Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • 0 Oy
    8 İleti
    263 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dkazanci, içinde söyledi: 2B Kategorisi Sponsorluğu & Re-Entry Permit ile Yeşil Kartın Devamlılığının Sürüdürülebilmesi Sayın Avukat @Claudia-J-Muslu Hanım, Merhaba, Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. CBP’ye başvurmak derken kastettiğiniz nedir acaba? Ayrıca, tavsiye edebileceğiniz ve LA CBP ile temasa geçebilecek bir kişi var mıdır? Bu durumda, annem SB1 (ya da yeni bir IR vizesi) için onaylanırsa, kardeşim için yapılan F2B başvurusu orijinal öncelik tarihiyle geçerli olmaya devam eder mi? Ayrıca, kardeşimin sponsorluğunun orjinal öncelik tarihi korunarak babama geçebilme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani babam başvuruya co-sponsor olarak eklenebilir mi? Son olarak, kardeşim için aynı anda iki göçmen başvurusu beklemede olabilir mi? Bu konuya verdiğiniz ilgi ve zaman için çok teşekkür ederim. İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum. Hürmetlerimle, Sayin@dkazanci, uzun sure yurtdisinda kalan kisi icin biz CBP ile Bostonda temasa gecebiliyoruz. Bu American Immigration Lawyers Association uyeleri ve Boston CBP ile olan iyi iliskiye dayanmaktadir. Bu durum hem onlarin hem de bizim isimizi kolaylastirmaktadir. LA CBP ile temasa gecebilecek bir avukat tanimiyorum. SB1 vizesini biz genelde tavsiye etmiyoruz. Teoride her ne kadar iyi bir vize isede pratikte alinmasi cok zordur. SB1e basvurmadan detayli inceleme gerekir. Ana vize gecerli oldugu surece ona bagli vize de gecerli kalmaya devam eder. Diger sorulariniza butun bilgi ve belgelerinizi ncelemeden yanitlamam mumkun degildir. Detaylara bakmadan yalnis bilgi paylasiminda bulunulabilir. Kolayliklar dilerim.
  • 0 Oy
    1 İleti
    204 Bakış
    A
    Merhaba. Şu an İstanbulda yaşıyoruz. Eşim ve 2 oğlum ABD vatandaşı. Eşim benim için greencard başvurusu yapacak. Bu arada eşimin ailesi 40 yıldan fazladır Florida’da yaşıyorlar ve vatandaşlar. Kendi evleri var ve bizlere sponsor olabilecek durumdalar. Büyük oğlum sonbahar döneminde Florida da üniversiteye başlayacağı için 2 ay içerisinde ABD’ye gidecekler ve oğullarımla birlikte eşimin ailesinin yanında kalacaklar. Başvurudan sonra süreç ne zaman sonuçlanırsa ben de yanlarına gitmek istiyorum. Benim için greencard işlemlerine ABD’den mi başvurması iyi olur? (I-130 ve I-485 formlarına aynı anda başvurabiliyor mu? Bu arada K-3 vizesine başvurup beni davet edebilir mi?) Onlar gitmeden buradan mı başvurmalıyız?
  • IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2 Oy
    2 İleti
    214 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında Merhabalar, IR ile C1 arasındaki fark tam olarak nedir?evlilik tarihi itibariyle bakıldığında ekim 2020 de 2 yıl Oluyor biz evleneli.AOS Süreci başlayalı 107 gün oldu,parmak izi Corona süreci nedeniyle iki kez ertelendi,yani şimdi parmak izi için yeni tarihi bekliyorum.demem o ki, ekim 2020 yi geçecek yüzyüze mülakat .ben IR mi C1 statüsündemi greencard sürecim tamamlanacak?Yüzyüze görüşmede evliliğimizin 2.yılı olursa,10 yıllık mı green kart alacağım ? Cevap için şimdiden teşekkürler. Sayın @seznec, IR1, ABD’lilerin yeşil kart alacak eşlerine 10 yıllık verilen yeşil kartın kısaltmasıdır. C1 ise Alien in transit (transit olan yabancı demektir). Sizin söylemek istediğiniz muhtemelen CR1 kategorisidir ki buda ABD’linin esine iki yıllık yeşil kart verilmesinin kısaltmasıdır. Sizde yeşil kartın alma suresi 2 yıldan uzun sürdüğü ve halen evli olduğunuz için yeşil kartınızı 10 yıllık almanız ve IR1 kategorisinden almanız muhtemeldir. Çünkü zaten ilk iki yıl verilen CR1i geçmiş durumdasınız. Bu durumlarda 2 yıldan sonra daimi değişimi gerektiren I-751de yapmanıza genelde gerek olmaz. Yine de size ait detayları bilemediğim için verdiğim bilgiyi genel bilgi olarak değerlendirin. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k