport ve doğum belgesi gelmiş olması..


  • @Ozgur-tunali O zaman ne diyelim en azından bebeğinizin hayatınıza şans getirmesini diliyelim,umarım en kısa zamanda mülakat günü alırsınız,umarım bizde ,bu son yüklediğimiz evrğı henüz incelememişler,bu yüzden sanırım biraz bekleyeceğiz...hayırlısı olsun ...


  • @bulls inşallah en kısa sürede hallolur teşekkür ederim temennileriniz için


  • @mango92 merhaba. Eşiniz ve siz ikinizde Türkiye'demi yaşarken başvurdunuz? Yoksa biriniz Türkiye'de diğeriniz US te iken mi sürecinizi tamamladınız? Proof of domicile Amerika'da yaşayan eşlerden istenilen belgeler olsa gerek, benmi yanılıyorum? Aynı soruyuyu cnnfgm arkadaşımızada sorayım, çünkü oda aynı problemi yaşamış sanırım.


  • @cnnfgm merhaba. Sizin durumda eşiniz ve siz ikinizde Türkiye'demi yaşarken başvurdunuz? Yoksa biriniz Türkiye'de diğeriniz US te iken mi sürecinizi tamamladınız? Proof of domicile Amerika'da yaşayan eşlerden istenilen belgeler olsa gerek, benmi yanılıyorum? Her iki eşte Türkiye'de yaşayıp süreci Türkiye'de sürdürdüğü zaman proof of domicile gibi belgeler yüklemenin anlamı yok gibi çünkü her ikiside Türkiye'de yaşıyor zaten bu süreçte.


  • crazycell merhaba. Bu sorunun cevabını bilebileceğini tahmin ediyorum. USCIS süreci tamamlanınca NVC için sistem 1 yıl içerisinde CEAC sistemine gir ve belgelerini yükle diyor. Yoksa1 yıl içerisinde girmezsen CEAC sistemine dosyanız kapanır diyor. Mesela 1 yılın dolmasına 1 ayımız kaldı ve biz belgelerimizi son anda yükledik süreçte 2-3 ay sürdü diyelim ve o 1 yıllık süreç doldu ama NVC de süreç 3 ay veya 4 ayı bulur ise dosyamız kapanırmı? Çünkü 1 yıllık süreç bitmiş olacak ve bizim sürecimiz halen devam ediyor olacak. Bazen belgeler kabul olmuyor, tekrar yükle diyorlar belki 1 yılı geçip 1,5 yılı bile yada daha fazla süre bile alabilir. Yani diyeceğim o ki CEAC sisteminde USCIS onayladıktan sonra 1 yıl içerisinde tüm işlemlerin bitip NVC den onay almak mı lazım yoksa o süreç uzayabilir mi 1,5 yıl gibi belkide daha fazla?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    crazycell merhaba. Bu sorunun cevabını bilebileceğini tahmin ediyorum. USCIS süreci tamamlanınca NVC için sistem 1 yıl içerisinde CEAC sistemine gir ve belgelerini yükle diyor. Yoksa1 yıl içerisinde girmezsen CEAC sistemine dosyanız kapanır diyor. Mesela 1 yılın dolmasına 1 ayımız kaldı ve biz belgelerimizi son anda yükledik süreçte 2-3 ay sürdü diyelim ve o 1 yıllık süreç doldu ama NVC de süreç 3 ay veya 4 ayı bulur ise dosyamız kapanırmı? Çünkü 1 yıllık süreç bitmiş olacak ve bizim sürecimiz halen devam ediyor olacak. Bazen belgeler kabul olmuyor, tekrar yükle diyorlar belki 1 yılı geçip 1,5 yılı bile yada daha fazla süre bile alabilir. Yani diyeceğim o ki CEAC sisteminde USCIS onayladıktan sonra 1 yıl içerisinde tüm işlemlerin bitip NVC den onay almak mı lazım yoksa o süreç uzayabilir mi 1,5 yıl gibi belkide daha fazla?

    Hayir, her islem arasi verilen sure o...

    Eger 1 yil icinde yukleme yaptiysaniz yine aktif olarak devam edecektir dosya... Yine 1 yil boyunca zamaniniz olacak diger isleme kadar... eger 1 yil boyunca hicbir islem yapilmazsa o durumda sorun oluyor...


  • @bonjour merhaba, her ikimiz de Türkiye’de yaşarken başvurduk. Bu belgeyi yüklemedeki amaç Amerikaya geri dönme niyetini belli eden bir niyet mektubu diye biliyorum. Bizim de kabul edilmeyen sürekli red gelen tek belge bu mektup.


  • @bonjour merhabalar, ikimizde Türkiye'de yaşarken başvurduk. Proof of domicile Amerika'da yaşamayan eşlerden isteniyor.


  • @cnnfgm Amerika'ya birlikte döneceğini belirtip sadece bir mektupta yazıpta onay alan bir çok kişi var diye biliyorum, sizin neden olmuyor? Peki son durumunuz ne oldu şu an?


  • @mango92 merhaba. cnnfgm gibi sizinde durumunuz aynı bu durumda sizde ikinizde eş olarak Türkiye'de yaşadığınız için US e birlikte döneceğinizi belirten bir mektup yazmanız yeterli gelmiyor mu? Daha başka ne yapabilirsiniz ki?


  • @crazycells teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum