Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
@LordBolton bilgilendirme icin tesekkurler.
-
Hocam yanlış.
Hemen başvurula biliniyor.
Hatta Green carda gerek bile yok pasaporttaki geçici vize ile bile kayıt yaptırılabilir..
Kaynak abd savunma Bakanlığı resmi web sitesi...
-
@AgeGuns bu attığım video da 1 sene önce ben ilk duyduğum da 2 sene önce dediğiniz gibiydi her yıl değişiyor mu anlamıyorum ki
-
@AgeGuns hocam geçici vizeyle gidersek vatandaşlık veriliyor mu bide bunun linki var mı
-
@εραυβατ-ατυνβοετ, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@AgeGuns hocam geçici vizeyle gidersek vatandaşlık veriliyor mu bide bunun linki var mı
Pasaporttaki gocmen vize anlaminda soyledi sanirim sayin @εραυβατ-ατυνβοετ , yani fiziksel olarak "Green Card" karti olmasa da oluyor...
-
gecici vize denilen turist vizesi falan degil arkadaslar green card almadan once pasaportunuza vurulan i-551 stamp.
-
Arkadaşlar maaşlar ve benefitleri(rakamsal olarak) ordudaki arkadaşlar net bir şekilde yazabilir mi?
Para konusu en son 2 sene önce konuşulmuş.
Teşekkürler -
https://militarybenefits.info/2020-military-pay-charts
4 yillik universite mezunu iseniz Army’de E-4 olarak basliyorsunuz. Ben de orada yazan rakam kadar aliyorum hemen hemen. Maas konusunda cok degisken var, evli-bekar olmaniz, yurtdisi, yurtici gorevli olmaniz vs azalip cogalabiliyor. Ben su an Kore’de oldugum icin aylik bi $300 fazla aliyorum mesela. Nakit olarak dusuk bi miktar ama kira, fatura vs odemediginiz icin elinize kalan bi para gibi oluyor.
-
Arkadaşlar merhaba tüm yazıları tek tek okudum, özellikle ordudaki arkadaşlar cevaplara sevinirim
1-Amerika ordusunda erkek arkadaşım var ve evlenmeyi düşünüyoruz, onun meslekte 14.yılı ve şuan Afganistanda döndüğünde emekli olacak
2-emekşi olduğunda askerlik haklarını devam ettiriyor mu? Maaşı ya da ev almakta kolaylık gibi
3-bizdeki gibi emekli olunca ikramiye alınıyor mu?
4-benim vatandaş olmamda faydası olur mu. Tesekkür ediyorum -
@Ades88 Bildigim kadariyla cevaplayayim:
- Ancak 20 yildan sonra emekli olabilir. Oncesinde ya emeklilik hakkini yakarak ayrilir veya malulen emekli olabilir eger sakat kalirsa.
- Emekli olunca aylik maasi olur. Ev alirken VA loan kullanabilir.
- Ozel emeklilik hesabi var. Oraya maasindan kesinti yaptiriyorsa, ayrilinca veya emekli olunca, belirli bir yasa gelince toplu olarak cekebilir. Yanilmiyorsam, o yas 59 veya 60.
- Vatandas olmaniza katkisi olmaz. Normal islemler devam eder sizin icin.
-
@MySea tesekkür ederim
-
Arkadaşlar Amerikadaki askerlik sağlık standartlarıyla Türkiyedeki bir mi bilen var mı. Burda muaf olan orda başvuru yapabilir mi.
-
@Terapici hangi sebepten muafsiniz?
-
-
@LordBolton Paylasim icin tesekkurler...
-
@LordBolton "görev yerimi bekliyoruz. Açıklanınca bakalım nasıl tepki verecekler. İlk olarak Türkiye yazdim sonra Almanya ve İtalya. Ülke içinde de New York ve New Jersey yazdım." diye konuştu."
Orduda yer tercihi yapılabiliyor mu? -
@Ertan-Demir galiba sadece istek yönünde siz yazarsanız kalanı orduya bağlı...
-
@Ertan-Demir yapiliyor ama denk gelirse... “Army needs” oncelikli. Ben Almanya, Italya, Avrupa - New York, Colorado, California istemistim Kore’deyim. Simdi de Texas, California, Colorado istedim ama buyuk ihtimalle Virginia’ya gidiyorum :) ha bazen istedigi yerlerden gelenler de olabiliyor.
Garanti yer istemek kontrat yenilerken olabiliyor. Kontrat yenileceginiz zaman “3 yil imzalarim ama Almanya’ya gidersem” diyorsunuz. Kontratiniza yazilip garanti oluyor. Bu sekilde her kontrat yenilemede istedigi yere gidenleri biliyorum.
-
@crazycells merhaba! Bu konuyla ilgili bir sorum var. Eşimin Oğlu Green Card ile amerikada 18 yaşını doldurdu. 2 senedir Amerikada.
1- 18 yaşını doldurduğu için bir yere askerlik ile ilgili bildirimde bulunmamız gerekli mi? nereye?
2- Green cardlı olmasına ragmen askerlik başvurusu yapıp, 5 yıl doldurmayı beklemeden babasından önce vatandaşlık başvurusu yapabilir mi?
şimdiden teşekkürler -
@hulyaek crazycells degilim ama cevap vereyim...
- selective service'e kayit olmasi gerekiyor. https://www.sss.gov/ detaylara bakabilirsiniz.
- orduya katilirsa 1 yilda falan vatandasligini alir babasindan alakasiz olarak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum