Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba! Forumda çok yeniyim o yüzden umarım doğru kullanıyorumdur 🙂
    Okuduğum kadarıyla genellikle herkes Türkiye’den başvuruyor. Benim durumum biraz daha farklı, okuyup bilgisi olan varsa yardımcı olduğu takdirde çok minnettar olacağım:
    Şu anda Amerika’da F1 vizesi ile eğitim görüyorum, hiç beklemediğim halde DV2021’e seçildiğimi öğrendim. Süreç Adjustment of Status ile ilerleyecek F1’ı Green Card’a dönüştürebilmem için, ama nasıl başlamam gerekiyor bilmiyorum. Mesela Türkiye’den olunca DS-260’ı doldurarak başlayabiliyorsunuz anladığım kadarıyla, benim ilk adımım ne olmalı anlayamadım henüz. Yardımcı olabilecek olanınız var mı?


  • merhaba,
    green card bana çıktı (evin babası) eşim devlet memuru emekliliğine 3 sene kaldı.iki kızım var.
    nasib olursa ben amerıkaya tek gidip daha sonra eşim ve çocukları getirmeyi düşünüyorum sormak istediğim ailenin bütün fertleri dogal olarak green card sahibi oluyormu? DS 260 formunda böyle bir başlık göremedim sanki?
    teşekkür ederim.


  • @crazycells merhaba baba ya çıkan green card doğal olarak eş ve çocuklara da green card kazanımı olmuyormu? benzer sorular benımde aklımda benim eşim devlet memuru emekliliğine zaman olarak az kaldıgı için iki çocugumu ve eşimi daha sonra amerıkaya götürmeyi planlıyorum.Fakat hepsine green card hakkı kazanması için ayrı ayrı bütün aile fertlerine DS 260 formu doldurmak mı gerekiyor?


  • @crazycells @Muhtaradana ben x şehrinde çalışıyorum. Benim bulunduğum yerde şirketin işi (santiyesi) var ama şirketin merkezi y sehrinde olsun. Iş tecrübesi kısmında şirketin adresi olarak genel merkezinin bulunduğu adresi mi yazmaliyim yoksa santiyesinin bulundugu yerdeki adresi mi?


  • @crazycells merhaba, aslında demek istediğim çocukların pasaport bilgilerini girmeden ds-260 formunu doldurup göndersem, aldıktan sonra tekrar formu açtırıp pasaport bilgilerini girmek mi gerekiyor yoksa evrak talep mailinde bildirmemiz yeterli mi?


  • DS-260 formu doldururken adres isteme kısmında kaldım. Amerika' da adres göstermede bana yardımcı olabilecek var mıdır acaba ?


  • @saitdemiirbas, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Dostlar, şöyle bir problem var, DS260 formunu doldururken lisede hangi okullara gittin ne zaman gittin ne zaman çiktin gibi okulun bilgilerini ekliyorsun, ben lisede 6 okul değiştirdim ve bunların tarihlerini bilmiyorum, Bakabileceğim bir yer var mi? Kayitli midir bu bilgiler? E-Devlet ve Ösym'ye baktım fakat bulamadım.

    merhaba yaklaşık tarihler yazabilirsin önemli olan mezuniyetin olması. KCC yada konsolosluk hafiyelik bürosu değil gidip tek tek adres ve yıl tespiti yapacak değiller 🙂


  • @susadem, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba baba ya çıkan green card doğal olarak eş ve çocuklara da green card kazanımı olmuyormu? benzer sorular benımde aklımda benim eşim devlet memuru emekliliğine zaman olarak az kaldıgı için iki çocugumu ve eşimi daha sonra amerıkaya götürmeyi planlıyorum.Fakat hepsine green card hakkı kazanması için ayrı ayrı bütün aile fertlerine DS 260 formu doldurmak mı gerekiyor?

    merhaba hayırlı olsun .Eşiniz ve 21 yaş altı çocuklarınızda aynı haklara sahip olmakta. Her biri için ayrı DS 260 formunu doldurmanız ve zamanı geldiğinde belgeleri ayrı ayrı submit etmeniz gerekmekte.. İlk girişlerinizi yaptırıp SSN ve GC işlemlerini amerikada başlattıktan sonra eşiniz ve cocuklarınız geri dönebilir.


  • @islek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba, aslında demek istediğim çocukların pasaport bilgilerini girmeden ds-260 formunu doldurup göndersem, aldıktan sonra tekrar formu açtırıp pasaport bilgilerini girmek mi gerekiyor yoksa evrak talep mailinde bildirmemiz yeterli mi?

    hayırlı olsun o kadar telaş etmeyin uzın bir süreç ilk dolduran ilk sırayı almıyor 🙂 erken doldurmak önemli ama inanın hala 2020 talihlilerinden yeni 260 formu dolduran arkadaşlar var. Bende geçen sene temmuz sonunda submit etmişti. Tüm bürokratik işlemlerinizi tamamlayın sonra güzel güzel başvurun. CN numaranızda görece yüksek mulakat tarihine daha bir hayli zamanınız var.


  • @ESTERGON, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    DS-260 formu doldururken adres isteme kısmında kaldım. Amerika' da adres göstermede bana yardımcı olabilecek var mıdır acaba ?

    merhabaşu aşamada çok önemli değil . N/A veya none deyip boş bırakabilirsiniz mülakatta zaten nihai adresi size yeniden soracaklar o zaman gc gönderileceği adresi verebilirsiniz.


  • Öğrenciyken kazanan ve mülakatlara giden arkadaşlar bana ulaşabilirlerse çok sevinirim


  • @Kuthun, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells @Muhtaradana ben x şehrinde çalışıyorum. Benim bulunduğum yerde şirketin işi (santiyesi) var ama şirketin merkezi y sehrinde olsun. Iş tecrübesi kısmında şirketin adresi olarak genel merkezinin bulunduğu adresi mi yazmaliyim yoksa santiyesinin bulundugu yerdeki adresi mi?

    merhaba genelde merkezler yazılmakta . meraklanmayın çok sorun yaratacak bir detay degil .

  • ⭐⭐

    @kokyay Fiili olarak bulunduğunuz tüm adresleri dogru bir sekilde beyan etmelisiniz.


  • @ZoZO geri dönüş için çok teşekkür ederim.
    yani dogru mu anladım önce ben kendi adıma DS 260 formunu baştan en sona kadar dolduruyorum sisteme kayıt edip mail atıyorum daha sonra bana gelen case number ile DS 260 formunu en baştan sanki eşime çıkmış gibi dolduruyorum en baştan en sonuna kadar formun sonuna geldiğimde kayıt edip ilgili mail adresine gönderiyorum. daha sonra birinci çocugum için kazandıgım case number ile en baştan DS 260 formunu dolduruyorum kayıt edip maıl gönderiyorum. en sonunda diğer yani ikinci çocugum için aynı case numara ile DS 260 formunu sanki ona green card ona çıkmış gibi dolduyorum ve mail atıyorum.
    teşekkür ederim.


  • Bu konuda bilhi bulamadığımdan dolayı bu başlığı açtım. İnşallah doğtu bakmışımdır. 57 sayfanın hiç birinde böyle bir bilgi bulamadım.
    Arkadaşlar DV 2021 başvurum olumlu sonuçlandı. 1000 li sıralarda kazandım.
    Ancak ds260 formunu doldururken farkettimki pasaportumun süresi 2021 şubat ayında doluyor.
    Bu pasaportla ds260 formunu doldursam daha sonra pasaportu yenilesem bir sıkıntı yaşarmıyım. Ya da pasaportu yeniledikten sonra mı ds 260 formunu doldurmalıyım?
    Cevaplar için Teşekkür ederim.


  • @bolatmali çok teşekkür ederim cevabın için hocam.🙏


  • @Muhtaradana Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.


  • @crazycells verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, o zaman ds 260 formunu bir an önce yollayacağım. Umarım şubattan önce işlemlerim hallolur çünkü mülakat tarihi ertelenebilir mi pek bilgim yok. Aklımda olan şubattan önce Amerikaya giderek re entry permit başvurusunda bulunmak.


  • @susadem vize alacak her kişi için ayrı ayrı ds260 formu doldurmalısınız, eş ve çocuğunuz içinde, asıl talihli sizseniz anne babanız için doldurmayacaksınız


  • @Muhtaradana teşekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum