ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@optimistic, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Arkadaşlar birşey merak ediyorum. Amerikada kaç adet Gsm şirketi var ve bu şirketlerin telefon numara kodlarından hangi operatöre ait olduğu gibi bir ayrım varmı?
Mesela Türkiyede 0 53x la başlayan numaralar turkcelle, 0 54x la başlayan numaralar vodafone, 0 50x ve 055x ile başalyan hatlar türktelekoma ait.
Yukarıdaki örnekte belirttiğim gibi Amerikadaki gsm firmalarının numaralarını hangi operatöre ait olduğuyla alakalı bilgi sahibi arkadaşlar vardır diye tahmin ediyorum.
Bu konularda bilgi sahibi arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkürler.
Türkiyede numara taşıma başladıktan sonra firmalar aittir denilecek bir durum kalmadı.GSM hatları Türkiyede ilk çıktığında 053X ile başlayan Türkcell hat almıştım.Numara taşıma çıktığında buyana fiyat ve özellik bakımından hangisi avantajlı ise ona geçtim sürekli.Şu anda Türk telekomdayım.Artık sanırım ayrım kalmadı.
Bakalım dediğiniz gibi amerikada bu ayırım varmı -
@optimistic ABD'de telefon numarası adrese göre veriliyor. Biz hattı Houston merkezde aldık, o nedenle 713 ile başlıyor. Houston numaraları genelde (zip koduna bağlı olarak) 713, 281 veya 346 ile başlar. Sabit hat veya mobil fark etmez.
Bu sayede sizi birisi aradığı zaman yeni telefonlar ekranda numaranın nereye ait olduğunu gösterir. Örneğin bir arkadaşım numarasını Chicago'da almış, o yüzden aradığı zaman Chicago diye çıkıyor. -
@kartalveat, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
@optimistic, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Arkadaşlar birşey merak ediyorum. Amerikada kaç adet Gsm şirketi var ve bu şirketlerin telefon numara kodlarından hangi operatöre ait olduğu gibi bir ayrım varmı?
Mesela Türkiyede 0 53x la başlayan numaralar turkcelle, 0 54x la başlayan numaralar vodafone, 0 50x ve 055x ile başalyan hatlar türktelekoma ait.
Yukarıdaki örnekte belirttiğim gibi Amerikadaki gsm firmalarının numaralarını hangi operatöre ait olduğuyla alakalı bilgi sahibi arkadaşlar vardır diye tahmin ediyorum.
Bu konularda bilgi sahibi arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkürler.
Türkiyede numara taşıma başladıktan sonra firmalar aittir denilecek bir durum kalmadı.GSM hatları Türkiyede ilk çıktığında 053X ile başlayan Türkcell hat almıştım.Numara taşıma çıktığında buyana fiyat ve özellik bakımından hangisi avantajlı ise ona geçtim sürekli.Şu anda Türk telekomdayım.Artık sanırım ayrım kalmadı.
Bakalım dediğiniz gibi amerikada bu ayırım varmıAynen hocam bende numara taşıma ile hangisi daha avantajlı ise taahhüt sonunda o operatöre geçiyorum veya mevcut operatörde kalıyorum.
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
@optimistic ABD'de telefon numarası adrese göre veriliyor. Biz hattı Houston merkezde aldık, o nedenle 713 ile başlıyor. Houston numaraları genelde (zip koduna bağlı olarak) 713, 281 veya 346 ile başlar. Sabit hat veya mobil fark etmez.
Bu sayede sizi birisi aradığı zaman yeni telefonlar ekranda numaranın nereye ait olduğunu gösterir. Örneğin bir arkadaşım numarasını Chicago'da almış, o yüzden aradığı zaman Chicago diye çıkıyor.Sayın @knnrn gayet iyi anladım hocam. Türkiyedeki gibi hangi operatöre ait olduğunu belirleyen baştaki 0 53x yada 0 54x gibi değilde ikamet ettiğin yer neresi ise oranın posta koduna uygun olan telefon kodu ile başlıyor.
Mesela bizde sizinde bildiğiniz gibi gsm operatörlerinin telefon başlangıç kodları ile şehirlere ait sabit telefon alan kodları farklı oluyor. Demek ki amerikadaki telefon noları gsm hattıda olsa sabit ev telefonuda olsa aynı kodla başlıyor.
-
Arkadaşlar benim prepaid T-Mobile hattım var. Şuan TRdeyim, hattı Kasım 2019 da almıştım. Pandemiden dolayı henüz ABDye yerleşemedim. Kısmetse Ekim de yerleşme niyetindeyim. Güzel bir numaram ve kaybetmek istemiyorum. T-Mobile online işlemlerde hattı kaybetmemek için ödeme yapmam gereken son tarih yazmıyor. Ben 90 gün diye duydum ama doğruluğunu teyit edemedim. Bende 1.5 - 2 ay gibi bir süre sonunda 2GB internet planı karşılığında 10$ lık bir ödeme yapıyorum. Hattı kaybetmemek için ödeme yapacağım son tarihi nasıl öğrenebilirim.
Ayrıca şirket telefonu kullanıyorum, telefonumu şirkete teslim edeceğim. ABDye gitmeden bir telefon almam lazım. Abd de kesin olarak kullanabileceğim bir marka model verebilir misiniz?
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.. -
İsteğimiz bir numarayı alma şansımız var mi? Türkiye’de bir ara Vodafone’da 542 ile başlayan numaranın diğer hanelerini eğer uygunsa seçebiliyorduk Amerika’da benzer bir uygulama var mı?
-
@lilsam benim MetroPCS hattım 80 gün sonra kapanmıştı ve numaramı hemen başkasına vermişler, kaybetmek istemiyorsanız riske girmeyin.
-
@Erbatur, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
İsteğimiz bir numarayı alma şansımız var mi? Türkiye’de bir ara Vodafone’da 542 ile başlayan numaranın diğer hanelerini eğer uygunsa seçebiliyorduk Amerika’da benzer bir uygulama var mı?
Genelde 5-10 numara oluyor ellerinde, onlardan birini secebiliyorsunuz; ama direkt istediginiz numarayi almanin bir yolu var mi emin degilim...
-
Mint Mobile kullanıyorum.Sınırsız arama, text ve 3GB 4G data (hızı sonra 128kbps'e düşüyor.) aylık 15 dolar ödüyorum. 3 aylık uzatma seçeneği mevcut.
-
@okvekilic Aylık $20'a 8 GB limitli seçeneğini biliyorsunuzdur sanırım. Ben onu kullanıyorum, en uygun seçenek bence.
-
@MegaShintai, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
limitli seçeneğini biliyorsunuzdur
Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu an çalışmadığım için ev interneti fazlasıyla yetiyor bana. İleride işe başlarsam dediğiniz pakete yükseltebilirim.
-
@okvekilic Umarım en kısa zamanda başlarsınız. 👍🏻
-
Total Wireless prepaid, Verizon ağını kullanıyor, iphone 6s plus kampanyası vardı 150 dolara yeni telefon alabiliyorsunuz total witeless store veya walmart üzerinden , audio jack çıkışlı son telefondu, performansı bugün için bile iyi. Biz iki kişi Family planı dedikleri sınırsız konuşma txt ve iki kişi arasında paylaştığımız 15GB data paketİni kullanıyoruz o da 60 dolar tutuyor. Kontratsız, prepaid olduğu için ödeyebildim ödeyemedim derdi yok ama tabii kredi skoru oluşturmanıza faydası yok, gerçi telefon kontratı kredi oluşturmak için bence pahalı ve çok efektif de değil. Fiyat-performans ve kapsama alanı kriterlerine baktığımızda bulunduğum bölgedeki en iyi telefon servisi TotalWireless diyebilirim.
-
Merhaba arkadaşlar, AT&T den 2 hat ve telefon aldım. Stordaki kişi ile konuştuğumda aylık 2 kişi artı telefon parası için 180 dolar civarı demişlerdi. Şimdi faturayı inceledim sanki 2 hat değilde 3 hat parası almışlar.230 dolar civarı fatura gelmiş. Yani adam beni yanlış yönlendirdi. Şimdi iptal edebilir miyim, e telefonda aldım iptal etsem o telefon parasını benden peşin isterler gibi geliyor. Bu konularda biraz tecrübesim. Bir öneri alabilir miyiz sizlerden.
-
@civilengineer_83, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Merhaba arkadaşlar, AT&T den 2 hat ve telefon aldım. Stordaki kişi ile konuştuğumda aylık 2 kişi artı telefon parası için 180 dolar civarı demişlerdi. Şimdi faturayı inceledim sanki 2 hat değilde 3 hat parası almışlar.230 dolar civarı fatura gelmiş. Yani adam beni yanlış yönlendirdi. Şimdi iptal edebilir miyim, e telefonda aldım iptal etsem o telefon parasını benden peşin isterler gibi geliyor. Bu konularda biraz tecrübesim. Bir öneri alabilir miyiz sizlerden.
Ilk ayda genelde "aktivasyon ucreti" gibi ek ucretler de alinabiliyor, ama 50 dolar kadar farkettirmemeli diye dusunuyorum... 180 dolara vergi dahil degilse vergilerle + aktivasyon ucretiyle 50'yi bulma ihtimali var ama...
Harcamalari kalem kalem bir daha inceleyin, hala mantikli gelmiyorsa sanirim en yakin zamanda store'a gidip tekrar konusmaniz daha iyi olacak, yanlisligi en rahat o sekilde cozebilirsiniz.
-
Merhaba,
Metro Pcs hattım Türkiye’de çekmedi. Herhangi bir operatöre bağlanmadı. Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu?
Teşekkürler. -
@S-and-V hattı aldığın ülkeden ayrılırken yurtdışına çıkacağın zaman roaming uluslararası ayarını açtırmazsan dünya da hiçbir insanın hattı aldığı ülkenin dışında çekmez. Sana özel bir şey değildir. Ayrıca her hat yurtdışında şebeke olarak ortak çalıştığı firmalarla anlaşır. Eğer sen yurtdışı için ayarını açtırdıysan ozaman metro pcs firması Türkiye için turkcell - vodafona-türk telekom ile antlaşma yapmamış demektir.
-
T-mobile tavsiye ederim. Nereye giderseniz gidin, roaming acinca, mutlaka bir hatta baglaniyor. Ustelik sinirsiz text mesaj ve internet.
-
Roaming şu ülkelerle sınırlıymış,
North & South America
Argentina Costa Rica Panama
Bermuda Dominican Republic Peru
Brazil French Guiana Uruguay
Canada Guadeloupe US Virgin Islands
Chile Martinique Venezuela
Colombia Mexico
Europe
Spain Switzerland
Asia & Australia
Japan Thailandama ilave paketle dakika - data vs alarak bunu pek çok ülkede (Türkiye dahil)
paketinizle sınırlı olarak kullanab iliyorsunuz. . -
@S-and-V, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Merhaba,
Metro Pcs hattım Türkiye’de çekmedi. Herhangi bir operatöre bağlanmadı. Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu?
Teşekkürler.Ayrica telefonunuz dogru frekansta bilgi alamiyor olabilir. Telefonunuzun calistigi frekanslari Turkiye'deki frekanslarla karsilastirin, dogru GSM sirketinden hizmet almalisiniz. Su iletide gerekli bilgiyi bulabilirsiniz:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum