Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

• ⭐⭐

Merhaba Claudia Hanim,

Ben ve esim gecen hafta vatandaslik mulakatina girdik. Vergi beyanlarimizi joint yapiyoruz. 2018 yilindan kalma healthcare tax credit den kaynakli $10000 uzeri vergi borcumuz var. Muhasebecimizin hatalarindan kaynakli 2018 yilinda bazi cezalar oldu ve bunlari Irs ile gorusup sildirdik. Sonrasinda odeme icin installment agreement plan yaptik ve subat ayindan beri 6 aydir otomatik IRS’e odeme yapiliyor. Anlasma yaptigim ve halizarida oduyor oldugum icin sorun olabilecegini dusunmemistim. Bu yuzden odemeleri yaptigima dair ekran goruntusunu dosyaya ekleyip gittim. Civic test ve diger asamalari gectikten sonra odemeleri yaptigima dair ek belge istediler. Uscis account uma belge yuklemem icin bolme acildi. Belge yuklemek icin tek bir sansim oldugu yaziyordu. Ayni gun IRS hesabimdan instalment agreement ve 6 aydir kesintisiz odeme yaptigimi gosteren belgeyi online indirip uscis hesabima ekledim.

Installment plan yapmis olmak vatandasligi almak icin yeterli olur mu? Beyan ettigimiz belgeler yeterli gelmez ve red alirsak tekrar vatandasliga ne zaman basvurabiliriz?

• @goodluck, içinde söyledi: Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

Merhaba Claudia Hanim,

Ben ve esim gecen hafta vatandaslik mulakatina girdik. Vergi beyanlarimizi joint yapiyoruz. 2018 yilindan kalma healthcare tax credit den kaynakli $10000 uzeri vergi borcumuz var. Muhasebecimizin hatalarindan kaynakli 2018 yilinda bazi cezalar oldu ve bunlari Irs ile gorusup sildirdik. Sonrasinda odeme icin installment agreement plan yaptik ve subat ayindan beri 6 aydir otomatik IRS’e odeme yapiliyor. Anlasma yaptigim ve halizarida oduyor oldugum icin sorun olabilecegini dusunmemistim. Bu yuzden odemeleri yaptigima dair ekran goruntusunu dosyaya ekleyip gittim. Civic test ve diger asamalari gectikten sonra odemeleri yaptigima dair ek belge istediler. Uscis account uma belge yuklemem icin bolme acildi. Belge yuklemek icin tek bir sansim oldugu yaziyordu. Ayni gun IRS hesabimdan instalment agreement ve 6 aydir kesintisiz odeme yaptigimi gosteren belgeyi online indirip uscis hesabima ekledim.

Installment plan yapmis olmak vatandasligi almak icin yeterli olur mu? Beyan ettigimiz belgeler yeterli gelmez ve red alirsak tekrar vatandasliga ne zaman basvurabiliriz?

Sayın @goodluck,
    IRS ile installment plan yapıp düzenli ödemelerde bulunmak vatandaşlığa alınmak için bazen yeterli olur; bazen ise yeterli görülmez. Burada vergi borcunun miktarı ve vergi ödemesinin neden yapılmamış olduğu da önemlidir. Genelde USCIS vergi borcu olan bir kişiyi good moral characteri (iyi ahlaklı bir vatandaş olmadığı) gerekçesi ile vatandaş yapmayabilir. Ancak eğer siz bunun muhasebeci hatasından kaynaklandığını (muhasebecinin hatasını kabul ettiği bir yeminli beyan isteyerek bu borcu ödememezlik yapmadığınızı gösterir, borcun miktarının az olduğunu genelde bir kaç bin dolar kadar, kanıtlar, ve 6 aydır ödemeleriniz düzenli yaptığınızı belgelerseniz, USCIS bu savunmalarınızı kabul edebilir ve sizi vatandaş yapma ihtimalleri de olabilir. Eğer bütün vergi borcunuzu öder ve bunun belgesini temin ederseniz, yine sizi vatandaş yaparlar. Reddin durumuna göre ne zaman vatandaşlığa tekrar başvurabileceğiniz değişecektir.
    Teşekkürler

• ⭐⭐

Cevabiniz icin tesekkur ederim

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    107 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu Merhabalar, 2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor? Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi? Tesekkurler. Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.
  • 1 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri Merhabalar, Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi) Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.
  • F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

3
    0 Oy
    3 İleti
    255 Bakış
    S
    Cevabiniz icin tesekkur ederim...
  • İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

3
    3 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    HaliaxH
    İlginiz, vaktiniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim @Claudia-J-Muslu hanım, çok makbule geçti.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k