Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
hayir istemediler biz butun belgeleri 15 haziranda submit ettik sadece 3 gun gecti mail geldi. daha oncede bir mail gelmisti o da acilmiyor.
-
@Mrs-Cakal maşallah çok şanslısınız bir 1 haziranda submit ettik hala bekliyoruz

-
@neslikaan bizde o durumdayız konsoloslukların açılması lazım yani . Mülakat tarihi verdiler mi size
-
@Mehmet858 az once mesajlari acmayi basardik sayfayi acin mesaja tiklayin ve bekleyin bizde acildi.
-
@crazycells mesajlari acmayi basardik soyle bir mesaj var
Sevin might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin
ben kanit olarak ordaki diplomami yuklemistim. suanda turkiyede yasiyorum nasil orda yasadigimi kanitlayabilirim ki? 2019 yilinin bir kismina ait kira sozlesmem var ama 2019 mayistan beri turkiyede yasiyorum -
@asliozel teşekkür ederim, Aslı hanım cevabınız yeteri kadar açıklayıcı oldu..
-
@Mrs-Cakal bende orda domicile değilim bana da demekki böyle bir şey gelecek. ama internette okuduğum kadarı ile petitioner ile beraber amerikaya taşınacağımı kanıtlamam durumunda onay verebileceklerini yazıyor... bunu da konsolostaki görüşmede yapabileceğimizi düşünüyordum. ama böyle evrak yükleme kısmında problem yaşarsak bende bilmiyorum nasıl çözeriz...
-
@Mustaparta-Totengraber Kendi deneyimlerime gore cevaplamaya calistim. Konu hakkinda baska bilgisi olan cikar belki.
-
@Onur-Arpacay visajourney sitesine baktim orda mektup yazabilirsiniz demisler. biz simdi bizim durumumuzu anlatan bir mektup yaziyorum orda su tarihler arasi yasadim sonra dondum su sebepten esimle birlikte geri donecegim vs vs gibi umarim kabul ederler. bu arada aklinizda bulunsun sponsor olcak kisinin butun W2 belgelerini istiyorlar. Biz amcamizin 1040 formunu gondermistik ayrica W2 da istediler.
-
@Mrs-Cakal tamamdır çok sağolun, bugün sponsor olan kişinin i864 formu, son 3 senenin w2 ları ve pasaportunun ilk sayfasının taramasını sisteme yükledim. henüz N/A şeklinde gözüküyor ama sanırım birkaç saat alıyormuş sisteme yüklenmesi, onu da tam anlayamadım ama joint sponsor olarak eklendi gözüküyor...
-
@Onur-Arpacay hayirli ugurlu olsun.
-
Arkadaşlar herkese merhaba, Nvc'ye evraklarımızı yükledik ve nihayet mesajlar kısmında " All required applicant documents have been received and approved " mesajını gördük. Bundan sonra yapmamız gereken birşey var mıdır ? Konu ile ilgili tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sanıyorumki Ankara Konsolosluğunda görüşme günü belirleyip bizlere bilgi verecekler ama tam emin olamadığım için sizlere sormak istedim. Bundan sonra yapacağım işlemler hakkında bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. İyi günler.
-
@Onur-Arpacay merhaba çok sevindim sürecinizin tamamlanma aşamasına çocuklar başlarda zorlanır ama kolay toparlarlar okul için endişenizi haklı buluyorum.süreciniz sanırım 1,5 seneye yakın sürdü coronadan dolayı su an her sey askıda ama saglık olsun sonuna gelmiş sayılırısnız,bizim için beklemek sorun değil eşimin ssn'i olmaması,orada hiç çalışmaması ve burda çalışmasına rağmen amerikaya herhangi bir vergi beyanında bulunmaması (gerekiyor mu bilmiyorum)soru işareti oluşturdu siz neler yaptınız acaba bu işlemlerde,akrabalarımızdan sponsor işini çözdük sanırım süreç daha rahat ilerleyecek gibi gözüküyor tecrübelerinizden yararlanmak isterim doğrusu sevgiler..
-
@basaknaz merhabalar, ben de H&R Block sitesinden sadece 2019 için foreign earned income doldurarak tax return yaptım. daha önce hiç doldurmamıştım, gerekli olduğunu düşünmüyordum meğerse gerekliymiş, joint sponsor olarak kuzenim i864 formunu ve w2 formlarını ve pasaport fotosunu yolladı daha bu sabah onları da yükledim. biraz önce de request to add joint sponsor approved diye mesaj geldi. bakalım diğer evraklarda bir problem yaşarsak burdan size fikir olması açısından bilgi veririm. bol şans dilerim size de...
-
aaa bilmiyordum gerekli olduğunu o zaman biz de 2019 için yapalım,peki joint sponsor bulmak yeterli mi yoksa siz eşinizden önce gidip bir ikamet gösterecek misiniz yanlış anlamayın bu aşamalarımıza daha var ama sizi bulmuşken aynı durumdayız sormak istiyorum , biz öncelikle başvururken eşim I-130 formunu ben ,I-130a doldurcagım ve fotograflar pasaport bilgileriyle fee odeyerek posta gonderecegiz .
-
@basaknaz biz sadece joint sponsor ekledik, ve beraber taşınacağımızı belirticez. bu şekilde de olabiliyormuş diye okudum internette, yaşayıp göreceğiz bakalım ..
-
güzel süreçlerimizin aynı olması çok sevindirdi insallah her sey gönlünüzce olur ve kısa sürede tamamlanır ,gelecek süreçlerinizi bekliyoruz
-
@Onur-Arpacay bu nasıl iştir bu kadar karışık.
-
@hjkkll müşakat tarihi vermeye fırsat kalmadıki dosyanın nvcden ankara gönderilmesi gerekiyor tarih alabilmemiz için ancak açık olmadıgı için bekliyoruz . Çok büyük haksızlık yapılıyor 3 ay oldu. Ve kac ay daha gecicek kim bilir
-
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells mesajlari acmayi basardik soyle bir mesaj var
Sevin might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin
ben kanit olarak ordaki diplomami yuklemistim. suanda turkiyede yasiyorum nasil orda yasadigimi kanitlayabilirim ki? 2019 yilinin bir kismina ait kira sozlesmem var ama 2019 mayistan beri turkiyede yasiyorumBir word belgesine su anki adreslerinizi, eski yasadiginiz yeri, su anki planlarinizi ve vizeyi alir almaz ABD'ye yerlesme planlarinizi yazip yukleyin. NVC kabul etmeli su sekilde, son karari tabii ki konsolos verecek.
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum