IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@mango92 teşekkür ederim. Biraz daha fazla belge yükleyelim o halde.
-
@cnnfgm, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhabalar,
Neredeyse 2 senelik serüvenimizin NVC aşamasındaki Proof Of Domicile kismini bir türlü geçemiyoruz 😅 iki sefer üst üste rejected geldi. Diger bütün dosyalara onay geldiği halde o dosya bir türlü onaylanmiyor.
Mesaj kismindaki aciklama;
JONATHAN might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/finDaha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Ya da biz gerçekten ne yazmaliyiz bu belgenin onaylanmasi için?
ABD'ye donme niyetini ve planlarini anlatan bir mektup yuklediniz mi?
-
@crazycells evet, yükledik, hem de oldukca detayli mektup yazdik ama onay yerine yine reject geldi. Hep ayni aciklama. Acaba diyoruz bizden istenen baska bir sey mi? Ehliyet ve banka hesap numarasi da ekleyecegiz bu defa. Yalnızca bu mektup hariç her şey onaylandi...
-
@bulls merhaba, bu kısma farklı türden cevap veren oldu mu? Ben, eşim ve kızım türkiyede yaşarken amerikaya yerleşmeye karar verdik, eşim vatandaş olduğu için erken gitti fakat biz vizeyi bekliyoruz. Bu durumda immigrating with you kısmına ne demeliyim? ben evet demem gerektiğini düşünüyorum
-
herkese merhaba
ceac'a evrak yükleme kısmıyla ilgili bir sorum var.
pasaport bio sayfası yüklenmesi kısmıyla ilgili olan açıklamada siz ve sizle birlikte göçen kişilerin sayfalarını yükleyin demiş, ailecek türkiyede yaşarken göçmeye karar verdik eşim vatandaş olduğu için erken gitti, ben kızımla gitmek için vizeyi bekliyorum. Bu durumda eşimin ve kızımın da pasaport bio sayfalarını yüklemeli miyim? teşekkürler -
@cnnfgm aslında state id yada driver license nin yeterli olması lazımdı, ben sadece state id yüklemiştim
-
@ESA 1.soru hayır, 2. Soru da sadece siz ve kızınızın sanırım
-
@ESA, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
herkese merhaba
ceac'a evrak yükleme kısmıyla ilgili bir sorum var.
pasaport bio sayfası yüklenmesi kısmıyla ilgili olan açıklamada siz ve sizle birlikte göçen kişilerin sayfalarını yükleyin demiş, ailecek türkiyede yaşarken göçmeye karar verdik eşim vatandaş olduğu için erken gitti, ben kızımla gitmek için vizeyi bekliyorum. Bu durumda eşimin ve kızımın da pasaport bio sayfalarını yüklemeli miyim? teşekkürlerEvet, Green Card alacak herkes icin bu bilgileri yukleyin.
-
@redur47 state id yok ama driver license var. hepsini yukleyelim. Tesekkur ederim
-
grupta bulunan @crazycells ve diğer arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi ki böyle bir platform var yoksa halimiz duman kimseden net sağlıklı bir bilgi almak kolay değildi. sonunda vizemi aldım aklında soru takılan arkadaşlar çekinmeden sorabilirler elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.. herkese bol şans ve sabır diliyorum.
-
@Mustaparta-Totengraber merhaba, ben mulakat deneyimlerinizi ogrenmeyi cok isterim. Hayirli ugurlu olsun.
-
@Mustaparta-Totengraber, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
grupta bulunan @crazycells ve diğer arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi ki böyle bir platform var yoksa halimiz duman kimseden net sağlıklı bir bilgi almak kolay değildi. sonunda vizemi aldım aklında soru takılan arkadaşlar çekinmeden sorabilirler elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.. herkese bol şans ve sabır diliyorum.
gozunuz aydin :) bundan sonraki surecte bol sanslar.
deneyimlerinizi bekliyoruz :)
-
@ESA merhaba,eşiniz zaten şu an amerika da değil mi? eşim amerika da olduğu için bu soruyu sormuştum, sanırım bu soru green card talihlileri için sorulmuş bir soru,green card kazanan ve eşi ile gidecek olan bir kişinin cevabı EVET olabilir diye düşündüm.
-
Dün gece bütün evrakları yükledik ve submited oldu,sanırım yaklaşık 4-5 hafta beklememiz gerekiyor değil mi incelenmesi için ?
-
@bulls yok okadar sürmez 2 veya 3 haftada onay alınıyor..tabi bişey istemezlerse..isterlerse yaklaşık o kadar sürer
-
@Ozgur-tunali Bugün bütün evraklar onaylanmış gözüküyor (ACCEPTED). Bu kadar kısa sürede mümkün mü ? ya da teknik bir sorun mu?
aynı zamanda bir tane mesaj yollamışlar Please submit a marriage termination document for (. ) and (. ) Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.
eşimin eski evliliğiyle ilgi bir evrak mı istiyorlar? ( zaten boşanma evrağını yüklemiştik )
accepted olmuşken hala evrak yüklemelimiyiz?
-
@bulls şimdi şöyle anlatayım..eşinizin eski evliliğiyle ilgili evrak istendiğine dair mesaj kutunuza mesaj düştüyse eğer onu yüklemeniz gerekir.eğer bu boşanma tr de olduysa boşanma ilamını apostili ile yüklemenizi öneririm.zira biz öyle yapmıştık ve onay aldık.eğer usa da ise yine ilamın muhakkak kaşesi vardır son sayfada..onunla birlikte yükleyin.bu kadar kısa sürede de accept olabilir.zaten yüklemelerinizi kontrol etmiş olmalılar ki sizden ek belge istemişler.herşey onay olduğunda zaten dq maili alıcaksınız..bu arada teknik bir hata var şuan sitede ama siz msj ile sizden istenenleri yükleyin mutlaka.biz dq olmamıza rağmen ceac da yüklü olan evraklar eksik gözüküyor şuan.nvc yi aradık bize eklemeyin bir hata var siz dq olmuşsunuz..orayı baz almayın msj ile istenenleri yükleyin sadece bişey istemeden yüklemeyin dediler..öyle işte..
-
@Ozgur-tunali Anladım teşekkürler, biz istenilen evrağı yükledik,bakalım bekleyelim görelim.teşekkürler Özgür bey,siz mülakat günü aldınız değil mi?
-
@bulls hayır hala bekliyoruz maalesef
-
@Ozgur-tunali Formdaki çoğu kişi mülakat günü aldı,yanlış hatırlamıyorsam içinde bulunduğumuz ekim ayı için ,neden hala size gün vermediler anlaşılır gibi değil...!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum