Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ailemin bana yesil kart icin sponsor olmasi icin yapilmasi gerekenler

• Merhaba,
    Ben universite egitimimi Boston'da tamamladim ve suan OPT ile bir senedir calisiyorum. Bu sene OPT STEM Extension a basvurdum ve yeni EAD kartimi bekliyorum. Ancak gecen sene 2019 yilinda aileme yesil kart cikti. Maalesef ben 21 yasinda oldugum icin ben yararlanamadim. Ben de bu sene aile sponsorlugu icin olan sartlari arastirmaya basladim. I-485 ve I-130 formunu buldum ancak tam ne yapmam gerektigini ve farklarini anlayamadim. Bana bu iki formun farki ve yapmam gerekenler hakkinda fikir verebilir misiniz?

Tesekkuler!

• @Cansu-Tacettin, içinde söyledi: Ailemin bana yesil kart icin sponsor olmasi icin yapilmasi gerekenler

Merhaba,
    Ben universite egitimimi Boston'da tamamladim ve suan OPT ile bir senedir calisiyorum. Bu sene OPT STEM Extension a basvurdum ve yeni EAD kartimi bekliyorum. Ancak gecen sene 2019 yilinda aileme yesil kart cikti. Maalesef ben 21 yasinda oldugum icin ben yararlanamadim. Ben de bu sene aile sponsorlugu icin olan sartlari arastirmaya basladim. I-485 ve I-130 formunu buldum ancak tam ne yapmam gerektigini ve farklarini anlayamadim. Bana bu iki formun farki ve yapmam gerekenler hakkinda fikir verebilir misiniz?

Tesekkuler!

Sayın @Cansu-Tacettin ,
    Öncelikle ailenize tebrikler. I-130 formu aile bağlarınızı gösterip ailenizin sizi ABD’ye getirmek için yapacağı ilk başvuru formudur. I-485 ise vize numarası olması ve ABD’de statü içinde olduğunuz durumda ABD’de herhangi bir vize statüsünden göçmen vizesine statü değişikliği geçiş başvurusudur. Bazı durumlarda her ikisi birden sunulur. Ailenizin size buğun yapacağı bir başvuru vize bülteninde F2B kategorisi altında değerlendirilir. ( Yeşil kartlının evli olmayan 21 yas ustu çocukları) https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-august-2020.html Vize numaraları her ay değişebilir. Bugün itibari ile yapılan bir başvuru için evlenmediğiniz takdirde 5 yıllık bir bekleme suresi söz konusudur. Eğer bu süreçte evlenirseniz başvurunuz otomatik olarak sona erer. Aileniz ABD’li olduktan sonra evli iseniz bile size yine başvurabilirler. Sizin çalışma izniniz 3 yılda biteceği ve vizenizin çıkması en az 5 yılı bulacağı için sizin bu süreçte stratejik hareket etmeniz önemli ve gerekli olacaktır.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Çocuklarım için green kart almak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    234 Bakış
    A
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.
  • J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

2
    0 Oy
    2 İleti
    333 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

3
    0 Oy
    3 İleti
    246 Bakış
    redsat2000R
    @Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.
  • Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

9
    1 Oy
    9 İleti
    767 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim Kanadada siginmaciyim, yesilkart kazandim. Siginmaci basvurumu geri cekip turkiyeye donup gorusmeye orada girme niyetindeyim fakat burda basvurumu geri cekersem sinir disi olmamama ragmen bana deportation paper verecekler ve greenkart basvuru formunda boyle bir soru var, ben doldururken sinir disi edildiniz mi sorusuna hayir demistim ama bu sekilde nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Sizce hic turkiyeye donmeden eger olabiliyorsa basvuru yerimi kanada olarak degistirmeli miyim? Yoksa turkiyeye donup mulakata girmem ve deportation paper gibi etkiler yesil kart almami etkilemez mi? Sayın @Pelin-Yeloğlu , ABD ile Kanada arasında bir çok ortak anlaşma vardır. Sizin Kanada’da yaptığınız sığınmacı talebi ABD tarafından bilinecektir. Göçmenlikle ilgili bütün formlarda vereceğiniz doğru olmayan ve tutarsız cevaplar başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Eğer sığınmacı talebiniz ABD’de olsa idi ve ABD’de hukuka aykırı sure geçirmemiş olsa idiniz. ABD’de vize lotaryasini statü değiştirerek alabilirdiniz. Eğer Kanada’da sığınmacı talebine devam edecekseniz, başvuru yerinize Kanada demeniz ve başvuruyu Kanada’dan devam ettirmeniz gerekir. Kanadadaki ABD konsolosluk ve elçilikleri sizin vize lotaryasi görüşmenizi yapabilirler ama bunu kabul etmek zorunda değillerdir. Bu onların takdir yetkisindedir. Bu konuda bir göçmenlik avukatından destek almanız önemli olacaktır. Çünkü konsoloslukla yazışmalarda bu konuyu neden Kanada’dan halletmek istediğinizi ve neden Türkiye’ye gidemediğinizi açıklamanız gerekecektir. Bu açıklama ile Kanada’daki ABD konsolosluğunun sizi kabul etme ihtimali çok artacak ve sizde Türkiye’ye dönmeden mülakata girip vize lotaryasini Kanada’da sonuçlandırabileceksiniz. Bu istisnai bir durum olup buna third country processing (yani başvurunun 3. bir ülkede isleme alınması) deniyor. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k