Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • E hadi bakalım yavaş yavaş diyelim mi?


  • @TMMZ Yersen yoğurt içersen ayran haberleri işte😊Araştırmayı yapan belli değil niye sadece 12 ülke seçilmiş belli değil araştırmada neden Hindistan Rusya Brezilya Meksika gibi kalabalık ülkeler yok belli değil😊 Araştırmada kriter nedir belli değil , neyle ne kıyaslanmış belli değil , bu ülkelerin yayınladıkları veriye Karşı kendilerinin verileri nedir belli değil 😊Yaz gitsin John Hopkins araştırması diye bi inanan çıkar belki😊 Bende bazen tweeterda yazıyorum ABD de falanca üniversitenin araştırmasına göre şu olmuş bu olmuş bakıyorum herkes paylaşmaya başlıyor😊Gayri ciddi haberler.Beğenip inananlar çıkacaktır onlarada saygımız sonsuz.


  • Basindan beri bircok konu uzmani, ozellikle TTB ve yurtdisindaki Turk doktor ve arastimacilar, Turkiye'nin hem vaka sayisinda hemde olum sayilarinda resmi rakamlarin gercekleri yansitmadigini soyluyorlar. Nedeni ise tani koymada Dunya Saglik Orgutunun kodlarini uygulamaktan itina ile kacinmalari.


  • @MySea Delil ? Kaynak ? Resmî belge ? Varmı bu yazdıklarınızla ilgili ? TC vatandaşı olarak bunu samimi olarak bilmek isterim gerçekten bize söylenenler yalanmı. Lütfen belge yollarmısınız burda paylaşırmısınız. O demiş bu demiş eniştem dedi kaynım dedi şeklinde değilde ciddi bir belge delil ispat lütfen.Bunları iddia eden insanlar araştırmacılar günde kaç kişiye test yapıyorlar ? Nerde ve kime yapıyorlar ? Ellerindeki resmî belge nedir ? Kaldıki hangi ülkenin verileri doğru ki ? Test yaptığın ölçüde bulabiliyorsun vakalarını , Türkiye’de yapılan günlük 40 bin test buna göre anca bu kadar bulursun zaten! ABD daha çok test yapıyor daha çok hasta buluyor.Sonuçta Aşı bulunamazsa zaten tüm dünya öyle yada böyle enfekte olacak.Hasta sayısı çok olsa ne olur az olsa ne olur ? Hiçbir ülkenin derdi bu virüsü engellemek değilki amaç kontrol altında yayılmasını sağlamak aşı bulunana kadar..


  • @Semihmete


  • @MySea Gazete haberleri 😊👍🏾 Ok.Teşekkür ederim.Halk tv izliyorum bazen Türkiye’de 40 milyon kişi hasta dedi doktorun biri🙈 Bunlar ciddiyetten uzak şeyler ben inanmam inanan insana da birşey diyemem.Herkesin aklı var fikri var.


  • @Semihmete Pardon ama hukumet yetkilileri bizi direct arayip bilgi vermedikleri icin gazete haberleri ve TV programlari ile takip ediyoruz. Siz iceriden direct bilgi aliyorsunuz sanirim.

    Bunlar da vaka tanimlamasindaki dogru kodlama kullanilmadigina iliskin yazilar...


  • @MySea Pardon ama Corona virüs tanısı Nasıl belirleniyor ? Test yaparak hatta çok ciddi semptom gösterip test pozitif çıkmayanlara akciğer tomoğrafisi ile tanı konuyor.Devletin vermiş olduğu bilgiler yalan diyen bu araştırmacılar nerde , Nasıl ,günde kaç kişiye test yapıyorlar ? Ellerindeki veriler nedir ? Lütfen paylaşırsanız bizde bilgilenelim ve uyanalım.Gazeteler ile irtibata geçip bilgi alabilirsiniz belki söylerler size.😊


  • Yilmaz Ozdil katildigi bir programda (Nisan ayindaydi) hemen hemen soyle demisti: "Turkiye'de iyi giden herseyi AKP yapar, kotu giden seylerde ise AKP disindaki hersey sucludur. O yuzden, tipki PKK ile acilim bunlarin elinde patlayinca, akil adamlari suclamalari gibi; bu covid-19 meselesi de en sonunda bunlarin elinde patlayacak ve bilim kurulundaki uyeler suclu ilan edilecekler."

    Bence adim adim oraya dogru yaklasiyorlar...


  • @Semihmete Sayın @Semihmete ayranı da yoğurdu da hiç sevmem, siz 1 milyonu aşan nüfusu olan ülkeler algısı ile yazdığınız için yazdım. Yoksa sizin görüşlerinizi eleştirmek gibi bir kaygı ile yazmadım. Öyle algıladıysanız kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim özür dilerim; bir daha yapmam.


  • @MySea Lütfen o dedi bu dedi eniştem dedi kaynım dedi diye değilde, pandemilerde test ve veriler paylaşılır.Yılmaz Özdin’in varsa yaptığı testler onları paylaşın bizimle. Test sayısı veri sayısı..


  • @TMMZ Yok kardeş yanlış anlama lütfen.Ben sadece bir Anadolu atasözü ne benzettim bu haberi.Kişisel algılama lütfen.


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea Pardon ama Corona virüs tanısı Nasıl belirleniyor ? Test yaparak hatta çok ciddi semptom gösterip test pozitif çıkmayanlara akciğer tomoğrafisi ile tanı konuyor.Devletin vermiş olduğu bilgiler yalan diyen bu araştırmacılar nerde , Nasıl ,günde kaç kişiye test yapıyorlar ? Ellerindeki veriler nedir ? Lütfen paylaşırsanız bizde bilgilenelim ve uyanalım.Gazeteler ile irtibata geçip bilgi alabilirsiniz belki söylerler size.😊

    Bu kesinlikle yanlis ve yalan bilgi. Benim de tanidigim bir doktor arkadas (Mersin'den Erdinc Sahin) covid-19 belirtileri ve akciger tomografisi dogrulamasi sonucu entube edildi, ama test sonucu negative idi. Vefat etti ve covid-19 rakamlarina test sonucu negative diye girmedi. Oysa DSO kodlamasina ve klinik tanimlara gore covid-19 idi.


  • @MySea Lütfen ama Yine aynı şeyi yapıyorsunuz benim bir arkadaşım şunu dedi bunu dedi. Bunlar boş sözler. Lütfen herhangi bir araştırmaya dayalı veri paylaşın. Bu bir pandemi ve bu pandemide hastayı bulmanın yöntemleri belli devletin verileri yalan ise buna karşılık yapılan test ve veri sonuçları paylaşın hepimiz bilgilenelim.


  • @Semihmete Turkiye'de testi kim yapiyor, TC saglik bakanligina bagli lablar. Kisiler test yapabilir mi? Hayir. Bu durumda, niye hala varsa testleri veya kac kisiye test yapmislar gibi sorularla israrla bu kisileri hafife aliyorsunuz?


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea Lütfen ama Yine aynı şeyi yapıyorsunuz benim bir arkadaşım şunu dedi bunu dedi. Bunlar boş sözler. Lütfen herhangi bir araştırmaya dayalı veri paylaşın. Bu bir pandemi ve bu pandemide hastayı bulmanın yöntemleri belli devletin verileri yalan ise buna karşılık yapılan test ve veri sonuçları paylaşın hepimiz bilgilenelim.

    Devletin verileri yalan demedi hic kimse. Her vakayi ve vefati kapsamiyor o yuzden gercekleri tam olarak yansitmiyor denildi hep. Siz isinize geldigi gibi anliyorsunuz.

    Ayrica vefat eden doktor bana birsey diyemedi. Adam covid-19 dan vefat etti, ama hicbir istatistige gecmedi. Bunda bir yanlis yok diyorsaniz, tamam kabul siz haklisiniz! En buyuk bizim bakanlik 🙂


  • @MySea Ben Sağlık bakanlığı verilerine inanıyorum😊İnanmayan ve daha fazla olduğunu iddia eden sizsiniz buna deliliniz kanıtınız nedir ? Test yapmadan nerden biliyorsunuz vaka sayısı çok fazla ? Arkadaşım dedi o dedi bu dedi Yılmaz özdil dedi 😊 bunlar Pandemi ilan edilmiş bir virüs belası için mantıklı ve bilimsel şeyler değil ne yazıkki. Üzgünüm


  • @MySea Bilimsel bir konuşmada bilimsel veriler sunulmalı😊Sağlık bakanlığı iyi kötü birşeyler yapıyor sunuyor paylaşıyor. Bunun tersini iddia edenler de bilimsel verilerini paylaşmalı😊Yoksa Ercüment ovalı gibi komik duruma düşerler😊


  • Haftalardır girmiyorum başlığa, maşallah herşey aynı, boşa kıvranmasın kimse, kıvranana da laf anlatmaya çalışmayı beyhude buluyorum ama işte insan dayanamıyor yazıyor.. daha kesin tanı olduğu neredeyse bütün doktorlarca (özellikle enfeksiyon hastalıkları uzamanları ve göğüs hastalıkları uzamanları vs) kabul edilen klinik tanı denilen bt eşliğinde konulan tanı, eğer pcr sonucu negatifse vaka olarak resmi sayılara girmiyor, aynı şekilde ölüm sayılarında da bulunmuyor. Yani her iki alanda da ciddi bir eksiklik var. Eniştem söylemiyor bunu, devletin bin tane hekimi söylüyor, bakan da canlı yayında onaylıyor, kaynak maynak cart curt da demesin kimse, merak eden görür, okur, anlar, öğrenir, göz bu, akıl bu, istersen görmen öğrenmen gereken herşeyi görürsün de okursun da izlersin de öğrenirsin de. Ayrıca küçük ama mühim bir not, çok önemli bazı şeyleri eniştelerden öğrenen de biz değiliz, karıştırmayın..


  • @aysegul Aynen katiliyorum. Tamda yukaridaki paylastigim yazilardada bunu demek istiyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum