Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Doğru söylüyorsun @Ali-Dmr mezun olduğun bölüm ile ilgili iş bulmak zorunda değilsin ama düşünsene cyber security okudun ama garsonluk yapıyorsun.
    Şimdi express entry de ne yazacaksın iş bölümüne. Bu şekilde davetiye alman imkansız.
    Umarım senin söylediklerin olur. Emin ol kalbim senin söylediklerin gibi olsun istiyor. Çünkü göç etmeyi düşündüğüm ülke benim için artık Kanada. Hatta bunu aktif hale getirdim ve ILAC’dan University pathway programına kayıt oldum.
    İnşallah sorun çıkmazsa gelecek yaz Kanada’dayım. Bir College’e başlayacağım.
    Umarım 2 yıl College + 3 yıl PGWP ile 5 yıl içinde PR davetiyesini alırım.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    45 yasındaki atanamayan ve vazgecen baska işe yönelen ögretmen arkadasımı burda yaptıgı işin okuluna gitmesi için Immigrationa en kıyak eyaletler olan Maritime yöresine bir hafta oldu ugurlayalı. Kaçan kaçana.

    Eleman bir haftada sınıf atladı. Burdaki 25 yaşındaki salak tempra sını satıp Subaru Outback aldı 1500 dolara Kaldıgı ev Cift garajlı mustakil bahceli.Kira 650.

    Eger kanada düşünüyorsanız antin kuntin işlere heves etmeyin.Fotografcılık yöneticilik işletme nebileyim.. okumak gibi. Elle tutulan skilled trades ile ilgilenin Tamirci olun kaynakcı olun vb..Elektrikci olun..Scaffoldingçi olun.. Ingılızceyı Ielts 7 . 7.5 bilmeden vizeye basvurmayın

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Gideceginiz community college Private olmasın. DESIGNATED LEARNING INSTITUTE dli kodu olması lazım ve State founded olması lazım.
    2021 Kanada için de Zorun başladıgı sene olacak.
    Tüm dünyanın ÖTEKİ leri amerika da dahil buna. vürüsün ve açlıgın, yükselen faşizmin de etkisiye Kanadaya yüklendigi bir sene olacak.

    Almanyadan Fransa Ispanyadan vb kanadaya immigrationda yüzde 13 artıs kaydedilmis

    Deutsche wandern massiv aus diye aratın bakam

    Trudeau yu Ontariodaki imigrant gruplar kurtardı bu secimde. Orası da bal kaymak degil ama dünyanin en iyi yeri yine


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmenlik

    45 yasındaki atanamayan ve vazgecen baska işe yönelen ögretmen arkadasımı burda yaptıgı işin okuluna gitmesi için Immigrationa en kıyak eyaletler olan Maritime yöresine bir hafta oldu ugurlayalı. Kaçan kaçana.

    Maritimes dan hangisine gitti acaba?
    Her hangi bir okul okuyor mu orada.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    merhaba, başlığın ilk entrysinde anlatılan süreci yaşayıp halen kanada'da bu şekilde yaşayan bir youtuber izlemiştim.
    belki deneyimleri sizlerin de işine yarar diye buraya da bırakıyorum;


  • @gucarslan teşekkürler
    Şuan Kanada’da olup da YouTube videosu çeken herkesin tüm videolarını izledim 😜🤓🧐🤪
    O arkadaş eşinin master yapması sonucunda kalıyor Kanada da


  • @mehmet-JS Hocam en iyisini yapmışsınız. Ben de halihazırda ILAC Pathway 3 programındayım. Şu an Türkiye için vize sonuçlandırma işlemi ortalama 21 hafta gözüküyor. Bu hafta içinde başvuru yapacağım. Yetişirse de Ocak ayında okula başlamayı planlıyorum. Tabii malum pandemi nedeniyle süreç çok yavaş işlediği için Ocak ayına yetişmesi pek olası görünmüyor.


  • @Ali-Dmr çok sevindim sizin için.Bir kaç sorum olacak size eğer mümkünse

    Hangi lvl sizinki?
    Kanada’da ne üzerine eğitim almayı planlıyorsunuz?
    Hangi şehre gitmeyi planlıyorsunuz?


  • @mehmet-JS Ben kolej kabulü için Pathway programına kaydoldum. O programa girebilmek için de belirli bir seviyede ingilizce yeterliliğine sahip olmak gerekiyor. Yapılan seviye tespit sınavının sonucuna göre beni Pathway 2 den başlattılar. O da Advanced'e tekabül ediyor. 17 level üzerinden 12 yani. Pazartesi günü itibarıyla da Pathway 3 e geçtim. Ben vize alabilirsem Torontoda Lambton College da Business Management okuyacağım. Post graduate olarak.


  • @Ali-Dmr Ben de aynı programdayım ama henüz general english bölümünü geçeceğim önce. Şu an level 7 benimki. Online testte lvl9 çıkmıştı ama kayıt olduktan sonraki listening testi sonrası 6 çıktı sonuç. İngiliz aksanı zorladı beni tabi birde gece iki buçukta testi yapmamda biraz etkiledi. Bir aksilik olmazsa Haziran ortası bitecek kurs.
    Benim aklımdaki Centennial College. O da Toronto da. Orada Software Engineering Technology okumayı planlıyorum. Ama hala araştırıyorum. Henüz vaktim var.


  • Herkese sevgiler arkadaşlar,
    Güncelleme yapayım istedim durumla ilgili. Önden spoiler vereyim tamamını okumak istemeyenler için, öğrenci vize başvurumuz geçen hafta reddedildi malesef.

    Nova scotia eyaletinden devlet okulundan kabul almıştım, IELTS Akademik ortalamam da 7 puan yapabilmiştim. Gerekli finansal yeterliliği sağlayarak ve diğer gereklilikleri yerine getirerek hemen pandemi öncesi mart ayında başvurumuzu yapmıştık. 5 ay kadar sonra ağustos sonunda vize başvurumuz reddedildi. Yasal süre sonunda Kanada'yı terk edeceğimize ikna olmamış memur, açıklama olarak. Zaten belli yaşın üstünde, aile ile öğrenci vizesi alma ihtimali çok yüksek değildi ama epey hayal kurmuştuk. Üzüldük oldukça...


  • Sayın @archimede gelişmelerden haberdar ettiğiniz için teşekkür ederiz, adınıza çok üzüldüm, hatırladığım kadarıyla yaşınız 41 idi, herhangi bir şirketle çalıştınız mı bu süreçte? Acaba başvuru yaptığınız eyaletin etkisi olabilir mi bu sonuçta? Başvurunuz kaç yıllıktı? Benim de yaş 35 olunca kırk yarıyorum tabii. Son olarak bundan sonraki hamleniz ne olacak? Tekrar başka başvuru düşünüyor musunuz? Acaba bir şirketle başvuru yapsak daha iyi olur mu? Kafada deli sorular tabii...


  • @centralpark
    Başvurudan bu yana 42 oldu yaşım 🙂
    Eyaletin olumsuz bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, bir etkisi olacaksa olumlu yönde olacağı kanaatindeyüm çünkü Kanada'da en az göç alan eyaletlerden.

    1998 yılından beri aktif olarak çalışıyorum, birkaç şirket, grup şirket ve kendi işim olmak üzere. Başvurudan önce son çalıştığım şirkette de 10 senemi doldurmuştum.

    Yaşınız hala bana göre çok değil, niyetiniz varsa elinizi çabuk tutmanız iyi olacaktır bence. Bu yıl Kanada yeterli göçmen alamadığı için belli de önümüzdeki dönemde bir nebze daha kolay olabilir göçmenlik.

    Şirketle başvurmak konusunda birşey diyemem malesef ama adımları tamamlarsanız ihtiyaç yok gibi. Belki şirket size direk öğrrnci vizesi başvurusu yerine başka usullere yönlenrebilir, o konularda birşey diyemeyeceğim.

    Ben şu anda tekrar başvurmayı gereksiz buluyorum çünkü zaten gerekli her şeyi büyük bir itina ile yerine getirdim. Vize memuru bizim yasal süre sonunda Kanada'yı terketmeyeceğimizi düşünüyorsa buna ne yapabilirim bilmiyorum ki buradaki bağlarımız konusında bir çok belge ilettim başvırum esnasında.


  • @archimede nice yaşlara, ailenizle beraber sağlıklı yaşlanın inşallah.🙂


  • @centralpark kusura bakmayın mesajı yazarken göndermişim, editledim şimdi.
    Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için


  • @archimede çok üzüldüm. Tüm aileniz için mi vize başvurusu yapmıştınız?


  • @mehmet-JS
    Evet, kendim ve oğlum için öğrenci vizesi, eşim için de visitor vize başvurusu yapmıştık.


  • Çok değerli bilgiler için çok teşekkürler, inşallah daha güzel fırsatlar çıkar karşınıza.


  • @archimede acaba sadece kendiniz için vize başvurusu yapsaydınız alabilirmiydiniz?


  • @mehmet-JS
    Bileyorum açıkçası ama sadece kendim için başvuru yapsam alabilme ihtimalim artardı bence. Ancak sonrasında aile bireylerinin yeni vizelerle Kanadaya gelmesi için araya bir süre girmesi gerekecekti, bize daha zor geldi o şekilde. Bir de ben Kanada'da ailem Türkiye'de daha zorlu olacağını düşünerek, böyle bir yolu düşünmedik.


Benzer Başlıklar

  • 1279
  • 3
  • 1
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum