Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kanadada siginmaciyim, yesilkart kazandim. Siginmaci basvurumu geri cekip turkiyeye donup gorusmeye orada girme niyetindeyim fakat burda basvurumu geri cekersem sinir disi olmamama ragmen bana deportation paper verecekler ve greenkart basvuru formunda boyle bir soru var, ben doldururken sinir disi edildiniz mi sorusuna hayir demistim ama bu sekilde nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Sizce hic turkiyeye donmeden eger olabiliyorsa basvuru yerimi kanada olarak degistirmeli miyim? Yoksa turkiyeye donup mulakata girmem ve deportation paper gibi etkiler yesil kart almami etkilemez mi?


  • Türkiyeden işlemleri yapmak daha mantıklı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasamstili bu bolumdeki sorular Muslu Hukuk Burosu'na sorulmaktadir. Lutfen bolum kurallarini okumadan bu bolumu kullanmayin.


  • @yasamstili neden peki?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

    @yasamstili neden peki?

    forum uyelerinin fikrini almak istiyorsaniz bu sorunuzu forumun ilgili bolumunde sormalisiniz. Bu bolumu kullanmaya devam etmeden once bolumu ne amacla kullanabileceginizi suradan okuyabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız


  • @crazycells Merhabalar, kusurabakmayın siteye yeni üye olduğum için henüz sistemi çözemedim ☺


  • @crazycells peki hukuk bürosu tarafından cevaplanıyor mu daha sonrasında?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

    @crazycells peki hukuk bürosu tarafından cevaplanıyor mu daha sonrasında?

    evet, su an icin carsamba gunleri girip cevapliyorlar. Tabii, ne zaman girip cevaplayacaklari Muslu Hukuk Burosu'nun is yogunluguna da bagli. Sorunuzu sorduktan sonra sadece beklemelisiniz.

  • Muslu Law Firm

    @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

    Kanadada siginmaciyim, yesilkart kazandim. Siginmaci basvurumu geri cekip turkiyeye donup gorusmeye orada girme niyetindeyim fakat burda basvurumu geri cekersem sinir disi olmamama ragmen bana deportation paper verecekler ve greenkart basvuru formunda boyle bir soru var, ben doldururken sinir disi edildiniz mi sorusuna hayir demistim ama bu sekilde nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Sizce hic turkiyeye donmeden eger olabiliyorsa basvuru yerimi kanada olarak degistirmeli miyim? Yoksa turkiyeye donup mulakata girmem ve deportation paper gibi etkiler yesil kart almami etkilemez mi?

    Sayın @Pelin-Yeloğlu ,
    ABD ile Kanada arasında bir çok ortak anlaşma vardır. Sizin Kanada’da yaptığınız sığınmacı talebi ABD tarafından bilinecektir. Göçmenlikle ilgili bütün formlarda vereceğiniz doğru olmayan ve tutarsız cevaplar başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Eğer sığınmacı talebiniz ABD’de olsa idi ve ABD’de hukuka aykırı sure geçirmemiş olsa idiniz. ABD’de vize lotaryasini statü değiştirerek alabilirdiniz. Eğer Kanada’da sığınmacı talebine devam edecekseniz, başvuru yerinize Kanada demeniz ve başvuruyu Kanada’dan devam ettirmeniz gerekir. Kanadadaki ABD konsolosluk ve elçilikleri sizin vize lotaryasi görüşmenizi yapabilirler ama bunu kabul etmek zorunda değillerdir. Bu onların takdir yetkisindedir. Bu konuda bir göçmenlik avukatından destek almanız önemli olacaktır. Çünkü konsoloslukla yazışmalarda bu konuyu neden Kanada’dan halletmek istediğinizi ve neden Türkiye’ye gidemediğinizi açıklamanız gerekecektir. Bu açıklama ile Kanada’daki ABD konsolosluğunun sizi kabul etme ihtimali çok artacak ve sizde Türkiye’ye dönmeden mülakata girip vize lotaryasini Kanada’da sonuçlandırabileceksiniz. Bu istisnai bir durum olup buna third country processing (yani başvurunun 3. bir ülkede isleme alınması) deniyor.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum