Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese asi yoluyla chip takarlarsa, genel anlamda doktorluk meslegi de onumuzdeki 10-15 yila kadar tarihe karisabilir. O zaman herseyi AI halledecek gibi. Zaten Elon Musk'in neurolink projesi ile bazi onemli hastaliklari iyilestirecekler gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk

    Herkese asi yoluyla chip takarlarsa, genel anlamda doktorluk meslegi de onumuzdeki 10-15 yila kadar tarihe karisabilir. O zaman herseyi AI halledecek gibi. Zaten Elon Musk'in neurolink projesi ile bazi onemli hastaliklari iyilestirecekler gibi.

    Bu konu cok kompleks bir konu sayin @MySea ... 10-15 yil cok kisa bir zaman, belki 50-100 yil demek lazim... Su an insanlarin ilgisini cekip para bulabilmek amaciyla eminim zamanlamayi abartiyorlardir 🙂

    Ayni yorumlari Insan Genomu Projesinden once de duyuyorduk 🙂 eminim yasi yeten herkes "hastaliklar tarihe karisacak" konulu haber ve konusmalari hatirliyordur... Sonradan ortaya cikti ki durum tahmin edilenden cok daha fazla karmasik, insanlar arasinda genetik olarak cok kucuk bir fark var ve bu kucuk farkliliklar sizi bazi hastaliklara daha yatkin yapmasinin yaninda bazi tedavi yontemlerine de olumsuz cevap vermenizi sagliyor... Bunun yaninda DNA'nin da tek basina belirleyici olmadigini, cevresel etmenlerin de cok ciddi etkilerini oldugunu ogrendik 🙂 Zaten son 15 yilda yapilan butun calismalar "personalized medicine" uzerine, bu konuda bilgi birikimi olustu ama hala bunu bir chip'in yapmasina cok uzagiz kanimca 🙂


  • öncelikle herkese merhaba. ben türkiyede şu an tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve amerikada kesin bir branşta olmasa da doktorluk yapmak istiyorum. bu forumdaki bir çok yazının beni ne yapmam gerektiğinden ne kadar kazandığıma kadar bir çok yazı okudum ve hepsi de beni bu konuda motive etti ama asıl merak ettiğim oradaki sosyal yaşam, hastaların tutumu, sağlık eğitim ve güvenlik gibi temel durumlarda olayların nasıl geliştiği, iş dışındaki hayatın nasıl olduğu konusunda oldu. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Enes-Yavuz, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk

    öncelikle herkese merhaba. ben türkiyede şu an tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve amerikada kesin bir branşta olmasa da doktorluk yapmak istiyorum. bu forumdaki bir çok yazının beni ne yapmam gerektiğinden ne kadar kazandığıma kadar bir çok yazı okudum ve hepsi de beni bu konuda motive etti ama asıl merak ettiğim oradaki sosyal yaşam, hastaların tutumu, sağlık eğitim ve güvenlik gibi temel durumlarda olayların nasıl geliştiği, iş dışındaki hayatın nasıl olduğu konusunda oldu. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

    O halde diger basliklari incelemelisiniz 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/296/amerika-da-yaşayanların-sosyal-hayatı

    New York - Boston civari, hem hastane/universitelerin yogun oldugu hem de sosyal hayatin cok canli oldugu bir bolge... Bu gibi yerlerden ABD'deki yasaminiza baslamanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells çok teşekkür ederim iyi çalışmalar 😉


  • az önce usmle sınavında kabul gören fakültere baktım ve kız arkadşımın okuduğu fakültenin burada yer almadığını fark ettik bu konuda ek bir denklik sınavı gibi bir durum var mı yoksa direk baştan olmuyor mu?


  • @Enes-Yavuz Denklik icin sizin yapabileceginiz birsey yok... okulun onaylanmasi lazim...ABD deki organizasyon (LCME) ABD disindaki okullari "accreditation" icin degerlendirmiyor..bunu yapan uluslararasi bir organizasyon (WFME). okulun onaylanmak icin girisimi olup olmadigini... yakin zamanda onaylanma durumu olup olmayacagini okulun kendisinden sorabilirsiniz...



  • @gizem19 teşekkür ederim denklik için başvuru yapacağız. 😃


  • @Enes-Yavuz
    Soyle bir istatislikle basliyayim:
    TR:
    Nufuz 84 milyon
    Yillik: on lisans/lisans ogrenci sayisi 400 bin, tip ogrencisi 17 bin, uzmanlik ~6 bin
    ABD:
    Nufuz 330 milyon
    Yillik: on lisans/lisans ogrenci sayisi 4 milyon, tip ogrencisi 20 bin, uzmanlik 37 bin

    TR de lise sonrasi sinavla tibba girilir ve egitim 6 sene
    ABD de lise sonrasi 4 yillik lisans egitiminden sonra 4 yil tip fakultesi...ogrenciler tip fakultesine 3 yil sonunda yaz basi MCAT sinavini aldiktan sonra muracaat ederler... bu durumda uc sene icinde butun gerekli derslerini bitirmis, research yapmis, hastanelerde gonullu calismis, dr gozlemciligi yapmis ve hemen hemen butun derslerden A alip okulu dereceyle bitirmeye calisirken 3 uncu yil sonu sinavlarinin hemen arkasindan MCAT almalari gerekir... onun icin bazi ogrenciler 4 uncu sinif sonunda muracaat etmeyi secerler ve bunlar genelde arada 1 yil research de calisirlar....tip fakultesine girenler daha yogun bir tempoyla calismaya devam ederler... dolayisiyla 8-9 sene boyunca yaz tatilini 2 haftadan fazla yapabilen pek olmaz... dolayisiyla tip okuyan birinin sosyal hayat gibi bir onceligi pek olmaz... bu konu ihtisas seciminde dusunulur... bazilari "good life style" branslari secerler (cilt, goz, vs) (yada secmeye calisirlar)... bazilari secimlerini "challenging" bulduklari alanda yaparlar...ama hangi alanda olursa olsun ihtisaslar bitene kadar "social life" firsat buldukca olabilen bir seydir... ihtisas bittikten sonra istediginiz kadar sosyal hayatiniz olabilir...hayatinizi nasil yasamak istediginize bagli... isterseniz part time calisin... ama bunun karsiligi olarak mesleki gucunuzu kaybedebilirsiniz (kazancinizin yani sira)....


  • @gizem19
    dedikleriniz konusuda açıkcası biraz gözüm korktu ama bu konuda haklısınız


  • Selam arkadaşlar🙋♀️ Öncelikle herkesin gönlünce olsun dilekleri diyerek bir soru sormak istiyorum. Eşim iki yıllık tıbbi laboratuvar mezunu ve aynı zamanda kimya mezunu lisans düzeyi. Kendi alanıyla ilgili orda işini yapabilmesi için ne yapmamız lazım? çok genel bir soru oldu belki ama cevaplayan olursa tecrübelerinden bilgisinden faydalanmak isteriz. Teşekkürler şimdiden☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster şimdi bu kişiye denk geldim. Sürekli doktor olarak nasıl gelinir işte Türkiyeden amerikaya gelen bir doktorun yol hikayesi


  • Merhabalar arkadaşlar, Türkiye'de dahiliye uzmanı olarak çalışıyorum.Merak ettiğim ve aydınlatamadığım bir konu şu;
    Asistanlık sürecimde bir arkadaşımızın ağabeyi pediatriden kabul alarak ABD de asistanlık sürecine kabul almıştı.Zamanında ondan şöyle bir bilgi almıştık ve bu zamana kadar öyle olduğunu sanıyordum ta ki USMLE hazırlanmaya başlayıp green carda başvuru işini eyleme geçirdikten sonra araştırdığım hiçbir yerde teyit edemedim.Lafı çok uzatmadan şöyle sanıyorduk ki burada uzman isen USMLE bütün stepleri verdikten sonra orada referans mektubu ile kabul aldığın yerde sadece 1 yıl asistanlık(3 yıl olan sürenin sadece 1 senesini,yani son yıl asistanı gibi) yaptıktan sonra dahiliye uzmanı olarak çalışabiliyorsun.Fakat burada yazılan ve araştırdığım üzere bunun hiçbir şekilde böyle olmadığını düşünüyorum,en azından yazılanlara bakınca böyle bir çıkarımda bulundum.(Yani her halikarda oraya asistanlık sürecine sıfırdan başlayarak gidiyormuşuz.)Benim durumumda olan veya bu duruma net olarak hakim olan bir arkadaş varsa sevinirim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fumaratinoglu evet, ben de cevremdeki doktorlardan dediginiz gibi duydum hep. uzmanlik sureciniz kabul edilmiyor, bastan basliyorsunuz. Belki bazi zamanlarda bazi ozel anlasmalar yapilmistir bazi universiteler arasinda; ama genel olarak gecerli oldugunu sanmiyorum.


  • Cok farkli bir konuyu arkadasim adina buraya tasiyorum. SSN ve GC si olan TR de akademisyen kardiyolog olan bir arkadasim var (Su an legal olarak buradalar ve CA da yasiyor). Gerekli sinavlarini verdi ve simdi klinik tercihlerini yapiyor ama gecen sene de acikta kalmis bu sene de yeniden deniyor.
    Onerisi olan var mi? Arkadasimdan izin almadigimdan isim ve diger bilgilerini paylasamayacagim. Networking bu konuda oldukca onemli gibi gorunuyor.
    @crazycells burada tanidigim tek kardiyolog arkadasa ulastim ama mesajima donus yapmadi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Bildiğim kadarıyla yapılabilecek tek şey popüler olmayan yerlerde bir kurum tercih etmek. Belli bir eyalet/şehir tercihi olanlar için inanılmaz bir rekabet var. Belli bir yaşı geçmiş ve ABD'de eğitim almamış birinin bu rekabetçi ortamda şansı çok az.


  • @knnrn Sanirim oyle de yapacak. Hindistanli kardeslerin el atmadiklari saha kaldi mi acaba? Yazilimin uzerinden gecmisler. Diger sektorlerde de hic az degillerdir 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk

    Networking bu konuda oldukca onemli gibi gorunuyor.
    @crazycells burada tanidigim tek kardiyolog arkadasa ulastim ama mesajima donus yapmadi

    Evet, networking her asamada cok onemli 🙂 arkanizda duran birileri oldukca ilerlemeniz kolay oluyor.

    Doktor arkadaslar oyle, birkac kez daha email gondermekten cekinmeyin 🙂 bana da cok gec cevap yaziyorlar 😃


  • Merhaba,
    Ben YKS2020 ile akredite olan bir üniversitede Türkçe Tıp Fakültesi bölümüne girmiş bulunuyorum. Dediğim gibi şu an Dönem1 im ve her konuda cahil sayılırım. Üstlerde yazılanları okudum ama genelde dönem 3-4 sonrasını kapsıyor gibi. Ben şu andan yapabileceklerimi yapmak istiyorum, dönem1 den itibaren hazırlanarak tecrübesi olmuş veya bilgi sahibi biri bana yol göstermek ister mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum