Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İlk iletileri incelerseniz aslında cevaplarınız orada da var. 129F dosyanıza Siz ve nişanlınız niyet mektubu yazmalısınız. Letter of Intent to Marry for K1 Visa diye aratırsanız örnek şablonlar karşınıza çıkacaktır. Sponsorluk belgelerini siz imzalamayacaksınız.


  • @runaslan diger sorulari arkadaslar cevaplamis ben sadece gozden kacan bir noktaya deginmek istiyorum. Yukarida dugunu turkiyede yapip nisan vizesini alip sonra gidecegini yazmissin. O is riskli olacaktir hele ki bildigimiz dugun olursa iste damatlik gelinlik vs. giyilirse abd sizi turkiye’de evlendi sayar ve bu durumda k1 vizesi yerine ir-cr1 (evlilik vizesi) almaniz gerekir. Bu da surecinizi iki yila yakin uzatir.

    Aman diyeyim bu kismi dogru planlayin. K1 vizesindeki amac; burada nisan yapip resmi evlilik islemlerini abd’de yapmanizi saglamasidir.


  • @runaslan o ekliycek belgelere ama senin islak imzalı ona göndermen lazım kargoyla yani



  • @xdjsez bir arkadaşımız imzanın ıslak olmasına gerek yok, taratıp gönderebilirsin dedi olmaz mı böyle.


  • @runaslan Zaten nufus kayit belgesinde bekar diye goruneceksiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @runaslan, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @xdjsez bir arkadaşımız imzanın ıslak olmasına gerek yok, taratıp gönderebilirsin dedi olmaz mı böyle.

    Taratip gonderebilirsiniz, ben de kabul edeceklerini dusunuyorum... Renkli taratip ciktisini alin, orijinalini gibi olur zaten...


  • Merhaba Arkadaşlar, şu anda konsolosluğun çalışma sistemi hakkında bilgisi olan var mi? Yani önce biriken eş vizelerini bitirip sonra mi K-1 vize türüne geçecekler acaba? Yoksa K-1 Trumpın imzaladığı bildirinden dolayı yıl sonuna kadar işlenmiyor mu o yüzden mi bekliyoruz biz acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba Arkadaşlar, şu anda konsolosluğun çalışma sistemi hakkında bilgisi olan var mi? Yani önce biriken eş vizelerini bitirip sonra mi K-1 vize türüne geçecekler acaba? Yoksa K-1 Trumpın imzaladığı bildirinden dolayı yıl sonuna kadar işlenmiyor mu o yüzden mi bekliyoruz biz acaba?

    Tahminimiz o yonde... Yani buyuk ihtimal kararname yuzunden dosyalara devam etmiyorlar, ama pek cok avukatin ortak gorusu kararnameden K-1 vizelerinin etkilenmedigi yonunde... Umarim konsolosluk da bu yonde kanaat getirip yakin zamanda islemlere devam eder.

    Bir kategoride dosyalari bitirip digerlerine gecmek pek mumkun degil 🙂 bunlar surekli yeni dosya gelen kategoriler, dolayisiyla konsoloslugun bu sekilde bir plani oldugunu sanmiyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Aslinda daha once mulakat tarihi alip sonrasinda iptal edilen veya acil durumu oldugu icin yakin zamanda mulakat tarihi alabilecek birileri konsolosluga bu durumu sorabilirse iyi olur...

    Biz de konsoloslugun bu konuda ne dusundugunu ogrenmis oluruz.


  • @crazycells Bekleyinden başka cevap alamıyoruz malesef...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fahri, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells Bekleyinden başka cevap alamıyoruz malesef...

    O halde yapacak baska bir sey yok maalesef.


  • @crazycells evet birisi sorabilse en azından bizimde belirsizliğimiz ortadan kalkar şuan neden beklediğimizi bile bilmiyoruz pandemiden dolayı mi yoksa kararnameden dolayımı...
    Forumdan birisi dosyanın Nvcde bekletildiğini söylemişti, yeni dosya kabul etmiyorlar önce ellerindeki biriken dosyaları eritecekler diye tahmin ediyorum, o yüzden kategoride yeni dosya almayıp önce mevcutları bitirirler belki kategoriye göre gidiyorlardır ve K-1 e geçeceklerdir. Yani inşallah öyledir... Ben de kararnameden etkilenmediğimizi okumuştum ama kesinliğini bilemiyoruz tabii, öyle olmasını umut ediyorum aksi takdirde bekleme süremiz çok çok daha fazla uzayacak.


  • Oncelikle Allah sabirlar versin bu surecte, beklemektem baska yapilacak sey yok suan icin. Konsolosluk vize turunw gore gitmiyor dosyanin ellerine ulastigi tarihe gore siralama yapiyor. Burada dosya turu farketmiyor.
    Ayrica suan beklenmesinin sebebi ise tamamen alinan kararlarla alakali. K1 vizeleri alinan kararlarda yasakli grupta degil bu konuda iciniz rahat olsun.
    Ayrica yaz doneminde her daim yavaslama skntisi bas gosteriyor. Cunku yaz donemi konsolosluk calisanlari evlerine donuyor ya da tatile cikiyorlar bu nedenle de calisan sayisi yetersiz kaliyor. Zaten pandemi nedeniyle calisan sayisi azaltiliyor bir de tatil donemi geldigi icin bu durum katmerli hale gelmis oldu. Gecen sene ayni skntilari ustelik virus olmamasina ragmen bizler cektik. Konsoloslugu aradigimizda calisanlarin yetersiz oldugunu soylemislerdi. Bize en azindan guzel cevap vermislerdi, suankiler neden size cevap vermiyor bilemedim.
    Kafa olarak kendinizi bu sene yokmus gibi ayarlamaya calisin malesef bu senw sonuna kadar islwr yavas yuruyecek. Burada da durum ayni abd nin kendi islerinde de hersey yavas yuruyor virus nedeniyle. Gerek greencard surecleri gerek posta islemleri gerekse dmv(ehliyet veren kurum) isleri yani devletle alakali her is yavas suanda. Burasi bile boyleyken diger ulkelerdeki konsolosluklarin farkli olmasi beklenemez.
    Size tavsiyem biraz rasyonel olun ve sabredin.


  • Benim durumum acil ve verdikleri cevap suan rutin vize islemlerine devam etmedikleri yonundeydi. Birden cok defa ulastik konsolosluga ama acil degilmis durumum onlara gore.. ' As we informed you in our previous correspondences, the Department of State has suspended all routine visa procedures as a precaution during the COVID-19 pandemic. ' Burda kararname de diyebilirdi. O yuzden virusten oturu diye dusunuyorum ben... @crazycells @Jossie @Fahri


  • @merveyağmur Bu arada bana vermiyorlar cevaplari. Benim soru formlarima sadece 1 kere kac ay once bekleyin diye cevap gelmisti. Nisanlima congressman's office araciligi ile gidiyor bunlar...


  • @merveyağmur çok üzgünüm ama işlemler devam edene kadar sabır etmeniz gerekecek. Biliyorum zor ama yapılacak birsey sanirim yok Türkiye değil bütün konsolosluklar ayni durumda cok nadir vize veriliyor k1 henüz hiç denk gelmedim baska ülkeler de verilenler cr1 yani evli olanlar onlar bile cok nadir kabul ediliyor.


  • Merhaba sürekli oturum hakkı kazanmış yabancı statüsündeki kişilerde green karta nişanlılık vizesi için başvuru gönderebilir mi acaba bilgisi olan var mı aranızda?


  • @Oldcityboy Hayır. Süreci başlatan kişinin Amerikan vatandaşı olması gerek.


  • @Fahri peki aynı statüdeki kişi , Green kartı henüz çıkmadan , nişanlılık vizesine eşdeğer olarak , herhangi bir şekilde birini nasıl çağırabilir.
    Nişanlım belirttiğim statüde türkiyede mülteci olarak bulunuyordu, Bir yıldır orada ve nikah yapıcaz, o gelemiyor green kartı yok, ben gidemiyorum geçen yıl vize başvurum reddedildi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum