Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Jossie Görüştük Los Angeles a yanına gitmiştim, Ocak ayinda geri dondum, mart ayinda tekrar bilet aldim fransa aktarmali ama fransada amerika ucagina bindirmediler durumunuzda olan degisikler yuzunden vizeniz iptal edilmistir diye mail geldi ankaradan. Vize randevulari malum hep ertelendi simdide temmuz 2021 de gun acmislar. Nisanlilik vizesi yerine Turkiyeye yanima geldiginde evlenme ve evlilik vizesine basvurmak daha mantiklimidir? Nisanlilik vizesine gore evlilik vizesi bi tik ustte mantik olarak ama amerikalilarda mantik aramamak lazim.


  • @Umutcum Evlilik vizesi ve nişanlılık vizesi artıları ve eksileri kişiden kişiye göre değişir. İnternette bununla ilgili çok kaynak var bu iki vize türünü karşılaştırıp hangisi size daha uygunsa onu seçin, başkasına mantıklı gelen size gelmeyebilir sizin tercihinize kalmış hakkınızda hayırlısını dilerim. Bu arada Temmuz 2021 randevularını nerede gördünüz hangi vize türü randevularını Temmuz 2021 e açmışlar anlamadım. Biz K1 randevularını açmalarını bekliyoruz bir an önce ama Temmuz 2021 i duyunca moralim bozuldu açıkçası, doğru mu gerçekten?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Naci-Okay, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Zaten kimsenin kimseye onlar almasin demesi kadar gereksiz birsey diyecegini dusunmuyorum sonucta herkesin hayatini etkileyen bir surec. Sikinti pandemiyi gerekce gosterip daha sonra bazi vize turlerine gun verebilmesi. Bence herkesin demek istedigi bizede diger turlerle birlikte gun verilebilmesi lazim bu durumda sonucta yapilan aciklamada K-1 vizelerinede oncelik verilecek denmisti

    Bu konuda size kesinlikle katiliyorum, bence de su an K-1 vize basvuranlari acik bir sekilde magdur ediliyor; IR vizeleri devam ediyor, F ve DV vizeleri zaten kararname nedeniyle durduruldu, oysaki K-1 vizelerinin mulakat almasini veya ABD'ye girmesini engelleyen hicbir karar veya bildiri yok. Fakat buna ragmen islemler devam etmiyor...


  • Cok degisik bir durum maalesef insanlar bu kadar magdur edilmemeli. Birde bilen arkadaslar anlatabilirse sadece belli basli vizelere verilen gorusme tarihleri nasil veriliyor bildigim kadariyla AIS sitesinde vize ayirt edip ona gore acik tarih gosterecek bir program yok yani tarihler acildigi zaman herkese aciliyor diye biliyorum

    update: Her vize kategorisinin takvimi ayriymis ben yanlis biliyormusum.


  • Selamlar 129F forumunu görderdikten 9 gün sonra Noa1 i aldık. umarım RFE yemeden süreç hızlanır, dosyalar yığılmadan önümüzde ki arkadaşlarında işlemleri hemen başlar.


  • @Ali-Naci-Okay evet oyle kardeşim fakat bu sağlık raporunu yeniden isterlerse ben yaptırmam yani sende yaptırma sonucta asgari ücretten fazla para verdik keriz degiliz yani kimse yaptırmasın mecbur kabul edecekler 2500-3000 lira yok oyle bir kontrol rapor yani uyuz oldum iyice yaa


  • @xdjsez ben yaptirmiyorum cok para verdim dersen adamlar sana kalkipta haklisin sende raporsuz git demezler direk vize vermezler.Bu kadar bekleyip bu kadar zorluktan gectikten sonra gun alip sonrada yokusa surmem ben sahsen bence sende eger gun alabilirsek oyle seylere takilma sonucta yiprancak olan sen ve nisanlin olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @runaslan, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Selamlar 129F forumunu görderdikten 9 gün sonra Noa1 i aldık. umarım RFE yemeden süreç hızlanır, dosyalar yığılmadan önümüzde ki arkadaşlarında işlemleri hemen başlar.

    Bol sanslar...


  • @Jossie nonimmigrant olan vize turu Turist vizeleri icin verilen tarihler bunlar.


  • @Umutcum anladım teşekkürler.


  • Konsolosluk gun verecekleri vize turlerini yeniledi burdan bakabilirsiniz

    maalesef hala K-1 yok


  • @Ali-Naci-Okay Adalet iste bu da. Kim ne anlarsa anlasin arkadas DV nedir ya?!. Allaha havale edip birakiyorum artik bu isi ben. Umarim benden daha guclusunuzdur ve sonuna kadar bekleyip alabilirsiniz vizenizi.


  • @merveyağmur bence biraz daha sabir bu sekilde sürmez ben pandemi yokken bile dosyam Ankara'da 6 ay bekledim. Yakinda guzel haberler gelir aileniz vakit geçirin. Biliyorum zor ama yapılacak birsey de yok.


  • @merveyağmur Sizi anliyorum gercekten gelekle ilgili butun planlarin askida kalmasi birde uzak mesafeden iliski yurutmeye calismak gecekten zor ve yorucu ama bencede bu kadar beklemisken simdi birakmayin. Adaletli bir surec olmadigini hepimiz yasadik maalesef pek cok seyin sacmalandigi gereksiz yoruldugumuz bir surec ama sonunun iyi olacagina inanmak mumkun oldugunca pozitif kalmaya calismak bence daha olumlu olur ama tabiki secim sizin umarim hersey sizin acinizdan iyi olur.


  • Arkadaşlar kafam çok karışık amerikadaki kız arkadaşımla konuşuyorumda ne yapıcağımıza karar veremedik, Nişanlılık vizesinemi başvurmalıyız yoksa yılbaşında Türkiyeye gelecek o zaman burda evlenip evlilik vizesi için mi başvuralım? nişanlılık vizesi sürecini biliyorum ama evliliği hiç bilmiyorum. Bizim amacımız bi an önve Amerikada yeni hayat kurmak, pandemi sürecinde olmasaydık hangi vize türü daha hızlı sonuç verirdi?
    nette çok kaynak bulamadım adminler link atarsa cok memnun olurum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Umutcum, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar kafam çok karışık amerikadaki kız arkadaşımla konuşuyorumda ne yapıcağımıza karar veremedik, Nişanlılık vizesinemi başvurmalıyız yoksa yılbaşında Türkiyeye gelecek o zaman burda evlenip evlilik vizesi için mi başvuralım? nişanlılık vizesi sürecini biliyorum ama evliliği hiç bilmiyorum. Bizim amacımız bi an önve Amerikada yeni hayat kurmak, pandemi sürecinde olmasaydık hangi vize türü daha hızlı sonuç verirdi?
    nette çok kaynak bulamadım adminler link atarsa cok memnun olurum

    Turkiye'de evlenirseniz sureciniz CR-1 olacak:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/

    Bu da genel konu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Normalde hangi surece baslayacaginiz sizin durumunuza bagli, cunku bekleme suresi olarak K-1 ile IR-1/CR-1 arasinda cok buyuk bir fark yok. Korona olmasaydi ve misal mustakbel esiniz yilbasinda gelecek olsaydi o durumda K-1 surecine basvuru yapmak mantikliydi cunku size 4 aylik bir zaman kazandiracakti, hemen basvuru yapabilirdiniz. Ama IR-1/CR-1 icin once resmi bir evlilik yapmaniz gerekiyor, o durumda resmi evliligi beklemek gerekiyor.

    Fakat su an gordugunuz uzere henuz K-1 vizeleri icin vize sureci baslamadi, ne zaman baslayacagini, basladigi zaman ne hizda mulakat verilecegini de bilmiyoruz henuz maalesef.


  • Saglik raporunu merak eden arkadaslar sadece pandemiden once vize alipta giris yapamayanlarin saglik raporu gecerlilik suresi 1 ay uzatiliyor diye bir bilgi aldim.
    O da 1 ay icinde ABD ye giris yaparsaniz gecerli 1 ay dolduktan sonra giris yapicaklarin raporu yenilemesi gerekiyormus.


  • @crazycells Teşekkürler ilginiz için, CR-1 e başvurduğumuz taktirde her şey onaylandıktan sonra greencard mı verıyorlar yada çalışma iznimiz oluyor diye biliyorum. K-1 e başvurup onay alırsak evlenmek için 90günlük bir giriş vizesi sadece değil mi? orda evlilikten sonra bu sefer greencard işlemlerini başlatmamız gerek buda 5-6 aylık ekstra bi zaman daha beklemek demek. ben mi yalnış biliyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Umutcum, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells Teşekkürler ilginiz için, CR-1 e başvurduğumuz taktirde her şey onaylandıktan sonra greencard mı verıyorlar yada çalışma iznimiz oluyor diye biliyorum. K-1 e başvurup onay alırsak evlenmek için 90günlük bir giriş vizesi sadece değil mi? orda evlilikten sonra bu sefer greencard işlemlerini başlatmamız gerek buda 5-6 aylık ekstra bi zaman daha beklemek demek. ben mi yalnış biliyorum?

    Evet, aynen oyle. CR-1 ile ABD'ye girince direkt calisma izni ile girmis oluyorsunuz.

    K-1'de ise AOS surecine baslayip hem statu icin hem de calisma izni icin basvuru yapmaniz lazim.


  • @Ali-Naci-Okamerhaba sende bende yeni rapormu alıcaz yani vede randevuya girmeyenler martta nisanda ???


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 1476
  • 1
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum