F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@eray159 hangi asamada oldugunuzu gormem lazim, imzaniza bilgileri tasir misiniz? https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
@crazycells yaptım.
2. Ucretleri odemek:
Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee)
mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)
icin ucret odemeniz gerekmektedir.Buradaki mali destek taahhüdü (affidavit of support fee) yazan ücret görünüyordu bende sadece. Göçmen vize başvuru işlem ücreti yoktu. Hatta abimle benimki aynı anda nvc’e aktarılmıştı onun sayfasına girdiğimizde bahsedilen iki ücret de ayrı ayrı yazıyordu bende sadece biri vardı bizde o yüzden mali deste taahhütü ücretini ödedik sonrasında babamdan vergi ve gelirle ilgili bir şeyler istendi onları gönderdi babam sonra sayfada hiç bir işlem yapılamadı öylece kaldı hiçbir yere tıklanmıyor
-
@eray159 "not paid"e tiklayinca nasil bir ekran cikiyor?
evet, imzanizdan hareketle... uzun zaman gecmis uzerinden, bu zamana kadar NVC'nin tum bilgileri vermis olmasi gerekir diye dusunuyorum...
-
@crazycells not paid yazan yere tıklanmıyor daha doğrusu sayfada mesajlar dışında hiç bir yere tıklanmıyor. Mail atmak dışında bir yol yok sanırım çünkü bu benim düzeltebileceğim bir problem değil sanırım. Mail olarak ne yazayım yardımcı olur musunuz? Çok sevinirim
-
@crazycells görmediniz sanırım :(
-
@eray159, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells not paid yazan yere tıklanmıyor daha doğrusu sayfada mesajlar dışında hiç bir yere tıklanmıyor. Mail atmak dışında bir yol yok sanırım çünkü bu benim düzeltebileceğim bir problem değil sanırım. Mail olarak ne yazayım yardımcı olur musunuz? Çok sevinirim
gordum gordum merak etmeyin :) site adresini ezbere bilmedigim icin kenarda tutuyordum :)
Surayi kullanacaksiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.htmlSorunuz da soyle bir sey olsun:
Dear Sir/Madam,
Although I have been informed to pay fees, I cannot click "IV fee" link on my CEAC account. Can you please confirm if I have to pay fees? If so, can you please direct me how to pay them? Thanks,
Regards, -
@crazycells Teşekkür ederim dün mail gönderdim birkaç gün sonra cevap verirler sanırım. Bir sorum daha olacak gerekli belgeleri yazarken, Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)
5. NVC'ye gondermek icin;Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri
gibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.Bunu yazmışsınız askerlikle ilgili olan evrağı göndermem gerekiyor mu? Çünkü askerliğimi yapmadım tecilli de değil tecil yaptırma şansım da yok şuan yoklama kaçağı olarak görünüyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim :)
-
NVC gönderdiğim tüm belgeleri ve Çinden alınamayan Polis Kaydının açıklamasını içeren dilekçelerimizi kabul etti. Artık son asamadayız Ankaradan tarih verilmesi.
-
@eray159 bu durumda sadece bu belgeyi sorarlarsa yukleyebilirsiniz. Sorun cozuldugu zaman belgeleri gorebilmeniz lazim... Askerlik yapmadiginiz icin yuklemek sart olmayacak diye dusunuyorum.
-
@nevermore gozunuz aydin.
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@nevermore gozunuz aydin.
Teşekkürler , Sizin ve diğer herkesin katkılarıyla .. @crazycells
-
@crazycells An itibarıyla DQ almış bulunmaktayız.. 3 ay 6 gün sürdü normal süreçten belki de 1 ay daha fazla zaman geçti. Ama yine de resubmit olmadan DQ almış olmak sevindirici. Biz de son aşamaya geçmiş bulunmaktayız. Umarım her şey yolunda gider, yardımlarınız için teşekkürler tekrar tekrar.
-
Arkadaşlar bir sorum olacak, Malum salgından dolayı 4.5 aydır Türkiye'deyim ve önümüzdeki ay hayırlısıyla nikah yapmayı düşünüyorum. F2A için nikahtan hemen sonra başvurabilir miyim ve sonlanması yaklaşık ne kadar sürer ,tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
-
@cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells An itibarıyla DQ almış bulunmaktayız.. 3 ay 6 gün sürdü normal süreçten belki de 1 ay daha fazla zaman geçti. Ama yine de resubmit olmadan DQ almış olmak sevindirici. Biz de son aşamaya geçmiş bulunmaktayız. Umarım her şey yolunda gider, yardımlarınız için teşekkürler tekrar tekrar.
tebrikler :) RFE'ler sureci gereksiz uzatiyor maalesef, dokumanlar da tamamsa son asamaya girdiniz demektir...
-
@israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar bir sorum olacak, Malum salgından dolayı 4.5 aydır Türkiye'deyim ve önümüzdeki ay hayırlısıyla nikah yapmayı düşünüyorum. F2A için nikahtan hemen sonra başvurabilir miyim ve sonlanması yaklaşık ne kadar sürer ,tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Evet, resmen evlendikten sonra yapabilirsiniz. Simdiden hayirli olsun.
-
@israfil Benim pd ( basvuru tarihi ) 09 kasim 2018 di . NVC'den evrak onayi yeni aldim. Son asamaya geldik. Su an tam 19 Ay olacak. Sanirim yaklasik 22-27 ay araliginda suruyor. Bir yolunu bulup Amerikaya esinizi getirip orda evlenebilirsiniz . ( F1 vizesi gibi )
-
@nevermore gerçekten uzun sürüyormuş ben 1 sene gibi düşünmüştüm. Başka bir yol bulmak gerekebilir.
-
@israfil uzun ve can sikici . Trump in ne yapacagi belli degil.
-
@crazycells yazdığım maile böyle bir cevap geldi;
Dear Sir/Madam:
Due to the numerical limitations on immigrant visas, this petition is not eligible for further processing at this time.
The National Visa Center (NVC) will keep this case until a visa becomes available. Do NOT make any firm plans such as: - Selling property - Giving up jobs - Making travel arrangements Please visit https://usvisas.state.gov/visabulletin for information on visa availability.
Only a priority date earlier than the cut-off date listed is eligible for visa processing. - Questions regarding the Visa Bulletin may be submitted to [email protected]. - If you would like to subscribe to our monthly Visa Bulletin email, send a request to [email protected]. - You may also call our pre-recorded cut-off date announcement at (202) 485-7699.
The NVC will notify the petitioner, principal applicant, or attorney of record once this petition is eligible for processing. You will receive additional instructions at that time. - If there is a valid email address on file, we will send instructions by email. Remember to check your spam or junk folders. - Otherwise, we will mail it to the physical address on record.
Regards,
Alani | Inquiry Management
Department of State CA/VO/DO/NVC
LDRM | Lockwood Hills | Contractor
-
@eray159, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells yazdığım maile böyle bir cevap geldi;
Dear Sir/Madam:
Due to the numerical limitations on immigrant visas, this petition is not eligible for further processing at this time.
The National Visa Center (NVC) will keep this case until a visa becomes available. Do NOT make any firm plans such as: - Selling property - Giving up jobs - Making travel arrangements Please visit https://usvisas.state.gov/visabulletin for information on visa availability.
Only a priority date earlier than the cut-off date listed is eligible for visa processing. - Questions regarding the Visa Bulletin may be submitted to [email protected]. - If you would like to subscribe to our monthly Visa Bulletin email, send a request to [email protected]. - You may also call our pre-recorded cut-off date announcement at (202) 485-7699.
The NVC will notify the petitioner, principal applicant, or attorney of record once this petition is eligible for processing. You will receive additional instructions at that time. - If there is a valid email address on file, we will send instructions by email. Remember to check your spam or junk folders. - Otherwise, we will mail it to the physical address on record.
Regards,
Alani | Inquiry Management
Department of State CA/VO/DO/NVC
LDRM | Lockwood Hills | Contractor
Mayıs ayında aldığınız emailden bir farkı yok. Yine aynı şeyi tekrarlamışlar. Bulunduğunuz kategoride vizeler sınırlı. Her yıl verilebilecek maksimum bir sayı var. Bu sayı dolduğu için şu an sizin işlemlerinize devam edilemiyor. Bir dahaki mali yılda tekrar işlemler kaldığı yerden devam edecek.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum