Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar, ben Turkiye'den ( Kocaeli Universitesi ) mezun bir insaat muhendisiyim ve 2012 den beri Amerikada construction management alaninda calisiyorum, size tecrubelerimi aktarmak istedim.

    Benzer egitimi alan arkadaslar eminim buraya gelip master ya da doktora yapmak isteyecektir fakat ABD'de bu alanda en onemli sey "deneyim". Benim ABD'de bu konuda bir egitimim olmadi (master ya da doktora yapmadim) fakat dunyanin cesitli ulkelerinde deneyimim vardi, ve gozlemlerim dogrultusunda diyebilirim ki deneyim masterdan daha cok onemli... isinizde basvuracaginiz firmanin kabul edecegi bir deneyiminiz var ise sizi ise alirlar. Hatta construction management alaninda calismak icin insaat muhendisi bile olmaniz gerekmiyor. Ama deneyiminiz yok ise , bu durumda burada adi bilinir universitelerde master yapmaniz size kolaylik saglayabilir, ama Amerika'nin da Turkiye'den cok farki yok, is bulabilmeniz ise girebilmeniz networkunuzun ne kadar guclu oldugu ile alakali ve elbette bunu nasil kullanabildiginiz ile.

    Ayrica is bulmayi kolaylastirmak icin ABD'de egitim almak ve master yapmak isteyenlere tavsiyem teknik bir master yapmalari, bunlar daha avantajli cunku herkes yapamiyor. Ama onemli olan yaptiginiz iste iyi olmaniz, genel olarak en iyisi olun da en iyisi oldugunuz alan o kadar onemli degil.

    Herkese iyi forumlar 🙂


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @badman Insaat Muhendisligi içinde söyledi:

    @raskolnikov ,kardesim merhaba, makine mühendisiyim. değişik ulkelerde avm,otel,site konut...gibi şantiyelerde hwac mühendisi olarak çalıştım.burdan usa ya deneyimli mühendis arkadaslarım gitti, hatta biri 9 eylül uni yi birincilikle bitirdi gitti; ama orda kendi işlerini yapmıyorlar-yapamıyorlar. ben de o gunden beri kendi diplomamı cöp olarak goruyordum.Daha once sinyor crazycell ve asistanı knnrn :"yok böyle birşey milleti kandırma" deseler de aklımda hep bir kusku vardı.demek ki diploma orda para ediyormuş.çöp değilmiş. bu yazdıkların umutlarımı yesertti.saygılarımla.

    biz oyle demedik sayin @badman 🙂 bir daha okuyun yazilanlari. Eger siz bir seyler yasadiysaniz bu sizin kendi tecrubenizdir, kimse sizin tecrubenizi yanlislayamaz. Bu yasanmis bir olaydir 🙂 Ama bu forumun amaci yasanmis tek bir olaydan yola cikip, herkes icin durumu genellemek degildir. Konu yasam olunca tek bir dogru ya da tek bir yanlis bulmak cok zor, hele de ABD gibi buyuk bir ulke ve Turkiye'dekinden cok farkli isleyisi olan bir devlet icin. Yasadiginiz yere gore uygulamalar ya da yasantilar cok farkli olabilir. Birileri sizinle ayni goruste degil diye ya da ayni seyleri yasamadi diye ona "sen bilmiyorsun" ya da "senin yasadiklarin dogru degil, benim yasadiklarim daha dogru" demek yerine "aa demek boyle de olabiliyormus" demeyi ogrenmelisiniz 🙂 Tabii bu sadece size degil benden forumdaki herkese tavsiye; biraz kizim sana soyluyorum, gelinim sen duy olayi oldu...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Raskolnikov selam . Bulundugumuz başlık altında açmış oldugum yeni konuya yorumlarını yapabilirsen çok memnun olurum. Basarılar


  • @Raskolnikov merhabalar. construction managemant alani ile alakali bir kac soru sormak isterim. Jeoloji muhendisyim turkiye`de kendi alanimda 4 senelik bir is deneyimine sahibim ancak burada kariyerimi construction alaninda ilerletmek istiyorum abi bu durumda burada is bulmam zor cunku bu alanda pek bir tecrubem yok. Sizce bu alanda masterimi yapip bitirmem sonucunda is bulma olasiligim nedir. Yani bu alanda daha cok insaat muhendislerinemi yer verilir yoksa bir jeoloji muhendisi olarak masteri bitirdikten sonra is bulabilirmiyim . tesekkurler.


  • @joejoe Insaat Muhendisligi içinde söyledi:

    @Raskolnikov merhabalar. construction managemant alani ile alakali bir kac soru sormak isterim. Jeoloji muhendisyim turkiye`de kendi alanimda 4 senelik bir is deneyimine sahibim ancak burada kariyerimi construction alaninda ilerletmek istiyorum abi bu durumda burada is bulmam zor cunku bu alanda pek bir tecrubem yok. Sizce bu alanda masterimi yapip bitirmem sonucunda is bulma olasiligim nedir. Yani bu alanda daha cok insaat muhendislerinemi yer verilir yoksa bir jeoloji muhendisi olarak masteri bitirdikten sonra is bulabilirmiyim . tesekkurler.

    merhabalar, elbette insaat mühendisleri sizden daha avantajlı olur ama bu illaki sizin is bulmanizi engellemez , ama su gercek ki daha cok calismaniz gerekecek. sonucta insaat alanında geriden başlayacaksiniz. Ama inatla is ararsaniz bir şekilde is bulabileceğinize inaniyorum, cunku cevremde muhendislik diplomasi olmayan ama isletme mezunu olan ve sizin dediginiz sekilde master yapip sektorde calisan ornekler mevcut. basarilar.


  • @calibraturbo Insaat Muhendisligi içinde söyledi:

    Raskolnikov selam . Bulundugumuz başlık altında açmış oldugum yeni konuya yorumlarını yapabilirsen çok memnun olurum. Basarılar

    tamamdir. ilk firsatta geri donus yapacagim. tesekkurler.


  • @raskolnikov tesekkur ederim cevap icin. herhangi bulanabileceginiz bir tavsiye var mi bu konu uzerinde.


  • @joejoe Insaat Muhendisligi içinde söyledi:

    @raskolnikov tesekkur ederim cevap icin. herhangi bulanabileceginiz bir tavsiye var mi bu konu uzerinde.

    alan konusunda mi?


  • Merhaba @Raskolnikov . Amerika' da her meslekten çalışanlar hakkında internette bir şeyler buluyordum ama en sonunda kendi mesleğimle ilgili bir paylaşıma rast geldim. Benimde birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim. Öncelikle kendimi tanıtıyım.

    Ben 2009 Kıbrıs yakın doğu üniversitesi İngilizce inşaat mühendisliği bölümünden mezunum. Şimdiye kadar ki iş hayatımın tamamı yol, köprü ve tünel yapım işleri üzerinde geçti. İlk üç yılımda saha mühendisliği yaptıktan sonra şimdi iyi bir firmanın yol şantiyesinde teknik ofis şefliği yapıyorum. Bu bağlamda ki işlerde tecrübem çok iyidir. Üç yıldır greencard başvurumdan sonuç alamadım ve bu yılda kayıt yaptırıp sonuç bekleyeceğim.

    Öncelikli sorum kendi alanımla ilgili Amerika' da iş durumları nasıldır? Gelme imkanım olsa diplomam ve iş tecrübem bu alanda iş bulmama yeterli olur mu? Birde greencard çıkmasa bile oraya gelip iş bulma imkanım daha doğrusu şirketlerde bu alanda ki tecrübeli iş istihdamı nasıldır?

    Bu sorular hakkında bildiklerini paylaşırsanız veya konuşabileceğim kişilerle irtibat kurmamı sağlayabilirseniz sevinirim teşekkürler görüşmek üzere.

  • ⭐⭐⭐⭐

    İnşaat Mühendisi Arkadaşlar internet iş sitelerinde Amerikadaki Superintendent -Construction & Safety manager başlıklı çok iş var . çok şanslısınız. Ozellikle Florida da işler çok odaklanmış

  • ⭐⭐⭐⭐

    @WhoCares indeed usa , ziprecruiter internet sitelerine bakmanı tavsiye ederim.


  • Merhaba @redsat2000 Bey. İnternet sitelerine baktım. Dediğiniz gibi baya çok iş ilanı var. Benim için çok güzel bir araştırma olacak teşekkür ederim. Bu arada sizde mi inşaat mühendisiniz? Çekiliş çıkmış vize onayı bekliyorsunuz sanırım hayırlı olsun. Bizim meslek grubunda iseniz ne planlıyorsunuz Amerika' ya gidince. Görüşmek üzere teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @whocares öncelikle teşekkür ederim. Mesleğim İnşaat mühendisi değil. Ben Denizcilik sektöründeyim .Uzak yol kaptanıyım. Ancak 13 sene denizciliğin karadaki birimlerinde Enspektörlük, Safety Manager ve surveyor olarak çalıştım. İnşaat sektöründe bazı alanlarda Marine Superintendent istiyor.
    Özellikle bir yer tercihim yok. Ancak Florida New Orleans ve Houston taraflarını düşünüyorum.
    Umarım hayallerine kavuşursun.


  • Merhaba arkadaşlar. Konu aktiftir ancak hiç inşaat mühendisi yok veya yorum gelmiyorum. Başlığı inşaat mühendisleri olarak aktif tutalım (tabii varsa). Sadece Amerika' da olanlar değil şuan Türkiye' de olanlarda burada neler yaptığını, gelecekteki Amerika planlarını ve Amerika' da bulunan veya orada mesleğimizi icra eden tanıdıkları olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler. @Civil_Engineer @civilengineer_83 @civileng85


  • Herkese merhaba, bende DV2019 talihlierinden biriyim. CN:27xxx civarlarında ve umarım bir aksilik çıkmadan mülakata girmeye hak kazanırım. İTÜ'den bu sene İnşaat Müh. olarak mezun oldum. Mezun olmadan önce W&T yaptım. Mısırda tasarım stajı yaptım. Burada da mezun olmadan önce 1 yıl part time çalıştım. Şuanda da Çanakkale Projesinde görev alıyorum. Aslında yurtdışı teklifi gelmişti ama 1 yıl sonra amerikaya gidicem ailemle biraz fazla zaman geçiriyim diye kabul etmedim şuan bu mülakt gelmeme durumları, ekonomik kriz pişman olmama sebep oldu. Bende Amerika da iş araştırmalarına başladım ama henüz birileriyle iletişime geçmiyorum daha önümde kabataslak 1 yılım olduğunu düşünürek. Orada olup iyi bir üniversiteden onur derecesi ile mezun olmuş bana yardım etmek isteyen birileri olursa ya da fikrileriyle yönvermek isterse çok memnun olurum.


  • Merhaba @cancakicitr hayırlı olsun. Senin Amerika' da iş bulma açısından en büyük avantajın mezun olduğun okul AGET tarafından tanınıyor olmamı bu yüzden şirketlerde direk referans olacaktır. Benim okul ne yazık ki böyle bir avantajı yok. Bende tecrübeme güveniyorum. @redsat2000 ' in iş arama motorlarında çok sayıda ilan var ancak benim alanim biraz orada kısıtlı gibi duruyor. Bizim burda övündüğümüz işleri adamlar 30-40 yıl önce bitirmiş şuan da bakım işlerini yapıyor. Greencard çıkmazsa bende H1B vize için şirketlere iş başvurusu yapmayı planlıyorum.
    @cancakicitr siz ne tür yerlere ve işlere baktınız veya bakacaksınız Amerika' da. Planlarınızı paylaşırsanız bizim gibi daha loto bekleyenler için ön tecrübe olur. Tekrar hayırlı olsun gönlünüzce olur inşallah maceranız.


  • @cancakicitr kardeşim sana tavsiyem eğer almadıysan fe belgeni alman olacak.


  • Ben bir taraftan yüksek lisans yapmayı diğer taraftan çalışmayı planlıyorum. Bu çalışma olayına gelirsek eğer alanımda iş bulamazsam saatlik ücretle geçici olarak çalışmak olacak. Malum aileyi geçindirmek lazım. Daha sonra zamanla tanışacağımız insanlar sayesinde bir yerlerden başlayacağım inşaalah.


  • Şuan DSİ de inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. Anlıcağınız 7 yıldır memurum. Daha önce yurtdışı tecrübem var. Bakalım ne olucak 🙂


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 9
  • 124
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum