Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
400 75 21.5k 67

• @fes1983 THY bugün 25'in deki uçuşu iptal etti. ama bazı diğer şehirlere uçuşlar için bilet veriyorlar. 29.06 için Şikago uçuşuna şansımızı tekrar deneyeceğiz

• @bolatmali teşekkür ederim Miami uçuşu bekliyorum kardeşimi göndereceğim İngilizcesi hiç olmadığından direkt Miami uçuşu arıyorum LA den miamiye geçmesi biraz zor gibi geliyor şu an

• Şu an THY nin sitesinde 22 hazirana bilet gözüküyor miamiye umarım iptal olmaz

• ⭐⭐⭐

@epsilon05, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@bolatmali teşekkür ederim Miami uçuşu bekliyorum kardeşimi göndereceğim İngilizcesi hiç olmadığından direkt Miami uçuşu arıyorum LA den miamiye geçmesi biraz zor gibi geliyor şu an

İnsan tedirginlikle bakıyor yeterli dil seviyesi olmadığı için doğru fakat inanın bazen beden hareketleri ile bile işlerinizi halledebiliyorsunuz.
    Çok fazla tedirgin olmasına gerek yok bence

• @cem-dinçel TEŞEKKÜRLER AMA BEN AKTARMA GİDEMEM WASHINGTONA GIDECEĞİZ

• @berkpnt Mayor malesef ben de iki gun once mail attim hala cevap bekliyorum. Cevap alirsam sizi de bilgilendirecegim. Malesef simdilik birsey yok

• @bolatmali evet kesinlikle haklısınız korona olmasaydı bir şekilde hallederdi ama ortalıkta virüs varken mümkün olduğu kadar az temas ile miamiye geçmesini istiyoruz.Şu an eylüle kadar giriş yapma hakkı var o nedenle direkt Miami uçuşunu bekleyelim biraz daha diye düşünüyorum zaman yaklaşınca mecbur kalırsak her yolu deneyeceğiz tabiki

• ⭐⭐⭐

@epsilon05, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@bolatmali evet kesinlikle haklısınız korona olmasaydı bir şekilde hallederdi ama ortalıkta virüs varken mümkün olduğu kadar az temas ile miamiye geçmesini istiyoruz.Şu an eylüle kadar giriş yapma hakkı var o nedenle direkt Miami uçuşunu bekleyelim biraz daha diye düşünüyorum zaman yaklaşınca mecbur kalırsak her yolu deneyeceğiz tabiki

Evet yeterli süre var gibi görünüyor.
    Bol şans dilerim ona, yolculuğu sorunsuz geçer umarım

• herkese merhaba!!
    Acaba vize tarihi bitip giriş yapamayan arkadaşlardan konsolosluğa bilgilendirmede bulunanlar var mı?konsolosluk bizlere tolerans gösteriyor mu?
    Su an ben de tedirgin olmaya başladım 23 temmuzda vize sürem bitiyor daha önce air franceden aldığım bilet iptal oldu ve bana temmuz 1 uçusların başlayacağı söylenmişti fakat yine ertelendi böyle olursa tek secenek tahliye uçuşlarına basvurmak kalıyo sanırım bilgilendirirseniz sevinirim

• merhaba durumunuz ne oldu öğrenebilirmiyim sanırım giriş yapamadınız benim de 23 temmuz giriş yapmam gerek

• Qatar uzerinden gidebilirsiniz gibi gorunuyor...

• ⭐⭐⭐

@greenday80, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

herkese merhaba!!
    Acaba vize tarihi bitip giriş yapamayan arkadaşlardan konsolosluğa bilgilendirmede bulunanlar var mı?konsolosluk bizlere tolerans gösteriyor mu?
    Su an ben de tedirgin olmaya başladım 23 temmuzda vize sürem bitiyor daha önce air franceden aldığım bilet iptal oldu ve bana temmuz 1 uçusların başlayacağı söylenmişti fakat yine ertelendi böyle olursa tek secenek tahliye uçuşlarına basvurmak kalıyo sanırım bilgilendirirseniz sevinirim

Vize süreniz içerisinde tahliye uçuşu ve ya Doha üzerinden uçmaya bakın derim. 20 Haziran tarihinden sonra Thy’nin uçuşlara başlayacağını söylüyorlar fakat riske atmamak için elinizi çabuk tutup giriş yapın.
    Bu arada gidiş için fiyatı bir kenara bırakırsak en mantıklısı tahliye uçuşu

• Merhaba, umarim herkes saglikli gunler geciriyordur. Ben Paris'te ikamet ediyorum ve basvurumu da mulakatimi da burda gerceklestirdim. Vizem 10 haziran'da bitiyor ve maalesef ilk girisimi yapamayacagim vize bitis tarihimden once. Burda yasamaya devam ediyorum. Vize yenilemek icin Paris'teki US Embassy ile iletisime gectim ancak bana normal duzenlerine heniz gecmediklerini, konsolosluklar normallesince onlarla tekrar iletisime gecmemi soylediler. 30 eylul'den once de girsi yapmam gerektigini belirttiler. Bu 30 eylul durumu normalde de boyleydi zaten. Sanki hic covid-19'dan dolayi gidememisim gibi 30 eylul sinirini hatirlatmalari biraz garip geldi. Sonucta her yil mayis basinda acikladiklari cekilis sonucunu bu sene haziran basina ertelediler ve magdur olup benim gibi first entrance'ini gerceklestiremeyenlere de uzatma getirilebilirlerdi diye dusundum. Ne biliyorsunuz bu konu hakkinda? Benim gibi gidemeyenler ne yaptiniz? Ne yapacaksiniz? Bilgi sahibi olanlar lutfen fikir paylasiminda bulunabilirler mi? Cok cok tesekkur ederim simdiden. Herkese kolayliklar diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@delilah, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Merhaba, umarim herkes saglikli gunler geciriyordur. Ben Paris'te ikamet ediyorum ve basvurumu da mulakatimi da burda gerceklestirdim. Vizem 10 haziran'da bitiyor ve maalesef ilk girisimi yapamayacagim vize bitis tarihimden once. Burda yasamaya devam ediyorum. Vize yenilemek icin Paris'teki US Embassy ile iletisime gectim ancak bana normal duzenlerine heniz gecmediklerini, konsolosluklar normallesince onlarla tekrar iletisime gecmemi soylediler. 30 eylul'den once de girsi yapmam gerektigini belirttiler. Bu 30 eylul durumu normalde de boyleydi zaten. Sanki hic covid-19'dan dolayi gidememisim gibi 30 eylul sinirini hatirlatmalari biraz garip geldi. Sonucta her yil mayis basinda acikladiklari cekilis sonucunu bu sene haziran basina ertelediler ve magdur olup benim gibi first entrance'ini gerceklestiremeyenlere de uzatma getirilebilirlerdi diye dusundum. Ne biliyorsunuz bu konu hakkinda? Benim gibi gidemeyenler ne yaptiniz? Ne yapacaksiniz? Bilgi sahibi olanlar lutfen fikir paylasiminda bulunabilirler mi? Cok cok tesekkur ederim simdiden. Herkese kolayliklar diliyorum.

Şuan konsolosluk bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı maalesef. Son giriş tarihi geçip giriş yapamayan arkadaşlar konsoloslukların açılmasını bekliyor.
    Genellikle tarihi yaklaşan arkadaşlarımızın çoğunluğu tahliye uçuşu ile ilk girişini sağladı.
    Eğer vize tarihinizin bitmesine çok az kalmasaydı sizlerede eğer Fransa’dan tahliye uçuşu yapılıyorsa Amerika’ya o uçuşa katılmanızı tavsiye ederdim.
    Türkiye’de bulunan arkadaşların vize süresi içerisinde tarifeli uçuş açılmazsa son alternatif rotaları Doha üzerinden aktarmalı giriş sağlamak.
    Fakat Fransa için bu geçerli olabilir mi bilmiyorum

• Selamlar benim vizem de 27 ağustosta bitiyor ancak durumların ne olacağının garantisi yok. İlk başta gidip yerleşmeyi düşünürken malum virüsten dolayı re entry permit almayı düşünüyordum. Ancak bu süreç de zaman alacağı için çok güven vermedi açıkçası. Abdye bu süreçte gidip tekrar kısa süre içinde dönüş sağlasam re entry permite başvurmadan geri dönersem 1 yıl abd dışında kalmam sorun teşkil eder mi? @crazycells

• @delilah, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Merhaba, umarim herkes saglikli gunler geciriyordur. Ben Paris'te ikamet ediyorum ve basvurumu da mulakatimi da burda gerceklestirdim. Vizem 10 haziran'da bitiyor ve maalesef ilk girisimi yapamayacagim vize bitis tarihimden once. Burda yasamaya devam ediyorum. Vize yenilemek icin Paris'teki US Embassy ile iletisime gectim ancak bana normal duzenlerine heniz gecmediklerini, konsolosluklar normallesince onlarla tekrar iletisime gecmemi soylediler. 30 eylul'den once de girsi yapmam gerektigini belirttiler. Bu 30 eylul durumu normalde de boyleydi zaten. Sanki hic covid-19'dan dolayi gidememisim gibi 30 eylul sinirini hatirlatmalari biraz garip geldi. Sonucta her yil mayis basinda acikladiklari cekilis sonucunu bu sene haziran basina ertelediler ve magdur olup benim gibi first entrance'ini gerceklestiremeyenlere de uzatma getirilebilirlerdi diye dusundum. Ne biliyorsunuz bu konu hakkinda? Benim gibi gidemeyenler ne yaptiniz? Ne yapacaksiniz? Bilgi sahibi olanlar lutfen fikir paylasiminda bulunabilirler mi? Cok cok tesekkur ederim simdiden. Herkese kolayliklar diliyorum.

Konsolosluk acilir acilmaz onlara yazmaniz lazim. Vizeyi yenilemeniz lazim fakat vizeyi sadece 30 Eylul'e kadar yenileyebilirsiniz. Tabii, son gune birakmayin :) konsolosluk acilir acilmaz kendilerine ulasin...

• Elinde su anda vizesi bulunan arkadaslarin, 6 aylik sure dolmadan bir sekilde giris yapmalarini siddetle tavsiye ederim. Nedeni ise konsolosluklar kapali, ne zaman acilacagi belli degil. Acildiginda bile, vize yenilemek icin saglik raporu yenilemek lazim. Onun icin de tekrar randevu falan lazim. Orasi acik olacak mi, hemen randevu verecekler mi? En az 3 aylik bir vize yigilmasi olacak, yani herkeste bir telas ve acele olacak. Ayni sekilde konsolosluk da cok yogun olacak, bircok seyi mali yil bitmeden (30 Eylul) yetistirmek icin.

Yani hazir elinizde vize varken, isinizi sansa birakmayin. Qatar gibi bazi ulkelerden ABD ye ucuslar var. Bu sekilde aktarmali ucuslar belki ayarlanabilir. Biraz pahaliya gelebilir ama tekrar vize parasi, saglik raporu parasi odemek ve birde ustune stress cekmekten daha iyi ve az sikintili olabilir.

• Konsolosluk ne zaman acilicak acaba bilen var mi?
    Su donemde giris yapamayani anlarim evet vize var girmek iyi olur ama Allah korusun bir salgin hastaliktan hastalik kapilirsa bunun hesabini kimse veremez. Giris yapamayanlara sunu soylemek istiyorum. Elinizde olmayan nedenlerden oturu giris yapamadiniz rahat olun, saglik herseyden onemlidir. Vizenizi de yenileyeceklerini dusunuyorum ben. Tabi ben tecrubeli degilim, sn @crazycells hep yazmisti bu sekilde ben sordugumda. Keza, degisik forumlardada uzatma olayinin oldugunu okudum. Saglik raporu verilerek. Inanin giremeyen bir suru kisi vardir dunyada. Tahliye ucuslari oluyorda donus yok kesin degil. Bence musterih olun. Gecmiste tekrardan saglik raporu alip uzatma alanlar varmis.

• Konsolosluklar 1 haziranda acilcak diye biliyordum. Acilis tarihini bilen var mi acaba ?

• ⭐⭐⭐

@berkpnt, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Konsolosluk ne zaman acilicak acaba bilen var mi?
    Su donemde giris yapamayani anlarim evet vize var girmek iyi olur ama Allah korusun bir salgin hastaliktan hastalik kapilirsa bunun hesabini kimse veremez. Giris yapamayanlara sunu soylemek istiyorum. Elinizde olmayan nedenlerden oturu giris yapamadiniz rahat olun, saglik herseyden onemlidir. Vizenizi de yenileyeceklerini dusunuyorum ben. Tabi ben tecrubeli degilim, sn @crazycells hep yazmisti bu sekilde ben sordugumda. Keza, degisik forumlardada uzatma olayinin oldugunu okudum. Saglik raporu verilerek. Inanin giremeyen bir suru kisi vardir dunyada. Tahliye ucuslari oluyorda donus yok kesin degil. Bence musterih olun. Gecmiste tekrardan saglik raporu alip uzatma alanlar varmis.

Konsolosluk şuan zaten açık fakat sadece acil durum ve vatandaşlık işlemlerine bakıyorlar.
    Trump’ın imzaladığı 60 gün süre ile ülkeye göçmenliği durdurduğu kararında 23 Haziran’da uzatıp uzatmayacağı belli olacak.
    Bu ay sonuna doğru açılır diye ümid ediyoruz..
    Eğer vize tarihiniz geçmemişse kesinlikle bir an önce giriş yapmanızı tavsiye ederim. Virüsten korunmak mümkün çünkü
    Bol Şans

Benzer Başlıklar

• COVID-19 Sebebiyle USCIS Mülakat Randevusu Ertelenenler

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    0 Oy
    1 İleti
    124 Bakış
    ErbaturE
    Merhaba, yabancı forumlarda bu konu hakkında yazılar gördüm ancak Türkçe olarak bir içerik bulamadım. ABD’de bulunan ve pandemiden önce mülakat (Interview) tarihi gelen ancak COVID-19 sebebiyle randevusu ertelenen kişiler var ise bu başlık altında güncel durumu konuşabilirler. Örnek; Green Card, Vatandaşlık, İltica vb. türler için yüzyüze görüşmesi planlanan ancak ertelenen kişiler.
  • Zorunlu Sebeplerden Dolayı başvuru sürecini tamamlayamamak?

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    410 Bakış
    crazycellsC
    @bgd01, içinde söyledi: Zorunlu Sebeplerden Dolayı başvuru sürecini tamamlayamamak? Merhaba, Eşim ile birlikte talihli olduk ancak bazı sorunlardan dolayı başvurumuzu tamamlayamayacağız gibi görünüyor. Sadece formlarımızı doldurup submit etmiştik... Ama sonrasında tahmin edemediğimiz aksaklıklar oldu ve Türkiye'de kalmamız gerekmekte. Bu kapsamda vize sisteminde göçmen başvurusu yapmış olduğumuz gözüktüğü için ilerleyen dönemde bizi ne gibi sıkıntılar bekleyebilir başka bir vize kapsamında? Bu sizin hangi amacla hangi vizeye basvurdugunuza bagli. Ama daha once DS-260 formunu doldurmasina ve vize alamamasina ragmen (sira gelmedigi icin) gocmen olmayan vize alabilen kisiler oldu.
  • Amerikaya ilk giriş hakkında

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    18
    0 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    sorunuzu surada sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris
  • Hep aynı fotoğrafla başvurmak elenme sebebimidir?

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9
    0 Oy
    9 İleti
    8k Bakış
    E
    @vecihi slmlar belki faydası olur diye eklemek isterim 2019 yılında çektirdiğim aynı fotoğrafla 2019, 2020 ve 2021 basvuruları yaptım 2021 de yaptığım başvuruyu kazandım.. hersey şans 🍀 Ha kazandığımı zamanında farketmediğim için DS 260 ı dünyada en son dolduran kişi olarak mülakat tarihi alamadım tabi o ayrı :) ..hersey kısmet🍀..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k